Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Viestit - Ruisrypsimohralvehnä

Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 03.07.19 - klo:06:26
Pikainen huomio ostoporukalle tulleista tarjouksista.Lantmannenin paikallinen kauppias nostanut reilusti enemmän hintaa viime vuodesta vs. Hankkija. Korotukset muutamassa lajissa +24 € verollisena ja Hankkija vastaavasti +11-17 €/tn.

Palataan asiaan myöhemmin..

No niin,kaupat tuli tehtyä,olihan tässä tämä päivä aikaa.Yaran hinnat on tänään pompsahtaneet.Saatiin porukkaostolla vielä vanhalla hinnalla "halvalla"  ;D. Tarjousmäärä jotain + 150 tn.Tässä jotain hintoja verolla/tn.
Yarabela SS    313.24€
Yaramila Y-3   413,73€
Yaramila Y-1   393,26€
BeFert CAN (CAN 27+MG)  275,00€.

Hankkija,Lantamanneniin aika selkeä ero.
Tuonsuuntaista kauppaa itsekkin tehneenä ennen eilistä hinnankorotusta..Eipä tarvi enää lannoitekauppaa pohtia ja hintojen nousua. Sehän on selvää että ne nousee ennen toukokuuta. Maksuajoista ei mitään tietoa, mutta kun lasku kolahtaa maastullin välissä postilaatikkoon niin tunti aikaa maksaa mun systeemillä. Budjetti on se joka tehdään ja siitä pidetään kiinni :) jää korkokulut pois :)
Mikä tuki putoaa 7%. Perusosa ympäristötuesta putoaa 17 euroon/ha. Tippuuko myöskin tilatuki/lfa?
Maaseudun tulevaisuudessa on ollut kirjoituksia , jossa ens vuonna pudotus verrattuna tämän vuoden tukiin olisi kokonaisuudessaa 7 prosenttia. Tammikuussa 2021 olemme viisaampia tämän asian suhteen. Palaan silloin asiaa tämän asian tiimoilta.
 Mitä tulee mahdolliseen hyvään viljasatoon, niin paras ratkaisu sen "ongelmaan" on että kehitysapurahoilla ostetaan isäntien mahdolliset ylituotantoviljat viljat 200 euroo/tonni ja viedään laivalla Välimeren eteläpuolelle.  Uskoisin että koko kansa olisi tähän ratkaisuun tyytyväinen.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 01.07.19 - klo:13:44
Ny ku sanootta, niin täshän on ollut kait jo monta päivää satamatoonta. Lähes joka päivälle sitä on ollut luvattuna, mutta ei siitä mitään oo kostunut kait neljään viiteen päivään. Nyt kyllä justihin alkoi katto kohajamahan, vaikka ei edes näyttänyt sateelta. Siis nyt taas sataa. Mutta tuo pitkä neljän päivän pouta jakso mahdollisti monelle niiden viimeisten kylvöjen loppuun saattamisen. No eihän niillä mitään merkitystä, mutta sadekesät on tälläisiä.
14 mm satanut pariin viikkoon joten ihan sopiva määrä. Ajelin tuossa eilen pikku lenkin autolla ja katselin kun monessa paikkassa tehtiin viimeisiä kylvöjä, kun kerran on viimeinen kylvöpäivä. Itse ajattelin kun ne sinne kuiviin kopukoihinsa kpoitti saara jotain kylvettyä, niin ainakin puitavaa viljaa/rypsiä niihin ei tule..sata vuorokautta tähän lisää niin ollaan marraskuussa niin puinti ei onnistu..tai jos onnistuu niin kuivaus tekee omat haasteensa. 30.6 kylvö on fossiilisten polttoaineiden tuhlaamista sanon minä.
Kyllä, Kuluvalla tukikaudella eräällä tuttavalla on luomussa suomenlampaita, biotooppeja, max määrä suojavyöhykenurmea, ei valitellut töittenpaljoutta eikä rahanpuutetta.
No ens vuonna sitten pääsee valittaan kylillä rahanpuutetta kun tuet putoo 7 prosenttia, ei auta vaikka kuinka Suomi olisi Eu puheenjohtajamaa päin vastoin niinkuin aamuteeveessä tänään sanottiin. Mitä tulee viljasatoon 2019 niin nyt näyttää kohtuu hyvältä. En ole budjetoinut 2020 budjettiini kuivuus/märkyys tukia. Ei silläkö että niitä joskus ois saanut. Omillaan on joutunut tulee toimeen . Ainoastaan odotettavissa on satovakuutuksen kautta tulevia rahoja jos iso raekuuro sattuu kohdalle. Kahtena viime vuotena sieltäkään ei ole tullut latiakaan. Kyllä 2000-luvun alussa vielä senaikainen mmm ministeriö piti viljelijän puolta :) ennen kaikki oli paremmin niinkuin vanhat isännät tuppaa sanomaan
Ennen sieltä pellolta täytyi sentään saada satoa, että sai rahaa. Nykyään riittää, että tukilomakkeet on oikein täytetty. Väittäisin että nykyään maaperä on otollisempi harrasteviljelijälle.
Tukilomaakeiden pelkkä täyttäminen riittää ,niille joilla on paljon omaa peltoa, mutta joiden peltopinta-ala pääsääntöisesti koostuu vuokrapelloista niin täytyy saada myös satoa. Nyt kun viljanostajat ymmärtäisivät maksaa viljasta saman kun Euroopassa tälläisenä huippuvuotena saataisiin maatalouden koneisiin käytetty investointi velka kuitattua. Tällä hetkellä alle sadan uuden puimurin vuosivauhti on liian vähän, samoin kuin 450 vuosittaisen aloitustuki määrän nostaminen on nyt teollisuuden käsissä. Onneksi Prismoja ja Citymarketteja on riittävä määrä ja niitä ei tarvita enään lisää, nyt isot toimijat voisivat siirtää voittonsa alkutuotannon nautittavaksi.
Lisäksi hallitusohjelmaan täytyisi lisätä mahotuki ensi vuodelle, kun lueskeli MT: n uutisia ennätus sadosta vaikka jyvääkään ei oo puitu. Vuonna 2017 oli märkyys tuki , 2018 oli kuivuustuki ja 2020 mahotuki :)
Älkää nyt lisätkö maanviljelijöiden eripuraisuutta päätoimiset vastaan sivutoimiset. Tällä hetkellä on jo kolme eri ryhmää: kasvinviljelijät, eläintilat ja luomu. Ja jokaista tarvitaan. Muistakaa aina että kun "viette" joltain peltoa niin se muistetaan yli sukupolvien 😀
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 08.06.19 - klo:07:08
Viime kesänä taisi käydä niin , että luultiin satoa pieneksi ja vieläkin joku siitä toitottaa. totuus vaan oli, että sato oli normaali ja varastoissa on viljaa ja hinnat tippuu. No toki se ennen puintia ollut valitus nosti hetkellisesti viljan hintaa,  eli oli siitä valituksesta jollekkin hyötyä. Totuuden kanssa sillä nyt ei ollut mitään tekemistä.:)

