Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 214 215 [216] 217 218 219

Viestit - Magia

Kuinka paljon Eemeli saa maataloustukea työpäivää kohti?
Sulla on nyt ihan väärä katsantokanta tähän asiaan.. Eemelin tulot ovat ihan liian pienet, vaikka se laskettaisiin miten, kun c-alueen maidontuottaja saa enemmän..siihen on turha mitään järkiselitystä antaa, kun Eemeli katsoo noiden tukien kuuluvan hänelle.  Eemeli ei koskaan saa riittävästi..tukea, henkisestä tuesta puhumattakaan.
Pottukuoppaanputoamisentuki ehdottomasti Eemelille,Veetille,Kakstahille.On aika ajanut sen verran pahasti ohi omaan napaan tuijottaessa.Se varmaan pienen peltoläntin kahuviljat pitäisi riittää toimeentuloon nyt niin kuin ennenkin.Suomessa ainoastaan maito-sika-sonni-siipikarjatilat nostaa keskikokoa,pyrkii samaan kokoluokkaan kuin muualla.Muut keskittyy tuista huutamiseen ja tukikikkailuun.
Ruotsissa kuluttajat haluaa syödä kotimaista nautaa ja siitä myös maksetaan. Suomalainen nauta on ulkomaista ruotsissa, ei sitä voi täältä sinne viedä. Suomessa tilanne on toinen, kaikki puljut valiosta alkaen tuputtaa tuontilihaa suomalaisille ja köyhä kansa ostaa, mitä muutakaan se voisi. Lihamarkkinat on suomessa sössitty ikuisiksi ajoiksi, eikä ne tule korjaanutmaan edes siinä ruotsin tilanteessa, jossa omavaraisuus putosi alle puoleen jolloin kuluttajat, kauppa ja teurastamot heräsivät tilanteeseen ja hinnat korjattiin kannattavalle tasolle. Mitä tehdään suomessa, no tuodaan markkinoille mifua ja tofua ja nyhtökauraa, härkistä ynnämuuta. Ei muuta kuin nauidat kaupunkiin ja viimeinen saa sammuttaa valot, ainahan voi hoitaa maisemia.. ja vuokrata peltoa maidontuottajille..

Sehän olikin kauppojen hinnoista jännä huomata että ei siitä kuluttaja joudu kovasti Ruotsissa maksamaan. Eli joku idiootti (veikkaan HK:ta) myy sitä nautaa liian halvalla kaupalle. Toki pig24:n pdf, kunhan sen löysi, oli jännä siinä suhteessa että ruotsalaiset tosiaan syö tosi paljon nautaa verrattuna esim. suomalaisiin. Mutta tosiaan syövät HK:n piikkiin kun hinnat ovat Suomen tasoa.


En sano että auttaisi mitään vaikka ruotsissakin olisi naudalla huonot tuottajahinnat, hölmöä vaan että HK kaataa rahaa sinne niin ettei takuulla ole rahaa tilityshinnan nostoon suomessa.
HK ruotsissa, atria venäjällä, paperitehtaat ameriikassa yms, se on jännä ettei voittoja voi maksaa kotimaan tuottajille, vaan ne täytyy hassata ulkomaanseikkailuihin.. Olis kirveellä töitä, mutta itte en enää viitti lähteä vaikuttamaan, kun tuottajauraa jäljellä enää muutaman vuoden alasajoprosessi, eikä yksi ihminen paljoon pystyisikään.
PP ei taida kumartaa kovin syvään teurastamoon päin.Valitettavasti lopettaminen on vaihtoehto lihapuolella.
Ja ai juu... kun käytössä on paalirehu, niin appeen sekoitusmäärä todennäköisesti tehdään paalijaolla. Eli määrä on joko liian pieni tai liian suuri. Jaon ajankohta muuttuu, ruokintapöytä on tyhjänä ja tuotos alenee. Ainakin virallisen mielipiteen mukaan 😅😅
Tavallisesti kyllä oppii ottamaan huomioon tuon paalien koon muuttumisen ihan erillisruokinnassakin.Rehun muuttuminen onkin sitten vaikeampaa.
Ajastaan varmaan saa myös hyvän resistenssin noille antibiooteille.
Sitten kuolee johonkin pikkunaarmuun kun sopiva bakteeri pääse jylläämään.

Juuri näin. Tuohon se antibiottien hulvaton käyttö vähitellen johtaa.
On jo johtanut. Näitä resistenttejä bakteerikantoja on niin navetassa kuin sairaalassakin.. Navetassa ne voidaan hoitaa kirveellä, mutta sairaalassa on pakko jotain yrittää.

