Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 135

Viestit - Joozeppi

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: tänään kello 01:48
Koskella isolla alueella 30-40mm ja höyry nousee pelloista. Voi hivenen kiihkeästi kasota ens viikolla. Kotona ei yhtään mitään ja juurikkaita edelleen paljon itämättä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 21.05.24 - klo:08:29
Nyt aletaan laahaamaan miinusbasista isommaksi. Pörssi nous työlukuna kympin ja hinnat muutaman euron.

Päivän vinkkinä: Hja on unohtanut korjata basis-sopimuksiensa taulukkoa jälleen kerran. Rehukaura on -20€ Mar25 futuurista eli antaa nyt 244€ Turku. Toimitus 1-3/25. Kun näyttää kunnon sadetta niin suosittelen. Jos ei sada ennen puinteja niin en suosittele.

Ymmärtääkseni voi jättää myös auki eli lukita tuon -20€ ja odotella pörssinousua lisää vaikka alkuvuoteen asti.

Edit 11.15. Meni jo. Nyt -37
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.05.24 - klo:10:08
Hja seuraa pörssiä päivittäin. Muut ei oo ihan sillai ehtineet edes nostaa. Rehukaura oli parhaimmillaan maanantaina syksy 239€.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 14.05.24 - klo:23:15
Liki kymppi miikkaa tänään tauluun
Hei ootte pari viikkoo unohtanu valittaa viljanhintaa! 233€ rehukaura syksy Hja Turku ja huomenna nousee lisää. Aika mukava taksa kaurankohnoille verrattuna v.2010 85€ tasoon eikös vaan!
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 30.04.24 - klo:21:46
Voi tätä saviseudulla ehkä himpun myöhäisenä pitää mut tästähän se nyt lähtee. Syysviljat on ainakin perässä.

Semmonen tasavuosi eli koko merkittävä vilja-alue aloittaa lähes samaan aikaan kun yleensä me ollaan parikin viikkoa eepeetä edellä tai ainakin tuo ihan VS rannikko.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 25.04.24 - klo:14:28
Hakepuu ja pelletti on jo niin kallista, että poltto tulee aika pian vastaan viljanhinnassa. Paljon kauraa käyttivät jo menneenä talvena kenellä vaan vermeet niitä tuhkamääriä kestää.

En sit kuulu isoihin poikiin ku syysviljat kaikki lannoittamatta 😭. Vidusti niistä kyllä pökkää!

Pörssi tänään miinuksella teillä on 2h aikaa soittaa omamyyjälle ja kiinnittää rehukaura yli 220€!
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 25.04.24 - klo:10:24
Jos vielä jotakuta jännittää toksiininen kauravuori niin SR Turku on rehuna 221€ puinneilta.
Kasvintuotanto / Vs: Benny kaura
: 24.04.24 - klo:08:40
En oo ikinä ajanut punahomeita höyryltä, mutta tänä vuonna saatan sen osalle tehdä jos heinäkuussa 250€ kiintee näyttää siltä, että pitää varmistella elintarvikelaatua.

Joku pieni strobipitoinen viherryttämiseksi jarrutankkiin on ihan hyvä. Eli BBCH 32-37 Amistar, Comet, Priaxor kolme neljä desiä modduksen kylkeen, jos lämpösummaa on kertynyt/kertymässä riittävän nopeasti.

Jos ajaa moddus m/sonis joissa vaatimattomat lisäaineet niin tautiaineiden liuottimet/imeyttäjät tehostavat säädettä. Sen määrää voi pudottaa.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 23.04.24 - klo:19:19
On niitä huiskimisia tossa edistetty mut en mää ehtiny eilen ku rapsit ja kivat kuraurat sain muutamaan paikkaan tehtyä. Oli aamu tohinaa ja naapuri ajo ensi ku kimppakone.

Rukiit ajan kerralla ni ei tehny mieli 400kg ajaa lumen alle. Vehniin en enää kehdannu jos siä ois ottanu kans renkaaseen. Kyl nyt joutuu vartoon ihan rehellistä kuivumista loppujen kans.

Kyl niitä tekemäti on paljon muillakin. Ns. eturivin erkit ollu liikenteessä lähinnä.

Ja opetelkaa nyt jo kerpele vastata lainaamatta. Järkyttävän raskasta kännyllä selata.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 23.04.24 - klo:13:58
Erinomainen kevät menossa. Syysviljat saa kerrankin kosteutta ja kunnon versomiskelit. Tästä kun alkaa kuivumaan on kylvölohkot reunasta reunaan tasakosteudella eikä routaa alla niinku monesti ollut.

