Kohlimet on paljon jäykemmät, kun ne on tehty yhdestä levystä. Verrattuna purettaviin kohlimiin.
Ehkä kerran n.25 vuoden aikana on tarvinnut kohlimia mennä putsailemaan ripanpätkällä.
Ja silloinkin puitiin jotain hernemoskaa.
Avattavat kohlimet ei vaikuta puimurivalintaan.
Mut sitten kun on se paska syksy, niin onpa hieno keksintö toi pohja!
Mut avattavien kohlinten tarpeeseen vaikuttaa aika paljon se, mitä puidaan: käytännössä kypsää viljaa vai puoliraakaa höystettynä niin runsailla oheiskasveilla, ettei kuski aina tiedä mikä se varsinaisesti kasvatettu kasvi on.... Tuotantosuunnasta ja -tavasta riippumatta
Itse en kaipaa avattavia kohlimia, vaan tarpeeksi tilaa niiden päälle, jotta on helppo käydä irroittamassa mahdollisesti syntyneet vihnekasat tai reikiin tarttuneet oljenpätkät yms.