Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 26

Viestit - Ruisrypsimohralvehnä

Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 25.06.25 - klo:14:11
Just ehdin tilaan..Onneksi olin ottanut vapaapäivän maataloushommista, niin sai tilauksen tehtyä..Tälläinen kauppasysteemi ei sovi oikein vieraalla töissä olevalle. Niillä, kun ei ole aina mahdollisuus päivystää siviilipuhelinta ja -sähköpostia.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 25.06.25 - klo:05:50
Noin 50 mm tullut viikkoon..ranne on jo kipeytynyt vesimittarin tyhjennyksestä  :D ja lisää luvataan. Ihan jo kesälomalaistenkin puolesta toivoisi, että veden tulo loppuisi. Näitä isoja vesisateita kutsutaan sään ääri ilmiöiksi ja niihin vaan täytyy tottua. Siksi olen jättänyt pois tautiaineet ja korrenvahvistimet jo keväällä kasvinsuojeluaineita tilatessa, kun ei sieltä kumminkaan mitään viljaa ole puitavissa. Ja jos on niin laatu mitä sattuu..Donipelko alkoi jo nyt.. ja yöunet vähissä. Siksi on hyvää aikaa kirjoitella tänne ja toivoa, että herra Don pysyisi kaukana.  Ja jos ei pysy niin edelleen kylvän ensikeväänä doniviljoilla pellot, liian kallista poltella niitä pesässä.
Kasvintuotanto / Vs: Viljelykierto
: 31.05.25 - klo:18:45
Tuolla viljelykiertopelleilyllä saatiin aikaiseksi ainakin viljan siemenviljelijöiden joukkopako ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että sertifioitu siemen loppuu marraskuussa. Täytyy kylläsanoa, että jos samanlainen pelleily jatkuu seuraavalla ohjelmakaudella, niin jauhelihapula ei ole ainoa pula mikä on edessä. Kuka näitä päätöksiä oikein tekee.   :) :)
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 24.05.25 - klo:06:37
8 mm tuli parin päivän aikana sillain nätisti..Kyllä nyt kelpaa, muttei jos kohta tule lisää niin se kelpaaminen loppuu pian , niinkuin Maaseudun Tulevaisuuden mukaan tuetkin ja sitä myötä myös ruuantuotanto. Onneksi keinolihalla saadaan paikattua kaupan tyhjät jauhelihahyllyt. Ja jos näin käy niin mun ostoskärryni kiertää "lihahyllyt" sen jälkeen kaukaa.. :'(
Kasvintuotanto / Vs: Kasvukausi 2025
: 18.05.25 - klo:20:20
Kylvöt alkaa oleen loppusuoralla. 30 prossaa oli kasvipeitteisenä ja hienosti meni Catroksella ja senjälkeen osalle suoraa kylvö ja osalle äestys. Ja nyt sitten keskiviikkona soittelee taas Miljoonasade  :D Hyvä bändi varsinkin näin kuivana keväänä jolloin rypemistä ei tarvinut suorittaa, koska viimeksi miesmuistiin on näin hienoissa keleissä päässyt kylvään :)
