Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 59

Viestit - Lemmy

Vapaa sana / Vs: Koronasensuuri iski!
: 11.01.21 - klo:19:15
" Poliittisesti aktivoitumassa, koska maailmanmeno vaatii nyt sitä."

Just, vanha hyvä hevonpeellä ääniä konsepti.
Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 29.11.20 - klo:22:36
Tekee vaan niin kalpeaksi tuo strykniini, tässä kesän lapsia:

https://www.youtube.com/watch?v=OWLt0m3aaRo&t=230s
Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 08.11.20 - klo:21:06
No saihan niitä 188-malleja kai jonkinlaisella nelivedolla, 702:ta kai ei, oliko jotain 903 tms   :-)
188 takaveto myytiin Britanniassa äskettäin huutokaupassa 39 000 punnalla, tosin taisi olla alle 2000 tuntia mittarissa. Ehkä täällä porukka taas vähän vaiheessa unelmien suhteen.
Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 07.11.20 - klo:21:23
Vapaa sana / Vs: John Morton
: 07.11.20 - klo:21:21
mut sorkkishan voisi käytä rauhottamassa tuolla tilannetta.  lautanpätkä vaan mukaan...
Tai kaksi tiiliskiveä pikemminkin, voisi hillitä liikaa intoa.
Ylö? Noissa mainituissa varmaan eroja kestävyyden suhteen. Fellakin on aika rimpula. Itsellä vanha kuusiroottorinen Fella eli työleveys runsas 6 metriä. Puhtauden suhteen jonkinlainen ongelma roottorien välikohta, jossa piikit ei käy kovin lähellä maata ja tahtoo ekassa pöyhinnässä jättää heinää siihen . Välihän osuu traktorin pyörien kohdalle ja jonkun 2,4 m niittokoneen jäljiltä onnistuu hyvin kun voi ajaa karhe traktorin alla ja pyörät suunnilleen heinättömässä kohdassa. Sitten 3 metrin koneella niitetyssä ajettaessa karhe keskellä pöyhin vetää enimmät heinät kolmesta karhosta. Kun ajaa 2 niittoleveyttä pöyhimeen, traktorin pyörät sotkee heinää juuri siinä kohtaa, josta noukkiminen on heikointa. Tosin seuraavalla ajokerralla ne tulee mukaan ja työleveys tietysti helpottaa paljon. 
Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 09.09.20 - klo:21:42
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 29.08.20 - klo:22:53
 Torstaina tuli puitua vappuna kylvetty Ingrid-rehuherne. Lohkoon varisi 2 vuotta sitten paljon rapsia ja keväällä oli runsaasti taimia herneen seassa. Kirpat söi ne aika tyystin pois, mutta heinäkuussa iti taikka versoi uusia taimia kohdissa joissa herne oli heikompaa. Lähes puolella lohkosta hernettä ei näkynyt puimurinkaan hytistä enää lainkaan raa'an rapsin alta, mutta hernettä tuli säiliöön siitäkin. Laitoin Sampon puhaltimen jokseenkin täysille ja rajaisluukun avasin ekan kierroksen jälkeen. Seulaa ei tarvinnut putsata 4 ha kertaakaan ja puinti oli yllättävän helppoa. Viettopinnat oli sitten kyllä ummessa ja rapsin lituja tietysti jonkin verran joukossa, mutta kuivurissa tuntuu kulkevan kuitenkin. Ainakaan puinnin lykkääminen ei olisi kannattanut, koska rapsi olisi vain kasvattanut lisää lituja ja pidempiä. Kasvinsuojelua ei ollut, joten muutakin rikkaa oli jonkin verran. Sitten tuossa savilohkon keskellä on juova hiekkaa, jossa herne oli täysin puhdasta ja korkeaa. Kypsemmät palot oli jo mustia ja pöytätappiota tuli jonkin verran. Tuo kylvettiin syvään ja sitten toukokuun alkupuolella tuli 70 vesimillin edestä lumirakeita päälle, oli harvaa. Sitten meni 6 viikkoa 14 mm sateen kanssa. Heinäkuussa n. 200 mm. Elokuun sää ollut onneksi hieno. Kaikki viljat versoneet, herne ei sen pahempi. Äitienpäivän tienoilla kylvettiin noin puolet viljoista, joiden päälle sitä räntää 55 mm edestä. Kuun lopussa sitten loput.
Mitään en tästä tiedä, mutta yleensä jos kytkimen kohdalta on ulosottovoiman vetolevy mennyt, niin sittenhän käyttävä akseli ei pyöri. Tuolla on tietäjän selitystä 5000, en tiedä auttaako asiaan ja onko jo tuttu, mutta linkkaan joka tapauksessa:
http://www.viistonninen.com/faq.htm#hydr_pumppu

Voin masinisteihin linkittää tämän.
Metsätalous / Vs: Kuuluttamismenettely
: 16.07.20 - klo:20:19
Tundralle se on puunkasvatuksenkin siirryttävä... pois nimbyilijoiden silmistä. ;D

"Hakkuut tuhoavat marja-, sieni- sekä ulkoilumaastot" https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1138957
Älkää sauhutko: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/mielipide/artikkeli-1.1142144
Sivuja: [1] 2 3 ... 59