Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 135

Viestit - Joozeppi

Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 30.04.24 - klo:21:46
Voi tätä saviseudulla ehkä himpun myöhäisenä pitää mut tästähän se nyt lähtee. Syysviljat on ainakin perässä.

Semmonen tasavuosi eli koko merkittävä vilja-alue aloittaa lähes samaan aikaan kun yleensä me ollaan parikin viikkoa eepeetä edellä tai ainakin tuo ihan VS rannikko.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 25.04.24 - klo:14:28
Hakepuu ja pelletti on jo niin kallista, että poltto tulee aika pian vastaan viljanhinnassa. Paljon kauraa käyttivät jo menneenä talvena kenellä vaan vermeet niitä tuhkamääriä kestää.

En sit kuulu isoihin poikiin ku syysviljat kaikki lannoittamatta 😭. Vidusti niistä kyllä pökkää!

Pörssi tänään miinuksella teillä on 2h aikaa soittaa omamyyjälle ja kiinnittää rehukaura yli 220€!
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 25.04.24 - klo:10:24
Jos vielä jotakuta jännittää toksiininen kauravuori niin SR Turku on rehuna 221€ puinneilta.
Kasvintuotanto / Vs: Benny kaura
: 24.04.24 - klo:08:40
En oo ikinä ajanut punahomeita höyryltä, mutta tänä vuonna saatan sen osalle tehdä jos heinäkuussa 250€ kiintee näyttää siltä, että pitää varmistella elintarvikelaatua.

Joku pieni strobipitoinen viherryttämiseksi jarrutankkiin on ihan hyvä. Eli BBCH 32-37 Amistar, Comet, Priaxor kolme neljä desiä modduksen kylkeen, jos lämpösummaa on kertynyt/kertymässä riittävän nopeasti.

Jos ajaa moddus m/sonis joissa vaatimattomat lisäaineet niin tautiaineiden liuottimet/imeyttäjät tehostavat säädettä. Sen määrää voi pudottaa.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 23.04.24 - klo:19:19
On niitä huiskimisia tossa edistetty mut en mää ehtiny eilen ku rapsit ja kivat kuraurat sain muutamaan paikkaan tehtyä. Oli aamu tohinaa ja naapuri ajo ensi ku kimppakone.

Rukiit ajan kerralla ni ei tehny mieli 400kg ajaa lumen alle. Vehniin en enää kehdannu jos siä ois ottanu kans renkaaseen. Kyl nyt joutuu vartoon ihan rehellistä kuivumista loppujen kans.

Kyl niitä tekemäti on paljon muillakin. Ns. eturivin erkit ollu liikenteessä lähinnä.

Ja opetelkaa nyt jo kerpele vastata lainaamatta. Järkyttävän raskasta kännyllä selata.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 23.04.24 - klo:13:58
Erinomainen kevät menossa. Syysviljat saa kerrankin kosteutta ja kunnon versomiskelit. Tästä kun alkaa kuivumaan on kylvölohkot reunasta reunaan tasakosteudella eikä routaa alla niinku monesti ollut.

Onhan se hienoo kylvää 21.4. pöly ryöhää ja komiaa on. Siihen sit yöpakkaset päälle ja kuiva toukokuu ni kesäkuun helteisiin mennessä jo eväät syöty. Näillä kosteuksilla mennään pitkälle kesäkuuta lähes juhannussateisiin asti jos ymmärtää mitään kevätkosteuden säästämisen päälle.

Ne ketä ei oo puimurin jälkeen pellolla käyny ja isot alat sänkimaihin kylvöö saa toki hiukan toivoa suvelta lämpösummaa tai sit ahnehtia hiukan vähempi ja kylvää jotain aikaistakin.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 20.04.24 - klo:20:47
Ally ST on pelkkää metsulfuroni-metyyliä. Se tehoaa kylmässä ja vie talvehtineen saunakukan, mutta jättää mataran, savikan ja emäkin. Fluroksipyyri (Hurler, Tomahawk, Starane) laajentaa sen tehoa tarpeeksi, mutta vaatii sitten sen reilun lämmön.

Tripali on syysviljoille tosi hyvä, jos haluaa tuon Allyn tehoaineen. Siinä on samassa florasulaami (Primus, Saracen) ja kolmantena tehoaineena vielä perus gramma-aine. Florasulaami tehoaa myös kylmässä.

Ite vaihdan tälle kaudelle gramma-aineen seoskumppaniksi Mixinin, jollei lohkolla mcpa tarvetta. On käytännössä Staranea mut pienellä lisällä Primusta, joka tehoaa kylmässä ja vie sauniksen isompanakin. On vaan hiukan laajempi ja ottaa resistenssiin vesiheinään, jota mulla on.

Rikkavuodet olleet vaikeita torjua kuivassa ja varsinkin jurtin jälkeen niitä on paljon. Silti melko edullisesti pääsee kun tuntee tehot. Arylex on hyvä myös, mutta yksinään vajaatehoinen.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 01.04.24 - klo:23:41
Empä tiä innostuisko viä lannottaan. Torstai aamuyö se sitten olis. Oon niin aamu-uninenkin mukava pötkötellä vaan.

Rukiit vedän aina kerralla enkä tosiaan vielä viitti 400kg heittää. Rapsi vois olla tietty semmonen tai noi kylvökoneella kylvetyt vähät vehnät. On siä syksyltä evästä tuskin viä viittii jos kantaaka, märkää on saappaat paino viis kiloo ku vähä kävi pellon puolella.

