Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Nivalan kokous  (Luettu 28671 kertaa)

nocashnohope

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1
Vs: Nivalan kokous
Kokouksessa olleena vahvistui käsitys että olemme itse ryssineet tämän keissin. "Kaupan ei tarvitse maksaa yhtään enempää kuin siltä pyydetään", eli tuottajaomisteiset  jauhelihatalot kilpailevat kumpi saa halvemmalla jätettyä tarjouksen ja markkinaosuutta. Yhtään senttiä kaupalta ei saada ilmaiseksi, jokainen täytyy ansaita. Nyt tähän työhön pitää ryhtyä. Rakenteiden on muututtava.
Onko hyviä ehdotuksia? On esitetty yhteistä markkinointiyhtiötä, yms. jopa fuusiota.  Myös uuden osuuskunnan perustaminen on ollut esillä.
Eikö tilanne ole vielä kriisiytynyt tarpeeksi, eikö osakkeiden arvo ole pudonnut tarpeeksi jotta omistajien mielenkiinto omaisuutensa hoitoa kohtaan heräisi.

Husokki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2537
  • Mikä sielä pistää vastaan, köyhyyskö?
Vs: Nivalan kokous
Oli seittämän uutisissa.
http://www.katsomo.fi/?progId=75003
10.15 minuutin kohdalta alkaa
Käteinen ratkasee

kylmis

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12224
  • Virolaista kiitos!
Vs: Nivalan kokous
Lihan luovutuslakko. Pitäisi vaan lyödä hanskat tiskiin ja laittaa puulaaki tyhjäksi.

Sitten pitäisi alkaa vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen. Hesaria ja Mottia käymään tiloilla katsomassa kurjuutta. Pitäisi tuoda julki, että ei ole kestävän kehityksen mukaista hommaa raahata lihaa Brasiliasta tänne Pohjolaan, oli se kuinka halpaa hyvänsä. Suomessa pitäisi syödä suomalaista ruokaa, koska se jättää kuitenkin kaikkein pienimmän hiilijalanjäljen. Kaupan asema ja voitot pitäisi kyseenalaistaa ja kertoa, että ei ole mistään kotoisin, että ruokaketjussa tuottajan osa on joustaa. Jos täällä kustannukset nousevat, niin se pitää pystyä siirtämään eteenpäin. Kaikkinainen viljelijän työn arvostuksen nostaminen niin omassa kuin kuluttajankin silmissä.

Ja kaikkein tärkeintä on se, että tuottajat lopettavat itsensä velkaannuttamisen rakentamalla aina vaan lisää kapasiteettia, kun kuvitellaan, että mitä isompaa on, niin sen paremmin pärjää. Tällä tyylillä onkin sitten kivasti nalkissa, eikä paljon pysty sanelemaan ehtoja ketjussa seuraavalle. Pakko vaan koittaa pysyä leikissä mukana vaikka menee terveys ja talo huonoon jamaan.

rookie

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
Lihan luovutuslakko. Pitäisi vaan lyödä hanskat tiskiin ja laittaa puulaaki tyhjäksi.

Sitten pitäisi alkaa vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen. Hesaria ja Mottia käymään tiloilla katsomassa kurjuutta. Pitäisi tuoda julki, että ei ole kestävän kehityksen mukaista hommaa raahata lihaa Brasiliasta tänne Pohjolaan, oli se kuinka halpaa hyvänsä. Suomessa pitäisi syödä suomalaista ruokaa, koska se jättää kuitenkin kaikkein pienimmän hiilijalanjäljen. Kaupan asema ja voitot pitäisi kyseenalaistaa ja kertoa, että ei ole mistään kotoisin, että ruokaketjussa tuottajan osa on joustaa. Jos täällä kustannukset nousevat, niin se pitää pystyä siirtämään eteenpäin. Kaikkinainen viljelijän työn arvostuksen nostaminen niin omassa kuin kuluttajankin silmissä.

Ja kaikkein tärkeintä on se, että tuottajat lopettavat itsensä velkaannuttamisen rakentamalla aina vaan lisää kapasiteettia, kun kuvitellaan, että mitä isompaa on, niin sen paremmin pärjää. Tällä tyylillä onkin sitten kivasti nalkissa, eikä paljon pysty sanelemaan ehtoja ketjussa seuraavalle. Pakko vaan koittaa pysyä leikissä mukana vaikka menee terveys ja talo huonoon jamaan.

kiva paradoksi...kauppa rakentaa isompia ja isompia lasipalatseja ja tulos eikun paranee..

