Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 124

Viestit - Joozeppi

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 27.04.22 - klo:23:31
Olen kans hämilläni seurannut keskustelua, että nyt ei uskalla kylvää vaikka koko EU-aika on vedetty lippa vinossa interventiohinnoilla..

Tullut se kuva, että peltojen kasvukunto on pilattu eli ei ole enää panostettu yhtään mitään siihen kasvukuntoon ja nyt tilanne on moro. Tietysti esim. peltojen P-tasot ovat pudonneet ihan tiukkojen rajoituksienkin vuoksi kulta-ajoista. Pelloista on tehty tukiautomaatteja ja nyt yhtäkkiä kysytäänkin tuottopotentiaalia ei niinkään pelkkää pinta-alaa.

Oma lukunsa luomuviljat, joiden hintataso on aivan naurettava. Käytännössä sama kuin taviksella. Kyl mua ainakin ketuttas jos just olisin luomuun siirtynyt. Ei joku rehuviljan tai maltaantuotanto nyt hullumaisia apulantoja tarvi. Kasvinsuojelussakin pääsee melko vähällä jos sikseen on. Jos jää sato keskinkertaiseksi niin eipä mene sitten kuivaukseenkaan paljoa. Mut jokanen tavallaan. Hintatasohan on nyt paljon enemmän kuin kenenkään viljamiehen kosteet päiväunet koskaan ois voinu näyttää.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 27.04.22 - klo:23:21
Kyl tää on valmista pässinlihhaa. Hyvännäköisinä paljastuivat tosiaan, siitä viime viikko koko ajan pakkia. Nyt hengissä lämpäreitä sieltä täältä. Jollain lohkolla voi aikaisella kevätvehnällä koittaa paikkoa mut eiköhän suurin osa mene puhtaasti uusiksi. Ylemmät/viettävät paikat jotain viherrystä. Alavammat täysin tööt. Kyllä se tuohon jäähän/hapettomuuteen täytyy liittyä.

Kyl se kaikkien uusintakylvöjen äitikevät sieltä tuli ja kamalaan saumaan. Vehnä täysin loppu, leipureille kelpaa ensi tslvenakin kaikki mikä hiukankin vehnältä näyttää.

Pohjanmaalla on komeita mut alat suhteessa pieniä. Uudellamaalla jotain. Tässä saviseudulla meni iso osa rukiistakin, hybrideistä kaikki. Heinät näyttäs kestäneen sentään mm. apilan siemenviljelys viljansängen joukossa naapurilla ihan nätti. Voi olla tulevana syksynä rukiinkylvöllekin jo kannustimia ilmassa vaihteeks.

Tää on lajin luonne. Syksyllä taas täyttä höyryä uutta eli ei vaikuta suunnitelmiin jatkossa. Nyt oli kylvettynä vehnälle 45% viljellystä alasta. Kp-tuki maksaa juur siemenen muu meni omasta pussista.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 27.09.21 - klo:18:46
Maksaa huonosti vaan. Rehux 237€, Lantmannen 245€. Tavastian tilahinta 230€.

Eiköhän aika moni elukkapaikka mieluummin myy jo pois.
Oon kuullu et 160g syksyllä vei ohralta halut pikkuhiljaa. Samalla menee mangaani ja kahut jos tarpeen. Lämpöö oli yli 20.
Broadway vie ohran pikkuhiljaa kuoliaaks. Ajoissa ajat ja mangaanit kahut menee samalla jos tarvis.
Joko ne on ruiskutettavissa? Ei kannata kylvää elokuussa. Lisää vain kahu- ja lumihomeriskiä. Nyt tulee kylmä yö sunnuntaita vastaan ja kärpäset vähä rauhottuu. Ei niitä satoja syksyllä ruiskupörräämisellä tehdä. Yli 8tn tuli nyttenki ilman syyskäsittelyjä suoraan siilosta tossia.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 31.08.21 - klo:21:32
Olipa rypsi positiivinen yllätys. Kesäkuun eka kylvettyä Aureaa. Siemen on pieni mut kolmatta tonnia kertyi. Puintikosteudet 8-10%.

Enää 2t ohraa pellossa. Sekin kesäkuun kylvöä ja se oli jälkiviisaana paras kylvöikkuna. Siementä vaan piti laittaa rutosti. Kaikkien viljojen keskisato asettunee 6800kg/ha kieppeille. Heikompaa oli vain toukokuun puolivälin sateisiin kylvetty Kaarle-ohra. Se jäi 3500kg haminoille.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 18.08.21 - klo:20:34
Ei kestä kaikkien vehnien sako tätä sadejaksoa. Syysvehnääkin paljon pellossa. Pullavehnistä tulee kunnon pula.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 18.08.21 - klo:20:32
Toukokuu sata mm, kesäkuu 80 ja heinäkuu 90mm. Nyt elokuussa 125mm kasassa. Eli 400mm vapun jälkeen. Tuolla vuokrapaikassa 10km päässä kohta 450mm. Ei tästä oikein kuivaaka vuotta saa millään.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 07.08.21 - klo:15:37
Hyvään malliin sain ceylonit ennen sadejaksoa. 62ha pois ja 26ha jäi jykevintä laihoo odottaan seuraavaa poutaa. Tänään vähä naapuri autto ja ajettiin vauhtityhjennyksillä mut ei vielä edes sada taas tuli hosuttua.

