Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 729 730 [731]

Viestit - Adam Smith

Toivonpa, ettei kummempia tukia tulisi. Sekoittaa vaan pakkaa entisestään, nytkin jo vaikeaa.
Apemiehen kanssa täysin samaa mieltä :)

Mitä tulee tuotannon kasvuun C-alueella, en näe kasvussa ongelmaa. Tukihan maksetaan nyt kiintiölitroille, joten uudet, ilman kiintiötä toteutetut investoinnit jäävät ilman tukea. Lisämausteena katsotaan mahalaskun todennäköisesti tekevän 141-ratkaisun vaikutus......
Lukaisin tuon jutun ja sain sellaisen käsityksen, että odotukset ovat olleet aivan liian kovat. Robotissa sinänsä tuskin on suurta vikaa...
Maakiintiö ei ole ylittynyt vuosiin, eikä ylity nytkään-, mistä tälle kasvavalle maakiintiölle löytyy kansalliseen tukeen tarvittavat sentit?

Nykyinen maakiintiö voi olla passeli, jos kiintiöjärjestelmä saataisiin pysymään.. Luopujat on sen 20-40 senttiä/litra ansainneet., ::)

Mistäs sait päähäsi, jotta litratukia maksettaisiin korotuslitroille?? Tarkoitushan on irroittaa tukea tuotannosta. 
Tuo kiintiön hintahan on määräytynyt vapaasti markkinoilla, ei kyseessä ole mikään ansaittu raha.
Mistä ne litran sinne hallinnolliseen tulevat, kun kukaan ei lopeta ja luovu tuotannosta?
Kaikki vaan odottaa sitä ilmaista kiintiön jakoa ja maitolitran hinnannousua.

Apemies on luvannut näitä rasvarysäyksiä ja muita vippaskonsteja maaailman sivu...No 2015 ollaan viisaampia.


Minä veikkaan, että viisastumista tapahtuu asian tiimoilta jo ensi kevään aikana......
Vapaa sana / Vs: Nyt soi?
: 27.10.07 - klo:15:56
Luureissa soi juuri oikein makoisaa techhousea vuosituhannen vaihteesta

-Mf-

jeejee!! Mulla soi Chicagon lentokentällä aloitettu dreamtrance-puolitekele :)
Vapaa sana / Vs: Maidon tuet
: 27.10.07 - klo:15:55
Muualla maailmassa kotieläintuotanto keskittyy kauas asutuskeskuksista ilman tukiakin, toiminnan edellytykset kun ovat paremmat ja ihmiset eivät häiriinny hajuista. Liikenne on vähäisempää yms.yms. 


  Niin, että perusteluja väitteelle ?
.
 

Juuri näin. Lisämausteena nouseva/noussut kasvinviljelytuotteiden hinta, joka pitkään jatkuessaan marginalisoi kotieläintuotannon kasvinviljelyyn soveltuvilla alueilla.....
Antilla ja Talojussilla on paljon yhteistä: kummankin pää on pysyvästi kääntynyt taaksepäin :)
Tonuttin karhottimet mietityttää. Samoja näkyi rapakon takana paljon enemmän, sotkeentumisriski pienempi kuin roottorisellaisissa...?
Vapaa sana / Vs: Maidon tuet
: 25.10.07 - klo:12:52

Matkailu avartaisi sinunkin silmiäsi paljon :o
Käy katsomassa mikä on tilanne esimerkiksi Tanskassa tai Hollannissa kevään lietteen levitys aikoihin, ja älä unohda että siellä voi hieman tuoksua aidolle aromille  :D

Just siks tanskassa tai hollannissa kotieläintuotannolla ei ole pidemmän päälle hääviä tulevaisuutta. Kasvua on vaikea aikaansaada ja lisänä peltoviljelyn paraneva kate=rehuntuotanto kallistuu. Matkailu avartaa silmiä, jos osaa katsoa muutakin kuin sen hetkistä tilannetta paikanpäällä.... ;)

Totta on, että AB-alueen asukastiheys on jotain muuta kuin esim. Tanskassa, joten edellytykset ovat sitä silmälläpitäen kohdallaan. Pellon hinnasta päätellen em. alueella kilpailee joku muu, kannattavampi tuotanto  kotieläintalouden kanssa.

Ja vielä tuosta tukihommasta: kiintiön hinta on täällä ollut niin korkea, että iso osa äsken laajentaneista tuottaa osan maidostaan ilman kiintiötä, mikä tarkoittaa omaehtoista sopeutumista tukien jälkeiseen aikaan. Kyllä AB-alueellakin on eteenpäinkatsojia, tuet ja niiden erotukset täytyy sitä miettiessä unohtaa. Ne kun poistuvat varmasti jossain vaiheessa. Tietysti tämä pohjoinen on saanut enemmän tuen muodossa tähän saakka, investointi on kuitenkin ollut täällä kalliimpaa (on laskettu vertailuna myös sinne etelään tehtynä) kiintiöiden takia. Ilman kiintiötä investoidessa oltaisiin oltu samalla viivalla maidon hinnassa, mutta hävitty jonkin verran investointituissa. Nythän tilanne muuttuu investointitukien osalta kuin myös litratukien. Jos kiintiötä ei vaadita investoitaessa, ei myöskään makseta litratukia kuin korkeintaan siihen tilan vanhaan kiintiöön asti (joka on pisara meressä laajennuksen jälkeen) Näin tilanne tasoittuu ainakin omalta kohdaltani ja nähdäkseni se täytyykin olla niin. Uudet investoinnit tehdään markkinaehtoisesti.
Vapaa sana / Vs: Kotimaisuus ja hinta
: 25.10.07 - klo:08:43
Tukien loppuminen/väheneminen, muidenkin kuin 141:sen johtaa vain nopeampaan rakennekehitykseen. Maatalous ei täältä hevin lopu :)
Vapaa sana / Vs: Maidon tuet
: 25.10.07 - klo:08:42
Eilen Kauppalehti uutisoi aluesarjassaan, kuinka Pirkanmaa jää muusta maasta jälkeen. Talojussin tauti leviää........

Pakko myöntää, että täällä C-alueella asuu joitain todella järeitä etelän vastustajia, itse en lukeudu heihin. Mutta samaan hengenvetoon on pakko sanoa, että kotieläintuotantoa ajatellen suurin osa AB-alueesta on liian tiheään asuttua. Muualla maailmassa kotieläintuotanto keskittyy kauas asutuskeskuksista ilman tukiakin, toiminnan edellytykset kun ovat paremmat ja ihmiset eivät häiriinny hajuista. Liikenne on vähäisempää yms.yms. 
Sain määki vanhan nikkini. Mukavalta näyttää sivut :)
Sivuja: 1 ... 729 730 [731]