Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 90

Viestit - kärmeskytö

Eikö tuo ongelma hoidu kun vaihtaa pa suodattimet tarpeeksi usein,mitään lisäaineita tarvi.Ei ole onneksi ollut kuin max 38 pakkasta kun on traktoria tarvinnut kiusata ajoon ja eikä koskaan ole lämpimästä tallista muutenkaan startattu.

Samahan tuo on dieselautoissa,suodattimen kun vaihtaa ja nokan laittaa tukkoon niin on pärjännyt.Akut yleensä estää liikkeelle lähdön,ei polttoainepuoli.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 10.12.23 - klo:17:20
Varmaan nauta-Suomessa on lähes jokaisella pientilalla naapurissa sopiva nautayksikkö. Esimerkiksi Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaa ja Pohjous-Savo, lähes puolet Suomen naudoista.

Toisaalta, suosittuun luomunautakarjaan siirtyneet eivät käytä tavanomaista viljaa, samoin tuntuu, että etelän harvat suuryksiköt keskittyvät maanhankintaan ennemmin kuin raaka-aineostoihin.

Sikaloilla ei edelleenkään ole viljakaupan maksuvalmiutta, siellä on aina jokin tärkeämpi rahareikä täytettävänä. Tehdasmaiset siipikarjayksiköt toimivat myös kaukana, ainakin Salon suurkunnan alueella ei ole lupien myöntö ollut aktiivista. Tuo parin kilomerin päähän suunniteltu 60000 broiskun koppi ei toteutunut, kaikenlaista vastustusta taisi olla.

Ehkä viljakaupassa viljelijöille on siirretty pörssispekulanttien hommat, asian mielekkyyttä tarkemmin miettimättä. Amerikassa tähän työhön erikoistuneita konsultteja löytyy, manageeraavat tilan myynnit ja varastoinnit viljelijän puolesta. Tämä ravinnon pörssikaupankäynti on markkinoitu ehkä niiden taholta, jotka saavat futuurien välityksestä, ostoista ja myynneistä prosentit. Jos kaikki suojaisivat ostonsa ja myyntinsä noilla pörssituotteilla, kukaan ei ehkä saisi mitään suojaa.

Siksi käteiskauppaa käyviä ja hintatappion realisoivia viljelijätunkkeja tarvitaan, koska he tukevat viljapörssiosaajien ainaonnistumista.

-SS-
Sitä se kato teettää kun on tarpeeksi "lyöty" meinaan sikamiestä. Tuotantosidonnaiset tuet ovat muisto vain. Nyt vietiin lhk korotus ja ehk rahat jaettiin vapaaporsitukseen pääosin. Niinkuin jo aiemmin mainitsin niin moni emakkola käyttää teollisia rehuja salmonella peloissaan. Ei pääse naapuri viljelijä myymään sinne viljaansa.

Mut poikkeuksiakin on ja luen itseni niihin. Mä olen maksanut viljat heti pois jos myyjä näin on halunnut. Ennakkoakin olen maksanut ja hintakin on kansallisen hintatason yläpuolella. Silti ei aina kelpaa. Ehkä se on sitä ettei pääse Hankkijan (tai jonkun muun) konepäivillä hyväveli kerhoon kun ei olekaan myynyt jyviään sinne..

Mitä noiden ympäristölupien myöntöön tulee niin eteläsuomessa on niin vieraannuttu paskan hajusta et ei sellaisia paikkoja helposti löydy johon voi minkäänlaista sikalaa ainakaan pystyttää.. jos broilerit sit samaistetaan tähän. Muutenkin nuo eläinyksikkökertoimet menee jotenkin ihmeellisesti. Oliko se nyt et 200 lihasikapaikkaa vastaa 70 lehmää. Sikala tuossa kokoluokassa on ihan mitätön, mut olen 70 lehmän navettaa nyt pitänyt ihan ok kokoisena voisiko sanoa et keskikoisena..

Energian hintasuhteet kyllä kannattelevat kauraa polttoaineena. Mutta voiko joka hakelaitoksessa polttaa kauraa ?

Joku jo ihmetteli, eikö hiukan päälle 200 € ole ihan hyvä hinta. Öljyn hinta on varkain noussut 80 sentistä 1,30- 1,40 , lannoitteet eivät ole enää 200 €/ tonni, että se maaginen "2" siinä viljan hinnassa ehkä tuntuu hienolta, mutta onko se sittenkään ?

-SS-
Monelta kiimoissaan jäänyt tuo huomaamatta. Ei se kakssatanen vilja ole mitään kun kustannustaso oli yli kolmensadan mukaan..

Lasketteko tuon viljan hinnan sen mukaan että satoa tulee se 2000kg/hehtaari?
Taitaa olla muutama vuosi kun Junkkari on lopettanut kärryjen teon.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 07.12.23 - klo:17:39
^
Meinaako Oksa että kulut ei ole muualla noussut kuin maataloudessa? Yksityistaloudessakin kulujen nousun huomaa ja läpi koko yhteiskunnan muutenkin.Paljon puhuttu inflaatio...


