Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 475 476 [477] 478 479 ... 493

Viestit - Puuha-Pete

Niin, kysytäänpä nyt SASsilta mikä on ankaran kylmä?

Kus jäätyy kaarele...?     ::)

Veetieemeli vetää paksun villapipon siis päähänsä?
 Oi ziisus millainen älykääpiö onkaan yksi maamme vaikutusvaltaisimmista poliitikoista ;D

 Olinkin vähän epäillyt oisko tuo lisäksi ½-hedelmäkakkupoika. ;D

puhutaanko nyt palkkatuloista vai pääomatuloistaa? Nalle ja herlinit nostanee suurimmat tulonsa pääomatuloina...?

Palkkatuloista. Jos joku patruuna saa kymmenen miltsiä
pääomatuloja, on siinä helposti pari-kolme miltsiä vielä
palkkojakin.

Vain muutama yksilö sadan tulokärjessä saa tulonsa
yksinomaan pääomatuloina.

Pointti on se, että 3500 ansiotason heppu on insinööritöissä
tai rahakkaammissa urakkahommissa tai paperitehtaassa, ei
todellakaan kuvasta yleistä tasoa ehkä. Minimipalkka poistaa
nollapalkat, eli tilanne ei todellakaan ole symmetrinen.

Eli sitten se tavispalkka olisikin oikeasti lähempänä 3000 tai alle ja
siellä palkkalistassa  on niitä  huippujohtajia, huippuvirkamiehiä ym.
jotka nettoavat  puolesta miljoonasta viiteen, palkkoja ja palkkioita,
ja näin nostavat nopeasti keskipalkkaa, mutta mediaanipalkka ei ole
niin herkkä tuolle harhalle.

Olkoon kymmenen duunaria. köyhin saa 1500 , toiseksi rikkain 4500,
muut sillä välillä tasavälein, rikkain tienaakin miltsin. Keskipalkka on 103 000.
Kuvastaako tämä joukon yleistä tulotasoa,  no ei tod.

Mediaanipalkka olisi siinä vajaat 3400 €

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mediaani

-SS-

Ja elämäntapaprekariaatti hiljaa keskiarvoa alaspäin.tiienaavat sen 500 euroavuodessa.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Kuivuri
: 14.10.15 - klo:21:23
Olis tarkoitus laittaa 300-400 hl vaunukuivuri, ja pari siiloa siihen kaveriksi, olisko kellään näkemystä tai kokemusta mikä merkki ja miksi? Vielä jos joku kehtaa laittaa hintoja...
Antti Mobiili tahi Arskan samanmoinen . Vaunukuivuri ei mikään hyvä ratkaisu . Toki niillä kuivaksi saa mutta korkeempi on käytännöllisempi .
Nois hinattavissa on etunsa. Ei tarvitse rakennuslupaa ja rojut voi myydä Nettikoneessa melkoisen helposti

Just näin.

Pakettikuivuria vaikea myydä :D jos tulee päivitystarve vaikka isompaan.
Lainaus
45 ha viljatilan bruttotulo (tuet ja myyntitulot) jäi viime vuonna pienemmäksi kuin palkkatyöstä saatu tulo

Riippu mihin ammattin vertaa ja kuinka huonon sadon onnistut saamaan. Ehkä paperiliiton jäsenen tai veturinkuljettaja-duunarin osalta. Nettotulot tuskin häävejä ovatkaan, mutta kyllä maataloudessa liikevaihtoa saa aikaiseksi.
Jos miehen keskipalkka -14 oli 3913€/kk niin siitä tulee vähän alle 50 000 € vuodessa. Viljojen keskisadoilla 4 tn/ha ja viime vuoden hinnoilla 140€/tn jää myyntitulo ja tuet pienemmiksi kuin palkkatulo. Tämä ihan käytännössäkin todistettu.... ehkä huono viljelijä sitten  :)

Sanoit tuossa sen avain asian, jolla asia korjaantuisi eli myyntituotteiden hinnan korotus..... edes eurooppalaiselle tasolle.

