Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 131

Viestit - Joozeppi

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 23.09.23 - klo:20:22
Ei tarvi mennä kuin 10v taaksepäin niin LHK-kotieläinkorotuksella viljoille tuki oli 650€ vaikka syysmuokkasi. Nyt on 450€/ha piukassa jos viljelyssä on lähinnä kevätviljoja. Tuohon inflaatiokorjaus niin noin puolet on tukien ostovoima pudonnut kymmenessä vuodessa. Ihan kyllä hyvä vaan, että raha tulisi enemmän tuotannosta kuin tuista.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 20.09.23 - klo:17:33
Alkaako olla tiinut täynnä. Hja Turku rehuohra -13€/tn tänään.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 18.09.23 - klo:22:47
Miksköhän Hja nosti tänään rehukauraa 16€/tn? Polttotavaraa puolet analyyseistä. No rehuvehnän -8€ kompensoi ja huomenna lisää vauhtia kun pörssi dippas tänään.

Miten kannattaa 2tn/ha rehuvehnää 185€/tn jos apulantoja tykkäs hamstrata 1000€+/tn tasolta. Minusta hiukan huonommin, varsinkin jos vuokrataso on paljon yli 600€/ha.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 18.09.23 - klo:22:43
Tuohan oli taas yksi monista tulonsiirroista C-alueelle, joka saattoi joltain jäädä huomaamatta. Siellä nurmella kaikki ni rahaa valuu. Saas nähä riittääkö lopulta potti edes 30€/ha tasoon..
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 14.09.23 - klo:17:49
21ha rapsia taimella, 25ha granattia ja 12ha ceylonia kylvettynä myös. Heti sateen jälkeen kynnetyt erinomaisessa kunnossa.

Enää ei ehdi maat puhaltumaan kylvökuntoon ennen sunnuntain sadetta. Heitin 350kg Igloota ohran sängelle, huomenna kakkaa kaveriksi ja lautasmuokkaus. Laskin, et siemen 85€ ja kp-tuki 50€ ni tämmönen Tamin low risk - high reward kokeilu.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 11.09.23 - klo:17:38
Viis tonnia läpi viljaa lupasin kesäkuun lopussa kun alkoi satamaan sillon ku kaikilla oli jo ranteet auki. Haaveeksi se jäi, ehkä 4600-4800kg välissä ollaan. Onhan se kahden reilusti yli kuustonnarivuoden jälkeen heikko esitys. 2021-2023 viljan keskisato on luokkaa 5800-5900kg/ha. Hyvä juttu. Nää vuodet jää nimittäin historiaan viljelyn kulta-aikana poikkeuksellisten hintojen vuoksi.

Kauraa jäi kokonaan puimatta noin 3ha ja tosi paljon semmosta yli ajettua. Useempi kymmenen tonnia jäi tuotetusta sadosta korjaamatta.

Tänään sain korvanappiini tiedon, että ekojen kaurojen laatu riittää tuohon 300€ rekalliseen. Vanillen laatu vielä epäselvää saako mallassoppareihin iteltä täytettä. Tai no riippuu se rajoistakin.

Semmosta sataa hehtoa ohria pojat on tossa napsinu. Suorakylvetyt hyviä kun piti kevätkosteuden. Etelä-rannikko paskaa. Meillä vielä ok. Pohjanmaa sit ihan hyvä vuosi ainakin ylempänä.

Juurikkailla on ollut vettä ja lämpöä, ovat koripallon kokosia. Rapsi näyttää parhaalta vuosiin, yli kolme jos vielä saa pois. Nyt kylvöille koko yö!
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 10.09.23 - klo:21:03
Nyt alko lyyti kirjottaa ku pääsin rapsimaasta avattuun vanilleen. Uskomattomasti jälkiversot tasottuneet sateessa ja nyt lämmintä päälle. Tosi pienellä kuivauksella ja taitaa tulla liki 90 hehtoo kuivaa/ha. Jää ohran keskisato silti alle neljään kun ennen vappua kylvetty oli aivan sontaa.

Itänyttä lakokauraa jäänee pikkasen puimatta. Alkaa moti loppua terällä hyppäämiseen ja tars viä kylvääki 40ha ennen satteita. Viljat tulee huomenna valmiiks. Eikä tonne kyl kannata enää kenenkä paljoo jättää, nyt tulee syksy.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 07.09.23 - klo:16:54
Alle 17% jo ohrat ja pöly lentää. Äkkiä tää onki taas yhtä juhlaa. Painuu renkaan palon verran. Satoiko jossain välissä? Ilmeisesti kun kerrankin en puinut viljoja raakana.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 06.09.23 - klo:23:22
Nyt alettiin viimein kunnolla repimään eroa rehu- ja elintarvikelaatuun. Rehuvehnä Hankkijalla -17€ kolmeen päivään.

Tummia ja kevyitä kauroja älyttömästi ja eiköhän kevätvehnät pitkälti ole rehulaatua sakosta. Mallasohrissa valkuaiset korkeella ja itävyysongelmia..