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8362
Mystinen kesälaatumies

Last Man Standing

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2768
Vs: Nivalan kokous
>Lihan luovutuslakko. Pitäisi vaan lyödä hanskat tiskiin ja laittaa puulaaki tyhjäksi.

Ei auta mitään.Sikapuolella oli jonkinlaisia yritelmiä,mutta kyllähän sen tiesi mitä siitä seuraa kun painorajasta yli menee.

Jakelukanavat ne pitää tukkia.Kaupan purkulaiturit säppiin niin alkaa nopemmin vaikuttamaan.

-Joomies-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1131
Vs: Nivalan kokous
Lihan luovutuslakko. Pitäisi vaan lyödä hanskat tiskiin ja laittaa puulaaki tyhjäksi.

Sitten pitäisi alkaa vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen. Hesaria ja Mottia käymään tiloilla katsomassa kurjuutta. Pitäisi tuoda julki, että ei ole kestävän kehityksen mukaista hommaa raahata lihaa Brasiliasta tänne Pohjolaan, oli se kuinka halpaa hyvänsä. Suomessa pitäisi syödä suomalaista ruokaa, koska se jättää kuitenkin kaikkein pienimmän hiilijalanjäljen. Kaupan asema ja voitot pitäisi kyseenalaistaa ja kertoa, että ei ole mistään kotoisin, että ruokaketjussa tuottajan osa on joustaa. Jos täällä kustannukset nousevat, niin se pitää pystyä siirtämään eteenpäin. Kaikkinainen viljelijän työn arvostuksen nostaminen niin omassa kuin kuluttajankin silmissä.

Ja kaikkein tärkeintä on se, että tuottajat lopettavat itsensä velkaannuttamisen rakentamalla aina vaan lisää kapasiteettia, kun kuvitellaan, että mitä isompaa on, niin sen paremmin pärjää. Tällä tyylillä onkin sitten kivasti nalkissa, eikä paljon pysty sanelemaan ehtoja ketjussa seuraavalle. Pakko vaan koittaa pysyä leikissä mukana vaikka menee terveys ja talo huonoon jamaan.

kiva paradoksi...kauppa rakentaa isompia ja isompia lasipalatseja ja tulos eikun paranee..
Kun ostaa paljon niin pitäs aina vaan saada halvemmalla on kaupan asenne.
Mutta mitä vatipäitä nämä lihateollisuuden tuotteiden myyjät ovat? Kuka Aassa ja HooKoossa vastaa tuotteiden myynnistä? Niitähän tässä on aihetta potkia munille. Nimiä esiin.
Jos A ja HK hallitsevat suurta osaa jalostuksesta, niin tekisivät vaikka jaon edes puoleksi vuodeksi puuteollisuuden tapaan.
Se mikä ei tapa, se vituttaa

Husokki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2537
  • Mikä sielä pistää vastaan, köyhyyskö?
Vs: Nivalan kokous

Mutta mitä vatipäitä nämä lihateollisuuden tuotteiden myyjät ovat? Kuka Aassa ja HooKoossa vastaa tuotteiden myynnistä? Niitähän tässä on aihetta potkia munille. Nimiä esiin.


Eikös johtajat vastaa loppukädessä kaikesta?
Kattele nyt tostakin http://www.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/hkscan_oyj_n_johtoryhma/
Käteinen ratkasee

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Nivalan kokous
Oli seittämän uutisissa.
http://www.katsomo.fi/?progId=75003
10.15 minuutin kohdalta alkaa

asiaa odotetaan vain koska sama on edessä maidontuotannossa tanskan punakone maksaa 6c tappo rahaa suomalaiselle maidontuotanolle mutta kuinka kauan ::)
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

nilihaara

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
  Eipä ole julkisuutta herunu Atti A-W:n puheesta Tuorlassa, mutta sehän kertoo kaiken. Maatalous ajetaan alas Suomesta. Vain paraskuntoisimmat jää ja hekin vaikeuksissa kun tulee vastoinkäymisiä.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65449
Vs: Nivalan kokous
sehän se on suomen uusi nousun resepti!   pois vain kaikki mikä ei omillaan pärjää!   ja tavara pitää saada ilmatteeks, kun säästyneet rahat voi sitten käyttää vaikka thaikkulomaan ja uuteen pemariin!

       toi antin lausunto on sivuttu nätisti !           mitä muuten koskis on asiasta ollu miältä?    tietääkö joku miten reakoinu ko. puheeseen?   minä-itte!   tietätkö?

