Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15

Viestit - Maanviljelyssexpertti

Mihinkä Valio ne litrat tarvitsee? Tekee tietysti jauhetta :D Ihan oikeesti se maine mikä valiolla on niin sillä ei kotimaan markkinoita vallata, ainut asia millä kauppa käy on alhainen hinta, joka pitää olla vielä halvan tuontibulkin tasoa. Arlan euroopassa tekemät reippaat useita senttejä/kk korotukset saa taas täällä Valion "kravattikaulat" jauhamaan legendaa.
Ei siitä mullista paljoa jää jäljelle kun koiralle antaa loput mitä ei ihmiravinnoksi käy. Sorkat ja joku peräsuolen pätkä jää ehkä koiralta syömättä.  Ne voi varastoida asianmukaisesti kunnes niitä tulee lisää. Toinen vaihtoehto on laittaa ne rappusille tyhjään tv-pakkaukseen, niin ne katoaa pimeän tullen itsestään ;)
Nyt olisi maissisäilörehut kanssa korjuussa, ihan ok sato ja aika priiman oloista tavaraa. 2,9 metrin kauha pyöräkuormaajassa oli varsin asiallinen vehje levittämiseen, kärrykuorma kahdella työnnöllä sileäksi (ajettiin kyllä aika pieniä kuormia kun läheltä tehtiin ja siilon päälle välillä peruutettiin).

Joko on analyysituloksia?
Maataloustuottajista yksi kahdeksasta on valiolainen tuottaja, mutta kolme maataloustuottajaa yhdeksästä käy kauppa-asiat hoitamassa k-ketjussa. Valiolaisesta maidosta elantonsa saa saman verran maataloustuottajia kuin suomessa on romaneja ;)
Omaisuutta myydään, jotta saadaan maitotilit maksettua.
Pystyykö agronicilla puhaltaan taaksepäin, meillä on paikka johon joutuu menee pakilla ja siitä puhaltamaan taaksepäin?
Onko tullu uusia kokemuksia silppureista? Jeantil, mäkkäri, kuhn, elho, agronic vai joku muu? Lähinnä olkea tarvis puhaltaa ja pitäis lentää pitkälle. Onko kokemuksia Pirttisen koneista, on joku vieras merkkikin tullu myyntiin? Hinattava ja pari paalia täytyis saada kyytiin eikä sais maksaa mansikoita, sellaista haeskelen  ;)
Maailma ei siihen kaatuisi jos vaikka annettaisiin 3% ilmaiseksi, että sen puoleen 3% ulkolaista seassa ei vaikuta hinnoissa mihinkään 😅😅

Vaikuttaa se sen verran että jos tilauksessa lukee
-maitoa
-juustoa
-lihapulli
-kalkkunaa
-kinkkuleikettä

Kaksi ylintä löytyy omasta takaa 3 alinta pitää ostaa. Arvatkaa kaksi kertaa myykö lihatalot tavarat välitettäväksi jos voivat itse toimittaa safkat?
Entä jos lihatalot tuo kaksi ylintä esim. Virosta että saavat myytyä oman tuotannon tuotteet? Se olisi valiolaisen ajattelumallin mukaan oikein😉
Muiden tuottajien etu on jättää Valiot kaupaan...

Ja samoin siis HK:t ja Atriat, ja Raisiot (raisio tuo myös viljatuotteita ulkomailta) ja mitä kaikkia niitä nyt on. :)
Kuluttajat ovat jo jättäneet Valion, paljon valion tuotteita kaupan hyllyssä päiväykset vanhenee😯Valion tuotteita yritetään nyt myydä halpana bulkkina ja mainontaan palaa kovasti rahaa kun yritetään kasvojen kohotusta tehdä. Valion nykyinen johto ajaa yrityksen nopeasti Arlan syliin näillä toimillaan, tuottajat voi miettiä pitäiskö hallitus vaihtaa vai tekeekö oman edun mukaan ja vaihtaa meijerin?
Ja osuit juuri yhteen Valion suurimmista uhkista? Toisin kuin autotallimeijerit jotka keskittyvät perustuotteisiin niin Valio keskittyy siihen  high-end tuotesarjaan.
Autotallimeijerit saakin periä niistä perustuotteistaan pakosti kannattavan hinnan kivin päätöksellä, ei tartte tuotekehitystä kun litran purkki tuottaa "tarpeeksi".