Keskipalkka kertoo yhtä vähän kuin keskisato. Mediaanipalkka on 3255€/kk, eli puolet tienaa vähemmän. Eli Nallen tai herliinien palkka vääristää suuren enemmistön palkkoja, koska ne ovat vähintään 100 x mediaanipalkkojen suuruisia. Keskisatokin vääristää kaikkia laskelmia, mutta harvoin kukaan saa enemmän kuin 2 x keskisadon verran..

-SS-

puhutaanko nyt palkkatuloista vai pääomatuloistaa? Nalle ja herlinit nostanee suurimmat tulonsa pääomatuloina...?
Mulla on kakskytluvulla tehty lankkulattia autotallissa.  Tosin ne on puoli metriä maanpinnan yläpuolella. Sellaisia 3*10 tuuman lankkuja...
Varmaan kestää kun laitat sinne alimman puun alle jotain vaikka kattohuopaa eristeeksi maakosteudelle.

Ns. Pesulaatta sepelin päälle, sen päälle huopa eristeeksi ja siihen juoksu päälle, jonka päälle lankut. :)
Meil on parhaillaan jotain 65 säkkiä pihamaalla, ja niissä ei kuin kourallinen purua/säkki. Ei yhtään sälää.

Mut ne tehtiinkin moottorisaha+hydraulihalkoja systeemillä  ;D Joka klapi on nostettu säkkiin käsin ja "kolisteltu" puruttomaksi.

Jaaha . Mutta miten toi liittyy kysymykseen puhdistus rummusta . ???
Se klappien "kolistelu" on vähän kuin rummunsoittoa  :-\

Ne on noi Puu Hape Te

Puu Hapete ;D
Kyllä rumpu tuohon sirkkelin perään riittää ihan mukavasti, jos puita ei kovin paljoa enää sen jälkeen käsitellä, kuten säkeissä, se ottaa siinä tehdessä syntyneen sälän pois ihan kivasti, eikä se ole enää estämässä kuivumistakaan. Mutta itellä on tuolla kuivaajassa pakko tehdä sekoitus, jos meinaa saada tasalaatuisia klapeja ja siinä yhteydessä puolikuivista klavuista irtoaa ihan uskomaton määrä  hienoa moskaa, joka on peräisin tuohesta, senkin kyllä saisi rummulla pois, jos sitä pystyisi syöttämään riittävän nopeasti, että sitä kehtaisi tehdä, sen vuoksi tuo toisen tyyppinen seula on kehitteillä, eikä sitä tosiaan vielä ole markkinoilla ja tuskin ihan tuollaisena, kun mulla oleva on koskaan tuleekaan, mutta kehitystyö on käynnissä, joten sitä ei sen enempää kannata miettiä, aika näyttää  :) Mulla ei ole kyllä ollut tarkoitus ketään lannistaa, alalla on kyllä vieläkin tilaa, mutta joskus hommaan lähdetään vähän "soitellen sotaan" periaatteella ja varsinkin tuotoista on äkkiä laskettuna liian ruusuiset kuvat, mutta kuten olen ennenkin sanonut, kun antaa arvoa elämäntavalle ja tekee paljon hommia, tulee siinä sivussa eläneeksi, eikä tarvitse leimata kellokorttia. Ja tosiaankin tuo kannattaa pitää mielessä, ettei hinta ole kilpailuvaltti vaan laatu, eikä kannata panikoida vaikka puita vähän jääkin seuraavalle vuodelle, ei ne miksikään mene, pahempi tilanne on kesken loppuminen, "ei oo" on todella huono artikkeli, siinä ei ole katetta lainkaan ja kaiken lisäki vakioasiakaskin saattaa löytää uuden toimittajan :(

No mää en lähe soitellen sotaan, kun on kokemusta klapimyynnistä jo noin 20 vuodelta, tarkoitus vaan lisätä tuotantoo koska mettät alkaa riukuuntumaan...

