Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - Joozeppi

Myin rapidin pois kun oli turhan kapea. Nelimetrinen kylvin hakusessa naapurin kanssa kimppaan. Mitä suosittelette katselemaan?
Kasvintuotanto / Tähkällä?
: 07.07.15 - klo:22:20
Laitetaas tähän millai kasvustot tulee tähkälle. Onhan tämä heinäkuu jo melko myöhäistä, mutta meneekö osa viimeisistä kylvöistä jopa elokuun alkuun?

Mulla äitienpäivänä kylvetty wolmari tuli tähkälle viime perjantaina eli 3.7. se on kevätkylvetyistä toistaiseksi ainut. 5.5. kylvetty rapsi on kukkinut kuun alusta. Mm. 24.4. kylvetty amaretto pitää vielä lerssiään piilossa.

Syysvehnät lykkäs tossa kuumalla kans ulos ja alkoivat kukkia samantien. Vois sanoa, että 30.6. ehkä oli niillä se päivä ainakin päisteellä.
mää oon ihan kahveella näistä ni kysytään raadin atk-hipeiltä neuvoo.

haluaisin käyttää taplettia ajo-opastimena ja kuunnella spotifyn kautta musaa ajellessa. mankka on bluutuutti muuta en tiä.

mikä tapletti? mimmonen ohjelmisto? liittymä? toimiiko vauhdissa komiasti?

sanokaa ny teki jotain.
tuli täs viikon sisään semmonen lappu ainaki mulle missä oli kaikki maksetut tuet. siinä oli kesäkuulta joku ymppi, se lienee 2013 tukia.

mun kun ei ole pinta-ala siinä välissä muuttunu ni aika helppo oli laskee et koko potti jaettuna pinta-alalla antaa 595 €/ha. laittakaas omianne ja nostetaan sit vuoden päästä ketju ylös ja lasketaan kuin tukiuudistuksenna kunkin kävi. elukkatuet kuis pois, siis eläinperusteiset, pellolle maksetut mukaan.
Kasvintuotanto / Ceylon vs Magnifik
: 19.09.14 - klo:23:03
Tänään tuli kylvettyä samalle lohkolle magnifikkiä ja ceylonia. Tarkoituksena vaihtaa syysvehnä ceyloniin jos se vaikka olis parempi. Samalla tulee katottua erot käytännössä.

15 ha lohko on juuri puitu rapsilta ja lautasmuokattu catroksella kahteen kertaan. Meni muuten tosi nätille mullalle, kyl toi öljykasvi parantaa saven rakennetta kummasti. Lohkon ph on lähellä seiskaa. Maalajit mulla on HsS ja HeS useimmiten, en nyt jaksa kaivaa.

Siementä meni vähemmän ku piti. 265 kg/ha siitä urat pois ni todellinen joku 275 kg/ha, Siitä ei tule kuin 530-550 kpl neliölle. Ei vaan juossu enempää, samoilla säädöillä ajoin ku omaa TOS-magnifikkiä. Ei tainnu sitäkään mennä ihan niin paljoo, kolmeesataa tavoittelin ja kerran kiertokoe jo sen verta vei.. Toi rapsimaa kyllä versoo kun sille päälle sattuu mut näin myöhään olis saanu enempikin mennä.Syyslannoitus sängelle kanan kuivalantaa eli superpötköö riittävästi. Kylvö rapidilla melko matalaan, sunnuntaina sataa kumminki ni en viittiny haudata.

Nyt kun loin tämän oman ketjun saa talvehtimisen unohtaa  :-X

Koneet, laitteet ja tekniikka / Jonne
: 08.09.14 - klo:22:13
Saanko ostaa ton paikalliselta: http://www.nettikone.com/john-deere/6900/1326038

kuin paljo noihin saa tehoa lisättyä ja onko muuten kestävä peli? käyttö olisi muokkaustoimia, lautasmuokkainta, 7 m multivaa, hinattavan 3,5 m wingmaster kultivaattorinvetoo, kyntöö ja peräkärryn vetoo. suunnanvaihto on oikeella mut pellolla ei näpsempää tarvikaan. kultivaattorin kans on versuvalmetin kaikki 200 h pelissä paikoin joten sille toi lienee kevyt tehoiltaan?

