Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 22

Viestit - Ruisrypsimohralvehnä

Intoa piisaa, kun koulutusten perään kysellään.
Jep.Näitä kuunteluita ei vielä etes ole olemassakaan.Eiköhän uutiskirjeet sitten aikanaan kerro näistäkin.
Kertoo ne kunhan joku eka keksii mitä niissä voitaisiin tarinoida  ;D
Mulla ois hyviä ideoita tarinoille: kuinka vedät puimurin oikeaoppisesti märästä pellosta. Märän syksyn sallitut toimenpiteet ja mahdollinen valmistautuminen seuraavan vuoden kylvöihin. Näin selviät taloudellisesti kuiville märkänä syksynä :) :) kun noista kolmestakin saa tietoa niin hyvä ja päästään eteenpäin.
Mistä semmoinen tieto on peräisin? Agronetistäkö?
Koitin Agrimediaa lukea, vaikuttaa oikein hyv'ltä medialta. Suosittelen, mutta ainoa huono puoli on että tieto lisää tuskaa.
Nämä kaksi kyllä sopivat tosi huonosti yhteen, mutta viimeisimmän tiedon mukaan sertifioidussa kukkapeltosiemenseoksesta on löytynyt kyseistä haittakasvia. Toivottavasti tämä ei pidä paikkansa. Eikö ole opittu mitään seitkytluvun jälkeen, kun katovuoden jälkeen tuotiin ulkomailta siementä ja sen mukana tuli sitten hukkis. Mä olen pysynyt noista kukkispelloista kaukana ja aion tästä edeskin pysyä. Mutta arvostan niitä jotka tuovat luonnon monimuotoisuutta esille ja pörriäisille pölytettävää. Toivon kuitenkin, että hankalat rikkakasvit eivät lisääntyisi ja jokainen edesvastuullinen viljelijä, miettii tarkkaan kukkapeltojen riskejä.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 21.09.23 - klo:08:40
Puinnit sain tehtyä. Aikalailla normaali aikataululla. Onneksi kevätkylvöihin meni kolme viikkoa, niin eivät sitten valmistuneet kaikki samaan aikaan. Viimeiset puinnit oli savimaalta ja huomasi selvästi että vihreitä jyviä oli huomattavasti enemmän kuin muun maalajin pelloilta. Onneksi talvipeitteisyys ilmoitus tehdään vasta kun lumet on maassa, niin sinnehän voi satuilla mitä tahansa, ja se on näin haastavan satovuoden kuin 23 jälkeen huoltovarmuuden kannalta isossa kuvassa vaan hyvä juttu.
Nyt näyttää siltä että glyfosaatin käyttö jatkuu kymmenen vuotta. Onneksi en ehtinyt myydä kalustoa pois , kunajattelin että sen käytö loppuu vuoteen 23. Niinkuin ollaan huomattu niin moni entinen luomuviljelijä ja vaihtanut tavanomaiseen viljelytapaan. Ja nykyiset kasvinsuojeluaineet alkavat olla huonosti tehoavia. Siihen vielä märän syksyn puintihaasteet, niin sadonkorjuu vaikeutuu huomattavasti. Ihmettelen suuresti jos vain 5 prosenttia jää puimatta Pro Agrian mukaan. Mitä maakunnissa kulkenut niin ainakin on vielä paljon puimatta. Onnesi tänään alkaa hulttion poudat, niin saavat vielä satoa talteen.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 06.09.23 - klo:09:34
Kesäkuussa tilatut lannoitteet tulivat sovitusti toissa iltana, joten olemme palanneet "normaaliin" kaikkien koronoiden ja muiden eriskummallisuuksien jälkeen. Hyvä niin koska nää kelit ovat jo riittävän eriskummallisia.. Saas nähdä onko hinausketju rasvattava puimuriin tänään :) jos alkaa uppoomaan
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.08.23 - klo:06:52
Ei mitään tietoa paljonko satoi..Mittari on 50 mm ja meni jo hyvissä ajoin yli..Täytyisi ottaa HKL 2500 lisälaitojen kehittäjään yhteyttä, että kehittelisi myös sademittariin irroitettavat lisälaidat.. :)
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 27.08.23 - klo:18:13
Eilen 400 ja tänään 25. Olisi pitänyt vaan lähteä puimaaan kello 9 tänä aamuna, niin ois saanut sen 250. No "onneksi " ei tarvi viikkoon puida, kun sääennusteet losottaa vettä. No hyvä puoli on se että oma siemen on plakkarissa ensi kevääksi. Vaikka tottakai ostan lisäykseenkin, mutta jos kylvösiemen markkinat ylikuumenee, on edes joku jolla kylvää. No sori, eihän noi kylvöasiat kuulu Puinnit -ketjun pirtaan, mutta tulipahan mieleen.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 24.08.23 - klo:19:16
36 mm tänään..Just olin lähdössä puimaan kun alkoi losottaan..Onneksi en ehtunyt aloittaan puintia, eilen sama tilanne. Huomenna toivottavsti jo pääsee..voi esiintyä uria pellolla, mutta lasken hiekkamaaan läpäisykykyyn ja lähden rohkeasti yrittään.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 23.08.23 - klo:19:58
Rukiinpuinnin jälkeen, joka loppui viikko sitten, niin ei mitään ole puitu. Kävin eilen käsipuimassa Planettia 24, kosteus. ja ei vihreitä jyviä. Siltikään ei oo puitu..Höh..Laskennallisesti 5-7 ha päiväpuinneilla ja kymmenellä sade ja kuivauspäivällä puinnin lopetus olisi 25.9. silloin alkaa jo kuivaaaminen oleen yöpakkasten takia pyörrettä tankkiin tuova ilmiö  :)
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 12.08.23 - klo:08:33
Eilen alkoi puinnit Danskowie Agat lajikkeella. Kosteus siellä 22 paikkeilla. Torajyviä en ole nähnyt ..Jätin oljet pitkäksi, niin on sitten helpompi käsitellä peltoa seuraavaa kasvia varten. Tänään jatkuu ja huomenna ja ylihuomenna. Keskiviikkona sataa. Ja sitä ennen noi täytyy saada pois.
Kasvintuotanto / Vs: Että silleen..
: 13.06.23 - klo:12:53
Aivan sama mitä tonne kuivaan koppuraan kylvää..Ja kahteen viikkon ei oo luvattu sadetta. Mielenkiintoinen seurata erinomaista poukkoilua ja laittaa silmät kiinni ja tehdä ens kevään viljelysuunnitelmia. Ehdothan ehtii muuttu monta kertaa ennen toukokuu 24 jää. Ja mitä tulee tuohon kasvivalikoiman muuttumiseen olisi kiva kuulla selitys, miksi ne on tarvinut vaihtaa. Ja onko vaihto vaan tälle vuodelle ja selitys kun siemenpakkamot eivät tietysti ehtineet regoida aikaisempiin toukokuussa annettuihin ehtoihin. Ja nytkö muka niiden pitäisi ehtiä reagoida paremmin..Tälläisen katovuoden kun tämä vuosi tulee oleen. Olisi nyt tärkeä keskittyä ensi vuoden kylvöihin. Tän vuoden viljoista tulee oravankynsiä ja sitä kautta siemenhaasteet  tulee olemaan kovat ensi keväänä.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 23.05.23 - klo:13:08
No tukihakemus on kumminkin jätetty, oli syy mikä hyvänsä. Nyt yritin vaihtaa kasvia Vipu Mobiilissa. Ei onnistu. Missä ne kasvulohko ja kasvivaihdot voi tehdä ? Vai voiko ne tehdä Vipu mobiilissa 15.6 jälkeen kun päätukihakemus aika on päättynyt. Sen jälkeenhän vasta tarkastukset alkaa. Ja alkavat kyseleen Vipumobiililla kuvia kasvustoista paikannustoiminto päällä. Nyt jo jännittää, kuinka siihen osaa reagoida ja tuleeks siitä kuvapyynnöstä ilmoitus johonkin, vai pitääks sie Vipumobiilissa käydä päivittäin kattomassa onko jotain kuvapyyntöjä tullut..Kohta toi älykännykkä kasvaa mun käteen kiinni niinkuin teineillä ;D
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 22.05.23 - klo:06:29
Nyt kun kylvöt on ohitse ja tukihakemus on jätetty ennen kylvöjä ja märkyyden takia ja siemenen loppumisen takia ei kaikki mennyt niinkuin tukihakemuksessa ajattelin. Niin kuinka se kasvi vaihdetaan siellä hakemuksessa. Käykö se Vipu mobiili sovelluksella. ja onnistuuhan se kasvilohko kerrallaan? entisellä ohjelmakaudella täytyi ottaa koko tukihakemus pois ja lähettää vaihtuvilla kasveilla. Toivotaan että tällä ohjelmakaudella kasvin vaihto olisi helpompaa.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 03.05.23 - klo:17:28
Onhan tämä viljelykierto jopa helpompi kuin vanha kolmen kasvin vaatimus !

