Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7

Viestit - Pesä

Plastweldin haitarisäätökaivot ollu pari kymmentä vuotta. Kaivoissa ei mitään teknisiä ongelmia, mutta vesi on alkanut kiertää kaivon. Kaivon ympärystä pitäisi saada tiiviiksi melko isolta alalta.
Onko sinulla pitkä kiinteä putki ennen kaivoa? Nykyohjeiden mukaan 6m kiinteää putkea ennen kaivoa tuon vedenkierrin estämiseksi.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 15.09.19 - klo:21:45
Poistuuko niiton jälkeen lehtivihreä siemenistä? Jos pakkanen iskee, siinä kyllä lehtivihreä jää.
Kyllä se poistuu, mitä haastattelin 2017 karholta puineita.
Mikä on kuivauslämpötiä? Ei luulis rypsillä kyllä liikaa lämpiivän, varsinkaan yöllä.
Pienellä suuttimella lämpö noin 50.  Voisko termostaatti olla rikki?
Mulla on 120hl arskas pikkuusen ylikoon 4000s uuni 250kw kaksoisliekkipolttimella. En muista varmaksi suutinkokoja nyt, mutta pääsuuttimellakin tahtoo lämmöt nousta rypsillä yli 80, kun joutuu ilmaa kuristaa niin raakasti, ettei menis SS:n kuvailemaan poistokanavaan.

Mutta nyt kun oikein veresteli vuoden takaisia muistoja, niin ei se poltinvaloa taida yleenäs sytyttää, vaan yleisin ongelma onkin et elevaattori menee tukkoon. Ilmeisesti siksi, kun kuiva rypsi alkaa juoksemaan niin paljon nopeampaa, ettei elevaattori ihme kyllä jaksa enää pyöriä. Pohjakaukalo vuotaa reunasta aika raakasti ohi.

Meillä on kyllä viljalla käytetty noin tunnin kiertoaikaa, kiertonopeuden säätö on varmaan ruostunu kiinni, kun ei ooo ikinä säädetty. Arskassa tolla kokoonpanolla pätee 1% per tunti kuivausta aika hyvin. Mallasohralla ei oikein tohtisi kiertonopeutta nostaa, ettei tolla viljan 80 asteen kuivauslämmöllä viljamassan lämpö nousisi itävyyttä haittaavalle tasolle.

Vuokraterässiilolla onnistui yllättävän hyvin pienen rypsierän kuivaus, ei peittänyt edes ylintä kennostoa, joten suljin kaksi ylintä kennostoa ja kuivasin vain alimmalla. Ilmamäärää rajoitin vain vähän ja vaihdoin 4gallonan suuttimeen. Kätevä kun tuossa on miehen korkuinen poistoilma aukko, niin pääsee katsomaan kuivauksen aikana paljonko rypsiä tulee kennon suomuista läpi. Tuleehan niitä ja osa sit puhalluksen mukana poistoilmakanavaan, mut tosi vähän kuitenkin.
Raetta on. Aina varmempi jos ei ihan kaivokylmä vesi, siirrä esim 2x1000l konttiin vesi lämpeämään. Mikään aine ei tykkää ilmaa kylmemmästä vedestä. Kontin kun maalaa mustalla spraylla, levänmuodostus vähenee ja teorias aurinko vähän lämmittää vettä. Konteista saa kahella uppopumpulla ruiskun täytettyä liiankin nopeaa.

Itellä hyvät kokemukset aineesta tasan vuosi sitten juolan torjunnassa sillä rikkayrttien mimimikäyttömäärällä, olikohan 2.8kg/ha luokkaa. Leveälehtisiin monivuotisiin ei niinkään ottanu, eipä niihin syksyllä taida oikein mikään tepsiä. Tosin ehkä jonkinlainen teho oli, vaikkei ne kellastunu syksyllä, sillä tänävuonna niitä oli paljon vähemmän kasvustossa. Eihän glyfon idea olekaan kellastuttaa kasvuäia nopeasti, vaan pikemmin pitää mahdollisimman pitkään vihreänä, niin että kasvi yhteyttää glyfon juureen tappaen lopulta juuren ja kasvin.

Paljon mukavempaa tuo on käsitellä kuin nestemmäiset, varsinkin kun täyttölaitetta ei ole. Kunnollista hengityssuojainta kyllä suosittelen, ei tunnu kovin terveelliseltä ajatukselta hengittää glyfosaatti pölyä.

Kustannushan selviää laskemalla, mutta kyllä tuo voimakkuutensa takia on ihan halvimmasta päästä ellei halvin. Muistaakseni vain gallup hi aktiv oli halvempaa mitä vuos sitten laskeskelin. Hi aktiv ei keskikesän teholla vakuuttanu, mut ennemmin sitä kun jotaom 360 glyfoa mitä saa rehata kaupasta selkä vääränä.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 14.09.19 - klo:14:20
Mielenkiintoista syysvehnäkeskustelua täälä!

