Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Onko joku koittanu seata axialin ja ceronen? Suomitaulukois kielletään mut briteis sallitaan, kylläkin sielä axial on joku "pro" versio.
Kylläpä oli taas helppoa ja vaivatonta ostaa laadukasta lannoitetta ilman venäläistä raaka-ainetta! Vielä toimistopäivän jälkeenkin saa samalla hintaa ku aamulla. Nimittäin Berneriltä! Suomen halvin typpilanta, jäi selvästi lannoitetta.fi hintaakin alemmas. 355e/tn. Aiemmissa typpilannoossa tai 25-1.3-3 ja pykälää väkevämmässä ei ole ollu mitään ongelmaa itellä, ei jää ritilän päälle mitään.
Onko joku lajitellu itse kuminaa? Millä seuloilla? Jääntirypsiä seassa, myös oman siemenen otto mielessä mun kuminasiemenhinta on noussut eurolla kilo parissa vuodessa.
Kumpi tasaa paremmin ruiskutusuria, myyränkekoja ja muuta epätasaisuutta, 3 rivinen kultivaattori vai lautasmuokkain 56cm kiekoilla? Kultivaattoria on saatavis lainalle siipiterillä tai ilman. Molemmat nostolaitevehkeitä. Kyselee suorakylväjä.
Onko täälä fysiikan taitajia? Mitä mieltä olette, toimiiko esiputsari paremmin, kun poistopuolella on pieni vastapaine? Eli jos esiputsarin ja imurin välinen yhde on 250mm, niin pitääkö imurin jälkeinen poistokin olla 250 tai jopa 300mm, vai voiko toimia jopa paremmin 200millisellä poistolla? Olen kuullut kahdenlaisia kokemuksia. Toinen sanoi, että toiminta parani kun laittoi 300mm poiston, toinen taas, että tuollainen lietsotyylinen laite vaatii vähän vastapainetta.
Herneen puinti ei useimmiten ole herkkua, jopa ihan puimureita isostikkin hajotettu lakoherneeseen. Käsittääkseni härkäpavun puinti on ihan siedettävää hommaa kunhan vain valmistuis edes pääosin viimeistään syyskuussa? Se ei ainakaan mene liimalakoon. Nyt myös tuo härän parempi hinta hankkijalla houkuttais koittamaan, mutta varmaan se olis sit oltava noita myöhäisimpiä lajikkeita.
Vieläkö kukaan viljelee härkäpapua? Onko löytyny reseptiä onnistumiseen kuivien vuosien keskellä? Onko tuosta borealin Vireestä mihinkään?
https://boreal.fi/lajikkeet/vire/Ihan komeaa Allison härkäpapua ollut Halikossa viimekesänä, facebook kertoi että 5tn/ha olis tullu. Melko myöhäinen vain kun 123 päviää...
Joo ei ole yksiselitteinen juttu. Puhuivat myös ulkomaan foorumeilla että inhibiittorit puree yhtälailla myös orgaanisen typen reaktioihin ja heikentää hetkellisesti sen mineralisoitumista kasveille. Joku sanoi että korkean orgaanisen aineksen mailla suojattu urea ei toimi niin hyvin kuin kovemmilla.
Ei oikein tahdo löytyä kokemusperäistä tietoa että uskaltaako kylvöriviin pistää ureaa. Pääasiassahan ne ulkomailla viskalla levittelee pintaan ennen kylvöä ja lisälannoituksena.
Siitä oli myös mainintaa jossain artikkelissa, että inhibiittorien teho häviää jos ureaa sekoittaa fosforia sisältävään lannoitteeseen.
Pintalevityksessä kuitenkin ureasta oli varsin positiivisia kokemuksia monella, väittävät jopa että se on maaperälle parempi ja että jopa fosfori pysyy paremmin saatavassa muodossa sen avulla. Useampi sanoi että urea voittaa ammoniumnitraatin pitkäs juoksus.
Suomessa vain yara lobannu niin hyvin tuon ammoniumnitraatin "ainoana oikeana" että kunnolliset ureakokeet taitaa olla 60 luvulta.
Irlannissa oli tehty kolmivuotinen koe kevätohralla. Jännästi vain 30kg N/ha typpeä pintalevitetty ennen kylvöä ja 120kg sitten pensomisen puolivälissä. Kohtuullisen hyvää yli 7 tonnin satoa oli tullut, mutta "suojattu" urea 46% oli antanu 300kg/ha enemmän kuin CAN 27% lannoite.
https://www.teagasc.ie/news--events/daily/crops/can-versus-protected-urea.php
Kaikki tietää, ettei urea ja polttomoottorit sovi yhteen, mutta entä miten se toimii lannoitteena? Onko joku kokeillu ihan kylvölannoituksessa viljoilla? Varmaan inhibiittorilla kannattaa lähtökohtaisesti ureat olla, jos siihen leikkin lähtee. Se taitaa vähentää myös siemenrivissä vahinkoja mitä ulkomaanjuttuja luin.
Yksi ohoranviljelyn vitsaus on näissä ränsistymisherkissä lajikkeissa.
Cerone on todettu hyväksi aineeksi juuri ennen tähkälle tuloa ruiskutettuna ränsistymisen ehkäisyyn. Modduksesta mainostavat samaa, että ehkäisis ränsistymistä myöhäisessä käsittelyssä. Ootteko havainnu modduksen oikeasti ehkäisevän?
Axialin tai lehtitypen kanssa ei saa ajaa ceronea, niin siksi mietityttää josko modduksella saisi samaa aikaan? Tautiaine toki auttanee myös, muttei yksin riittävästi tietyillä monitahoisilla.
Onkohan Yaralla muuallakin samanlaista pelleilyä, luulisi että germaanit ainakin kaasuttaisivat rosvolaivan miehistöineen jos on. Etelässä taitaa olla tarpeet ja tarjontakin tosin vähän erilaisia. Nyt kun alkaa tosissaan nyppimään tämä touhu, niin onkohan jollain muulla valmistajalla lannoitetta jonka voi huoletta säilyttää viikon kylvökoneessa ja lähteä jatkamaan ilman ylimääräisiä toimenpiteitä?
Bernerin 23-2-4:sella tämän koitin keväällä ja ei tuottanu ongelmia, toki on merkitystä miten kylvökonetta säilyttää. Katto päällä ja pari pressua alla.
Mitäs vaihtoehtomyyjiä on olemassa ja onko kokemuksia minkä laatuista lannoitetta näiltä saa?
Ami Junnila Perniöstä:
https://lannoitetta.fi/Mt market / Aja market Järvenpäästä:
https://www.mtmarket.fi/tuotteetBioA on herätelty henkiin, tekstit vaan kaipais ammattilaisen otetta kun tiedot aivan mitä sattuu:
https://www.lannoitekauppa.fi/kauppa
Aivan. Onko 5cm korkea vesiheinä pieni vai suuri? Semmosia pitäs kurittaa