Edelleen alueelliset EROT, oli suuria viime vuonna.
Juurikin  näin. Ja jos viljat ei liikut ens talven aikana niin sitten keväällä ei kannata kylvää. Vuosi mahona pellot niin ei sekään huono vaihtoehto ole. Sotkee vaan lannoite ostokuvioita. Kuukauden päästä pitäisi ostaa , mutta säilyyhän ne sitten 2021 kylvöille :)
Oletteko laskeneet millaisen tuloksen teette kun ette kylvä mitään. tai kylvätte 120e/ton hinnalla. Nyt varsinkin kun tuet tippuu ja Rainbow ja Pirkka tuotteet "kielletään" no se ei onnistu, niin laskukone käyttöön ja itsellä kyllä on patterit hukassa :)
Tuo sadonkorjuupakko on kyllä typerin keksintö eturiviläisiltä vähään aikaan. Kyllä kohta kannattavuus heillä nousee 😂
Sadonkorjuu velvoitteen poistossa ei kyllä aikoinaan ollut järjen häivääkään. Toki se monen viljelijän elämää on helpottanut.

Toivottavasti sinne tulee oikein pirun märät syksyt, niin voit sitten hakea poikkeuslupia. Surkialla tolalla ollaan jos oma kannattavuus on naapurin korjaamattomuudesta kiinni.