Niin hyvät poudat tiedossa, että kaikki ronkitaan pois ja rehuplaatua riittää varmasti. Saa myydä muttei oo pakko hei.

Raision vastaanottoon laitoin tänään ison vsop potun kuskin matkaan kun ottivat eilen nahun syysvehnärekan heti käyttöön.

Muistaakseni joku ryhmäläinen sai kerran konupullon ämpärillisestä 😅
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 04.09.23 - klo:12:30
Kyllä niitä edelleen ostetaan, mutta saletisti näille mainituille on heikoin kysyntä/tarjontasuhde seuraavan vuoden sadonkorjuuseen asti. Rehuvehnää ei ole ainoastaan Suomessa paljon vaan koko Pohjois-Euroopassa.

Jos on elintarvikelaadun myymätöntä viljaa laareissa joko viime vuodelta tai syysviljojen puinneilta kannattanee hetki kattella.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 03.09.23 - klo:22:54
Ei vielä tarvi öitä ajaa kunnei oo mihinkään kiire. Kylvöjä sitten toki yötkin jos siltä näyttää. Syyskylvöjen kanssa en anna mitään periksi helpolla. Kevätviljakierre ajaa vauraankin talon nuijan alle.

Noita kauroja tosiaan loppuviikolla voi päästä ja itäminen on jo pitkällä valmiissa röyhyissä. Eikä ennen iltapäivän päätöstä ole asiaa. Yks siinä Hennijoella koitti tänäänkin. Eihän tommonen mäski nyt puitavissa ollut herranjestas..

Kyl se sun herkkumutteriskin voi vielä yllättää. Maakunnassa on paljon hernettä enkä näe niiden korjuussa hergullisia elementtejä. Avoimia muttereita toki näen taskut täynnä.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 03.09.23 - klo:22:44
114mm elokuu siinä hiukan Taipaleelta etelään. Kuun alussa tullut teillä paljon vähemmän. Uusi-Salmi 123mm. Taas kasitonnarilaaksoa sorsittu turhilla sateilla.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 03.09.23 - klo:18:25
Kynnöt aloitettu koko ajan ajetaan kahta tuuria. Puintia viikolla ehtoopäivisin niin nekin vähissä viikon päästä ja kylvöille. Hiukan voi rehulaatua tulla mut hyvältä näyttää.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 03.09.23 - klo:18:23
190mm elokuu. Kovimmat kuun saldot Salon alapuolella +250mm. Oli nahkea kuukausi, nyt sitten ikuinen pouta.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 29.08.23 - klo:21:15
Mun kaurat oli jo ennestään aika laossa, nyt reunasta reunaan. Tai Vahva -kaura kesti hiukan paremmin. Se on kyllä selvästi korrenkestävä lajike. Pertut ja Avenuet saa vetää pöytä maassa.

Myös Vanille yllätti kun ei ollut pahasti laossa. Sekin kestää hyvin vaikkei saanut mitään sääteitä. Ja on tän vuotiseksi aika hyvää, Kylmis voi todentaa. Karjanlannasta myöhään vapautuva typpi on haasteellinen. Kauralle ajoin vielä huiskalla hiukan ku jäi. Sillon ois pitäny ajaa jarrua eikä kaasua.

Kauralla laitan siis omaan piikkiin. Juhannuksena kun olisi uskonut sään muutoksen ennusteista niin osalle olisi ehtinyt ajaa. Rajahan on BBCH 37 eli lippulehden esilletulo. Ei voi ihan röyhynkurkkaukseen muka odottaa. No pituus oli silloin 25% nykyisestä. Rukiin ja kauran pituuskasvu yllätti housut nilkoissa, oppia ikä kaikki. Jälkiversonneet alueet lakoontuivat aikaisemmin ja helpommin kuin valmiimmat tasaiset alueet. Ne korsiintuneempia. Mun on liki kaikki loput sängestä avattuja, ne kesti poutaa uskomattoman hyvin. Ne matalamuokatut maat myös kantaa kynnettyä paremmin.

Kyl mää noi tosta jo ronkin. Kun unohtaa lokakuun rapsin ja jurtin on 60% korjuussa. Ohraa ja kauraa enää. Vehnät sain pois ja hernettä ei onneksi ole. Tommonen Trion imee kyl lakoa iloisesti, ei paljon huomaa. Yks vientikaurapötkö on 300€, siihen koitan nättejä kuormia ajaa. Perttua on 200tn kuivana. Painoa sain Wileen 58kg mut minusta on pienehköä. Tummista jyvistä tulee ongelma satamissa, ehkä doneistakin.

Quarna valkuainen 17,5% ja sako 353. Hävisin plikkakaverille, sillä 18,0/441.

Puivat ne täällä tänäänkin. Ohraa ja hernettä ainakin. Ja pui sielläkin. Isoja perzeitä kestää pyhjetä pieniä kauemmin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 131