Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 100

Viestit - kärmeskytö

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 27.05.24 - klo:19:20
Taisi tulla puoli milliä tämän päivän kuurosta.Kai tässä joutuu kohta hommaamaan sellaisen mittarin joka näyttää millin sadasosan tarkkuudella,sen verran vähäksi jää.

Lypsyukko taisi saada enemmän,tämä alkaa näyttää siltä mitä tässä muutamana vuonna on ollut,taivas on musta vaan ohi menee. Jos ei muut niin Alajärvellä ainakin taas saivat vettä.
Tuo "pelaa putlerin pelikirjan mukaan " peittoaa nykyään jopa natsikortin jota on pidetty tähän asti vahvimpana.Natsikortti.
Vapaa sana / Vs: Eurooppauutisia
: 26.05.24 - klo:18:45
^
Rahaa on ja taas jossain ei ole. Äkkiä pitäis saada vain jaettua. No,Suomi on siinä onnellisessa asemassa että olemme nettomaksajia niin ei tarvi kehitellä mitään sen kummempaa.Lasku tulee kyllä taas uudestaan.
Laitappa linkki rinteen äänestämisestä, ja kaikkosta vain jos vielä vasemmistolaisempi ehdokas olisi ollut vielä huonompi vaihtoehto.

Moi.

"Pitäisikö äänestää Rinnettä?" Kaikki muistavat aprikointisi. Paitsi sinä.

Kaikki muistavat kaikkoskehusi, paitsi sinä.

Dementia?

Skitsofrenia.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 24.05.24 - klo:20:42
5 milliä ripsotteli tänään.Kaikki mikä sataa ennen juhannusta sataa laariin....
Vapaa sana / Vs: Valion loistavat tuotteet.
: 24.05.24 - klo:14:44
ite ostellu nuita juustokänttyjä sittarin lootasta ja ihan hyiä mut piru kun niistä ei tiijä mistä net on..     oisha se kiva jos löytys mikä mikin on ni osais juustojakin valkata...      ja niiten seuraks sit aurajuustopatonkia...   punaviinin kans..

Eikös se riitä, jos siinä lukee EU. Silloinhan se on kotimaista.
Tuo aurajuusto on kyllä yliarvostettu.
Eläkelläinen tykkää unkarilaasista tuotteista. Orbanin ruuat on Eläkelläiselle kotimaista.🎅🎅🎅

Eikös kaikenlaisille punikeille ja kommareille pitäisi paketissa lukea että Made in USSR.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 18.05.24 - klo:20:24
Yritetään nyt tehdä sateen suhteen mitä tehtävissä on. Jätin 2 siemen/apulantakärriä peittämättä ulos, toinen on 14 km päässä. Kollegalla on ollut puimuri pihalla 2 viikkoa. Saa nähdä tulisko pari tippaa vaiko ei.

Ei taida toimia kuin syksyllä tuo puimurin ulos ajaminen  ;D.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 18.05.24 - klo:20:23
Viljat maas,tänään ensimmäinen erä rypsiä ja auringonkukat kera valkoapilan.

Enää ei puutu kuin vesi....ja osa rypsistä.
Juu. Tuokin on turvonnut viime tapaamisen jälkeen Tampesterin yöelämässä.Silloin hengaili Frangenin kanssa kansankuppilassa ja joskus Aamuruskossa aamiaisella kekkulan kanssa.Vattu kun olisi jo tuolloin hokannut sanoa että sun asuntosi ole sun...mä voin tulla katteleen mitä siellä on mun...