7600 hehtoo tuli tuoreena. Alkuviikolla sai kuivata mut reilusti yli puolet saatiin 15-18% haarukassa talteen. Eiköhän pitkälle toistasataa tulee kuivanakin. Painot oli ekassa näytteessä 83kg sittemmin ei oo ehtiny tutkituttaan näytteitä.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 12.07.21 - klo:18:21
Työlukuina toukokuu 100-110mm, kesäkuu 80-110mm ja heinäkuu nyt 30-40mm lohkoista riippuen. Vesi riittää toistaiseksi mut kuumuus vaikuttaa silti viljoihin. Juhannusviikon 50-90mm oli paikoin liikaakin.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2020
: 19.05.21 - klo:11:01
Täällä oli vissiin ollu syysruiskutuksista juttua ni palasin langoille.

Ajoin syyskuun alussa kylvetyille vehnille syyskuun lopun tosi lämpimillä keleillä pari pyttyä. Kevytmuokatut maat ja jääntiviljaa näytti tulevan reilusti, sen torjunta oli ykkösprioriteetti. Samalla tuli torjuttua kahut, joille oli pieni riski kun kelit oli vielä +20 astetta.

Kauralla olleille lohkoille ajoin Mateno Duo + Swipe 0,7 + mangaani + kahut. Tuon Swipen teho jääntikauraan oli täydellinen ja nopea. Reilusti pienempi annoskin olisi jättänyt kaurat jalkoihin. Mateno onnistui myös täydellisesti. Pienet alueet, joille annos ei osunut, ovat nyt täynnä isoja rikkoja. Ruiskutetulla ei käytännössä mitään, muutama kevätitoinen sirkkataimi. Menin ihan perusannoksella Sekatoria nuo lohkot nyt läpi ja keskityin lähinnä laontorjuntaan ja hiveniin.

Ohralla ollut lohko sai 160g  Broadway Star + mangaanit + kahut. Ohra otti pikkuhiljaa nokkiinsa, mutta selvästi hitaammin kuin kaura otti hukkismyrkystä. Tehosi kuitenkin selvästi marraskuuhun mennessä. Broadway vei myös rikat todella hyvin. Juolavehnää näyttää olevan hieman myöhemmin kylvetyillä kynnetyilläkin syysvehnälohkoilla, mutta tällä käsitellyllä kevytmuokatulla ei yhtään piippaa, joten oletan sen vieneen syksyllä nekin alut.

Todella onnistuneet syysruiskutukset siis. Mangaanin ja kahumyrkyn vasteet jäivät hieman epäselväksi. En yleensä harrasta syysruiskutuksia edes rukiilla, joten tämä oli poikkeus. Tarve oli kuitenkin selkeä ja huippukelit niin vetäisin. Lumihomeaineita en yhdistänyt, koska ajankohta oli niille aivan liian aikainen.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 06.09.19 - klo:22:39
Puinnit etenee pikkuhiljaa ja ollaan jo voiton puolella. Viimisenä kylvetyt rehuohrat oli lähinnä Kaarlea, satotaso n. 5500 kg/ha. Rukiista ja syysvehnistä tuli 8500, herneestä 3800 ja Vipekka -entsyymimaltaasta 6700 kg/ha. Kaikki positiivisia yllätyksiä. Kevätvehnät jäänee alle kuuden tonnin. Laadut on olleet tosi hyviä myös. Ainoastaan Mistraalissa on sakolukuongelmia kun oli vaan 173. Nyt Avenue-kaurat menossa sitäkin tulee kuorma paikastans. Rapsit kyllä jäävät myös 5v keskisadon alle, mutta onneksi vain 17 ha sitä. Hintoja kiinnitetty talvella 2/3 sadosta, joten kaikkien aikojen kannattavin vuosi on menossa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 16.07.19 - klo:22:48
Reilu 60mm tullu heinäkuussa. Näyttää oikein hyvältä nyt. Puinnit alkaa varmaan elokuun ekalla viikolla. Jyvien pitäisi vetää täyteen nyt, näyttää viä hyvin lämpöä seuraavaksi. 6000kg läpitte viljoista tavoitteena edelleen.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 29.06.19 - klo:22:24
Syksyllä kylvettävästä rukiista tarjotaan nyt 194€ Lahteen että mikäli epäilet hinnan putoavan sataseen suosittelen hinnan sopimista etukäteen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 124