Eturivin olosuhderiskinottopeltoja kohdellaan todennäköisesti eri tavalla kuin pienviljelijän puimattomia pikkuflisuja. Lisäksi noin alkaen 150000 hehtaaria tulee erityiskohtelun alle, ei korjuuvelvoitetta, vaikka ovat käytännössä energiakasveja tai heikosti onnistuneena kesantoa.

Harjoitustyöksi jää arvioida, mitäpä hehtaareja nämä olisivat...

-SS-
Pysyvät nurmet on oikein hyviä peltoja tuohon hommaan. Ja hehtaaritkin varmaan sopisi
No mitkä on raadin ajatukset maatalouslinjauksista? Korjuuvelvoite, luomu, aktiiviviljelijä, hiilensidonta, ympäristöystävällisyys ja kilpailuasema mainittu 😁
Korjuuvelvoite: Fossiilisten polttoaineiden käyttö lisääntyy, lue rahan meno
Luomu: Tulevaisuuden viljelytapa kahdenkymmenen vuoden päästä
Aktiiviviljelijä: Porukka pienenee koko ajan eläköitymisen ja lutun poistamisen takia. Huolestuttava suunta
Hiilensidonta: Sitä olemme jo tehneet kesannoillamme, Kesantoprosentin nosto 30 prosenttiin ja kesantokorvauksen tuntuva nosto poistaa hiilensidonta ongelman, samalla fossiilisten polttoaineiden käyttö vähenee.
Ympäristöystävällisyys: Lannoitteiden hintaan 50 prosentin korotus, sillä Itämeren rehevöityminen lopetetaan. Samalla päätöksellä myös hankaloitetaan maanviljelijöiden tulonmuodostusta liikaa. Jolloin näivetään jo vaikeuksissa oleva Suomalainen ruuantuotanto.
Kilpailuasema: Vaatii isoilta viljanostajilta hyvää markkinoiden seurantaa vientiviljan suhteen.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 27.05.19 - klo:16:01
Älä huoli, Lukelta tulee satoennuste jo parin viikon päästä, viljat kasvavat hyvin ja sato tulee olemaan runsas. Jos saat kiinnitetyksi tuohin 180 euroon eikö kannattaisi ottaa.

Eikö se MTK Hämeen pykäämä viljaosuuskunta kiinnittäisi hintoja jo valmiiksi. 455 viljelijää jo jäseninä, 56500 ha viljoja. Keskimääräinen osakaskoko on 124 ha, ei mitään nappikauppaa.

-SS-
Viljojen kiinnitys on hienoa uutta ajattelumallia viljan viljelyssä. Itse suhtaudun kriittisesti johonkin mitä ei ole. Ja tässä tapauksessa viljaan jota ei ole puitu jyvääkään ja hinta muka kiinni jossain euroo per tonni.

Viime vuonna nähtiin kun porukka kiinnitteli viljojansa 150 e/ton ja avaushinnat oli sitten jotain paljon korkeampaa. Sitten kakisteltiin ostajille että kuivuus vei viljat..ja myytiin naama leveenä johonkin mihnä saatiin paljon parempi hinta. Itse en syyllistynyt tälläiseen, koska en ole kiinnittänyt hintoja. Viljelysopimuksia kylläkin tehnyt ja vieläkin tuotanto perustuu pitkälti niihin.
Kasvintuotanto / Vs: Glyhvosaatti
: 27.05.19 - klo:15:54
Taitaa mennä glyhvosaatti kieltoon.
Millä perusteella? Ollut menossa jo monta vuotta kieltoon eikä ole silti mennyt. Joku aineosa on vaarallista vaihdetaan aineosa. Glyfosaatti on vaihdetaan koko aine toiseen. Eiköhän monsatolla ole jossakin pimeässä kellari labrassa odottamassa aine jos ja kun glyfo kielletään niin uusi aine tulee tilalle. Ongelma tuossa on se että viljelijä maksaa taas sillä tuskin uusi aine on saman hintainen kuin vanha glyfo. Maailma ei sillä pelastu yhtään sen enempää.

