Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 143

Viestit - Joozeppi

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.06.25 - klo:00:52
Tämä ei ole yhtä pyssy syysvehnävuosi kuin 2021 mutta ihan hyvä tämä on. Jyväntäyttymiseenkin alkaa olla jo kosteudet kasassa. Eiköhän se katse sinne pakkasöihin mee ettei oo niin hurjat kuin 2021 jolloin keskisato oli yleisesti 8+tn.

Onneksi on tuota syysviljaa ja -rapsia lähes puolet puimurikasveista. Tässä alkaa oikeasti olla niitä 2017 elementtejä kasassa. Millekään muulle kevätkylvöiselle en huiskalla lisää anna kuin jurtille hippusen kalityppee. Kevätviljat on onneksi kylvetty vain 220-250kg säkkivoimilla. Kaikki tehdään, että vehnät ja kaurat pystyssä pysyisi mut on ne armottoman tiheitä missä vaan on viljava maa. Pystystä sais aina pois, elokuussa ei sais kovaa tulla.

Jurtillehan tämä on ollut huono alkukausi. Hiukan taimitiheydessä toivomisen varaa ja aivan liian kylmä. Jurtti tarvii sekä veden että lämmön kasvuun nyt toinen puuttuu. Toki vielä 100 päivää aikaa. Voi olla innokkaat vähissä ketä antaa tehtaan käynnistyessä vielä omansa maasta repiä.

Juu 2020 oli se surkea vuosi mulla. Sen jälkeen menty varmaan lähinnä tuurisateilla ihan ok.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 28.06.25 - klo:21:41
Allekirjoitan nuo päivämäärät. Kylvin Aspekt ja Igloo 8.-10.9 ja pidän itsekin sitä onnistuneena aikana. Jatkoin Ceylonilla yli viikkoa myöhemmin. Hyvät nekin on mut aika pitelyä oli kylvö ja pääsiäisen sade pelasti varmaan paljon kun juuret on olemattomat. Näkyy edelleen eroa aikaisemmin kylvettyihin, ceylon on vähän perässä.

Keväällä samoin viikko ennen ja jälkeen äitienpäivää optimit. Hosuin jurtit vappuna nahuliin ja sen päälle 7mm sade. Turhaa kiirehtimistä. Joku täällä sanoi sen 400kg päivä ja paniikki valtasi ruumiini.

Äsken ajoin kauralle välijarrua desin moddusta rajuimpiin. Pieni ala päällekkäiskylvöä jo laossa, lippulehti tulossa esiin. Legendaarista 😂

Syysvehnät on kaikki ccc varassa, lajikkeet lyhyitä kaikki.

Ehkä tars itekin rauhottua siemenmäärien kanssa kun 70kg kaura/herne -seos riistapeltokin näyttää liki täydeltä 👀
Kasvintuotanto / Vs: Kasvukausi 2025
: 28.06.25 - klo:11:08
Itellä kans ja monella muulla riistapeltoo kylvämättä. Varmistin maataloustoimistolta, että myös monimuotoisuuspeltoja koskee sama lauseke kylvöjä voi siirtää kelien sohlatessa heinäkuulle mut tosiaan se on hyvä olla todistaa. Lienee sääasemadatalla aika helppoa kun kesäkuussa tullut 100mm eikä montaa poutapäivää ole ollut.
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 27.06.25 - klo:19:34
Kerääjä pitää kylvää ennen 15.8 ja sen on kasvettava kuusi viikkoa. Rukiin huiskiminen 50kg/ha 14.8 lienee se helpoin jollei ole kiire muokkailemaan.

Hommahan muuttui tälle tukikaudelle totaalisesti. Nyt nimenomaan kannattaa kylvää kerääjät lohkoille, joille on syyskylvösuunnitelmat niin ne saa ruiskuttaa puimurin perässä pois. Viime tukikaudella piti odottaa 15.9 ruutan kanssa ja 1.10 syyskylvöjen kanssa joka on hippusen myöhään. Toki silloin oli helpompi muistaa päiviä väärin lohkokirjanpitoon kun satelliittiseuranta ei ollut nykytasolla.

