Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 7 8 [9]

Viestit - JaskaR

ootko laskenu itele palkan?

   *** Sinänsä mielenkiintoinen pohdiskelu asian kannattavuudesta ,noin rahallisessa mielessä voidaan jättää vähemmälle. Varmasti löytyy perusteita sanoa,ettei ole mitään järkeä. Mutta on asioita ,joita ei oikein voi rahassa mitata. Se ,että tulee sellaiset pikkujututkin tehtyä,mitä varten ei viitsi urakoitsijaa vaivata jne. jne. Eli pysytään aiheessa ja kerrotaan mielipiteitä eri koneista. Tuossa yllä onkin pari mielenkiintoista rapsaa. No,en mä nyt toki sillee halua keskustelua rajoittaa,kyllä mulle riittää kun telaketju-femakot pysyy hiljaa  ;)

Tietystihän sillä omallakin työllä hinta on.

Alkuperäiseen aiheeseen liittyen, en voi hirveesti moittia tuota samsungin kaivuria. Nopeutta on riittävästi ja varaosia/huoltotarvikkeita saa ainakin meillä päin Wetteri powerilta. Ainut huono puoli tuossa omassa koneessa on ettei ole tukisuksia telastossa. Pitääkin nyt alavaunu remontin koittaessa värkätä siihen sukset, niin pysyy telat varmennin päällä kun sarkaojien päällä keikkuu.
Puristeneste kaivot sijoittaisin siilon reunojen lähelle. Ainakin itsellä rehun laatu parantui huomattavasti kun uuden pohjan valun yhteydessä kaivot vaihdettiin keskeltä molemmille reunoille. Rehuhan on yleensä siinä keskellä kaikista tiiveimmässä ja reunoilla löyhemmällä ---> puristeneste pakkautuu sinne missä rehun on löyhimmässä.


Loppuhuomautuksena tuolla 25-35 tuhatta plus remonttirahat ja kauharahat kaivattaa vieraalla koneella tosi paljon eikä ole mitään muutakuin katselee sivusta ja viheltelee.

Just tuon takia meille ei oo hankittu omaa kaivinkonetta, vaikka monesti ois teheny mielikin... 8)

Kaivuri kuuluu niihin koneisiin jota ilman pärjää niin kauan kun ei omista omaa. (pärjää jotku ihmiset vielä ilman etukuormaintakin).

Itsellä käytössä "Volvon" 130-lc2 alias Samsung 130. Enää ei voisi ilmankaan olla. Sillä mm. nostellaan apulannat, poletaan rehut, kaivetaan kaikki pienimmätkin kaivuut jotka muuten jäisi kaivamatta ja tietysis kaivetaan ojat ja pienimuotoista urakkaakin on jonkun verran ajettu. Kone on honka tradingin toimesta englannista uitettu ja ollut meillä nelisen vuotta. Tunteja on tällähetkellä hieman yli 7000. Ja vielä ei ole olltu mitään rahallisesti isoa remonttia. Ensi kesäksi pitäisi telaston rullat vaihtaa uusiin ja sitten seuraavana vuonna vaihtaa ketjut + vetokehät. Itse ainakin olen ollut hyvin tyytyväinen hankintaan. Tietysti alkuun tuli hieman enemmän tunteja kun piti pikkasen peltoa raivata, mutta nyt kone on maksettu ja tällä hetkellä näyttää, että joka vuosi on päästy +-0 tilanteeseen jos olisi joka hommaan tilannu urakkamiehen kaivamaan
Melkein lähtisin suosittelemaan hinattavaa versiota. Tietysi jos on kovat maat jossa ajellaan niin silloin tuo nostolaite konekin menee. Meillä ajettiin ennen 2,40 leveellä nostolaite koneella, ja pahimmilla turve mailla meinasi olla ongelmia kun koneen paino on lähes kokonaan toisella takapyörällä. Viime kesälle tuli kuhnin 352:nen. Eli hinattava 3,50 levee kampe. Toki alkuun tuntui ettei sillä mihinkään suju, mutta kun sillä oppi ajaan niin ei ole ollut tarvetta enää tuolle nostolaite koneelle. Ja paljon paremmin pääsee turvemaillakin kun koneen paino jakautuu erillalailla. Veturina meillä Deuzin 105 joka kyllä jaksaa viedätuota konetta niin lujaa kuin pellolla pystyy ajamaan kohtuudella. Ja liikkui se myös MF 3060 turbolla, joskin hieman pienempää vauhtia joutui pitään mitä tuolla Deuzilla.
Vapaa sana / Vs: Talavi?
: 07.11.07 - klo:21:11
Pikku pakkasta pitelee, hieman on maa valkeana, mutta ei voi oikein kehua että lunta olisi. Kaivuria kun tuossa päivällä traktorilla siirtelin niin sen verran on liukasta ettei ihan hurjastella viittiny. Oulujoki ei ole vielä niin paljoa jäätyny että tarttis alkaa verkkoja suunnitelemaan.


Ps: rijata01 on nyt JaskaR
Tulihan tuolla keskiviikkona käytyä eikä juuri hullua hurskaammaksi tullu. Saattaa tietysti osaltaan johtua siitä, ettei ole juuri nyt mitään kovin akuuttia tarvetta laittaa uusia koneita.
Sivuja: 1 ... 7 8 [9]