Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8

Viestit - Ruisrypsimohralvehnä

Mielestäni kannattaisi tuottaa itse siemenheinät, joilla kylvää ilmastonmuutosta hillitseviä aluskasveja. Siihen ei kannata "tuhlata" serti siemenheinää. A se on liian kallista, B käytetään ne vähät serti siemenheinät rehupeltojen perustamiseen ja täydennyskylvöihin.
Kasvintuotanto / Vs: Tekopyhä jara
: 13.03.19 - klo:08:51
Yara: vaadimme teitä osallistumaan Huoltovarmuus talkoihin avaamalla heinäkuun alussa 2019 avaushinnat 215 euroa tonni Y-1. Eihän tämä huoltovarmuus asia ole pelkästään viljelijöiden maksettava, siihen tarvitaan myös tuotantopanoksia myyvät firmat.
Maataloustuet merkitsevät valtavaa rasitusta suomalaisille veronmaksajille, joten vetoankin nyt teihin viljelijöihin, jotta armahtaisitte Suomen veronmaksajia.

Älkää hakeko muita tukea kuin EU:n kokonaan rahoittamaa tukea. Kaikki muut tuet paitsi tilatuki on joko kokonaan tai ainakin osaksi kansallisesti rahoitettua.

Kun siis saatte keväämmällä täytettäväksenne lomakkeen 101b, niin muistakaa ettette rastita muuta tukea maksettavaksi kuin EU:n kokonaan rahoittaman tilatuen.

Luonnonhaittakorvauskin on osaksi suomalaisten veronmaksajien kukkarolla puhumattakaan ympäristö- tai kansallisista tuista. Jos olette tehneet ympäristötukisopimuksen, niin älkää hätääntykö. Jätätte vain maksatusrastin ruksittamatta, niin ette ole veronmaksajan kukkarolla.

Toivottavasti uusi sinipunahallitus järkevöittää tuet, mutta siihen asti vetoan teidän viljelijöiden omatuntoon.

Älkää rastittako muita tukia kuin tilatuen.
Kun se olisikin noin helppoa, että jättäisi muutaman ruksin laittamatta. Mutta jos kaikki maanviljelijät eli nyt noin 50 000 jättäisi kyseiset ruksit laittamatta niin Suomeen tulisi noin 150 000 uutta työtöntä. Kun laskee alkutuotannon työtekijät, siihen liittyvät kuljetukset, elintarviketeollisuus työntekijät ja kaikki muut sidosryhmät jotka ruuantuotantoon kuuluu. Ja sitten syötäisiin täällä jotain mitä satuttais saamaan haalittua maailmalta. Ja kun muualla tiedettäisiin, että meillä ei ole omaa ruokatuotantoa niin niiden on helppo nostaa hintaa..ihan vaan niin paljon kun kehtaa ja nehän kehtaa. Joten toivottavasti kaikki viljelijät ruksittaa kaikki ruksit mitä maa päällään kantaa
Vastaan sun kysymykseesi, minkä palkan. Ei tule palkkaa. Ihan vaan tiedoksi kaikille muillekkin kyselijöille.