Itsellä täydet kerääjät siitä kun alkoi joka vuosi. Täysin selvä raha-automaatti. Nykyään menee lähinnä enkkuraita pari kiloa joka neljänteen vantaaseen piensiemenlaatikosta. Yhdelle syysvehnälohkolle kylvettiin rikkaäkeellä apilaseos ja se jää siitä viherlannoitusnurmeksi suoraan. Nykyäänhän kerääjillä saa perustaa kasvuston eli tissinkoittajat ja luomu saatiin tähän mukaan (apila/heinä suojaviljassa) kuten talviaikaiseen kasvipeitteisyyteenkin vaikka itämereen olis matkaa 600km.

Kasvinsuojelua ei juuri rajoita. Aineet jotka ei tapa mut vähä kituuttaa on hyviä. Tietysti broadwayt ym. vie päälle ehtineen raikun kokonaan samoin hukkisaineet.

Valvomaan tätä rastia ei kesällä pysty. Aina voi olla elokuun alussa menossa. Ja jos viljat joskus puidaan ennen elokuun puoliväliä voi kerääjän kylvää puinnin jälkeen yhtälailla. Tänä vuonna taitaa elokuun alun tappuroinnit olla vähemmässä.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 25.06.25 - klo:15:01
Berner N26S4 355€
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 25.06.25 - klo:11:16
Eilen 29mm mut äitienpäivän molemmin puolin syysmuokattuun maahan kylvetyt kestää sen jo. Näitä ja syysviljoja on suurin osa. Siinä oli tämän kevään oikea kylvön aika, 5.-18.5. vaikkei ennen pääsiäistä kylvetytkään pilalle menneet.

Toukokuun lopussa ja sänkiin kylvetyillä alkaa olla piukkaa ja keltastakin väriä löytyy maakunnasta jo.
Kasvintuotanto / Vs: Kasvukausi 2025
: 25.06.25 - klo:08:40
Rikkatorjunta on nimenomaan se mihin pitää keskittyä ja katsoa edes vähän mitä torjuu. Ettei vaan mee kauppaan ja osta rikka-ainetta vaan oikeaa tehoainetta omiin rikkaongelmiin. Nykyään syysmuokkaamattomuus on nostanut rikkatorjunnan vaatimukset ihan uudelle levelille ja tupla-ajokaan ei ole hulluttelua. Se minkä sääteen, tautiaineen tai hivenseoksen valitsee on aikalailla yks ja sama.
Kasvintuotanto / Vs: Kasvukausi 2025
: 24.06.25 - klo:09:29
Mcpa tekstistä bernerin sivuilta: ruiskutus lippulehtivaiheessa voi vaikuttaa negatiivisesti viljan kasvuun ja korrenkasvun alun jälkeen suositellaan vain pesäkekäsittelyä.

Jos pohjavesialue on ongelma kannattaa vaihtaa Duplosan D eli puhtaaseen 2,4-D. Toki sitä koskee samat ohjeet lippulehtivaiheessa.

Oma ongelmansa on myös saada osumia 2vk päästä kun nuo kasitonnarit täyttää maan aivan sumppuina.
Kasvintuotanto / Vs: Kasvukausi 2025
: 24.06.25 - klo:00:15
Isoon saunikseen ottaa Ally (löytyy myös Tripalista), Sekator (ei kauralle) ja riittävällä määrällä florasulaami (Primus, Saracen puhtaana, monissa kumppanina). Zyparissa Arylex on aika heikkotehoinen siihen eikä mukana tuleva florasulaamin määrä riitä 0,5L annoksella. Ite suosin seoskumppanina sekä florasulaamia että fluroksipyyriä sisältäviä Primus XL tai Starane XL (sama kuin Mixin ja Cleave). Gramma-aineena menee ihan hyvin edullisin Nuance/Trimmer reilulla 2€/ha kustannuksella. Näillä saadaan jo aika kattava teho. Jos ohdaketta on paljon niin klopyralidia sitten vaan eli Arianee tai Kinvaraa niin saa juuristotehon.