Tuo on kyllä näin yleensäkin ihmetyttänyt että usein puhutaan "meidän" metsistä ja aivan pokkana.Toki nykyisen hallituksen aikana  meno on vähän rauhoittunut.Jauhosannan ja Hutisalon ääni on vähän taka-alalla. Metsäähän saa jokainen ostaa jos on massia tai vakuuksia.Ostaisivat ja suojelisivat ne jotka haluaa.
Viljan viljely on tätä nykyä niin kannattavaa hommaa, ettei kukaan vilja-aitan lähettyvillä harkitsekaan mitään nurmimoskaa. Asennevammaako?
Eemelikin varmasti tykkää, kun tuotanto siirtyy Pohjois-Pohjanmaalle ihan markkinavetoisesti.

eemeliä närästää jo tarpeeksi kun lukee Suomalainen Maaseutu lehteä ja tuollaisista heinänviljely uutisista saa takuulla p*skahalvauksen..Heinääkin viitsivät kasvattaa tuntralla...ja myydään ulos. Yhyyyyy.....
Vapaa sana / Vs: Suomalainen maaseutu liite
: 10.05.24 - klo:22:06


Ja hurjaahan se olisi, jos kasvinviljelytila saisi yhtä avokätiset investointituet, kuin vaikka maitotila. Joku voi sanoa, että rakenna sitten navetta senkin homo, mutta eihän monessakaan edunvalvonnassa ole tarkoitus valvoa muiden etua.
Pitkään oli kuivurille yhtä avokätiset investointituet kuin navetalle.

Niinhän se oli.Ja vieläkin saa vaikkapa kuivurin lämpökeskuksen uusimiseen kohtalaisen avustuksen. Ei muuta kuin paperit sisään ja kilauttaa Antti teollisuudelle,pian on koppi pihassa , haketta pesään,saa kahut kuivaksi.

Mitä,eikö kelpaa.
Vapaa sana / Vs: Suomalainen maaseutu liite
: 10.05.24 - klo:21:56
^^
Onkohan mopomiehelle tuttu juttu  nämä eri viljelyvyöhykkeet kun kyselee eroja ab ja c alueen välillä?Jostain syystä ne on edelleen olemassa ja lämpösumma on mikä on eri alueilla. Pätee muussakin kuin viljanviljelyssä ja samalla mahdollistaa satoisammat ja pidemmän kasvuajan vaativat lajikkeet etelän suotuisammille alueille.Etelässä ja lounaassa on eri kasvit viljelyssä ja nurmesta saadaan kolme satoa ja pohjoisessa yksi hyvä ja toinen jokin. Talvi tuo myös erilaiset haasteet,ei kaikki rehut mahdu katon alle.

Mutta eipä hätää.Elukanviljelijät vähenee kovaa vauhtia myös pohjoisessa ja sitä mukaa vähenee myös rehuviljan tarve ympäri Suomen.Etelässäkin joskus menee viljat rehuksi,ei aina leipäviljaksi päädy.No siitäpä hinta sitten sitä mukaa.

Tokihan sitä voi eemelöidä vaikka maailman tappiin jos ei itse kykene muuttamaan  toimintatapojaan jos maailma ympärillä muuttuu.

Vapaa sana / Vs: Suomalainen maaseutu liite
: 10.05.24 - klo:20:23
Oletinkin, että agron tapaan asiat menvät vittuiluksi. Ja onhan se internetin perimmäinen tarkoitus, kun se siviilikäyttöön laitettiin. Ihan hyvä juttu.

Mutta onko mitään järkeviä seikkoja, jotka perustelisivat nykyistä järjestelmää. Täytyyhän niitä jotain olla, kun tällainen järjestelmä on olemassa.

No täs mitään veetuilua ole.Esitin relevantin kysymyksen kun tuntuu aina välillä hiertävän kivenä kengässä niinkuin tänäänkin. eemeli nyt on omassa sarjassaan vaivoineen ja oksennuksineen mutta aika monella tuntuu olevan ajatuksena että joltain pitäisi saada jotain pois eikä kaikille jotain lisää...

1995 Eeuu äänestyksen jälkeen tuumasin että ei tämä tuleva aika voi toimia näin. Elikkä lehmät korkealaitaiseen reilun 10 vuoden lypsyllä käynnin jälkeen,leipä muualta ja maat asutaan siinä sivussa.Aika monta laajennetua ja remontoitua navettaa on tälläkin kylällä tyhjentynyt,mikä mistäkin syystä.Nostan hattua niille jotka jaksaa elukkaviljelyä tehdä.