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Nivalan kokous
Kotielänpuoli kuihtuu pois, mutta kasvinviljely kukoistaa jatkossakin ;) 8) On meinaan niin paljon päättävillä omaakin peltoa, ettei sen kannattavuutta kukaan halua vaarantaa, esimerkkinä vaikka nouseva tilatuki jota rahoitetaan laskevilla sonni- ja maitopalkkioilla >:( ;D 8)

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Nivalan kokous
Kotielänpuoli kuihtuu pois, mutta kasvinviljely kukoistaa jatkossakin ;) 8) On meinaan niin paljon päättävillä omaakin peltoa, ettei sen kannattavuutta kukaan halua vaarantaa, esimerkkinä vaikka nouseva tilatuki jota rahoitetaan laskevilla sonni- ja maitopalkkioilla >:( ;D 8)

sadolle ei löydy käyttöä niin sen voi kompostoida ja levittää pellolle,ely keskusten valvojat kurittavat kotieläintilat henkihieveriin näin ely-keskusten cosa nostra mafia saa taas lisää peltoa tukiviljelyyn :(
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1603
Vs: Nivalan kokous
Olisko muistaakseni noin 30% Suomen viljasta joka menee sellaisenaan teollisuuden käyttöön eikä rehuiksi tai suoraan elukoiden suuhun. Laittaako kaikki jauhojulpit 70% maistaan kesantoon kun kotieläintalous Suomesta loppuu? On aivan turha kuvitella että Suomesta ikinä tulisi mitään suurta viljan- tai viljatuotteiden viejämaata. Täällä ne viljat on käytettävä jos tässä hommassa meinataan edes jotenkin pärjätä!

Tuo teurastamoiden myyjien tilillevaatiminenkin on melko tuulesta temmattu juttu. Jos iso A tai iso HK ei saa myyntisopimusta isolle A:lle tai isolle K:lle niin saa muutaman kuukauden vetää esim. sikaa pakkaseen eli miljoonia kiloja. Perussyy tälle ongelmalle on kaksi aivan liian vahvaa kauppaketjua joille on PAKKO saada sopimus. Jos täällä olisi esim. 10 yhtä vahvaa kauppaketjua voisi teurastamot haistattaa vitut parille jos ei hinta kelpaa ja jatkaa kahdeksan muun kans kaupankäyntiä.

Nuo lihantuotantotauot ei muutakuin kuse tuottajien omille kintuille. Elintarvikelakon tulokset näkyvät tälläkin hetkellä kaupoissa. Ulkomaille aukes kanavat ja hyviä suhteita ei haluta katkaista...


Se on helppo ajatella näitä asioita vaan siitä omasta sontaluukusta, mutta kun miettii vähän laajemassa mittakaavassa ja keskustelee avoimesti eri toimijoiden kanssa niin näkemykset voi vähän avartua...

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4084
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Nivalan kokous
Espoolainen kaverini, paljasjalkainen kaupunkilainen ja kulinaristi pitää vanhan lehmän sisäfilettä parhaimpana,tiedä sitten miks. 15kk ohralla lihotettu sonni on hänen listallaan huonoimman lihan paikalla, edelle menee brassi/argentiina tms.pampashärkä/sonni.....ja raakakypsytys on kuulemma tehtävä kotona.... ;)

Saman oon kuullu useampaankin eri otteeseen vuosikymmenet liha-alalla toimineelta kaverilta. Kaveri on leikannu ja kokkaillu hyvinkin monen sorttista nautaa ja parhaan arvostelun saa sopivasti lypsetyn (ei luurangoksi loppuun ajettu) lehmän liha. Kommentteja tuli seuraavanlaisia... "Haikun liha maistuu hieltä, pihvikarjan lihaa pitää moukaroida paljon pidempään kuin lehmänlihaa, että saa edes jonkinlaiseen syöntikuntoon, liian karkeasyistä kun on nämä paljon mainostetut pihvirodut."

Korostan, että nämä kommentit eivät edusta omia kokemuksiani... Nauta kuin nauta, alas menee...
tethering holes to their concave windings