Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 22

Viestit - Ruisrypsimohralvehnä

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 12.08.23 - klo:08:33
Eilen alkoi puinnit Danskowie Agat lajikkeella. Kosteus siellä 22 paikkeilla. Torajyviä en ole nähnyt ..Jätin oljet pitkäksi, niin on sitten helpompi käsitellä peltoa seuraavaa kasvia varten. Tänään jatkuu ja huomenna ja ylihuomenna. Keskiviikkona sataa. Ja sitä ennen noi täytyy saada pois.
Kasvintuotanto / Vs: Että silleen..
: 13.06.23 - klo:12:53
Aivan sama mitä tonne kuivaan koppuraan kylvää..Ja kahteen viikkon ei oo luvattu sadetta. Mielenkiintoinen seurata erinomaista poukkoilua ja laittaa silmät kiinni ja tehdä ens kevään viljelysuunnitelmia. Ehdothan ehtii muuttu monta kertaa ennen toukokuu 24 jää. Ja mitä tulee tuohon kasvivalikoiman muuttumiseen olisi kiva kuulla selitys, miksi ne on tarvinut vaihtaa. Ja onko vaihto vaan tälle vuodelle ja selitys kun siemenpakkamot eivät tietysti ehtineet regoida aikaisempiin toukokuussa annettuihin ehtoihin. Ja nytkö muka niiden pitäisi ehtiä reagoida paremmin..Tälläisen katovuoden kun tämä vuosi tulee oleen. Olisi nyt tärkeä keskittyä ensi vuoden kylvöihin. Tän vuoden viljoista tulee oravankynsiä ja sitä kautta siemenhaasteet  tulee olemaan kovat ensi keväänä.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 23.05.23 - klo:13:08
No tukihakemus on kumminkin jätetty, oli syy mikä hyvänsä. Nyt yritin vaihtaa kasvia Vipu Mobiilissa. Ei onnistu. Missä ne kasvulohko ja kasvivaihdot voi tehdä ? Vai voiko ne tehdä Vipu mobiilissa 15.6 jälkeen kun päätukihakemus aika on päättynyt. Sen jälkeenhän vasta tarkastukset alkaa. Ja alkavat kyseleen Vipumobiililla kuvia kasvustoista paikannustoiminto päällä. Nyt jo jännittää, kuinka siihen osaa reagoida ja tuleeks siitä kuvapyynnöstä ilmoitus johonkin, vai pitääks sie Vipumobiilissa käydä päivittäin kattomassa onko jotain kuvapyyntöjä tullut..Kohta toi älykännykkä kasvaa mun käteen kiinni niinkuin teineillä ;D
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 22.05.23 - klo:06:29
Nyt kun kylvöt on ohitse ja tukihakemus on jätetty ennen kylvöjä ja märkyyden takia ja siemenen loppumisen takia ei kaikki mennyt niinkuin tukihakemuksessa ajattelin. Niin kuinka se kasvi vaihdetaan siellä hakemuksessa. Käykö se Vipu mobiili sovelluksella. ja onnistuuhan se kasvilohko kerrallaan? entisellä ohjelmakaudella täytyi ottaa koko tukihakemus pois ja lähettää vaihtuvilla kasveilla. Toivotaan että tällä ohjelmakaudella kasvin vaihto olisi helpompaa.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 03.05.23 - klo:17:28
Onhan tämä viljelykierto jopa helpompi kuin vanha kolmen kasvin vaatimus !

Varaa ne 33% ns. kiertolohkoksi ja jättää 67% kolmeksi vuodeksi odottamaan neljännen vuoden kokotilan rypsiä. Vaihtolohkolla voi kokeilla välikasviakin. Helpoin on pintalevitetty ruis. Seuraavana vuonna sitten pintalevitetty apila/syysvehnä/öljykasvi.

Ehdollisuuden oppaassa taulukossa 12 on kyllä tarkkuutta vaativa esimerkki. Välikasvi käy kaikkina muina vuosina eli 1. 2. ja 3. vuoden kierron katkojaksi, mutta ei 4. vuoden välikasvi kelpaa, eli kesällä kasvussa oleva kasvi ei neljäntenä vuotena vaihdu syksyllä kylvetyllä välikasvilla !

