Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Viestit - Pesä

Meesakalkki ainakin tuntuu leviävän niin, että keskilinjalle leviää kevyenpi pöly ja kauemmas lentää sitten vähän isommat rakeet. Raidallisena oon levittäny karkeasti arvioiden vanhan Bednarin levotysleveyden olevan jotain 10m luokkaa, eikä nyt aknakaan parin vuoden kokemuksella oo raitoja näkyny kasvustossa. Oikeen kun jaksaas niin pitääs koittaa viskatyylinen levitystasaisuustesti tehdä astioilla.
Mikäs se olis hyvä yleisketju 5tn/120hp traktoriin kevyehköön kivisten mutta tasaisten metsien ajoon, kun asfalttisiirtymiäkin on? Pitääkö olla 11mm vai meneekö joku kevyempi, esim 9mm? Pitääkö olla nastat vai menetteleekö esim Tapio NK9?
Tekeekö tollasella W-mallin nelitukkisella hankmolla mitään? Akselit on pitkät, ei jousitusta ja painoa näyttäis olevan, yhtäkkiä vois kuvitella et herkkä särkymään? Saakohan varaosina enää akseleita tms?

Entäs sitten jousitetut Esa Hankmot, saakos siiihen akseleita ja jousia enääistään jos niitä menee?
Onnistuukos tällä piensiemenen kylvö?
Etummainen lohko ei pidä keskiasennossa. Päteekö käyttäjän Jariman 6400 valtran diagnoosi ja ohje:
"Se säätöruuvi, jolla säädät 1/2 toimiseksi, siitä on
Mennyt O- rengas, on joko lohkopaikasta riippuen ylä,
Tai alapuolella lohkoa, yleensä ykköslohko,
Pyörä pois, luukku auki lokasuojasta, niin sen saa
Helpoiten esille.
Sit vähintään 90 shorenin kovuuksinen O- rengas"

Entäs kun mulla on kaksi venttiiliä, missä asennot ulos-pito-sisään-uiva "kick out" lisäominaisuudella. Pystyykö "kick outin" herkkyyttä säätämään mitenkään? Nyt paineet pomppaa liian helposti pois kumpaankin suuntaan esim kylvökonetta käytettäes.
16.9 eli 420 leveä rengas todettu ihan hyväksi kompromissirenkaaksi reppuruiskutuksessa. 12.5cm rivivälillä ja kaks uraa leveillä ruiskutusurilla tallaa vain osittain kolmatta riviä, joka kyllä elpyy mm. Ohran tautiruiskutuksen jälkeen vielä aika hyväksi. Vihreitä ei tuu ongelmaksi asti. Onko kokemusta 480 renkaasta ruiskutukses, elpyykö kolmas rivi enää sen jyräyksen alta? Mieleenkään ei tulisi vaihdella renkaita ruiskutuksia varten. Kaikis muis peltotöis on paripyörät käytös.

Kuva 420 renkaalla ruiskutetusta: https://1drv.ms/u/s!AvZoh437InGIijdDTWp_cLrfhFEf
Aivan. Epäilen ettei mitään kehitystä oo tuon jälkeen tapahtunu, myynti on niin vähäistä. Alkasin tuos kattomaan, et aikalailka samaa sarjaa näyttää olevan tecnoman puomi. https://m.youtube.com/watch?v=q5U1uoSmlds

Pitääki seuraavaksi pyytää tecnomasta tarjous. Onko tecnoman ruiskuista kokemusta? Näiden gps systeemit vaan vaikuttaa olevan jonku marginaalipuljun tuotteita, että ihme jos on englannin kieltä valikossa edes. Samilla on aragin ohjain, joka vaikutti tosi helppokäyttöiseltä ja saa laajennettua automaattiohjaukselle. http://www.avagro.fi/tuotteet/kasvukaudella-kaytettavat-koneet/kasvinsuojeluruiskut/tecnoma-maxis#slideshow-2


Onko suuriakin muutoksia puomissa koneen ensiesittelyyn nähden? Silloin puomi _näytti_ Amazonen kopiolta, mutta kopiokin liian mairea mainoslause :/ Toivottavasti puomia paranneltua, ja olisi joskus jopa oikea kilpailija ulkolaisille.
Mikä puomis oli vikana? En oo vielä livenä käyny kattomas. Hinnasta sen verran et 10v vanhoja amazoneja perus automatiikalla myydään samaan hintaan mitä Challenger irtois gps vermeillä uutena.

