Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 84

Viestit - kärmeskytö

Kasvintuotanto / Vs: HLP:n mittaus
: 25.09.23 - klo:20:58
Tällaisena vuonna kun painoa joutuu tekemään kuivurilla niin kyllä tollanen wile 200 on aika mukava mittari. Sekin ehkä vähän vähemmän näyttää mitä viljan ostajien vaaka mutta parempi niin päin.

Samaa mieltä,ensimmäistä syksyä naapurin kuivaajalla käytössä.Helppo käyttää ja saa eri lajeille näkymään tulokset. Tuo varrellinen Wile ollut ennen käytössä ja tulokset on vähän riippuvaisia testin tekijästä kuinka täyteen tumppaa ja kopistelee..
Kasvintuotanto / Vs: DONIT ??????????????
: 20.09.23 - klo:11:19
Paikallisessa lantamannenissa toista viikkoa kauran vastaanotto topissa, kuuluu olevan hehtopainot alhaisia. Ohralla minimi edelleen 62 kg/ hl. Kertonee tuokin jostain..
Kasvintuotanto / Vs: Pimeä lanta
: 17.09.23 - klo:21:12
Onko täällä useammallakin parttenkoliaaset tänä iltana   ;D ?
^
Jos ne on latauskesantoja,vihreää siirtymää. Lisäävät luonnon monimuotoisuutta ym.  ;D . Vai ärsyttääkö ettei naapurit anna maitaan ilmaiseksi viljelyyn?
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 17.09.23 - klo:09:34
37 milliä eilen ja tänään ripistellyt yhteen putkeen. 63 syyskuu.
Kasvintuotanto / Vs: Herneen sato
: 14.09.23 - klo:21:48
Onkohan teollisuudella edes halua muutoksiin kun hernettä taitaa näinkin olla tyrkyllä reilusti enemmän kuin mitä sisään huolivat?
Ehkä tänä vuonna on niin. Mutta äkkiä se herneen pinta-ala voi taas romahtaakin, jos tulee riittävästi pettymyksiä.

Teollisuudelle on logistiikan kannalta paljon helpompaa ostaa vilja viljana ja herneet herneenä kuin alkaa niitä lajittelemaan erilleen. Muutama sata miljoonaa kiloa kun ostaa viljaa ja hernettä muutama kymmenen miljoona kiloa niin siinä sitä olisi seulomista.Jos ei lajittele niin sitten olisi  jollain myydä kaura tukikasvina herneelle,jollain vehnä tukikasvina ja kaikilla eri määrät suhteessa hernettä ja tukikasvia.

Toiset viljelee kaura-herne seosta ja myy pystyyn vihreänä vaikkapa mullin kasvattajille tai muille.Hyvää rehuahan tuosta tulee eikä tarvi juurikaan ruiskutella,toki varoaikojen puitteissa muutenkin pitää toimia.

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 13.09.23 - klo:19:23
No niin,kaikki on nyt mennyt puntarin läpi.

Ennen elokuun lopun ja syyskuun isoja sateita puidut ohrat 5300kg/ha ja loput sateiden jälkeen puidut ohrat laskikin sitten keskisatoa joka jäi määrään 4600Kg/ha.Itäneitä ja pahimpia lakoja ajettiin lopuilla yli. 2 tahoisen ohran hehtopaino 67,5 paikkeilla.

Rypsi 1860 kg/ha,roskia jäi vielä osaan kun ei kesällä uskaltanut Galeraa ajaa.

Kauroja kuuluu tulleen pääosin ookoo,muuten vaihtelee kovastikin.Paikalliselta lantamannenilta tuli tekstari että loppuviikolla ei pysty kauroja ottamaan vastaann.Ohran minimipaino tällä hetkellä 62 kg/hehto.
Kasvintuotanto / Vs: Herneen sato
: 12.09.23 - klo:09:12
^
Ei tuohon ole mitään lisättävää,kaikki on tuonkin kanssa mahdollista.