Onhan se hienoo kylvää 21.4. pöly ryöhää ja komiaa on. Siihen sit yöpakkaset päälle ja kuiva toukokuu ni kesäkuun helteisiin mennessä jo eväät syöty. Näillä kosteuksilla mennään pitkälle kesäkuuta lähes juhannussateisiin asti jos ymmärtää mitään kevätkosteuden säästämisen päälle.

Ne ketä ei oo puimurin jälkeen pellolla käyny ja isot alat sänkimaihin kylvöö saa toki hiukan toivoa suvelta lämpösummaa tai sit ahnehtia hiukan vähempi ja kylvää jotain aikaistakin.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 20.04.24 - klo:20:47
Ally ST on pelkkää metsulfuroni-metyyliä. Se tehoaa kylmässä ja vie talvehtineen saunakukan, mutta jättää mataran, savikan ja emäkin. Fluroksipyyri (Hurler, Tomahawk, Starane) laajentaa sen tehoa tarpeeksi, mutta vaatii sitten sen reilun lämmön.

Tripali on syysviljoille tosi hyvä, jos haluaa tuon Allyn tehoaineen. Siinä on samassa florasulaami (Primus, Saracen) ja kolmantena tehoaineena vielä perus gramma-aine. Florasulaami tehoaa myös kylmässä.

Ite vaihdan tälle kaudelle gramma-aineen seoskumppaniksi Mixinin, jollei lohkolla mcpa tarvetta. On käytännössä Staranea mut pienellä lisällä Primusta, joka tehoaa kylmässä ja vie sauniksen isompanakin. On vaan hiukan laajempi ja ottaa resistenssiin vesiheinään, jota mulla on.

Rikkavuodet olleet vaikeita torjua kuivassa ja varsinkin jurtin jälkeen niitä on paljon. Silti melko edullisesti pääsee kun tuntee tehot. Arylex on hyvä myös, mutta yksinään vajaatehoinen.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 01.04.24 - klo:23:41
Empä tiä innostuisko viä lannottaan. Torstai aamuyö se sitten olis. Oon niin aamu-uninenkin mukava pötkötellä vaan.

Rukiit vedän aina kerralla enkä tosiaan vielä viitti 400kg heittää. Rapsi vois olla tietty semmonen tai noi kylvökoneella kylvetyt vähät vehnät. On siä syksyltä evästä tuskin viä viittii jos kantaaka, märkää on saappaat paino viis kiloo ku vähä kävi pellon puolella.

Toi keskiviikko on karu päivä näille. Pakkasella ja kova pohjoisviima. Meille ei näytä juur lunta suojaksi sen alle mut 40km päähän näyttää. Voi osua. Loppuviikolla taas lauhempaa ja jotain sateitakin.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 01.04.24 - klo:10:14
1.4. ja ensimmäisen syyskasviraportin aika.

Saviseudulla näyttää keskimäärin hyvältä. Kunnon syysviljamaihin laadukkaasti tehdyt kylvöt ovat erinomaisia ja sinnepäin räävitytkin tyydyttäviä.

Rukiit ovat selvästi ruskeampia kuin vehnät. Lumihometta niissä ei ole, mutta jotain kuollutta lehteä enemmän. Vehnät näyttävät todella terhakkailta Somerolta Vampulaan.

Itellä on kaikki kylvökoneella kylvetyt aika hyviä, myös rapsi. Ne oli kaikki kynnön kautta. Huiskalla heitetty ja lautasella mullattu Igloo-vehnä on hiukan hanttapulin oloinen, mut ehkä en vaan oo tottunu tommoseen. 400 tähkää neliöllä riittää syysvehnällä kovaan satoon.

Seuraavina viikkoina ei kovaa takatalvea kaivattaisi. Nyt näyttää hiukan karumpaa viikkoa eli värit menee ainakin mut tuskin kasvupisteet.

Mitä tästä aiheutuu: ruis on rehuviljan hinnoissa vähintään seuraavat puoltoista vuotta ja rehuvehnälle on elokuussa kohtuullisen kova tarjonta.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 29.03.24 - klo:17:37
Kyllä Hja siihen pikkuhiljaa heräili kun kaikki meinas mennä Bernerin ja Tavastian satamavarastoihin.

18.1.24 tehty Hja 250 elintarvikelaatu ja 228 rehuna. Toimitusosoite Turku molemmille.
Sivuja: [1] 2 3 ... 135