Lähinnä tuo kommenttini koskikin oikeasti kuivan heinän käärintää, eli kosteus siinä 15 % nurkillla, ka. siis tällöin 85 %. Ja kyllä ne saa säilymään homeettomana kunhan on asialliset varastot. Tällaista tavaraa tosiaan aika harvoin suoraan pellolta saa paalata, viime kesänä tosin olisi onnistunut varmasti sekin.
On vaan vähän harhaanjohtavaa jos puhutaan
kuivan heinän käärinnästä, kun on kosteudet kuitenkin jotain 30 % tienoilla
Propionihappo on säilönnässä käsittääkseni omimmillaan juuri tuossa hiukka alle 20 % kosteudesta noin 30 % kosteuteen, eli sellaisessa tavarassa sitten laskukoneesta riippuen aito vaihtoehto käärinnälle. Propionihappohan on lievä tuholaisaine(pesticide), kun se kerran tappaa hometta. Olisi kiva kuulla jos joku sitä suomenmaassakin heinän säilöntään käyttää.
Meillä ei ole käärittävään tavaraan laitettu enää vuosiin mitään aineita, viimeksi oli muistaakseni käytössä jotain maitohappobakteeria, mutta hyvin on säilyny ilmankin.
Ja vielä kommenttia tuohon alkuperäiseen kysymykseen, joka taisi siis koske sopivaa paalainta säilöheinälle, niin eiköhän se vaan joku hyvä muuttuvakammioinen ole paras siihen, merkkeihin en ota kantaa ku ei ole kokemusta nuista.