TM nyykerit on tuttuja mut ton hintasista löytyy tauteja liikaa.
Kasvintuotanto / Uinnit 2014
: 20.08.14 - klo:21:05
Lainaus Ilta-Sanomista:

"Suomen yllä oleva ilmamassa on melko lämmintä, mutta lämpötiloja viilentävät merkittävästi sadekuurot ja pilvisyys. Sama meno kuin tänään keskiviikkona jatkuu siis myös tulevat seitsemän päivää.

- Ennuste on hyvin tylsä, kun sama matalapaine pyörii viikon ajan samalla kohdalla. Käytännössä kuuroja tulee vaihtelevasti koko viikon. Ainut muutos on maanantain ja tiistain vaiheilla, kun kuurot voivat korvautua jatkuvammilla sateilla. Mitään poutajaksoa ei ole näköpiirissä, Forecan Roine valittelee."

--------

Onneksi sade muuttu jatkuvammaksi alkuviikolla ni loppuu tää tomuaminen  ;D

Kerätään tähän ketjuun hankalaksi muodostuvan syksyn kuvasatoa. Vaikka lakokuvia ensiksi. Sitten itukuvia ja lopuksi puimurin vetokuvia.
Kasvintuotanto / Viljojen dopingketju
: 26.05.14 - klo:20:34
Eli viime suvena oli lähes uskomattoman asiapitoisena pysynyt SaviKeitaanNussijan aloittama kauran douppaus-ketju niin siltä pohjalta tällainen uusi. Vaikka viljan hinnat onkin heikohkot niin silti varmasti löytyy viljelijöitä, jotka panostavat mm. hivenlannoitukseen. lisälannoitukseen ja tautitorjuntaan.

Olis mukava jos viitseliäimmät vähän testailevat taas mm. Yaran tai muitten hivenlitkuja ja jättävät nollaruutuja. Ite meinaan ajaa pelkkää Hi-phossia eli Solatrelliä testimielessä moneen paikkaan. Mangaani on lähes ainut ravinne joka vilkkuu meikäläisen papereissa punaisena ja kun ph on pääsääntöisesti seitsemän niin kasvit eivät sitä maasta irti saa. Siksi vetelin niille lohkoille tänään Multiple 0.8 ja Mantrac 0.5 l/ha. Edellisvuonna olikin juttua, että hivenet on hyvä antaa ajoissa.

Mimmosilla seoksilla meinaatte itse lähteä ruuttailemaan kun sen aika koittaa?
Kasvintuotanto / Kylvöt 2014
: 31.03.14 - klo:15:05
Koska alkaa tasaukset? Pakkanen kuivaa pinnat, lumesta ei kosteutta enää tule. Maat sulia. Pääsiäisenä täys rähinä päällä?

Pakko oli alottaa ketju ennenku snkööppä ehtii  ;D
http://maaseutunuoret.valmiskauppa.fi/maaseutunuorten-kalenteri-aito-kaunista-koko-p-770.html

onko TATE sulla tähän jotain kommentoitavaa? oliko likoilla isot tonkat? hemmetin hieno kyl tarvii laittaa tilaukseen.  ;D
Vapaa sana / Kivi
: 31.01.14 - klo:18:58
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014013117997502_ul.shtml

kuuluuko tommoset palauttaa takaisin maanomistajalle  ???
Kasvintuotanto / Siemenkeskustelu 2013-2014
: 21.01.14 - klo:22:23
mimmosia on ollu. mun tuli tulokset vihervakasta:

steinar 97 %, 38,7 g
streif 92 %, 58,6 g
amaretto 95 %, 41,6 g

taas saat rapidin ainaki ohrankylvössä laittaa hanat kaakkoon jos riittää sekä.