Nyt kun alkaa oleen ensimmäiset perunat istutettu ja keskustelu sen osalta saadaanko Vappupöytään Suomalaista uutta perunaa on alkanut, ennenhän sitä jännitettiin saadaanko ylioppilasjuhliin  :) Herää kysymys jonja otsikosta juuri luin. Vilja käy kerääjäkasviksi, mitä tämä kummajainen tarkoittaa, tämä olisi ensimmäinen viljelijää taloudellisesti kannattavaa toimintaa tällä jättiremonttikaudella. Eli tarkoittaako se että viljapellot saa kerääjäkasviksi maksimimäärällä tämän jälkeen ja koska tämä alkaa. Tänä vuonna. ? ja löytyykö mistä faktaa tästä
Se on nopeasti tehty..Maksimimäärä näennäiskerääjäkasvia, minimimäärä kyntöä, maksimimäärä kevytmuokkausta, Kaikki nurkat kylvetään, jotta saadaan myytävää satoa ja saadaan laskut maksettua. Viljan hinnat löydään kiinni. Ja keskisadon mukaan, joka on 3000 kg/ha.  Tarkoittaa jos tulee kato, se on 2000 ja jos säät suosii, niin se on 4000. Kasvinsuojelussa vain rikkakasvitorjunta. Esipuhdistin täysillä kuiva- ja jäähdyttä/aessä/a. Itse lajittelee, ei peittausta. Uusi siemen rukiille. Puinnin aloitus kello 16. Yöllä ei pidetä lämpöjä päällä, Kylmäilmapuhaltimet viljakärryissä, joilla saa puskuria kuivurille. Myy vain täysiä viljakuormia. Ja kaikesta tästä palkitaan tulevilla tukien leikkauksilla, niinkuin Sarkamessuilla eilen luvattiin. Nälkää odotellessa :)
Eu:n maatalouspolitiikan jättiremonttiin kuuluu myös se että tammikuussa on 8,6 astetta lämmintä. Ennen puhuttiin että 50-vuotias vaikuttaa 30-vuotiaalta. Niin nykyään tammikuusta on tullut uusi kyntökuukausi, mielenkiintoista seurata, kuinka jättiremontti suhtautuu tälläiseen nykymenoon. Ja varsinkin kun hömppäpeltojen viljely lopetetaan, niin tammikuussa ne on oikein hyvä valjastaa aktiiviseen ruuantuotantoon.  Lisäksi 8500 on nykyinen 42 000, joten toivon , että kukaan ei ehtinyt tekemään radikaalisia toimenpiteitä ajatuksella, etten mää kuitenkaan kuulu siihen 8500 joukkoon.   :)
Jättiremomontin kasvipeitteisyys ilmoitusta koittanut tehdä Firefoxilla, ei onnistu. Kasvulohkojen piisrtäminen kyntötilanteessa, missä märkyys on estänyt kynnön ja haluaisi siihen märkään kohtaan kasvipeitteisyyden, niin en siinä onnistunut. Onneksi on vielä kolme viikkoa aikaa. Palkkatyöläiset menee harrastamaan jääkiekkoa iltaisin, mun harrastukseni seuraavat kolme viikkoa on yrittää piirtää noi viivat tonne lohkolle.  Millähän ne saisi tarkasti, kun ei ihan metrilleen muista, missä se traktori yritti sukeltaa, kun siitä sukelluksesta, tulee kohta 4 kuukautta.  :)
Ei kai yksittäisen vuoden tuloksella ja tilillä olevalla rahalla ole mitään suoraa korrelaatiota.
Paljon huonompi tilanne olisi jos tulos näyttäisi kovasti plussaa mutta rahaa ei olisi yhtään...

Lisäys. Ei verottaja välitä mitään niin kauan kun vaan maksaa määrätyt verot suurin piirtein aikanaan.
Tappiollakin voi pyörittää niin kauan kuin rahat riittää.
Niin oliko tämä nyt 'tavallinen' tila vai joku hienompi yhtiömuoto?