Jos Valio ei subventoi purkkimaitoa high end tuotteilla, mehuilla, ulkomailta tuoduilla perunoilla, lihalla ja muulla (niinhän johtajat sanoivat että maidontuottajan etu että näillä pidetään tilityshintaa korkealla?) niin Valio ei pysty purkkimaitoa myymään yhtään halvemmalla kuin autotallimeijerit. Joka oli se KIVIn pointti.

Samaan aikaan Valio joutuu myymään maitojauhetta vielä halvemmalla. Eli Valion kannattaa mieluummin myydä perusmaitoa vähän halvemmalla kuin sen keskimäärinen maitotuotto on, verrattuna siihen että se myisi jauhetta vielä huonommalla tuotolla.

Eli Valion bisneksen kannalta on kannattavaa myydä purkkimaitoa suht halvalla jos se vähentää vielä halvemman jauheen tuotantoa. Jos pikkumeijerin ei ole kannattavaa myydä samalla hinnalla niin ei sen pitäisi olla Valion ongelma. Valio ei kuitenkaan "saalistushinnoitellut" siinä mielessä että olisi tahallaan tehnyt tappiota, vaan pyrki minimoimaan tappiot minomoimalla maitojauheen valmistuksen. Tottakai olisi Valion kannalta kivempi saada parempi hinta purkkimaidosta, mutta se ei ollut mahdollista koska muut tahot aloittivat agressiivisen hintakilpailun.

Meinaatko tosiaan että perusmaitojen tukkuhinnan muutos vaikuttaisi kulutukseen? En ole ainakaan vielä löytänyt sellaista tilastoa että tukkuhinnan lasku olisi lisännyt suomalaisten kuluttajien perusmaidon kulutusta. Usein laskettu tukkuhinta tuo vaan kauppaketjuille isomman marginaalin. Eihän suomalainen maidontuottaja hyödy tippaakaan perusmaidon hinnan tiputuksesta, se kaikki on pois maidontuotantosektorilta. Halvinta on ylijäämä maito jalostaa jauheeksi ja viedä se vaikka kaukoitään ja paluu kuormana voi tuoda vaikka sitä broilerin lihaa ;) Valiolla on vienti vastuu, vastuullinen yritys hoitaa velvoitteensa yleensä kunniallisesti eikä siinä tarvita KOH ja KIVIÄ.
WWF:n kanssa Raisio taisi jo kamppanjoida lihaa ja maitoa vastaan taannoin, mutta nyt on aika vähän kääntää kelkkaa:

Virolainen elovena-rahka on saatu kauppoihin. Kannattaa ehkä maidontuottajien miettiä viimeistään nyt kaksi kertaa että kenen kanssa ne rehukaupat tekee. Varsinkin Valiolle välipalatuotteet ovat kuitenkin tärkeä juttu, kai parille muullekin osuusmejerille. Ja kun virolaista tavaraa tulee lisää hyllyyn niin takuulla hinnat ja/tai myynti eli katteet eli maidon tuottajahinta laskee.