Fenoksihapot mm. MCPA jota Kinvarassakin on aiheuttaa viotusriskiä myöhäisissä käsittelyissä. Flurolla (Starane, Tomahawk, Hurler, Galistop) voi ajaa lippulehdelle asti ja saa myöhemmin tulevan vesiheinän ja mataran pois kivasti vaikka tauti/sääde kakkospytyssä.

Arianee eka pytty hivenillä ja staranee toinen jarrulla ni aika siistiä rupee olemaan.
Kasvintuotanto / Vs: DON kaurojen hävitys
: 19.06.25 - klo:15:45
Viljaa on siilossa ja kuormassa aina 5-10% enemmän kuin tilavuus x hlp. Varsinkin kauralla. Vehnä ja herne hiukan vähemmän. Toki vaikuttaa myös se miten vilja sinne pudotetaan, kuinka kovalla voimalla. Viljaa tipuille ostaneena tiedän, et aina voi surutta ostaa kärryarvioilla jos myyjä sitä oikein haluaa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 19.06.25 - klo:15:40
55mm kesäkuu ja upeelta näyttää. Joutsenossa 24h 75mm jossain. Siellä vesi hakee nuruaan.
Kasvintuotanto / Vs: Matrigon ?
: 14.06.25 - klo:21:01
Galeran toinen tehoaine on klopyralidi eli Matrigon. Molempien käyttö ehkä turhahkoa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 12.06.25 - klo:08:26
On tää yhtä juhlaa nyt. Kohta 30mm kasassa ja päälle näyttää reilusti lämpöä. Aivan säälimättömän hyvät kasvustot kaikilla. Rehumiehet sai ykkösen tehtyä sitäkin tuli aivan päättömiä määriä ja nyt uusi kasvuun heti.
Kasvintuotanto / Vs: Kasvukausi 2025
: 07.06.25 - klo:15:27
Talviaikainen kasvipeitteisyys on voittava valinta kevätpoutiin tottuneilla alueilla pitkässä juoksussa. Mut tämä kevät osoitti mitä se sitten on kun tuleekin välillä vettä. Eikä nämä sateet ole edes olleet mitään mahdottomia enää toukokuussa, ainut iso oli se pääsiäisen 25-50mm paikasta riippuen.

Ja jos tähän päälle tuo alkuviikon iso 40-70mm välillä luvannut sade olisikin mennyt tästä olis ne viimiset märkään kylvetyt moro tältä vuotta.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 07.06.25 - klo:15:21
Meitin kävi tässä Saviseudun ytimessä nyt niin, että tämä alkaa kääntyä kuivan puolelle. 2vk sitten tuli se 16mm ja alkukosteudet oli hyvät mut jos ihan optimia haetaan niinku näillä orailla tekis mieli hakea niin se alkuviikon sade olis tar*****. Se vaihtoi koko mustan tuohon Karjalaan ja enempi Venäjän puolelle.

Ei koske koko Saviseutua. Humppila, Ypäjä, Koski ovat saaneet vettä. Tästä sitten mihin suuntaan vaan rannikkoa kohden myös. On meilläkin monta sadepäivää plakkarissa, kertymät 0,25-2,5mm/pv.

Ettei se sadetuuri aina käy meilläkään. Jurtti alkaa jo juroa savisessa paikkaa ja kohta pyytää vettä ennen äitienpäivää kylvetyt viljatkin. Syysrapsi sentään kukkii kolmatta viikkoa eikä loppua näy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 143