myiskö hankkijalle rehuks ja ostas sertiä 700 €/tn. sais ainaki hyviä säkkejä mitä ei kyl voi käyttää uudestaan. tarvii kattoo ny.
Sikatalous / Venäjän sikala
: 02.01.14 - klo:17:37
Päivän pellervossa pikku possufarmi Venäjällä. 45 000 paikkanen lihasikala ja tais jottain emakoitakin olla 33 porsaan keskituotoksella. Tulosta pökkäilee vaatimattomat 30% liikevaihdosta. Miksei Suomessa, jossa kaikki tehdään hyvin ja huolella?
Käytännön Maamies ja KMVET -lehtien kustantaminen Otavamediassa päättyy 15.12.2013. Perjantaina 13.12.2013 ilmestyvä KM 14/2013 on viimeinen Otavamedian kustantama KM.
 
Käytännön Maamiehen ja KMVETin kustantaminen siirtyy uudelle, perustettavalle yhtiölle, joka on vahvasti maataloustaustainen. Lehtien sisällöstä vastaa jatkossakin KM:n nykyinen toimitus sekä tutut avustajat. Lehden mittavat kestotilaajaedut mm. Maatalouskalenteri, TTS-Kone, TTS-Manager, Tuottopehtori ja Farmarin Pörssi -ohjelmat, säilyvät ennallaan.
 
Osa lehden tilaajista on jo maksanut osittain vuoden 2014 tilausmaksun Otavamedialla. He ovat oikeutettuja pyytämämään tämän rahasumman takaisin Otavamedialta. Otavamedia voi tarjota muita lehtiä kyseisen rahasumman tilalle, mutta tarjoukseen ei kannata suostua. Lehden omistajat (Agrologien Liitto ry ja ProAgria Keskusten Liitto ry) suosittavat, että tilaajat pyytävät jo maksetun summan takaisin. KM ja KMVET ovat verovähennyskelpoisia ammattilehtiä ja jos tilaaja vaihtaa rahasumman muun lehden tilaukseen, hän menettää verovähennysoikeuden kyseiseltä summalta. KM:n ja KMVETin uusi kustantaja lähettää tilaajille vuoden 2014 kattavan tilauslaskun tammikuussa 2014.
 
Helpoimmin jo maksetun tilaushinnan palautus tapahtuu ottamalla yhteyttä Otavamedian asiakaspalveluun puh. 09-156 665 tai asiakaspalvelu@otavamedia.fi
Viestiin kannattaa ilmoittaa tilaajan nimi, osoite ja asiakasnumero, joka löytyy helpoimmin viimeisimmästä tilauslaskusta.

Ja kiitti lippiksestä Annaleena. Laita samantien muutama.
Kasvintuotanto / rikkaruiskutukset ja +30
: 02.06.13 - klo:20:31
jaaha ystävämme sknöö jo alottelikin sumutusketjua mut ku sen ketjut menee aina loppujenlopuks ihan soopankeitoks ni ajattelin vetää uuden. elikäs ens viikolla tarvis ajaa ruutalla, ensimmäiset akselit kohta ykssolmuasteella. hellettä luvannu seuraavat kymmenen päivää. yleensä tähän aikaan mietitään voiko ariannee ajaa ku yöksi lupaa pakkasta..

mitä kokeneemmilla on sanomista siihen, et hellettä pukkaa ja kasveja on silti kiusattava? rikkakasvit kyllä iti sillon 10 päivää aikaa ku tuli se 20 milliä vettä. savikat paikoin 15 senttisiä.

mitkä aineet pahoja ressioraille? mitkä sen sijaan hyviä?

ruutataanko aamulla, päivällä, illalla, yöllä vai ollenkaan?

vaikuttaako helle vahakerrokseen, eli tulisiko kenties käyttää kovia määriä tai välttää joitain aineita jotka ei tehoa?

lehtilannoitteet, typpiliuos?

itellä ainakin mielessä et CCC määrää hieman pudotan. broadway on kans semmonen vaalentaja et voi vehnä ottaa siitä enemmän nokkiinsa nyt. sanokaa ny teki jotain jumaliste.

Sivuja: [1] 2