-SS-

Kiitos SS tuosta hyvästä vinkistä, sillä pääsee 5 vuotta eteenpäin. Harmillinen tilanne on se että tämmöinen tukiehto tulee vasta nyt tietoon. Jos asia olisi ollut vaikka vaan vuosi sitten tiedossa niin olisin laittanut rukiin toiseen paikkaan..Niin olisin päässyt kylvään ja ilmoittaan kerääjäkasvin. Samoin viljelysopimukset olisi voinut tehdä toisella tavalla. Tämä on yksi esimerkki siitä kuinka pitkäjänteistä hommaa tää viljely on..Vielä kun saisi tiedon, paljonko se tukimäärä prosentteina putoaa tämän vuoden maksatuksen osalta, vai odotellaanko tässä mahdollista katovuotta ja kerrotaan se vasta sitten. Mun tulkintani on , kun kelit on tota luokkaa toukouun 3. päivä ja lannoitteet on maksanut ton mitä on maksanut ja viljasta saa sen mitä saa, niin onhan tässä hyvät mahdollisuudet katovuodeksi.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 03.05.23 - klo:11:06
Viljelykiertovaatimus ei johdu kerääjäkasvitoimenpiteestä. 2023 on lyhytaikainen poikkeus olemassa, jos ei valitse kyseistä kerääjätoimenpidettä.

Viljelykiertovaatimusta joutuu 2024 alkaen soveltamaan joka tapauksessa, eli kannattanee kerätä tuet pois heti alussa, voi olla, että kerääjäkasveista ei irtoa muutamaa kymppiä enempää myöhempinä vuosina.

Viljelykiertovaatimus ei nyt edes ole mikään mörkö, ainakaan nimimerkille "Ruisrypsimohralvehnä" ?

-SS-

Tää viljelykiertovaatimus "pakottaa" ottaan yhden lajin lisää viljelykseen, ja samalla heikentää täysien rekkakuormien myyntiä ostajille. Toivottavasti tämä 33 prosentin viljelykiertovaatimus poistuu kesken ohjelmakauden oman mahdottomuuden takia. Ihmettelen, mitä hyötyä ympäristölle siitä on :) vai onko sen tarkoitus vain hankaloittaa oikeiden viljelijöiden tavoitteita tuottaa ruokaa Suomalaisille. Kyllä me tiedetään kuinka tärkeä on vaihtaa kasvia, ei me siihen mitään pakkoa tarvita. Olikohan jo sankition määrä tiedossa, jos sitä ei pysty vuosittain toteuttaa. Niinvois vähän laskea mitä sen kanssa tekee.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 03.05.23 - klo:09:49
Välikasvi kuuluu ehdollisuuden viljelykiertoon, kerääjäkasvi on ympäristökorvauksen toimenpide, Ei todellakaan mitään tekemistä toistensa kanssa.

-SS-

Tismalleen.