Muutama vuosi sitten oli pari pakkastalvea ja moni joutui myymään ei-oota...ei tosiaankaan ollut hyvä juttu...

Teen aika paljon raksahommia, ja esim. Valun kuivumista ootellessa on ollut hyvä tehdä klapeja tai viedä asiakkaille tilauksia...ei mene päivät hukkaan...jatkossa poika auttaa jos kiirettä tulee, kun kerran on tullut jo aikuisen ikään ja haluja alalle on.
Kuorta, tikkua, sälää...   

Jos olet hyvä tekemään metallitöitä, niin tee rumpu itse. Ainoastaan pyöreän rummun kasaan hitasaaminen vaatii  oikeaa hitsaus- ja metallityötaitoa. Muut osat saa yhteen kohtuullinen harrastelijakin ja mallia voi käydä ottamassa kaupan pihalta.

Itse olen haaveillut kaksiosaisesta tai kahdesta rummusta peräkkäin  ::). Ensimmäisessä rummussa osa puolista olisi vaikkapa harjaterästä tms. pinnastaan karheampaa ja siinä karisisi klapeista purut ja suurin osa varmasti myöhemmin irtoavasta kuoren pinnalla olevasta töhnästä hiotuisi pois. Sen jälkeen tulisi rumpu, jossa sytykkeiksi sopivat tikut ja "pikkuklapit" yms. putoisivat pois kunnon klapien seasta. Samalla saisi mukavan puhtaita sytykkeitä ja tuon puru- ja kuorimössön voisi kipata melkein mihin vaan maatumaan. Juuu.... on ylimääräistä ja turhaa hienostelua monenkin mielestä, mutta toisi tiettyä mukavuutta ja siisteyttä  :D

Hyviä ideoita!  :)kiitoksia...!
Yksi ongelma on kuljetus. Ainakin omalla kohdalla. Motin kahden kysyjiä ja pitäis viedä johonkin peräkorven mökille  :P Siitä ei tahdo hintaa saada mitä aikaa menee tai kuluja on. Jos huomioit puissa nää, niin sitten ne on kalliita  ;)
Onneksi on nyt paljon sellaisia, jotka hakee pihasta kärryillään. Otan erän valmiiksi. Rahat händyyn ja saavat lapata lavalle  :)
Niin moni klapiyrittäjä on aloittanut ns. pystymettästä, vailla asiakaskuntaa ja osaamista. Pikaisella laskimenpläräämisellä näytti hyvältä, mutta käytäntö on toinen. Moni on lopettanut yhtä vauhdikkaasti.

Suomalaismies on jo valmiiksi lyöty ennen kuin ehtii aloittamaankaan. ;) tässäkö yksi lamamme
 syistä maassamme?

Mun kirjoitukset ei ollu suunnattu puuha petelle. Vain kunhan tässä vain jaarittelen omia aivoituksiani. Pahoittelen jos meni ohi aiheen. Sitä ei toki juurikaan täällä agrossa tapahdu  ;D

No niin, anteeksi omasta puolestanikin!
Onko tuo roska lähinnä purua vai mitä? Että voisiko sitä putsata jollain puruimurilla  ???

Etkö ole ikuna tehny klapeja koneella?

Kuorta, tikkua, sälää...
Riippuu koneesta ja puista

Aaaa...ok.

Palax 70, kaikenlainen puu, enimmäkseen koivua.
Saavat valtiolta starttirahat ja kaikki, sitten eivät maksa veroja. Saakohan tukkuritkaan rahojaan  ::)

 :D :D :D

Ja sitten täällä ihmetellään kun viljanviljely eikannata, toisella laidalla aukeaa ilmestyy taaskin uus prentti  ja puimuriksi kuningas klayssoni, ja viljaa tulee niin että kaurakirkko ymmyrkäisenä pönöttää.