Tuosta hernemarkkinasta...vaikka vuosikausia toitotettiin että kaikki menee kaupaksi niin kyllä viime talven Sarkamessuilla jo myönnettiin jalostajien taholta että tukkoon meni markkina noillakin hehtaarimäärillä ja keskisadolla.
Kasvintuotanto / Vs: Herneen sato
: 12.09.23 - klo:07:03
^
Toki kaupan siemen maksaa mutta ottaa sitten puinnista omaa niin kustannus tipahtaa radikaalisti. Kuivurista kylvinkoneeseen periaatteella.

Toki kauppiaat myy vaikka mitä aineita tuollekin,saa ajella kaiken kesää jos haluaa ja kutitella lisää kiloja. Ja kyllä se koeruuduilla näkyy että myös lisää satoa mutta tavan viljelijä pärjää hietikoista saveen ilmankin.
En ole eikä naapuritkaan koskaan lannoitteita  herneelle uhrannut.

Jokainen tietysti huomioi mitä torjunta-aineita millekin voi käyttää minäkin vuonna. Mistraalin käytön jälkee ei voi kylvää rypsiä eikä tiettyjen viljoille tarkoitettujen aineiden jälkeen voi kylvää hernettä.

Tuo on hauska ajatusmalli tuo ideologinen herneen tuki joka on pois joltain muulta kasvilta . Onkohan muita ideologisia tukia ?

Juu,pohjanmaalta nämä kokemukset...
Kasvintuotanto / Vs: Herneen sato
: 11.09.23 - klo:22:08Herneestä:

Herneen siemenen kotoinen valmistelu on myös olennaista, vaikka lannoitetta ei tarvittaisi, tarvitaan hyvä seos vilja-aineista poikkeavia torjunta-aineita - niin kuin rypsilläkin - ja lisäksi sertisiemenen hinta muodostuu huomattavasti rypsiä korkeammaksi. Paikkakunnan herneenviljelyyn erikoistuneet näyttävät valmistelevan siemenet porukalla kotoisesta sadosta. Onhan tuo kumma: joskus 1960-luvulla hernettä laitettiin kauran sekaan, kuivattiin verkkosiilokuivurissa ja myllättiin sellaisenaan rehuksi, ilman suurempia ihmettelyjä. Köyhän pienviljelijän valkuaisrehu. Omat ruokaherneet eroteltiin Triumf-viskurilla, yläseulan jae, isokokoiset roskat, kaiken maailman palonkappaleet ym., otettiin talteen ja vieritettiin vaneria pitkin pyöreät herneet koppaan, ja siitä sitten keitettiin hernekeitot.

Nyt hernettä pitää olla 20-50 ha, eikä tukiviljaa, lintuparvia karkoitellaan viikkokausien ajan jollakin paukuttimella syksyllä ja puimakoneet viipyvät palstalla 5 päivää, kun viljat ovat samalta lohkolta poissa jopa yhdessä päivässä.


-SS-
[/quote]

Piti oikea laskusta kattella mitä nuo ihmeaineet herneelle kustantaa...Hankkija myi tälle kesää herneelle ihmeaineet: roskille Mistral 0.2kg/ha= 8 eur/ha+Fenix 0.6l/ha=15eur/ha ja sitten korrensäätöön Moddus Evo 0.5l/ha =23 eur/ha. Eli hehtaarin kasvinsuojelu yhteensä 46 euroa alv 0%. Lannoitekulut 0 euroa ja jos sato 3tn/ha* vaikkapa 300 eur/tn.Muut kulut  voi jokainen miettiä tykönään. Ei tarvi häävistä puimuria kun pui hehtaarin tunnissa puhdasta likimain pystyssä olevaa hernettä jonkinlaisissakaan olosuhteissa.

Noilla resepteillä tuli viime kesänä  4750kg/ha ja hinta oli parempi,puintikustannus 50 eur/ha,kuivausta en nyt tähän hätään jaksa etsiä kokonaislaskusta.Siemeniä omasta edellisvuoden sadosta 320 kg/ha.Tämän kesän aineet jäi kaappiin kun vaihtui herne muuhun tukkoisen markkinatilanteen ja viileän keväänalun takia.
Niin ja noihin lintuparviin...sepelkyyhkyjä tietysti laihossa käy mutta kun antaa luvan pyssymiehelle niin kas vain,tulee vastapalvelukseksi vakumoituja rintapaloja,nam nam ja win win.

