Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 60 61 [62]

Viestit - Lemmy

Kasvintuotanto / Vs: Kuivaheinän tekoon???
: 14.07.09 - klo:23:48

Aika näppärä systeemi sinulla. Mitenkä olet järjestänyt tuon paalien järjestämisen lavalle? Käytkö itse järjestämässä aina vähän väliä, vai onko siellä joku lavalla kokoajan?

Olisi mielenkiintoista nähdä video tuosta.

Minä olen lavalla järjestämässä koko ajan ja veli yleensä ajaa tuota paalaustraktoria. Jos mahdollista, kolmas henkilö siirtää samantien kasoja eteenpäin, kun yllättävän usein paalauksen keskeyttää sadekuuro, niinkuin lypsyukko kirjoitti. Usein kasat vain nostellaan pellolle vierekkäin ja peitetään aumamuovilla ja minä ajan ne myöhemmin kärryillä kotio. Kyllähän tuo keventää fyysisesti paljon minunkin hommia, vaikka teenkin tuon käsityön. Paaleja ei tarvitse kantaa, mitään ei tarvitse nostaa korkealle ja osa paaleista vain käännetään pystyyn tai kumolleen. Tuntuu ettei rakkaasta harrastuksesta tarvitse luopua sen takia, että ei jaksaisi nostella.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivaheinän tekoon???
: 11.07.09 - klo:21:53
Tehtiin kuivaheinää 5,5 ha eli 2100 pikkupaalia 29. ja 30. kesäkuuta, kaadettuna oli 3 ja 4 päivää. Satotaso täälläkin jotain 4,5 tn/ha, vähän mureni paalatessa ja oli pikkaisen keskenkasvuista. Lannoitteena urea, jota ei saatu keskipakolevittimellä kovin tasaisesti menemään.

Meillä heinät ja kuivikeoljet kerätään lavoille silleen, että ladon ne paalaajan perässä olevassa kärryssä suoraan radalta. Kuvat on kesältä -08 ja heinät on kyllä ihan skeidaa, mutta on lehmät ja mullit niitäkin AIV:n ohessa syöneet.

http://kuvablogi.com/blog/17525/1/
Sivuja: 1 ... 60 61 [62]