Hississä mainostetaan olevan paineakut.
Onko kokemuksia Sami Challenger mallin ruiskuista? Puomistohan on aikalailla suora kopio Amazonelta. Tarvis gps ohjatun ruiskun ja nuo Samin kamppeet tietenkin kilpailee hinnallaan aika hyvin.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 14.10.19 - klo:21:12
Jos alaseulan suurentaa niin eikö sit roskaisuus lisäänny?
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 14.10.19 - klo:18:31
Kuinkas tollaasen oikeen roskaasen rapsin puinti, onko pakkasella paras? Päivällä roska oli niin märkää et seulat tukki. Kukkivaa rapsia on sit toinen puoli.
Kasvintuotanto / Vs: Pakkanen
: 19.09.19 - klo:19:19
Haittaa se sen verran et saa antaa rahaa mukana jos vie niitä Avenalle. Vaikka ne sielä sekoottelee ne lehtivihriäpitooset parempiin tietenkin, mutta sehän ei viljelijälle kuulu. Mitähän pakkanen tekee kukkivalle rapsille? Toivottavasti ainaki estää lidun muodostamisen, vaikka eipä noita taida puida ehtiä siltikään.. Ostaako suomessa joku teollisuusöljynvalmistukseen rapsia? Siinä ei varmaan lehtivihriä haittaa..
Plastweldin haitarisäätökaivot ollu pari kymmentä vuotta. Kaivoissa ei mitään teknisiä ongelmia, mutta vesi on alkanut kiertää kaivon. Kaivon ympärystä pitäisi saada tiiviiksi melko isolta alalta.
Onko sinulla pitkä kiinteä putki ennen kaivoa? Nykyohjeiden mukaan 6m kiinteää putkea ennen kaivoa tuon vedenkierrin estämiseksi.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 15.09.19 - klo:21:45
Poistuuko niiton jälkeen lehtivihreä siemenistä? Jos pakkanen iskee, siinä kyllä lehtivihreä jää.
Kyllä se poistuu, mitä haastattelin 2017 karholta puineita.
Mikä on kuivauslämpötiä? Ei luulis rypsillä kyllä liikaa lämpiivän, varsinkaan yöllä.
Pienellä suuttimella lämpö noin 50.  Voisko termostaatti olla rikki?
Mulla on 120hl arskas pikkuusen ylikoon 4000s uuni 250kw kaksoisliekkipolttimella. En muista varmaksi suutinkokoja nyt, mutta pääsuuttimellakin tahtoo lämmöt nousta rypsillä yli 80, kun joutuu ilmaa kuristaa niin raakasti, ettei menis SS:n kuvailemaan poistokanavaan.

Mutta nyt kun oikein veresteli vuoden takaisia muistoja, niin ei se poltinvaloa taida yleenäs sytyttää, vaan yleisin ongelma onkin et elevaattori menee tukkoon. Ilmeisesti siksi, kun kuiva rypsi alkaa juoksemaan niin paljon nopeampaa, ettei elevaattori ihme kyllä jaksa enää pyöriä. Pohjakaukalo vuotaa reunasta aika raakasti ohi.

Meillä on kyllä viljalla käytetty noin tunnin kiertoaikaa, kiertonopeuden säätö on varmaan ruostunu kiinni, kun ei ooo ikinä säädetty. Arskassa tolla kokoonpanolla pätee 1% per tunti kuivausta aika hyvin. Mallasohralla ei oikein tohtisi kiertonopeutta nostaa, ettei tolla viljan 80 asteen kuivauslämmöllä viljamassan lämpö nousisi itävyyttä haittaavalle tasolle.

Vuokraterässiilolla onnistui yllättävän hyvin pienen rypsierän kuivaus, ei peittänyt edes ylintä kennostoa, joten suljin kaksi ylintä kennostoa ja kuivasin vain alimmalla. Ilmamäärää rajoitin vain vähän ja vaihdoin 4gallonan suuttimeen. Kätevä kun tuossa on miehen korkuinen poistoilma aukko, niin pääsee katsomaan kuivauksen aikana paljonko rypsiä tulee kennon suomuista läpi. Tuleehan niitä ja osa sit puhalluksen mukana poistoilmakanavaan, mut tosi vähän kuitenkin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7