Skagenia jos kylvää ens viikolla kynnettyyn ja toiseen maahan suorakylväen niin onko se 500 itävää neliölle eli 270kg/ha hyvä vai enemmän/vähemmän?
Kuivauksen aikana. Tai en tiedä johtuuko polttimen sammuminen poistopuolelle päätyvästä rypsistä vai liian korkealle nousevasta lämmöstä. Tapahtuu aina yöaikaan tietenkin.
Kiitos neuvoista. Hyvä idea tuo palautussysteemi, auttaiskohan moinen arskan 83 vm kuivurissa, missä rypsi päätyy aina poistopuolelle lopulta lämpöjen noustessa yli rajan ja kuivauksen katketessa..

Tarviiko teräsiilossa syöttönopeutta pienentää viljan syötöstä? Elevaattorinon kyllä tehokas, et tuskin sen takia ainakaan.
Pitääkö tuloilmamäärää rajoittaa rypsillä?
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 14.09.19 - klo:07:10
Sormikoneella jos kaadat, niin pakostahan siinä tallaa kaadettua kasvustoa. Tuollainen Swather pakko olla. Tai sitten ostaa jonkun vanhan puimurin josta ottaa rummusta sormet pois, kolakuljetin pois ja leikkaa pöytään aukon. Avot, meillä on Swather! :D

Mullakin rypsi kukki laimeasti varmaan 2 kk. Aika vihreää vieläkin Lokakuulla joskus puitavaa. Ikinä moista ilmiötä ollut.
Hyvä pointti tuo tallominen. Mitenhän sit menis ihan tollasella nurmen niittokoneella, joka jättää leveelle karholle. Kanadashan ne niittää heti kun alkaa väri vaihtua, jolloin varisemista ei kyl ihan herkästi tapahdu vaikka olis kovakouraisempiki kone.

"The optimal swath timing for canola yield and quality is when 60% of seeds on the main stem are showing some colour change. Seed colour change (SCC) is considered any amount of yellow or brown on the seed." sivun alalaidassa esimerkikuva: https://www.topcropmanager.com/canola-swath-timing-tips-17848/

Eli ihan vihreenähän nuo niittää rapsin maailmalla.
Plastweldin kaivoissa aika vähäistä vuotoa vain. Mutta helpompi varmaan keksiä varren päähän sopivan kokoinen tulppa, millä sulkea koko ylivaluntaputki?
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 13.09.19 - klo:17:33
Kukkiiko kenelläkään muulla rapsit iloisesti tällä hetkellä? Kylvetty 25.4. ja kesäkuussa oli täydessä kukassa ja nyt taas kukkinut muutaman viikon. Hianoo touhuu, sadonkorjuu hoituu varmaan jollain murskaimella...
Tämän takia tulin tänne, nimittäin rapsi kukkii parilla lohkoa kovemmin kuin reilu kuukausi sitte ekas kukinnas.. Samassa kasvissa voiolla yhdes versos jo ruskettuvia palkoja ja toisessa kukkia. Paikoin peltokanankaalin keltaiset kukat hämää.

Mitähän ton kans tekis? Muutkin lohkot tosi epätasaisia kypsyyden suhteen. Kävi jopa mielessä et koittais niittää sorminiittokoneella kuivumaan :D Niitetystä kasvutosta lehtivihree ihme kyllä katoaa.

https://kaytannonmaamies.fi/rapsin-puintiin-mallia-kanadasta/
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 06.09.19 - klo:08:14
Suomalainen kulttuuri, missä edes viljelijä ei tiedä paljonko ja mitä laatua hänellä on varastossa ei helpota ostajien viljan vientiä. Vientihän näitä hintoja kannattelee edes jotenkuten, muuten kaikki viljat olis samas jamas kuin ruis nyt ja viimevuonna. Täten suosittelen katsomaan jo ens sadon hintakiinnityksiä, avenalla ainakin aika hyvän kuuloisia tarjouksia, vaikkeivat päivän hinnois meinaa pärjätä.
Jos lapissa jossain tornion suunnalla on vielä 3m VM myynnis niin sitä kannattaa kysyä, tuntui olevan tinkivaraa ja tarve päästä eroon. Ollut torissa ja nettikoneessa ainakin myynnissä. Eiköhän se vm ole hyvä kone, kun sillä on tosi uskollinen käyttäjäkunta.
Miten tärkeänä näette pellon muotoilun suorakylvössä? Ajattelisi että se on ainakin tärkeämpää kuin kyntömenetelmän kanssa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 02.09.19 - klo:10:49
Kyllä tuo ihan lantmännenin hinta oli, eipä nuo päivän hinnat oikeen millään toimijalla täysin vastaa lehteen ilmoitettuja. Ihmettelen vain, että miksi kukaan myy avenalle mitään? Niiden noteeraukset on niin paljon alemmat joka lajista ettei niille viitsi edes soittaa.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7