Toi keskiviikko on karu päivä näille. Pakkasella ja kova pohjoisviima. Meille ei näytä juur lunta suojaksi sen alle mut 40km päähän näyttää. Voi osua. Loppuviikolla taas lauhempaa ja jotain sateitakin.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 01.04.24 - klo:10:14
1.4. ja ensimmäisen syyskasviraportin aika.

Saviseudulla näyttää keskimäärin hyvältä. Kunnon syysviljamaihin laadukkaasti tehdyt kylvöt ovat erinomaisia ja sinnepäin räävitytkin tyydyttäviä.

Rukiit ovat selvästi ruskeampia kuin vehnät. Lumihometta niissä ei ole, mutta jotain kuollutta lehteä enemmän. Vehnät näyttävät todella terhakkailta Somerolta Vampulaan.

Itellä on kaikki kylvökoneella kylvetyt aika hyviä, myös rapsi. Ne oli kaikki kynnön kautta. Huiskalla heitetty ja lautasella mullattu Igloo-vehnä on hiukan hanttapulin oloinen, mut ehkä en vaan oo tottunu tommoseen. 400 tähkää neliöllä riittää syysvehnällä kovaan satoon.

Seuraavina viikkoina ei kovaa takatalvea kaivattaisi. Nyt näyttää hiukan karumpaa viikkoa eli värit menee ainakin mut tuskin kasvupisteet.

Mitä tästä aiheutuu: ruis on rehuviljan hinnoissa vähintään seuraavat puoltoista vuotta ja rehuvehnälle on elokuussa kohtuullisen kova tarjonta.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 29.03.24 - klo:17:37
Kyllä Hja siihen pikkuhiljaa heräili kun kaikki meinas mennä Bernerin ja Tavastian satamavarastoihin.

18.1.24 tehty Hja 250 elintarvikelaatu ja 228 rehuna. Toimitusosoite Turku molemmille.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.03.24 - klo:22:46
Kilookaan en oo myynyt viimevuotisia.. Taidan jättää kylvämättä kaikki satokasvit💪

Eihän tuossa muuta, kuin 250 euron vilja muuttui 150 euron viljaksi, samalla kun kosteutta tuli prosentti lisää. Toisaalta, kyllä esimerkiksi Viljatavastia julkaisi talvella ostotarjouksia lähes joka viikko.

Lopputalvesta viljaliikkeissä tehtiin syksylle 2024 vielä 230-240 € kaurasopimuksia, 200+ € vehnäsopimuksia ja 180 € ohrasopimuksia. Todennäköisyys sille, että viljan hinnat nousisivat ensi talveksi kolmeensataan tai yli, on olematon. Todennäköisyys, että viljan hinnat jossain vaiheessa laskisivat vielä tämänhetkisistä noteerauksista, on olemassa, melkoinenkin.

-SS-

Siis liki kaikilla oli vielä tän vuoden puolella vientikaura 250€. Berner, Tavastia ym. Hankkijalla vielä rehuturvalla 230€. Sen kauran lisäks kiinnitin syysvehnää 228€ ja kevätvehnää 245€, en toki aivan tappimäärillä kun eivät tuntuneet kovin hyviltä hinnoilta. Nyt taas jo tuntuu, niin se ihmisen pää muuttuu. 300€ oli hirveen huono hinta reilu vuosi sitten, nyt jo utopistisen korkea.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.03.24 - klo:08:20
Anora vähentänyt käyttöä, turkikset tekee yllättävästi, sikasektori. No kauraa tullaan viemään paljon.

Alle 2,7 mrd on mahdollinen, mutta paljon todennäköisempi on viileä alkukesä ja yli 3,5 mrd. Se tietää aika kamalaa viljanhintaa jollei pörssi kovasti nouse.

Paljon elukkapuoli valittaa julkisuudessa mut kyl nykyisillä tasoilla eniten gusessa on kasvinviljelytilat. Se ei vaan näyttäydy niin pahana peikkona kun suurimmalle osalle tiloista se on sivutoimi.

Hankkija napsutti eilen aika lailla alas. Heillä ei ole juuri enää tarvetta viljalle. Kausi puolessa..
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 17.03.24 - klo:14:04
Meillä eilinen vesisade sulatti tosi paljon vanhaa lunta pois mut yöllä tuli sit 15cm lisää. Hyvännäköisiä olivat syyskasvit sen aikaa mitä ehtivät eilen päivänvaloa nähdä. Hyvä vaan kun on tulevien öiden pakkasilla suojaava kerros päällä.

Loimijoen tulvat ovat korkeimmillaan vuosikymmeneen, edelleen nousee mut huippu osunee tälle päivää.

Julkaisen syyskasvien ensimmäisen satoennusteen 1.4. toisena pässipäivänä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.03.24 - klo:08:31
Nyt alkoi kauran pudotukset. Ohrassa ei oikein ole paljoa varaa kun tulee kaksinumeroiset vastaan.

Juhlat on ohi mut onnea ja menestystä kasvukauteen 2024 itse kullekin!
JS-Perttulan alla on nykyään myös Turku/Loimaa ja Lappeenranta. Joku viljapomo sai myös kenkää. Liittynee siihen, ettei viljasta juuri mitään tarjouksia nyt.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 135