Mistä niitä on Suomessa navetoihin tullut? Eikös juuri tuon hillittömän käytön pitänyt aiheuttaa noita resistenttejä kantoja ??

(Oikeasti väärinkäyttö ja kuurien lopettaminen kesken niitä aiheuttavat) 😅😅
Resistentteihinkin on lääkkeet,mutta suurempi ongelma taitaa olla kannat joihin pitäisi penkun tehota,mutta ei tehoakkaan.Minkä takia tätä ongelmaa ei etes tutkita?Voisi jopa auttaa resistenttienkin kanssa. Vai johtuuko tämä siitä ettei sinne labraan voida tuota niitä lääkkeiden kohteita tutkittavaksi.
Tää Juustoportin mainos antaa sellaisen kuvan radiossa,lehmät saa vapaasti vaeltaa ja laiduntaa ulkona,kun vapaan lehmän maidosta on kyse.
Kasvintuotanto / Vs: maanäytteet
: 21.10.16 - klo:07:43
On kaksi versiota toisessa sanotaan että näytteenotto päivä määrää alotuspäivän ,se on
väärin analysointipäivä määrää alotuspäivän.

Nyt saat myöntää olevasi kerrankin väärässä ! vai pitääkö sanoa että tuo toinen vaihtoehto on täysin väärä, mutta olet silti puoliksi oikeassa. Mutta ei ole kahta versiota on vaan yksi totuus !!!!!!!! Ottopäivänmäärä !!!!!!!
Tässä lainaus Ympäristötuen ehtojen mukaan viljavuustutkimus saa olla
enintään viisi vuotta vanha. Poikkeuksena ovat linjanäytemenetelmällä
tehdyt näytteenotot ja puutarhakasvien sekä
siemenmausteiden viljavuustutkimukset, joissa näytteet otetaan
kolmen vuoden välein. Aika lasketaan edellisestä näytteenottopäivästä
tai sen puuttuessa päivästä, jolloin näyte on
saapunut laboratorioon analysoitavaksi.
2.1 Näytte

Oikeassa olin sori!
Maanantaina kävi tarkastajat oma viljavuustutkimus on analysoitu 28.05 tarkastaja sanoi että ensi kevään viljysuunnitelman voi tuolla tehdä . Näytteenotto päivää ei viljavuus pöytäkirjasta löytynyt laisinkaan muuta kuin saapumispäivä 08.05 eli millä olisin todistanut ottopäivän pellolta?

Perkeles kun on velliperse tarkastajia. Toisilla on leikattu tukia jos näyte mennyt vanhaksi sadonkorjuun jälkeen ja uusiin näytteisiin "lipsahtanut" myöhäisempi päivänmäärä kuin edellisis , siis sen ottopäivänmäärä + 5v . Vaikka puoleen vuoteen ei koko näytteillä olisi mitään käyttöä. Toki oli edellisen ymppikauden juttuja, josko ne nyt sitten ymmärtää paremmin sellaisiakin joille ihan kaikki ei mene jakeluun :)
Minä olisin SAS:ina kyllä ottanut nyt syksyllä,ensi kesänä saattaa tulla uusi tarkastus ja tulkinta olla ihan eri.Hitto ,kun ei muistanut tarkastaa tuota ottopäivää,saattoi mennä lappuun liian vanha päivämäärä.
Sonni kannattaa olla sitten joku isorotuinen CH, BA, SI tai LI. Vasikoista saa sitten myydessäkin jotain. Emolehmän tuet on kait 400 euroa/turpa. Kannattavuuteen vaikuttaa paljon onko nuo 20 ha ns. "pihapeltoja" missä tuota laumaa vois laiduntaa. Umpi/talvikauden eväät sitten hommailee naapureiden viherlannoitusnurmilta ja suojavyöhykkeiltä. Rikastumista tuskin tuollakaan konseptilla kannattaa pelätä.  :-X

Ei kannata. Jos siis aikoo pitää rodun puhtaana. Ei noin pieni karja kai kahta sonnia kuitenkaan pidä.
Kravattisonni saattaa tulla halvemmaksi...
Salaliittoteoreetikkotuttavani jo eilen päätteli, että kohta tulee uudet maitokiintiöt. Ja perusteena käytetään sitä maitomäärää joka tankkiin nyt talvella tulee  :-X
Kuka tuota enään jaksaa.Niinhän ne oli aiemminkin ensin lehmäntapporahat ja sitten määrättiin kiintiöt.
Annas nyt olla rienaamatta kuolleita. Mika ei koskaan sylkenyt maajussin silmille, kun tiesi, mistä tilipussin täyte tulee, kun asui ja harjoitteli Haapajärvellä. Ja hyvin mahtui juttusille tämänkin emännän kanssa, eikä varmasti sanaakaan minun ammattiin, vaikka varmasti tiesi.