Siin tais tulla ylivoimainen 200 milj. hukkainvestointi, minkäs verran se muuten laskee tilityshintaa? ei taida 10 cent riittää, onko nyt meijeriä vaihtavat rintamakarkureita? Valitettavasti näissä investoinneissa näkyy kuinka iso valio on, liikkeet ovat hitaita ja jäädään kehityksen jalkoihin. Yrittäjä vetoinen meijeri on nopea liikkeissään ja pystyy vastaamaan kysyntään paljon nopeammin kuin nykyiset osuusmeijerit, joissa päätöksiä hiotaan pitkään.
Olisi varmaan jo oikea aika saada euroopan maitomarkkinat järjestykseen. Mitä mieltä olette toimisiko lehmän tapporaha markkinoiden tasapainottamisessa? Eli suomessa kansalliset litratuet pois, kun tuotanto on kasvanut c-tuotanto alueella ja tilalle laitettaisiin lehmän teuraspalkkio esim. 1200 eur/teuraslehmä. Tila jolla vaikka 50 lehmää ja lopettaisi tuotannon saisi  60000 korvauksen teurastettuaan lypsylehmät ja vastaavan kokoinen tila, joka jatkaisi tuotantoaan (teuraslehmiä 20 kpl/v) saisi 24000 eur/vuosi, joka vuosi tuotantotukea. Tämä järjestely poistaisi heikot yksilöt tuotannosta ja samalla korjaisi hieho markkinat kuntoon. Etelä-suomen lypsylehmäpalkkio voisi jatkua edelleen  turvaten tuotannon jatkumisen koko suomessa. Järjestelmä toisi pohjoisimpaan suomeen hyvän taloudellisen turvan, jos tulee huono rehuvuosi ja joudutaan vähentämään karjaa. Tuen maksuun ei tulisi mitään taukoa, kun varmaan joka vuosi joku lehmä poistettaisiin. Esittämäni tukitaso voi tuntua pieneltä maan pohjoisosissa, mutta tämä järjestely poistaisi nopeasti tuotannosta ison osan maitojauheen raaka-aineesta, jolloin maitomarkkinat  korjaantuisivat, joka taas nostaisi maidon tuottajahintaa.

Jokaisessa euroopan maassa alueilla, missä tuotanto on kasvanut pitäisi ohjata tuotantoa vastaavasti tukien suhteen.
Miksi pidetään sellaisia tiloja pystyssä kriisituen turvin, jotka eivät jätä yrittäjilleen minkäänlaista korvausta sidotusta pääomasta saati tehdystä työstä? Rahoittajien luottotappioita siirretään, tuotetaan valmiiksi tukkoisille markkinoille lisää bulkkia yms. JOS annettaisiin markkinatalouden hoitaa, niin nämä yksiköt, jotka eivät saa tuotantoaan kannattamaan poistuisivat tuotannosta, jolloin  saataisiin purettua ylitarjontaa ja jatkaville tiloille paremmat mahdollisuudet toimia.

Ennen EU-aikaa tiloja meni suhteessa paljon enemmän nurin kuin nyt, jalostavateollisuus pitää investoinneita tiloja hengissä rahoittamalla niiden liiketoimintaa turvatakseen halvan raaka-aineen. Mitä mieltä olette, kumpi johtava meijerialan toimija harjoittaa tälläistä toimintaa ja polkee kotimaan maidon tuottajahintaa alas?
Miksi sitä maitohappokäymistä pitäisi rajoittaa jollain hapolla? Biologisilla ollaa vedetty 10 vuotta säilörehut ja murskeviljatkin useita vuosia. Miksi sanotaan ettei märkää rehua tulisi säilöä biologisella vaan hapolla? Onko joku joskus saanut huonoa rehua biologisella märästä tavarasta? Biologinen kun käyttää rehusta sokerit niin uskaltaa laittaa väkirehu-% vähän korkeemmaksi ilman että tarvitsisi pelätä ettei lehmät liiku robolla. Viljan kun säilöö biologisella niin maidon rasva-% nousee. Kannattaa laskea säilöntäkustannuksia eri aineilla, vaikea löytää perusteita miksi käyttäisi kalliimpia aineita.
Se puolikasruho meinaa painaa jonkin verran, kun se heitetään teurastamon ovelta olkapään päälle, alkaa polvet notkumaan ;) Onko siinä joku ongelma jos sen teurastaa jossain muussa kuin osuusteurastamossa? Joku pienteurastamo antoi ilman kuluja puolikkaan ilman paloittelua.
Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15