Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7

Viestit - Pesä

Kuivauksen aikana. Tai en tiedä johtuuko polttimen sammuminen poistopuolelle päätyvästä rypsistä vai liian korkealle nousevasta lämmöstä. Tapahtuu aina yöaikaan tietenkin.
Kiitos neuvoista. Hyvä idea tuo palautussysteemi, auttaiskohan moinen arskan 83 vm kuivurissa, missä rypsi päätyy aina poistopuolelle lopulta lämpöjen noustessa yli rajan ja kuivauksen katketessa..

Tarviiko teräsiilossa syöttönopeutta pienentää viljan syötöstä? Elevaattorinon kyllä tehokas, et tuskin sen takia ainakaan.
Pitääkö tuloilmamäärää rajoittaa rypsillä?
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 14.09.19 - klo:07:10
Sormikoneella jos kaadat, niin pakostahan siinä tallaa kaadettua kasvustoa. Tuollainen Swather pakko olla. Tai sitten ostaa jonkun vanhan puimurin josta ottaa rummusta sormet pois, kolakuljetin pois ja leikkaa pöytään aukon. Avot, meillä on Swather! :D

Mullakin rypsi kukki laimeasti varmaan 2 kk. Aika vihreää vieläkin Lokakuulla joskus puitavaa. Ikinä moista ilmiötä ollut.
Hyvä pointti tuo tallominen. Mitenhän sit menis ihan tollasella nurmen niittokoneella, joka jättää leveelle karholle. Kanadashan ne niittää heti kun alkaa väri vaihtua, jolloin varisemista ei kyl ihan herkästi tapahdu vaikka olis kovakouraisempiki kone.

"The optimal swath timing for canola yield and quality is when 60% of seeds on the main stem are showing some colour change. Seed colour change (SCC) is considered any amount of yellow or brown on the seed." sivun alalaidassa esimerkikuva: https://www.topcropmanager.com/canola-swath-timing-tips-17848/

Eli ihan vihreenähän nuo niittää rapsin maailmalla.
Plastweldin kaivoissa aika vähäistä vuotoa vain. Mutta helpompi varmaan keksiä varren päähän sopivan kokoinen tulppa, millä sulkea koko ylivaluntaputki?
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 13.09.19 - klo:17:33
Kukkiiko kenelläkään muulla rapsit iloisesti tällä hetkellä? Kylvetty 25.4. ja kesäkuussa oli täydessä kukassa ja nyt taas kukkinut muutaman viikon. Hianoo touhuu, sadonkorjuu hoituu varmaan jollain murskaimella...
Tämän takia tulin tänne, nimittäin rapsi kukkii parilla lohkoa kovemmin kuin reilu kuukausi sitte ekas kukinnas.. Samassa kasvissa voiolla yhdes versos jo ruskettuvia palkoja ja toisessa kukkia. Paikoin peltokanankaalin keltaiset kukat hämää.

Mitähän ton kans tekis? Muutkin lohkot tosi epätasaisia kypsyyden suhteen. Kävi jopa mielessä et koittais niittää sorminiittokoneella kuivumaan :D Niitetystä kasvutosta lehtivihree ihme kyllä katoaa.

https://kaytannonmaamies.fi/rapsin-puintiin-mallia-kanadasta/
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 06.09.19 - klo:08:14
Suomalainen kulttuuri, missä edes viljelijä ei tiedä paljonko ja mitä laatua hänellä on varastossa ei helpota ostajien viljan vientiä. Vientihän näitä hintoja kannattelee edes jotenkuten, muuten kaikki viljat olis samas jamas kuin ruis nyt ja viimevuonna. Täten suosittelen katsomaan jo ens sadon hintakiinnityksiä, avenalla ainakin aika hyvän kuuloisia tarjouksia, vaikkeivat päivän hinnois meinaa pärjätä.
Jos lapissa jossain tornion suunnalla on vielä 3m VM myynnis niin sitä kannattaa kysyä, tuntui olevan tinkivaraa ja tarve päästä eroon. Ollut torissa ja nettikoneessa ainakin myynnissä. Eiköhän se vm ole hyvä kone, kun sillä on tosi uskollinen käyttäjäkunta.
Miten tärkeänä näette pellon muotoilun suorakylvössä? Ajattelisi että se on ainakin tärkeämpää kuin kyntömenetelmän kanssa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 02.09.19 - klo:10:49
Kyllä tuo ihan lantmännenin hinta oli, eipä nuo päivän hinnat oikeen millään toimijalla täysin vastaa lehteen ilmoitettuja. Ihmettelen vain, että miksi kukaan myy avenalle mitään? Niiden noteeraukset on niin paljon alemmat joka lajista ettei niille viitsi edes soittaa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 02.09.19 - klo:09:25
Missäs mennään kauran hinnoissa? 164 luvattu satamaan kaurasta. Futuurihinta on korkeampi maaliskuulle, muttei samassa suhteessa suomen hinnoissa. Toimijasta riippuen pari euroo enemmän tai vähemmän kuin tämän hetken hinta.
Miten suorakylvöväki multaa lietteen mahdollisimman vähän pintaelämää häiriten? Onko vanha kunnon hankmo tässä hyvä?
Tehdäänpä oma keskustelu näille, kun tuntuu olevan käytössä vielä monia. Tälle kaudelle tulossa käyttöön 75vm terässiilo. Paljonko kuivauskaappi vetää, kun pohja on n. 2x2m ja kennoja on 7 kerrosta? Onko 210hl niinkuin vanha vuokran antaja muisteli?

Onnistuuko moisella rypsin rapsin kuivaus?
Suorakylvössä kuulemma lähes välttämätön varuste tuollainen ruumenlevitin. Hirveästi ei viitsisi investoida, kun on alkuun meininki vain koittaa suorakylvöä. Pöytäkään ei ole kuin 3.1m leveä, joten ajattelis ettei kummoista levitintä vaatisi. Millaisia olette ite tehneet tai ostaneet?
Kasvintuotanto / Vs: kaliumista
: 11.07.19 - klo:13:24
https://www.beloragro.fi/lainnoitetuotteet/premium-ks-45-13

Tämä ks45 on belorin tyypin mukaan tavallisen npk lannoitteen tyylistä rakeistettua tavaraa, joka oman kokeilun mukaan meni ihan hyvin koneesta läpi, vähän jauhautui vain. Ilmeisesti perunanviljelijät käyttää tätä jonkinverran. Tämä sitten maksaakin luokkaa 670e/tn.

 Belorin tyyppi meinas et tuo k50 on karkeampaa ja saattaisi jopa kuluttaa syöttölaitteita, varmaan etenkin tumetyylisiä, jotka hiertää enemmän. Suositteli ennemmin pintalevitykseen tuota. Sillä lähdin kysymään kokemuksia nimenomaan tuosta k50 tavarasta. K50 hinta on tuola hinnastossa, alle 400e/tn.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7