No miksi SKN ehdotti kerääjäkasvin kylvöön sellaisia erikoisuuksia, jotka eivät siihen liity ?
Kerääjäkasviautomaatti on poistunut kahdesta syystä, toinen on se että sateliittien tarkkuus puinnin jälkeen riittää siihen ,että tasaista kerääjäkasvi ei saa näyttämään tasaiselta johtuen pellon märistä/kuivista paikoista, joita ei maan tasalta näe. Se antaa hallinnolle mahdollisuuden evätä lohkolta kerääjäkasvikorvaus. Ja toinen syy on se että 33 prosenttia viimevuoden kasvista ei saa olla sama samalla lohkolla, jos meinää hakea kerääjäkasvitukea. Poislukien nurmet ja kesannot. Harmi sinänsä, että tämä aikaisemmin kerääjäkasvitukena lanseerattu lisätuki, joka pelasti monen viljelijän oman ruokailun poistuu liikevaihtovalikoimasta. Täytyy koittaa korvata se toisella tai sitten vähentää kuluja kerääjäkasvi tuen määrän osalta. Jää plus/miinus 0 tilanne. 5 päivää enään tukihakemuksen tekoon. Hyvää aikaa siihen kun pellollekkaan ei pääse, kun on lumi maassa..
Vähän offtopicin, mutta en hyväksy vipu-mobiilia, ennenkuin työttömille pakkoladataan työkkäri-mobiili ja niiden on otettava kuva sen sovelluksen kautta, kun tarkastus tulee ja koordinaatit näkyy, missä kuva on otettu. Ja jos se ei täytä työvoimaviranomaisten kriteeriä, mitä työtön saa tehdä, niin silloin työttömyyskorvausta leikataan. Kuva on lähettettävä puoli tuntia pyynnön jälkeen.  Sit asiaan. Odotan että Pro-agria järjestää viljelijöille pakollisen Vipu-mobiilikoulutuksen, missä opetetaan vastaus tekniikka, vastauksen nopeus ja kameran oikea kuvakulma kun kasvustosta otetaan kuvaa. Lisäksi vaadin verottajalta selvän kannan onko älypuhelin, mihin Vipu-mobiili ladataan täysin vähennyskelvoinen maatalouskone, josta myös arvonlisäverot on mahdollista vähentää täysmääräisesti.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 28.03.23 - klo:15:24
Sen verran Vipumobiilikoulutusta ja Eu-tukikoulutusta mukana oleena, ainoa mahdollisuus on viljelyn jatkamiseen, että budjetoi 10 prosentin tukileikkauksen joka vuosi. Vaikka kuinka tekisi kaikki oikein ja ajallaan, niin tekoälyä ja sateliitteja vasten ei ole mahdollista pärjätä. Yksi ehdotus on että ottaisi vain 90 % siitä tukimäärästä mikä oikeasti kuuluisi. Sillä varmistaisi kunnon yöunet. Ja ne kumminkin on arjen sujumisen kannalta tärkeintä.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 23.03.23 - klo:12:01
Koitin saada viljelekirjanpito ohjelmaa tulostaan tuki optimointi osioo. Ilmoittaa vaan ettei ole käytössä. Ilmeisesti niilläkään ei ole tarkkaa tietoa, mistä tulee mitäkin euroja ja kuinka paljon. Onhan tässä onneksi vielä reilu kuukausi kylvöihin.. Niin ei kannata hötkyillä.. Ajattelin vaan kun toi viljan hinta ja tuki määrät kulkee vähän niinkuin käsi kädessä. Ainakin huoltovarmuuden osalta.  :)
Kuulostaa siltä että tiliä tyhjentävät ehdot ovat toimineet :) ehdottaisin ratkaisuksi täydentävien ehtojen maksujen maksu tukea.  :'( täytyy alkaa viedä asiaa eteenpäin.. Ehtii vielä hyvin tähän ohjelma kauteen ja voisi olla kansallisista tuista maksettava. Mitä tulee itse asiaan, niin viöjelumuistiin panot kannattaa tehdä toteutus välilehdelle jo maaliskuussa. Silloin ei tälläisiä lapsuksia pääse tapahtumaan  8)
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 07.03.23 - klo:15:44
Just kun uusi ohjelmakausi on valmistumassa..Niin jo iltalehdissä luki eilen, että Maa-ja metsätalouspuolella viljelijätukia voitaisiin leikata satoja miljoonia euroja. Onneksi en ole uskonut iltapäivälehtiä , sen jälkeen kun ne pelotteli pitkistä sähkökatkoista tänä talvelna ja 1 euron kwh sähköhinnoista. Suosittelen muitakin olla uskomatta kyseistä aviisia. Ne jotka uskovat, niille suosittelen viljelyvehkeistä luopumista ja kesannointia. Silloin kulut ovat nolla. Maatalous on siitä hauskin "yritysmuoto" että m itä enemmän teet sen vähemmän saat. Mitä tulee peltotukiin ilman leikkauksia, ja niihin uusiin kiemuroihin ,mitä niiden ympärille on kätketty, niin voin lohduttaa, ettei Suomesta löydy yhtäkään ihmistä, joka ne kaikki hallitsisi ja osaisi. Pienen viljelijän kohtaloksi jää vain toivoa tarkastuksen tullessa, että kyseisen tehtävän tekevällä henkilöllä olisi edes vähän sydäntä.  Muuten ne tilat johon tarkastajan auto sattuu parkeeraamaan, niin niiltä vapautuu suurella todennäköisyydellä peltoa niiden tilojen viljeltäväksi, joihin kyseinen auto ei osu :)
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 22.02.23 - klo:11:00
Sattuipas käymään omalla kohdalla hyvin näiden apulantakauppojen kanssa... Bernerillä eivät olleet ehtineet tehdä ja odottaa jotakin asiakastilin perustumista tai jotakin vastaavaa paperityötä ja täten lähettää virallista lannoitetilausta Belorille kun 13.2. kävin tekemässä kaupat, niin saatiin oma tilaus sovíttua näiden uusien hintojen pariin ja sellainen parin tonnin päälle tippuu verollisesta loppusummasta. Olinki miettiny, että miksei mitään tilausvahvistusta tms. ole sähköpostiin ilmestynyt, vaikka piti. Nyt ei tarvi lotota enää tänä vuonna.
Tuli näköjään hätäiltyä viime kesäkuussa, aina ei ole tuuria hankinnoissa

