Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 59

Viestit - Lemmy

Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 09.09.20 - klo:21:42
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 29.08.20 - klo:22:53
 Torstaina tuli puitua vappuna kylvetty Ingrid-rehuherne. Lohkoon varisi 2 vuotta sitten paljon rapsia ja keväällä oli runsaasti taimia herneen seassa. Kirpat söi ne aika tyystin pois, mutta heinäkuussa iti taikka versoi uusia taimia kohdissa joissa herne oli heikompaa. Lähes puolella lohkosta hernettä ei näkynyt puimurinkaan hytistä enää lainkaan raa'an rapsin alta, mutta hernettä tuli säiliöön siitäkin. Laitoin Sampon puhaltimen jokseenkin täysille ja rajaisluukun avasin ekan kierroksen jälkeen. Seulaa ei tarvinnut putsata 4 ha kertaakaan ja puinti oli yllättävän helppoa. Viettopinnat oli sitten kyllä ummessa ja rapsin lituja tietysti jonkin verran joukossa, mutta kuivurissa tuntuu kulkevan kuitenkin. Ainakaan puinnin lykkääminen ei olisi kannattanut, koska rapsi olisi vain kasvattanut lisää lituja ja pidempiä. Kasvinsuojelua ei ollut, joten muutakin rikkaa oli jonkin verran. Sitten tuossa savilohkon keskellä on juova hiekkaa, jossa herne oli täysin puhdasta ja korkeaa. Kypsemmät palot oli jo mustia ja pöytätappiota tuli jonkin verran. Tuo kylvettiin syvään ja sitten toukokuun alkupuolella tuli 70 vesimillin edestä lumirakeita päälle, oli harvaa. Sitten meni 6 viikkoa 14 mm sateen kanssa. Heinäkuussa n. 200 mm. Elokuun sää ollut onneksi hieno. Kaikki viljat versoneet, herne ei sen pahempi. Äitienpäivän tienoilla kylvettiin noin puolet viljoista, joiden päälle sitä räntää 55 mm edestä. Kuun lopussa sitten loput.
Mitään en tästä tiedä, mutta yleensä jos kytkimen kohdalta on ulosottovoiman vetolevy mennyt, niin sittenhän käyttävä akseli ei pyöri. Tuolla on tietäjän selitystä 5000, en tiedä auttaako asiaan ja onko jo tuttu, mutta linkkaan joka tapauksessa:
http://www.viistonninen.com/faq.htm#hydr_pumppu

Voin masinisteihin linkittää tämän.
Metsätalous / Vs: Kuuluttamismenettely
: 16.07.20 - klo:20:19
Tundralle se on puunkasvatuksenkin siirryttävä... pois nimbyilijoiden silmistä. ;D

"Hakkuut tuhoavat marja-, sieni- sekä ulkoilumaastot" https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1138957
Älkää sauhutko: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/mielipide/artikkeli-1.1142144
Vapaa sana / Vs: Älyvapaapaimat musavideot
: 11.07.20 - klo:22:28
Otin äänen pois niin en tiedä musasta:

https://www.facebook.com/132488003455921/videos/281416866282016/
Otatko hevosimmeisiltä rahat pois?
Itsellä ei ole enää heinäntarvetta, paitsi että on hyvä olla viljelykierrossa sitä nurmea mukana. Ihmisiltä otan varovasti sitä rahaa pois silleen, että niillä olisi seuraavanakin vuonna vielä varaa ostaa sitä heinää. Hevosille ,aaseille, lampaille, vasikoille ja kaneille mennyt pääasiassa. Kuvan heinät nostin eilen kaikki ulos ja uudestaan sisään ladon perälle, jotta saatiin pakattua tiiviimmin. Rukkasenkuviakin tuli osaan, mutta olosuhteet mukavammat kuin paalauspäivinä 30 asteen lämmössä.
Heinät jäähtyi jo laossa:
Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 10.05.20 - klo:21:39
Kultakasvua mainostettiin jossain edelleen, mutta en tiedä sen reseptiä. Jossain taisi olla katkaravun kuoresta saatua aineosaa mukana. Noissa savimaissa taitaa olla rihmastoja ihan riittävästi ja peittausaine tuskin niihin vaikuttaa. Varsinaiset tautiaineet voi jotain vaikuttaa. Ja keinolannoitteena annettu liukoinen typpi vie rihmastolta työt.
Paineilmalla ja ämpäristä imevällä hiekkapuhallusruiskulla suihkutin nestepeittauksen Jussi-täyttöruuvin kitaan. Nesteen tuloa voi muuttaa ruiskun säädettävällä suukappaleella, voisi olla myös hana letkussa. Lisäksi vaikuttaa nostokorkeus pöntöstä pistooliin. Ilmamäärän säätö ei ole rakettitiedettä, ilmaa tulee pillistä vakiomäärä äänen nopeudella oli kompuran säiliössä sitten 5 tai 8 baaria.
Eikö kovempi paine lisää ilmavirtaa ja neste menee pienempiin pisaroihin, jopa sumuksi, joka karkaa reikäpaikoista ympäröivään ilmaan? Jos painetta liikaa laskee, niin valuu tippoina pillin kärjestä, kuin vanhan miehen kusi, kastellen kengän kärjet  ;D