Sattuneesta syystä kun tuolla tuntran takana muutaman kymmenen vuotta kuljeskelleena,tänäkin vuonna reilu pari viikkoa Enontekiöllä käytynä  ja kun tuntee ihmisiä vähän joka alalta tuolla niin nostaa jotenkin verenpainetta tietyt heitot eri asioista niistä  jotka tuolla tekee töitä. Oli sitten lehmiä tai poroja tai muuta vaikka tietyt asiat poronhoitdossa nyppiikin.Pääasia että tekee töitä eikä notku sossun luukulla.

Eikä tässä ole enää kuin hetki kun taas saa vetää raikasta tuntran ilmaa keuhkot täyteen,kaukana kavala maailma.

Niin ja perusteluja tähän voimassa olemaan järjestelmään....eihän tähän mitään järjellistä olekaan.Ei mikään ala voi toimia sillä perusteella että saa osan tuotantokustannuksista tuotteiden hintana ja osan tukena. Mutta euussa tämä on valittu tapa,maksetaan juurikin sen verran että tuottajat pysyy hengissä ja nöyrinä.Ja samalla se että eri tuotantoalat tappelee keskenään.

Muutaman kerran vääntänyt rautalangasta eri keskustelupalstoilla kun jotkut inisee maatalouden tuista että mitenkä jos palkansaajallekin tulisi sama systeemi kuin maajusseille.Työnantaja maksaisi sulle 10 eur/tunti ja saisit anoa sitten lisää tukena toisen kymmenen eur tunnille lisää.Hakemus pitäisi olla tiettynä aikana palautettu.Jos myöhästyy minuutin niin leikataan.Kaikki tunnit pitäisi kirjata ylös ja säilyttää x vuotta.No tarkastaja tulee ja huomaa että tässä on venähtänyt kahvitauko pitkäksi,leikataan x prsenttia.Jaa täällä on lähdetty x minuuttia ennen pois,leikataan x prosenttia. No vuosi kun alkaa olla lopuillaan niin työnantajan mielestä ei olekaan firmassa rahaa,saatkin vain puuttuvasta tuesta 87% mitä hakemuksessa ja viraston lupauksissa keväällä sovittiin.

Tuossa tulisi kapina mutta maajusseille se vaan käy ja poliitikot sen tietää.Ei muuta kuin taas pellolle aamusta...
Vapaa sana / Vs: Suomalainen maaseutu liite
: 10.05.24 - klo:18:34
^^
Missäs mopomiehen lehmät on ja jos ei ole niin miksi ei ole lehmiä?Laiskuusko,köyhyys vai muuten osaamaton estää alkamasta maitoviljelijäksi?Monessako polvessa oltu ilman lehmiä vai onko maatkin jo myyty? Aivan yhtä hyviä kysymyksiä kuin että miksi Enontekiöllä jollain  on lehmiä. Kai nuo maidot menee Valiolle eli osuuskunta kerää ja maksaa sov*ttujen periaatteiden mukaan.Ei muuta kuin Valion tuottajaksi niin voi vaikuttaa sääntöihin jos on muutakin kuin suuret puheet.

Vähän samaa kuin eemeli vinkuu MTK:sta,kepusta,poroagriasta ym. vaikka ei kuulu jäsenenä mihinkään niistä.

Vapaa sana / Vs: Suomalainen maaseutu liite
: 10.05.24 - klo:09:17
Maataloussektorilla itsellään pitäisi olla joku holtsi, ettei demarien tarvitse ruveta opastamaan.
Miksi aina nostetaan kateuskortti esiin.

No arvasinhan  mä ettei eemeli mikään kokkare ollutkaan vaan pesunkestävä kateellinen sossu kun kerran työtä tekeviä opastaa. Aiheuttaahan se kateutta eemelissä kun joku saa rahaa kovasta työstä. Noilla leveyksillä ei pärjää enää näppylähanskoilla,ainakaan talvella. Sen verran eroaa etelästä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 100