Joo, viljelijä ei saa palkkaa, hän saa voittoa, jos saa, tämä tiedoksi yksinkertaisille.
Vastaan sun kysymykseen, minkä voiton. Ei tule voittoa. Ihan vaan tiedoksi kaikille, muillekkin kyselijöille :)
Sen takia tuollainen kysymys kuin kuka maksaa palkkasi? on täysin asiaton.
Vastaan sun kysymykseesi, minkä palkan. Ei tule palkkaa. Ihan vaan tiedoksi kaikille muillekkin kyselijöille.
Itseasiassa toivon että vuonna 1994 kun liityttiin EU.hun niin sen aikaiset päättäjät olisivat kieltäytyneet ottamasta Eu:sta vastaan maataloustukia. Ja Suomessa ei olisi alettu maksamaan maataloustukia ollenkaan. Niin toi nillitys maataloustuista ei olisi alkanut ollenkaan. 
Kerääjäkasvi varmaan hyvä juttu mutta liian paljon "muuttuvia" tekijöitä, ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan. Sieltä mennään missä aita on matalin monessakin paikassa.
Juhannusruis vaikuttaa hyvältä, vielä kun siitä saatais markkinakelpoinen sato. Ja yhtenä kasvina suosittelisin syysohraa. Siinähän kylvö tehdään aikaisin ja puinti myös. Näihin kahteen lajikkeeseen sopisi kaiketi hyvin ilmastomuutoskasvi status. Ja myöskin lisätuki näiden ilmastokasvien viljelyyn houkuttelisi ainakin yrittämään.
Hiilensidonta on tärkeää, mutta ei niin helppo saada sängen alle vihreää kasvipeitettä noin niin kuin isossa mittakaavassa. Jos lasketaan Suomen vuosittaiseksi puitavaksi alaksi 1 000 000 ha niin siitä 25 % on 250 000 ha niin siihen alalle sängen alle saatu vihreä kasvipeite vaatii niin paljon siemenheinän siementä, että haasteet kasvavat liian suureksi. Ajattelen sillä ilmastokesannolla polttoaine säästöä ja sitä kautta se olisi ilmastokasvia. Ajattelin 250 000 ha normaali viljelyssä käytettävän polttoaineen määrä: Kyntö- 15 litraa/ha, äestys-20 litraa/ha , kylvö-15 litraa/ha, kasvinsuojelu 10-litraa/ha, puinti -15 litraa/, kuivaus 40 litraa/ha. Tekisi  115 litraa /ha se kun kerrotaan 250 000 ha niin saadaan 10 000 000 litran ilmastomuutoskasvi säästö.
Olen tässä ideoinut kasveja joista olisi hyötyä ilmastonmuutoksen torjumisessa. Onko mitä ideoita muilla agronettiläisillä. Itse pitäisin sänkikesantoa hyvänä ilmastomuutoskasvina. Ideana siinä olisi että viljelijä jättäisi puinnin jälkeen sängen koskematta ja ilmoittaisi sen seuraavana vuonna ilmastokesantona, niitä pitäisi  olla koko viljelijän tukihakemuksessa 25 %. Idea siinä on nimenomaan se fossiilisten polttoaineiden kulutuksen säästö mikä 20 prosentin ilmastokesannossa tulisi. Siitä voisi sitten tehdä kesällä syysvilja- tai öljykasvimaita. Ihan kuinka viljelijä haluaa. Tai kyntö vasta myöhään syksyllä.
Ois kannattanut vaalien jälkeen tästä jutella.
Maajussi on jokaisen puolueen ystävä ennen vaaleja.Elikkä siis Karhinen  tarjoaa lisää rahastusta parantamaan maatalouden heikkoa kannattavuutta,tästä juurikin pitäisi päästä eroon..20 000 myyntitulo ei ole paha tukien saamisen ehdoksi,toki joku pieni kunnolla viljelevä kärsii tuosta.
Mitenkäs synkronointi EU:n kanssa? EU haluaa tuet pois suurilta tiloilta ja Karhinen Suomessa pieniltä. Mitä jää jäljelle?
Arvostan Karhisen työtä ja näyttää hyvää esimerkkiä, että pieneltä tilaltakin voi nousta urallaan korkealle. Mitä tulee raporttiin niin arvostan siinä sitä että Karhinen on nostanut tämän tärkeän asian esille. Asia mihin emme vaan voi vaikuttaa on kuluttajat. He ostavat sitä minkä parhaaksi näkevät ja valitettavan usein hinta on tärkein tekijä ostopäätöstä tehdessä. Ja mitä tulee 20 000 myyntitulo vaatimukseen niin se hiljentää syrjäkyliä entisestään. Onko se, mitä maatalouspolitiikalta haluamme ?