Peittaus on varotoimi siltä varalta, että siemenessä on jotain tautia. Kannattaako kylvää sairaalla siemenellä vai koittaa tuottaa tervettä siementä? Siemenkauppias kysyy, otatko peitattuna... pitäiskö kysymys olla, haluatko tervettä peittaamatonta vai tautista peittattua? No sitä pitää miettiä, kun elohopea-peittausjauheet loppuu ja uudemmat baytanjauheet tulee kaikki ensin käytetyksi  ;D
Huonolla paineella ei sitten enää ime purkista tavaraa. Paineilma tekee jonkin verran kyllä sumua, joten haiskahtaa enemmän kuin joku viuhkasuutin. Kompuran painevaihtelu ei käytännössä näy suihkussa. Kuivapeittaus toimi ihan hyvin, kun laite oli tuossa täyttöruuvissa, mutta jospa näillä sotkuilla jotain lisäarvoa saisi. Muuten mennään lähes pelkästään kylvön yhteydessä annetulla lannoituksella.

Pieni ristiriita on siinä, että maahan koitetaan saada sienirihmastoja hiiltä sitomaan ja antamaan ravintoa kasville. Ja sitten siemeneen lisätään sienimyrkkyjä, mutta suojaa ne nyt siemenen suoranaiselta homehtumiselta ainakin. Ehkä myrkyt voisi korvata sokerilla, joka kävisi alkoholiksi ja estäisi homeita, ja toisaalta herättelisi niitä maan hyödyllisiä pieneliöitä.
Paineilmalla ja ämpäristä imevällä hiekkapuhallusruiskulla suihkutin nestepeittauksen Jussi-täyttöruuvin kitaan. Nesteen tuloa voi muuttaa ruiskun säädettävällä suukappaleella, voisi olla myös hana letkussa. Lisäksi vaikuttaa nostokorkeus pöntöstä pistooliin. Ilmamäärän säätö ei ole rakettitiedettä, ilmaa tulee pillistä vakiomäärä äänen nopeudella oli kompuran säiliössä sitten 5 tai 8 baaria. Raketissahan olisi Laval-suutin, jolla päästään yli äänen nopeuden.Noin kuutioon viljaa meni:
1/2 l Bariton tai 1/3 l Redigo tai 1 l Fungasil.
1 l Wuxal Terios mangaanipeittausaine, aiemmin oli Mantrac.
1,5 l Neko merileväuute.
2,5 l vettä, jolloin yhteensä tulee 5,5 l sotkua.

Pitäisi tehdä kai ruuvin kylkeen joku avanne, jotta voisi syöttää reippaammin ja tulisi vähemmän höyryjä ulospäin. Nyt joutuu laskemaan kärrystä melko hitaasti, jos haluaa ihan tasaisen tuloksen.
Ne tyypilliset projektin vaiheet tässäkin. Valtava innostus, jumalaton hämminki, tekosyiden ja syyllisten etsintä, syyttömien rankaisu, niiden palkitseminen, jotka eivät osallistuneet projektiin.
Vapaa sana / Vs: Korona virus.
: 28.04.20 - klo:11:04
Jos tahallinen väärinymmärtäminen on mediassa ihan standardi, niin miksi Trumpin pitäisi olla jotenkin erityisasemassa? Ja kai peittaus toimii keuhkoihin siinä missä muukin, ainakin yksi suomalainen rokote on tarkoitus antaa nenäsuihkeena. Viruksen tappaminen vaan aika tehotonta, koska kovin elävä se ei ole muutenkaan. Se ei pysty lisääntymään, vaan solut kopioi sitä. Elimistön vasta-aineet sen pystyy torjumaan, kunhan osaavat valmistautua. Bakteerin aiheuttamaa keuhkokuumetta vastaan ihmisille on jo annettu pneumokokkiroketetta. Jotkut bakteerit tuhoavat keuhkojen kantasolut, jolloin mitään parantumista keuhkoissa ei voi enää tapahtua. Näin keväällä allergisten elimistö tuottaa vasta-aineita varmaan enemmän tuon autoimmuunisairauden takia, mikä lienee vaikutus?
Vapaa sana / Vs: Korona virus.
: 26.04.20 - klo:22:13
Jos korona kerran on viirutauti, olenko nyt immuuni, kun olen hengitellyt eri peittausaineita? Osaisko Trumppi sanoa?
Sivuja: [1] 2 3 ... 59