Niin aina. Voisi itse kukin varmaan ottaa selvää, miten niitä' starttirahoja myönnetään, ja mitä on se valtiolta saatu "kaikki"

-SS-

Kyl ne fentit ja klaassit maksetaan muista tuloista.

Moni märmätti pesee rahaa noilla 5 euroo/pitsa -pitserioillaan. Hyvin saa hävitettyä vaikka huumekaupan tulot kirjanpitoon.

Ei silti, on niitä rehellisiäkin joukossa.
Onko tuo roska lähinnä purua vai mitä? Että voisiko sitä putsata jollain puruimurilla  ???

Etkö ole ikuna tehny klapeja koneella?

Kuorta, tikkua, sälää...
Lisätään vielä että monet kerrat olen raksahommissa ollessani vieny rakennuttajalle sahatavaraakin töihin mennessäni, lautaa ja pattinkia, suoraan puuha Peten metsästä, itse jalostettuna, ei siitä paljon jää, mutta jotain kuitenkin.

Ja muutamasta raksa-asiakkaasta on tullut klapiasiakaskin.
Yksi ongelma on kuljetus. Ainakin omalla kohdalla. Motin kahden kysyjiä ja pitäis viedä johonkin peräkorven mökille  :P Siitä ei tahdo hintaa saada mitä aikaa menee tai kuluja on. Jos huomioit puissa nää, niin sitten ne on kalliita  ;)
Onneksi on nyt paljon sellaisia, jotka hakee pihasta kärryillään. Otan erän valmiiksi. Rahat händyyn ja saavat lapata lavalle  :)
Niin moni klapiyrittäjä on aloittanut ns. pystymettästä, vailla asiakaskuntaa ja osaamista. Pikaisella laskimenpläräämisellä näytti hyvältä, mutta käytäntö on toinen. Moni on lopettanut yhtä vauhdikkaasti.

Ekaks. Niinku sanoin, myyn klapini pääasiassa Turkuun. Teen noin 4 työmatkaa sinne muutenkin per viikko tilaltani. Ajopäiväkirjaa matkoista et saa verottajan mukaan. Matka ei ongelma.

Toiseks, jos oot lukenu koko ketjun , en ole aloittava yrittäjä. Kalusto jo on, lukuunottamatta puhd.rumpua ja noita isoja säkkejä.korkeelta en putoo jos homma ei täysillä lähdekään.

Kolmanneks, jos puu ei tee kauppaansa tiettynä talvena, seuraavana voi vähentää uuden tekoa ja keskittyä vanhojen myyntiin ja muihin toiminimellä tehtäviin juttuihin. Ei ne klapit happane, paranee vaan ylivuotisina.

Nelkuksi, koskaan en ole markkinoitu missään, mutta uusia asiakkaita tulee aina vaan tipahtelemalla lisää.

Viidenneks, Turku ja talousalueensa on aika lailla erilainen alue kuin vaikkapa pohjois-Pohjanmaa. Kaupunkilaisilla on kyllävaraa maksaa pikkuisen enemmän kuutiosta, ne ei kato niinkään hintaa kuin palvelua ja laatua. Ja sikarikkaitakin riittää.

Kuudenneksi, mikähän suomalaisia riivaa? En ole tässä ketjussa juurikaan saanu muuta kuin vinoa hymyilyä ja melkeinpä lannistamistakin kohdalleni. Olen realisti, muttaeipä yksikään ole taputtanut kuvaannollisesti olalle ja sanonu että hieno homma. Jos joku on klapimyyjänä epäonnistunut, tartteeko kaikkien epäonnistua. Ei tästä. Elinkeinoa ole tarkoitus tehdä, mutta kasvattaa sivuansioita, työllistää poikaa ja perata mettä sellaiseksi että tukinsaanto nopeutuisi.

Suomalaismies on jo valmiiksi lyöty ennen kuin ehtii aloittamaankaan. ;) tässäkö yksi lamamme
 syistä maassamme?
Sivuja: 1 ... 475 476 [477] 478 479 ... 493