Niin tuli.
Silloin sanottiin joka paikassa että talvella sitä ei saa rahallakaan.
Ja oli han se tossa jouluna jo melkein tuplat siitä mitä kesällä maksoin. Aika nopeasti tuli hinnat alas.
Niin sanottiin ja valehdeltiin joka asiassa. Lannoitteissa, sähkössä, viljassa. Mä en usko enään ketään, Ja parempi lopettaa maatalouden ammattilehtien tilaus. Ja iltasanomien ja Iltalehtien lukeminen. Samoin maatalousmyyjienkin sanomisiin ei parane enään luottaa.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 16.02.23 - klo:09:59
Voe V
Maanantaina lähti tilaus.. mitenkähän peruminen ??? :P mitäs siellä pienellä präntättynä tilauksissa onkaan...
Sama juttu. Nuos lantmännenin tarjouslapuus on ainaki jotta varausmaksua 600€ vasten tilauksia saa perua... Tierä sitte mitä muita ehtoja peruutuksis on mutta tuolla lannootteiden hintaerolla vois jo kannattaa. Säästää vähän tonnin päälle jos tuos omaski tilaukses olis päivän hintataso. Mutta en tiedä/löytäny kuinka Belorilla käytäntö.
Kaupalla juttelivat tänään asiasta ja koittavat selvittää mitä olisi tehtävissä. Kannattaa heti huomenna soittaa ja ilmoittautua tyytymättömien joukkoon, josko saisi hieman oikeutta ja kohtuutta.
Se on ihan sama onko virheostos tapahtunut viikko sitten vai viime kesänä. Jos viikko sitten ostaneet saavat hyvitystä väärin ostetuista, mielestäni oikeus ja kohtuus olisi että myös että muutkin  saisivat kaupalta hyvitystä.. Tää lannoitekauppa on nyt vaan mennyt sellaiseksi että sitä ei kannata ostaa ollenkaan. Vetelee paljaalla ja katotaan mitä ruoka- ja lannoiteteollisuus on siitä mieltä. Muilla nyt ei sitten olekkaan väliä. Tärkeintä että nuo kaksi pärjää.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 15.02.23 - klo:14:31
On viljanviljelijällä päätösten paikka. Yksi mikä siihen auttaa on viljantilityskuittien syöminen, silloin ei niin haittaa, vaikka tekisi kuinka vääriä päätöksiä näissä tuotantopanosten ostamisajankohdissa ja tuotteen kiinnityshinnoittelussa. Ja eniten tässä pelissä huolestuttaa..kuka uskaltaa ostaa kesällä ja syksyllä lannoitteet 24 keväälle. Kun halvimpaan hintaan ne saa helmikuussa. tai maaliskuussa tai huhtikuussa tai toukokuussa. Ja ketä enään kiinnostaa tuleeko ne kylvöille.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 22