Varaa ne 33% ns. kiertolohkoksi ja jättää 67% kolmeksi vuodeksi odottamaan neljännen vuoden kokotilan rypsiä. Vaihtolohkolla voi kokeilla välikasviakin. Helpoin on pintalevitetty ruis. Seuraavana vuonna sitten pintalevitetty apila/syysvehnä/öljykasvi.

Ehdollisuuden oppaassa taulukossa 12 on kyllä tarkkuutta vaativa esimerkki. Välikasvi käy kaikkina muina vuosina eli 1. 2. ja 3. vuoden kierron katkojaksi, mutta ei 4. vuoden välikasvi kelpaa, eli kesällä kasvussa oleva kasvi ei neljäntenä vuotena vaihdu syksyllä kylvetyllä välikasvilla !

-SS-

Kiitos SS tuosta hyvästä vinkistä, sillä pääsee 5 vuotta eteenpäin. Harmillinen tilanne on se että tämmöinen tukiehto tulee vasta nyt tietoon. Jos asia olisi ollut vaikka vaan vuosi sitten tiedossa niin olisin laittanut rukiin toiseen paikkaan..Niin olisin päässyt kylvään ja ilmoittaan kerääjäkasvin. Samoin viljelysopimukset olisi voinut tehdä toisella tavalla. Tämä on yksi esimerkki siitä kuinka pitkäjänteistä hommaa tää viljely on..Vielä kun saisi tiedon, paljonko se tukimäärä prosentteina putoaa tämän vuoden maksatuksen osalta, vai odotellaanko tässä mahdollista katovuotta ja kerrotaan se vasta sitten. Mun tulkintani on , kun kelit on tota luokkaa toukouun 3. päivä ja lannoitteet on maksanut ton mitä on maksanut ja viljasta saa sen mitä saa, niin onhan tässä hyvät mahdollisuudet katovuodeksi.
Sivuja: [1] 2 3 ... 22