Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Pesä

Tehdäänpä oma keskustelu näille, kun tuntuu olevan käytössä vielä monia. Tälle kaudelle tulossa käyttöön 75vm terässiilo. Paljonko kuivauskaappi vetää, kun pohja on n. 2x2m ja kennoja on 7 kerrosta? Onko 210hl niinkuin vanha vuokran antaja muisteli?

Onnistuuko moisella rypsin rapsin kuivaus?
Suorakylvössä kuulemma lähes välttämätön varuste tuollainen ruumenlevitin. Hirveästi ei viitsisi investoida, kun on alkuun meininki vain koittaa suorakylvöä. Pöytäkään ei ole kuin 3.1m leveä, joten ajattelis ettei kummoista levitintä vaatisi. Millaisia olette ite tehneet tai ostaneet?
Tuli hommattua vahingossa Panogen Type A mallinen peittauslaite. Onko jollakulla kokemusta? Sattuisko käyttöohjetta löytymään moiseen?



Panogeneja saa nähtävästi edelleen, tekniikka pysyny melko samannäköisenä:
http://www.rbmetalproducts.com/seed-treaters/
Millasia vehkeitä teillä on käytössä kuivaajan siivoamisessa? Vuokrasin tuollaista voimavirtalietsoa kuivaajan siivoamiseen ja olihan se hyvä ja tehokas värkki, vielä kun väkertäis muutamia suulakkeita. Tässä vastaava viritys käytössä:

Mietin toimisko puruimuri hyvin kuivaajalla? Esim tälläinen: https://www.tooloutlet.fi/fi/Tuotteet/Imurit/Puruimurit/133/Bernardo+DC+400+Puruimuri/388

Tuollainen lietso olis kyllä hyvä, mutta sellaista ei taida valmiina oikein saada, joutuis ite väkertää.
Arska 120 hl kuivauskaappi hygrostaateilla vuodelta -83, uuni arskan 4000s uusittu 2011, 250kw oilonin kaksoisliekki polttimella. Viimesyksynä alkas temppuilemaan ihmeellisesti kun lämmöt nousi yli 60 asteen. Katkoi ainakin apusuutinta, ehkä toistakin holtittomasti ja savuutti kovasti. Alle 60 lämmöllä toimi normaalisti. Missä lie vika, huoltomies jonku magneettiventtiilin vaihtoi polttimeen, muttei auttanut. Voisiko vika olla termostaateissa? Hygrostaatteja ei oo puhdistettu lie ikinä, mut niiden ei pitäisi tähän vissiin vaikuttaa?

Kiitos avusta jo etukäteen! Myös päteviä huoltomiehiä saa vinkata pohjanmaan ja eteläpohjanmaan alueelta.
Riistapellolle tukea kasvinviljelytilalla c1 alueella 700e/ha. Tärkeimmät rajoitteet:

- Riistapelto kylvettävä viimeistään 30.6
- Ei saa perustaa suorakylvämällä muutakuin sänkeen
- Kahden viljelykasvin siementä
- Ei tarvitse niittää
- Kasvusto säilytettävä talven yli, eli ei syysmuokkausta
- Ei kasvinsuojeluaineita kylvön jälkeen riistapeltovuonna
- Sadon saa korjata riistan ruokintaan

Syyskasvin kylvöä sekaan ei kielletä. Millaisia kokemuksia porukalla on riistapeltoon kylvetyistä syyskasveista? Etenkin rypsi ja rapsi kiinnostavat. Haasteena aikainen kylvö, suositushan noille on heinä-elokuun vaihde. Aikainen kylvö nostaa kasvupisteen liian korkealle ja talvenkestävyys heikkenee.

Mitä kasvia suosittelette seoskumppaniksi? Jotain heinää vai viljaa?

Itsellä ajatuksena kylvää suoraa kynnökseen rikkaharalla. Hidastaisko syvään kylväminen rapsin kasvuunlähtöä sopivasti?

Viljely tapahtuisi toissijaisilla pelloilla, eli riistapeltoa seuraavana vuonna kun saa öljykasvituen 600€/ha ja vähän satoa päälle niin kuullostaisi ihan hyvältä diililtä.

Rapsin kylvöstä yleensä: http://www.vyr.fi/rypsin-ja-rapsin-viljelyopas/miten-viljelen-syysrypsia-ja-rapsia/kylvo-ja-siemenmaara/

"Seosviljelystä on saatu myös hyviä kokemuksia. Syysrypsi taimettuu viljan alle, mutta pysyy ruusukeasteella syksyyn asti. "

Luomuosiossa hajakylvöstä yms: http://www.vyr.fi/rypsin-ja-rapsin-viljelyopas/luomurypsin-viljely/

"Kylvö voidaan tehdä myös kynnön jälkeen rikkaäkeellä, jossa on piensiemenen kylvölaite. Jyräystä voidaan käyttää kylvön jälkeen tasoittamaan mahdollisia kokkareita. Tavoitteena on saada ilmava maan rakenne, jonka pintakerroksessa on kosteutta ja maan pinta on hieman tiivistynyt eikä siinä ole kokkareita. Jokainen ajokerta kynnöksellä vähentää ilmatilavuutta ja heikentää veden läpäisevyyttä.  Menetelmästä on vielä vähän kokemuksia, mutta se on osoittautunut hyväksi."

Tervehdys. On tuo suorakylvö alannut kiinnostamaan, onnistuisikohan alkuun kokeilu Tume Jc Star lautasvannaskoneella? Maat ovat pääasiassa multavia hiuemaita. Vannaspainoa saa 25 kilon verran. Lannoitepuolella on laser-lautasvantaat. Onko kokemuksia? Mietityttää onko vannaspaino riittävä, ja jääkö lannoite liian kauas?
Sivuja: [1]