Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Viestit - Pesä

Kasvintuotanto / Vs: Peltotuhka
: 14.03.19 - klo:20:35
Onko peltotuhkan levitys ihan laillista hangelle, vaikka sisältääkin fosforia ja kalia? Lähteeköhän ravinteet sulamisvesien matkaan?
Kasvintuotanto / Vs: Typpiliuos
: 09.03.19 - klo:11:28
"Yara Kotkaniemen kolmen vuoden koesarjasta näkyy että ohran sato nousi 850 kg/ha korrenkasvuvaiheessa annetulla lisätyppilannoituksella. " https://www.yara.fi/lannoitus/ohra/ohran-tutkimukset/ohralle-typpiliuos/?fbclid=IwAR0t7Pk2_8nKD0QQpvqqYr2J-XJ05H1VmQ3x7Y8MxZuP96PqKtEihkR6s80

Onko porukalla tuoreita kokemuksia typpiliuoksen tai UAN- liuosten käytöstä? 2018 ohrasato kisassa oli jonkunverran ainakim käytetty.

Onkohan käytännön eroa typpiliuoksella ja uan:llä?

Lannoitesuuttimet lienee paikallaan suuremmilla käyttömäärillä, onko niillä tullut vioituksia?
Amazone Jetiin nähtävästi on myös aikoinaan saanu piensiemen syöttötelaa. Käsittääkseni myös elhoon tai ylöön sai?
Saakohan normi syöttövarustuksella esim Elhon pneumassa menemään piensiementä 10kg/ha jos oikeen hurjastelee? Mahtaa olla kiven alla löytää piensiemenvarustusta enää mihinkään merkkiin.
Onko kukaan kylvänyt aluskasveja jollakin vanhanmallin pneumaattisella lannoitteenlevittimellä, kuten Ylöllä tai Elholla? Lähinnä sillä mietin et sais rikkaruiskutuksen jälkeen kylvettyä muutakin kuin apilaa. Levitysleveys pitäs vaan jotenkin viritellä 15 metriin.
Tuli hommattua vahingossa Panogen Type A mallinen peittauslaite. Onko jollakulla kokemusta? Sattuisko käyttöohjetta löytymään moiseen?Panogeneja saa nähtävästi edelleen, tekniikka pysyny melko samannäköisenä:
http://www.rbmetalproducts.com/seed-treaters/
Jees kiitoksia vastauksista. Tuntuu tosiaan et vähäkivisillä mailla ei ihan herkästi äestä loppuun aja, potila skh540 2002 vm niin lappujen käännöillä ja yhtien liukulaakerien vaihdolla päästy tähän asti.

Onko tuo Mega S sellainen äes millä tulisi valmista kertavedolla tuolla 70mm piikkivälillä? Kun ei mitään kovin pahamoisia savikoita ole.
Megat on sen verran iäkkäitä vehkeitä, että kannattaa tarkistaa laakerointi etenkin keskilohkon kohdalta. Käytännössä äes nostettava perästä ilmaan, että saa väljyydet todettua luotettavasti. Osia löytyy tehtaalta ihan mukavasti, mutta oma timpraaminen tuossa on.
Tarkoitatko pyörien laakereita? Pullotunkilla telistä ylös puoli kerrallaan niin varmaan onnistuu myös siten koittaa.

Tasaiset ja melko muokkautuvat hiuemaat, joten uskoisin tuon liikkuvan etukuormaajan kanssa. Herneelle pitäs sinne 5-8cm syvyyksiin päästä.

Tuossa Mega s:ssä 6 piikkiriviä, uusissa alkaa olla 8, miksiköhän ovat menossa pitkänmallisiin äkeisiin uudet?
Linkin takaa löytyy muuten ruotsiksi Optima S, Mega S ja Mega XL äkeiden tiedot. Taulukon mukaan Mega S 6m vaatii vetotehoa vähintään 110hv.
http://www.narlant.org/filer/Multiva/ib/Multiva%20Optima%20S%20-%20Mega%20S%20-%20XL%20-%202008.pdf
Lisää kokemuksia kaipaisin Multivan Mega S mallisista äkeistä. Kaks lataista äestä vähän sivusilmällä kattellu nimittäin. Mitkä ovat kyseisen äkeen heikot paikat? Jaksaako vetää 120 heppasella kuusmetristä kaks lataista hiue-mailla siten, että ladat tekee oikeesti työtä?
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 22.12.18 - klo:23:31
Mikä olisi sopivin aluskasvi ohran ja kauran sekaan, kun ajatuksena lopettaa aluskasvusto kultivoimalla keväällä ennen kylvöä. Glyfotarve minimoiden. Onko sellaista, mikä ei häiritsevästi siementäisi vuodessa?
Kevättarjoukses oli tume luokkaa 2200e alv0 ja saihan sitä vähä tostaki tingattua. 2410e alv 0 on tuo GP uutena toimitettuna. Ihan liian kalliilla hemmot ostaa huutokaupasta noita.

Itellä vetokoneena Valtra a95 normi rengastuksella, mietin kanssa tuota et GPssä saa pakkerin kyllä tarpeen tullen korkeammalle. Vaikea päättää kumpi.
Mitäs raati sanoo, kumman ostais jyräkombin eteen? Uusina hintaeroa noin 200-300 euroa tumen eduksi. Jotenki itestä tunnustais että greenpowerin kaks nivelpistettä olis parempi kuin tumen yksi?

GreenPower agri välipakkain:

http://greenpoweragri.com/valipakkain/

Vai

Tume PVJ:

Rakenne: https://docplayer.fi/14598020-Pyoranvalijyra-7-00-12-middle-packer.html
Näyttää puruimureita olevan alumiini ja terässiivilläkin: https://www.veistokone.fi/holzmann-abs-2480-400v-puruimuri.html
Ajattelis tuollaises voimavirtakäyttöises jo imunkin piisaavan? Optimi olis kun letkulla ulttuis ylä ja alakertaan ilman että imuria tarvittis siirtää.
Millasia vehkeitä teillä on käytössä kuivaajan siivoamisessa? Vuokrasin tuollaista voimavirtalietsoa kuivaajan siivoamiseen ja olihan se hyvä ja tehokas värkki, vielä kun väkertäis muutamia suulakkeita. Tässä vastaava viritys käytössä:

Mietin toimisko puruimuri hyvin kuivaajalla? Esim tälläinen: https://www.tooloutlet.fi/fi/Tuotteet/Imurit/Puruimurit/133/Bernardo+DC+400+Puruimuri/388

Tuollainen lietso olis kyllä hyvä, mutta sellaista ei taida valmiina oikein saada, joutuis ite väkertää.
Sivuja: [1] 2 3 4