Ajattelin kylvää Helmi kevätvehnää. Lohkot on kynnetty, joten tarkoitus ottaa siitä myös vuoden 2020 oma siemen.  Ja kerta äestyksellä tietenkin..Ens vuonna ajattelin laittaa samoille lohkoille, myös Helmeä, silloin riittää lautasmuokkarilla ajo tänä syksynä. Ootteko puinut venhänne lyhyeen vai pitkään sänkeen jos tarkoitus on käyttää Catrosta puintien jälkeen.?
Kasvintuotanto / Vs: kevään kylvöille..
: 04.02.19 - klo:18:24
Lunta alkaa olemaan aika reippaasti, niin kuin viime vuonnakin. Ja kun peilaa viime vuoden kylvön aloittamista 10.5. Ja syynä aikaiseen pellolle menoon oli nopeasti hävinnyt lumimäärä. Muistelen että se hävisi parissa viikossa ja vielä huhtikuun 20 päivä oli ajatuksissa että pelloille ei pääse ennen toukokuun puolta väliä. Jos tänä vuonna kevään tulo vaan juroo..ja juroo..niin sinne pääsee vasta noin 20.5. Niin kesän huippusadot on silloin jo taputeltu :) varsinkin jos lämpösumma ja vesimäärä lähentelee 2017 vuoden tasoa.
Tuplawakka ollut vuodesta 2000 ja todella tyytyväinen siihen. Veroilmoituksen teko onnistuu hyvin ja kaikkein tärkein eli budjetin teko on helppoa, jopa seuraavalle vuodelle. Mitä toimintoa käytän paljon. Vuoden 2021 budjetin tekeminen on jo hankalampaa, mutta se ei ole kirjanpito-ohjelman vika.
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2018
: 16.01.19 - klo:05:28
Hyvä lumipeite suojaa nyt rukiita. Viime syksynä kylvin kahta eri ruislajiketta Reettaa ja Evoloa. Evolot suoraan catroksen jälkeen ohran sänkeen ja Reetta rounduppauksen ja kynnön jälkeen. Mielenkiintoinen seurata kumpi lajike ja toimintatapa tuottaa paremman sadonmäärän. Tässä jo suunnittelen syyskylvöjä 2020. Silloinkin kaiketi kylvetään ruista, oli Brexit tai ei.
Ei ihan tavis kuluttajana vaan pohdin. Ikävähän sitä on selvitellä jos joku nostanut parimilliä lainaa tiedoillasi. Mitenkäs noilla tiedoilla voi näppärästi hommata väärän passin ja mennä mailmalle suhaamaan.
tais olla 9e kuussa toi maksu eikä vissin korvannu kuin 20 tonniin asti vahinkoja. Että pieniä on silakat joulukaloiksi. joku Mysafety.fi kiva ääninen likka kyllä. Jäi ottamatta toi vakuutus.
mahtaako passia sentään saada? Eikö suomalainen järjestelmä edellytä tunnistusta muutenkin mm sormenjälki on poliisikonttorilla annettu kun oikea henkilö on passia hakenut, kait sitä kummasteltaisiin jos tulee uusi hakemus ja sormenjälki on erilainen tällä kertaa? Pikavipit on aika pieniä, mutta kiusallisia tietenkin. Tuskin maksettavaa tulee, kun selviää ettei oikea henkilö ole niitä koskaan nostanut. Isommissa lainoissa on pankilla jo asiakkaan tunnistamisen velvoite ennen lainan nostoa.

Ongelmat ovat varmaan harmillisia ja vaikeita selvittää... mahtaako vakuutus korvata näitä sotkuja. Pahin tilanne maajussille tulee, kun joku varastaa sun tilatunnuksen ja tilaa luomuvalvojat paikalle, juuri kun olet ruiskuttamassa glyfosaattia tai ostaa neuvontapalveluja useilla tonneilla :)
Yksi tapa on poistaa kiinteistöjen kiinnitykset kun on saanut lainat maksettua. Vähän hankaloittaa ainakin lainan nostoa jossa vakuutena on kiinteistöjä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8