Tuohon markkinaan...marraskuulla ohrat tuli kaupiteltua ja toissapäivänä soittelin rekkayrittäjälle,lupas soitella kippiaikaa A-rehulta.Nyt arkena soitteli takas,tapaninpäivänä lastataan ohraa. Tavaraa tuntuu olevan liikkeellä,toinen auto etelässä jyvien ajossa joitain päiviä.
Vapaa sana / Vs: hyääääää..
: 06.12.23 - klo:09:46
Koulu tarvitsee sinikopioiden viehkoa lemua, kivikovaa muovailuvahaa, paperilla päällystettyjä oppikirjan kansia, vanhoja puhallettavia melodicoja (joiden koulu varoitti tuhoavan nuottikorvan), koulupulpettien käyttämistä ruokapöytänä, ulkovessoja joiden takana rööki paloi, Kekkosen kuvan luokan seinälle, koksia koulun lämmittämiseen, asbestilla päällystettyä ritilää kemiankeitosten kuumentamiseen ja monot takaisin. Ja puusukset.

Sekä kansakoulun miesopettajan jolle ei v1ttuiltu. Se kun löi karttakepin pöytään niin että säleet lensi niin silloin ei edes silmä räpsynyt saati mitään muutakaan. Silti oli pidetty opettaja kautta linjan. Ja osasi opettaa.
Vapaa sana / Vs: hyääääää..
: 06.12.23 - klo:09:41

Tätähän se on. Muutenkin mennyt oppimisympäristö levottomaksi,puhelimien ja yövalvomisten takia. Tänne rakennettiin pari vuotta sitten uusi iso koulu jossa ei ole luokkien välillä seiniä kuin jossain kohtaa.Siinä sitten kesken opetuksen saattaa toinen luokkaa raahustaa opetustilan läpi,ei siinä keskittyminen pysy yllä.Lukiossa porukat röhnöttää säkkituoleissa sikin sokin ja lasiset väliseinät kaiuttaa kivasti äänet,sekään ei ole vanha rakennus,olisko 3 vuotta.

Lisänä vielä osan vanhempien sekoilut kullannuppujensa kanssa koululle päin,ei tarvi ihmetellä nykytilannetta ja suunta jatkuu alaspäin.
Vapaa sana / Vs: Haavisto ja Urpilainen
: 03.12.23 - klo:19:45
^
Jutan syntymäpitäjä on kyllä paljon  laadukkaampi kuin joku Kokkola  ;D .Khöm...
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 03.12.23 - klo:16:05
Monimuotoisuuspeltojen tukea leikataan 10% 2023 osalta. Ei hyvältä näytä määrärahojen riittäminen loppukautta ajatellen.

Miten niin leikataan? Eihän kukaan ole kertonut kun vaihteluvälin mikä ekojärjestelmän eri kasveilla ja toimenpiteillä tulee olemaan, riippuen pinta-alasta.

Tämä vuonna mentiin alarajaa myöden, ensi vuonna ehkä ei

Näinhän se,ala- ja yläraja annettu ja taisi sekin olla arvio. Tätä mä ihmettelen että eikös nämä budjetoida vuosittain eikä mitään könttäsummaa koko tukikaudeksi....joka yleensä vielä venyy loppupäästä.

Viilailu vuosittain niinkuin edelliselläkin jaksolla jos joku asia tuntuu nousevan kovin suosituksi. Naurista taisi olla jonain vuonna olla aika lailla,suojakaistoja ei laskettu osan aikaa kasvipeitteisyyteen ym.Nyt taisi auringonkukka yllättää tukinikkarit.
missä oli missä ei...   jotkin sai oikein hyiä satoja..          pitkässä suomessa!

Juurikin näin.Satotaso kohtuullinen ja hinta oikein hyvä.Vaikka kustannukset koholla niin taloudellinen  tulos huomattavasti parempi kuin moneen vuoteen.

Toki eemelin kahut ei juurikaan taloutta kasvata.
^^
Juu en tiedä onko noiden purkamisella kiirettä.Tuolla vähän ennen Kilpisjärveä,Lammasoaivin päällä on kolme tuulivoimalaa,rakennettu joskus 1995 tai 1996 paikkeilla.Ne ei toimi lapin olosuhteissa kunnolla,siivet jäätyy ja muutakin hankaluutta kaiken aikaa.Ne on tönöttänyt tyhjän panttina varmaan ainakin 10 vuotta.Pari-kolme vuotta sitten yksi mylly pyöri mutta sen jälkeen on taas olleet topissa.

Siinä on sitten purkutilanteessa parisataa tonnia rautaa,jätettä olevat lasikuitusiivet ja yli 1000 kuution betonimöykky jossa on muutakin raudoitetta kuin polkupyörän ketjut...
Vapaa sana / Vs: Eemelille ET-lehti ?
: 29.11.23 - klo:07:03
^
Käännyttämisestä ei mitään tietoa mutta herää nyt noista harhoistasi. Kai siellä vielä hoitoa on tarjolla teekoossa. Ohjaavat sitten eteenpäin,sen verran on  paha taudinkuva.
Sen puolesta eemeli kyllä tekee ansiokasta työtä että stubidosta ei tule pressaa ...
^
Siitä huolimatta Orpo on munaton...jää meinaamiseksi hommat. Kovat on vain puheet.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 27.11.23 - klo:09:13
Ohrissakin on eroja happamuuden siedon kanssa. Mutta eihän se kasva jos se tintataan märkään savimaahan tai yleensäkään märkään. Tänä syksynäkin keskusteluissa täällä on tullut sellaisia juttuja että ei tarvi ihmetellä kun vilja ei kasva. Kylvetään märkään ja kylmään...ei ei.
Orpo se vain hokee että tarvittaessa laitetaan raja kiinni. Koskahan se tarve on? Samanlainen selkärangaton levysoitin kuin eemeli,samaa hokee eikä ole minkäänlaista selkärankaa miehenkuvan puheissa/teoissa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 90