Ainoastaan maalaisia kiinnostaa puhua paskanajoista ja jälkeisistä 24/7 😅😅😅
Missähän sää oikeasti vietät aikaasi?? Maalaisiakin on moneen lähtöön, enkä varmasti keskustele kyseisistä aiheista, kuin työajalla ja silloin juoksee palkka.

Mistä sää Myllylän kanssa kinasit?
Meillä oli kyllä aika tylsät keskustelunaiheet, kun meillä sattu olemaan saman ikäiset mukulat..ja saatettiinpa siinä vääntää kaupan valikoimastakin. Käytettiin aika usein samaa ruokakauppaa ja viinakauppakin oli muuten sama.
Ettei vaan ruoka-viinakauppa ollut samassa.Mikä takia muuten ruokakaupan tarjonta aiheuttaa keskustelua,mutta viinakaupan ei koskaan?
Tässä osiossa tyhmyys tiivistyy,varsinkin Kollo-Kollosen osalta....Pahempaa parkujaa taas saa kyllä etsiä kuin VeetiEemeli Moppelimies kompinaatio on,ei ilmeisesti näiltä herroilta uhmaikä lopu koskaan.
Harhaanjohdetun tuska, kuka hänelle kertoo, kuka taakasta vapauttaa ?

Petollisen pelin kärsijä, syytön lypsäjä kalliisti maksaa leikin loppulaskun.

Vouti vapauttaa, lasku raukeaa ja kortisto ottaa vastaan.

Maatalouden loppu, maataloustuen loppu ja vasemmistolainen nauraa.

Maajussit kortistoon, työttömänä jonoon juuston halvan perään, ilmaisia ämpäreitä jaossa.

Idioottien taistelu päättyy auringon laskuun, valot sammuu js vapaus koittaa...
Kuka käski ja neuvoi, ei hän enää vastuuta kanna, ei maitotiliä anna  :o
Olekko sä muuttanut Kiuruvedelle???
Ojala on tainunna vientästä runon Heeno Leeno tyyliin,Heenon meejerist.
miten net muuten saa sen paskamäärän mahtumaan niille pelloille?   joskus tuota miettinny...     ja kaikki kelpaava on viljelyssä...
Radiosta olin jopa kuulevinavi joku eteläinen itäinen naapuri on ottanut käyttöön normit täyttävän jätevedenpuhdistamon,vähentää päästöjä Itämereen,leväkukuintoja.Eikös se suomalainen parjattu maatalous olekkaan ainoa Itämeren saastuttaja.
Lyhyet ja ennenkaikkea ohuet vetimet on täälläkin ay:llä ongelma.Ei se välttämättä ole jalostuksen syy yksistään vetimien rikkoutuminen.Lypsykone on yksi syy ja suurimpana syynä pidän vedinpolkemia johon näkyy muu terveys vaikuttavan.
Itsehajoavamuovi on keksitty,mutta tätä tuskin pp:n pellolla tullaan koskaan näkemään.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/raisio-vastaa-maatalousvaliokunnan-puheenjohtajalle-totta-olemme-puhuneet-1.159817

"Kukkurainen kertoo, että Raisio etsii tuotekehittelyssään ensisijaisesti suomalaisia kumppaneita. Hänen mukaansa uusien, kokonaan suomalaisten tuotteiden kehittely kaipaisi myös yhteistyökumppaneilta joustoa."


Ja edelleen sekä Arla että Valio, isoimmat rahkan pakkaajat suomessa, ovat todenneet että Raisio ei kysynyt niiltä yhtään mitään. Etsittiinkö vain jotain pientä kumppania jonka yli voisi kävellä miten vaan? Ja lähin oli sitten tämä veropetosfirma lahden toisella puolen...Onko lihapullat löytäneet jo kotimaisen tekijän

Joku vähääkään lukutaitoinen olisi ehkä havainnut että ne lihapullat on koko ajan tehty Suomessa. :)
Juu ja saksalaisesta lihasta, valion filosofian mukaan kaikki kotimaassa tehty on kotimaista.
No itteäkään ei enää haittaa ostaa arlan juustoa, onhan se kuitenkin kotimaisessa kaupassa myytyä ;)
Eikä argentiinalaista pihvilihaa,onhan tuokin Suomeen tuotu ja jossain välissä suomalainen käsi siihen koskenut.Jos ulkolaista lihaa aletaan suosimaan,niin taitaa emohemmot kärsiä tästä eniten.
Sivuja: 1 ... 214 215 [216] 217 218 219