Voi toki asiat tehdä vaikeiksikin jos haluaa.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 10.09.23 - klo:19:18
Tässäkö tää oli...

Rypsitkin tuli puitua,vielä kun sais ne kuivuriin,jonoa pukkaa sateitten alla. Puintikosteus kympin pinnassa ja alle,roskia paikoin enemmänkin. Tuli aivan kohtalaisesti,350 hl/ 10,5 hehtaaria.Saa nähdä sitten kun käy kuivurin puntarissa kuivana.
Kasvintuotanto / Vs: Herneen sato
: 10.09.23 - klo:19:08
metsäjussin puimurin kitaan on tainnut joutua hernettä joka on vaan ottanut ilmasta liikaa typpeä eikä ole muistanut kasvattaa  kuin vartta jos kerran rapamaassa on kasvanut. Jossain A-rehun pellonpiennartilaisuudessa tietyistä maalajeista varoiteltiin. Jos on vielä jätetty Moddus Evo ajamatta niin kasvaahan tuo kainaloihin asti ja sitten kallistuu takaisin sinne mistä on kasvunsa aloittanut.

Tuohon esitettyyn puoliasiattomaan kysymykseen niin sen mitä nyt tuota lajia harrastellut niin onhan tuo helppo kasvi nykyään ja satoa kuitenkin pukkaa sen 3-5 tn hehtaarilta ja jos kaikki on kunnossa niin puintikin sujuu kuin tanssi. Lisäksi esikasviarvon  huomaa seuraavana kesänä positiivisena asiana.

Ennen vuosituhannen vaihdetta kyllä näki melkoisia taisteluita välillä puintiaikana huononpina vuosina mutta lajikkeet, lisääntynyt tietämys viljelystä ,kasvukaudet ja torjunta-aineet on muuttanut tuotakin lajia.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 08.09.23 - klo:20:29
Illasta kokeilin rypsin puitia.Pari säiliötä ajoin ja kuivaajalle mittaamaan.Pihtimittari näytti kosteudeksi 9-10 ja Wilen 200:nen 9,4 %.Huomenna jatkuu kunhan saa ohrat alta pois.

Sortsikeliä pukkaa.
Vapaa sana / Vs: Kuuban ohjuskriisi
: 08.09.23 - klo:11:21
^
Kun prinsessasta ei tullutkaan enää pääministeriä niin hillotolppa kutsui. Kusi äänestäjiensä kintuille....kuului sanovat tiedotustilaisuudessa että ennenkin tehnyt noita hommia säätiöissä.Olis menny vaikka Sokkarille.

Ei tullut tuho-Ahosta presidenttiä. Lähti Amerikkaan josko sieltä ura aukenis. Ei auennut, niin Moskovaan. Ensi laittoi Nokia lähes konkkaan Ollilan kanssa.
Sannalla on kokon maailma auki. Ja sekös eräitä kyrsii.

Jep. Aho samaa sarjaa kuin Lipponen ja tämä nykyinen naispuolinen jeesus. Sanna haistoi hillotolpan eli ryssän rahoittaman säätiön. Ja kyllä,maailma on auki ja uudet jauhojengiläiset koolla. Ei tuu kukaan kyselemään että mitä vedit...ja kersa lie jo huostaanotettu.
Vapaa sana / Vs: Kuuban ohjuskriisi
: 07.09.23 - klo:17:59
^
Kun prinsessasta ei tullutkaan enää pääministeriä niin hillotolppa kutsui. Kusi äänestäjiensä kintuille....kuului sanovat tiedotustilaisuudessa että ennenkin tehnyt noita hommia säätiöissä.Olis menny vaikka Sokkarille.
Sivuja: [1] 2 3 ... 84