Skagenista tuli 100hehtoo hehtaarilta, kuivattuna.
Hehtopaino nyt sitte ratkaisee mennäänkö legendaarisen luvun yli...
Puintikosteus oli enää 14%.
Ei ole mikään ihme, puintiaika-ajoituksesta tuon myös näkee, että ravinteita on ollut käytössä. Skagenin ja Ceylonin yhtaikaisviljelystä voi sanoa, että parhaat Ceylon-sadot ovat hieman edullisemmilla kasvupaikoilla tänä vuonna olleet 90 hl hehtaarilta kuivaa pystyviljaa. Skagen on varmasti 10% satoisampi kyseisessä ylilannoitus- tai orgaanispainotteisessa viljelyssä, siksi se on satokilpailulajike ollut vuodesta toiseen. Kosteampana vuotena Skagen olisi voinut pettää pahasti, koska se on tosiasiassa merkittävästi lakoherkempi kuin Ceylon. Skagenin vaste tautiruiskutukseen on myös hyvä, koska monen vuoden aikana se oli keltaruosteen kestävyydeltään Urhon ja Gunbon välimaastossa.
Ravinnepuutekylvössä Skagen ja Ceylon tuntuvat olevan enemmän tasavahvat, mutta Ceylon tuottaa ehkä noin 0,2% - yksikköä paremman valkuaispitoisuuden, mikä saattaa juuri ja juuri viedä leipävehnän rajan yli. Peräkkäisviljelyssä Ceylon vaatimattomampana lajikkeena pudottaa satoa vähemmän.
Piti aikanaan kyllä ponnistella erittäin paljon päätöksessä, kumpi jatkaa, Skagen vai Ceylon. Kylvöaikakokeissa Ceylon toimii myöhäisellä kylvöllä mielestäni paremmin, Skagenissa on kummaa juromista , jos se EI syksyllä pääse lämpimillä kunnon kasvuun.
-SS-