Vaalitulos. Vihreät, ja toisaalta hörhöoikeisto jossa riittää kannatusta jos jonkinlaiselle salaliitolle, nostivat kannatustaan Eu-parlamentissa.
Glyfosaatin käytön poistaminen toisi nälänhädän myös Eurooppaan. Joten siihen ei ole pelkoa. Samalla fossiilisten polttoaineiden käyttö lisääntyy jos glyfosaatti kielletään. Ja tavoitteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseen kariintuisi. Joten valitettavasti glyfosaattia ei voida kieltää.

Savossa ollaan näköjään virkeänä ja mieli kirkkaana. Mutta tuo viljelykierto kuulostaa vähän silltä kuin.... öööö.... oltaisiin oikein oivallista ainesta PTT:n tutkijaksi tai peräti tutkimusjohtajaksi kyseiseen puljuun. Tai on hengitetty kylvötöissä liika peittusaineita, lannoitteita ja sienirihmostoja sekä niiden itiöitä pölyjen mukana ja nyt ollaan ihan jossain muissa maailmoissa.
Hienoa Pasi rakentavasta kommentista, juuri sinunlaisia ihmisiä tämä maailma tarvitsee. Itse en millään tavalla kannata glyfosaatin käyttöä, päinvastoin. Jos se kiellettäisiin, niin , sitten tekisin omat johtopäätökseni. Omasta henkilökohtaisesta viljelystä. Suurella todennäköisyydellä siirtyisin luomutuottajaksi. Ja toivoisin monen muunkin tekevän niin.
 Eniten glyfosaattikielto vaikuttaa Eurooppalaisiin viljelijöihin, ja sitä kautta myös meihin positiivisella tavalla raaka-aineen hinnan nousun muodossa. Ihmettelen suuresti miksi sitä ei ole vielä kielletty.
Kasvintuotanto / Vs: Glyhvosaatti
: 27.05.19 - klo:11:21
No jos "ilmastonmuutos" on peruste glyfon käytön sallimiselle, niin sitten sen käytön voikin lailla lopettaa...  :-X
Kyllä me kaikki tiedetään, että fossiliisia polttoaineita kuluu enemmän jos glyfosaatti kielletään kokonaan: Kyntö lisääntyy, kuivausajat pitenevät kun rikkakasvien määrä lisääntyy. Kasvipeitteisyysvaatimukset hankaloituivat. Ja hiilenviljely hankaloituu lähinnä hiiliviljelypeltojen lopettamisen kohdalla.
Kasvintuotanto / Vs: Glyhvosaatti
: 27.05.19 - klo:09:05
Taitaa mennä glyhvosaatti kieltoon.
Millä perusteella? Ollut menossa jo monta vuotta kieltoon eikä ole silti mennyt. Joku aineosa on vaarallista vaihdetaan aineosa. Glyfosaatti on vaihdetaan koko aine toiseen. Eiköhän monsatolla ole jossakin pimeässä kellari labrassa odottamassa aine jos ja kun glyfo kielletään niin uusi aine tulee tilalle. Ongelma tuossa on se että viljelijä maksaa taas sillä tuskin uusi aine on saman hintainen kuin vanha glyfo. Maailma ei sillä pelastu yhtään sen enempää.

Vaalitulos. Vihreät, ja toisaalta hörhöoikeisto jossa riittää kannatusta jos jonkinlaiselle salaliitolle, nostivat kannatustaan Eu-parlamentissa.
Glyfosaatin käytön poistaminen toisi nälänhädän myös Eurooppaan. Joten siihen ei ole pelkoa. Samalla fossiilisten polttoaineiden käyttö lisääntyy jos glyfosaatti kielletään. Ja tavoitteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseen kariintuisi. Joten valitettavasti glyfosaattia ei voida kieltää.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 27.05.19 - klo:09:01
Kylvöt tehty jo viikko sitten ja siihen päälle satanut siististi 40 mm vettä, viikon aikana joten voiko maanviljelijä olla muutakuin tyytyväinen. Itse ainakin olen. Vieläkun viljan avaushinnat alkaisi noin 180 euroa tonni. Niin tästä hommasta voisi jäädäkkin jotain viivan alle. Lue maltillinen 10 000 Euroa. :)
Sivuja: [1] 2 3 ... 10