Normaali perhemuotoinen tila, mitä pitäisi jäädä jäljelle, kun 8500 tilaa riittää koko Suomelle. Tilinpäätös ostot tehtiin perinteisesti Joulun jälkeisellä viikolla, ennen Uutta Vuotta, joskus maksanut niitä muutama  tunti ennen Vuodenvaihdetta.  Ja nykyään ennakot ollut nollissa. Verottaja kyllä ymmärtää maatalouden ahdinkoa ja ei yhtään nipota niistä nolla ennakoista. Ihmettelee, vaan varmaan itsekseen, miksi joku viittii tollasta jatkaa, muttakun se suku :'(
Aikaisemmilla ohjelmakausilla suunniteltiin tilinpäätösostoksia, joskus jopa laitettiin maatalouskaupan tilille rahaa lannoitteiden ostoa varten, mitkä sitten tilattiin heinäkuun alussa. Tällä ohjelmakaudella joudun kyseleen teiltä. Mitä tapahtuu jos/kun ilmoittaa tältä vuodelta 10 000 euron tappion maataloudessa. Hakeeko verottaja konkurssiin ,vaikka tilillä on rahaa, jolla saa laskunsa maksetuksia. Lisäksi kysymys. Voiko yksityistalouden tililtä siirtää rahaa maataloustilille ja merkitä se tuloksi, jotta saa maatalouden tuloksen plusmiinus nollaksi. En olisi ikinä uskonut, että tälläisiä asioita joutuu pohtiin. Mutta tuli sekin päivä  :'(
Nyt alkaa pikkuhiljaa selviään Eu-maatalouspolitiikan jättiremontin todelliset tarkoitusperät. Jotka ovat 8500 tilaa, jotka ruokkivat meidät ja muut nälkäiset. Tämä uuden ohjelmakauden tukipudotus ja viljan hinnan alakulo tuo tänä vuonna 5 numeroisen maatalouden veroilmoitukselle tehtavän tappion. Ja ensi vuonna voi päästä 4 numeroiseen tappioon sikälimikäli, Donkuorman lajittelee siemeneksi ja päätös on sen osalta tehty. Laskin tuossa että tulevaisuudessa on 8500 tilaa ja kun lähdetään liikkeelle noin 40 000 tilasta niin se on noin 50 000 uutta työtontä, jotka maanviljelyn lopettamminen tuo työmarkkinoille. Lue rivien välistä, että työperäinen maahanmuuton tarve vähenee huomattavasti, toivottavasti tämä asia otetaan nopeasti huomioon, kun käsittääkseni tänne olisi tulossa porukkaa..sikälimikäli annetaan tulla. Ainoa hyvä puoli tässä Eu.n maatalouspolitiikan jättiremontissa on se ettei tarvi suunnitella väitilinpäätösostoja eikä muitakaan ostoja..säästyy aika lajitteluhommiin. Ne on kivoja näin 7 asteen pakkasella. Sielläkun seisot kolme tuntia lajittelijan vieressä, niin usko täytyy olla kova, että Suomalaista ruokaa syödään vielä tulevaisuudessakin :) :) :)
Löytyisikö mistään tieteellistä tutkimusta homeiden leviämisestä siemenen mukana. Täytyisi tehdä päätöksiä Tos siemenestä. Erän polttoon laitto tai metsään ajo ei ole vaihtoehto. Alkaa vaihtoehdot oleen vähissä, niinkuin muutenkin monessa kohtaa viljelyhommissa. Oikeastaan tämä päätös ratkaisee paljon.
Siinä kolme asiaa, millä hukkakaura ala taas leviää. Kun ennakkonäyte viljaerästä saavuttaa ostajan ja siinä todetaan että erässä on Doneja liikaa, silloin tässä maatalouden kustannuskriisissä olevalle viljelijälle tulee mieleen,että kunnostan siitä itselleni siemenen ja loppu onkin historiaa hukkakauran leviämisen kannalta. Tähän tilanteeseen täytyis jonkun reagoida ennekuin on liian myöhäistä. Ja samalla lisääntyy ajatusmaailma, että käytän sitten sen erän siemeneksi mikä saa Don hylsyn, enkä sen jonka olen varta vasten viljellyt siemeneksi.
On se jännää, miten rehuviljasta mitataan donit ja tonit ja tietysti muu laatu. Heikot ei kelpaa mihinkään. Ja sitten kun puhutaan lajittelutähteistä ne onkin yhtä äkkiä rehuksi käypää tavaraa  ::)

Donit on niin tärkeä asia, että niitä mitataan sen takia, että pystytään varmistamaan elintarviketurvallisuus. Ja mitä lajittelutähteisiin tulee, niin ei mitään käyttöä. Mitä syvemmälle ja kaummaksi pääteistä niitä ajaa mettään sen paremmin..Aina ne on joku sieltä syönyt parempiin suihin hyvällä ruokahalulla  :)
Sivuja: [1] 2 3 ... 26