Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 78

Viestit - Forgiven

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 05.07.19 - klo:22:28
Tänään 15mm, alku viikosta 5,5mm lisää... kesäkuuta en enään muista, aika kuivaa kait kun (lähes?) kaikki ukkoskuurot kiersivät ohi muutamalla kilometrillä silloin loppukuusta...
On tuo -SS-:n oman elämän kehuminen niin vailla vertaa. Toki tietoakin löytyy, mutta jaksaa se kirjoittaa sivistyneesti kyllä täyttä paskaakin.

Niin jos tuolla paskalla viittaat tähän

Sivutoimiviljely on isänmaallista.

Päätoiminen rock'n roll viljelijä jalostaa jopa miltsin tukieuroista nollatulot.
Valtio jää nuolemaan näppejään. Kuluttajat maksavat nekin elintarvikkeet kahteen kertaan, ensin veroissaan ja sitten ostaessaan.

Sivutoiminen viljelijä jalostaa palkkatöillään valtiolle jopa kymmenien tuhansien verotulot, joista sitten kuittaa muutamankymmenetuhannet tukitulot, usein pienemmät kuin ylitöistänsä rangaistut veroprogressiot.

-SS-

niin tuohon on täyttä asiaa, ei paskaa. Jos ajatellaan asia niin, että yhteiskunnan kannalta on nettomaksajia ja nettosaajia eli nettosaaja saa yhteiskunnalta enemmän tukia kuin maksaa veroja ja nettomaksaja sitten päinvastoin. Niin lukuun ottamatta eniten markkinataloudessa olevia AB-alueen broiler- ja sikatiloja niin lähes kaikki päätoimiset maatilat ovat nettosaajia. C-alueen maitotilat lähes kaikki varmaan. Yleinen laskutapahan pakkaa olemaan, että tuet jäävät palkaksi eli verotettavaksi tuloksi. Tästä sitten maksetaan kunkin oman prosentin mukaan verot mutta tuolla systeemillä yhteiskunta saa takaisin vain pienen osan tuista. Sen sijaan jos tekee palkkatöitä vaikkapa 50.000 vuosipalkalla. maksaa siitä palkasta jo veroja sen 30 pinnaa eli 15.000 ja viljelee sivutoimisesti sitä 30 hehtaaria ja saa tukia sen 500 per hehtaari eli 15.000 niin ollaan jo tasoissa. Jos kun maataloudestakin jotakin jää niin siitäkin menee verot. Mitä hyvätuloisempi palkansaaja, sitä todennäköisemmin on nettomaksaja. Mutta laske itse, maksatko veroja päätoimisena yhtä paljon kuin saat tukia. Rohkenen epäillä. Mutta että - SS - kirjoitus on harvinaisen oikeassa.

Ja valitettavasti tämäkin on harvinaisen totta täällä meillä Suomessa, jossa kansallisen rahoituksen osuus tuista on luokkaa 60%. Veronmaksaja maksaa ruokansa kahteen kertaan, ensin veroissaan ja sitten vielä ikävän kalliisti kaupassa. Jos Leppä ja keskusta saa tahtonsa läpi, niin hetken päästä vielä kalliimmiin. Asetan kyllä toivoni Anttiin ja Liihin, että eivät päästä tuota läpi.

Niin, ja ettei totuus unohdu niin ei sillä ole mitään väliä onko tuki kansallinen vai EU:n kautta, yhtä lailla se veroista maksetaan... (ja periaatteen tasolla ihan näistä kotimaisista, tosin taidetaan maksaa vähän ulkoimaillekin tukia kotomaan veroilla, tai sitten sitä byrokratiaa)
Kerääjäkasviapilat ei vielä 3-lehdellä, helle päällä ja osa rikoista vielä hyvin pienellä taimella. Päätin siis ottaa aikalisää muutaman päivän ja sit vasta truuttailuun jatkoa. Tai siis hermoilu kääntyy takaisin kirppoihin, rapsikuoriaisiin ja kaalikoihin.

Täällä apilat yllättäen ovat pääosin kerinneet 3-lehdelle, viimeksi niitä joutui odottamaan paaaaljon pidempään, täytynee jo huomenna jatkaa...
...nuo vanhemmat apilat taas näkyvät ottaneen itseensä kun koetin ohdake pesäkkeitä saada mcpa:lla pois, saa nähdä tokenevatko vielä...
Meillähän olisi varsin sopiva tilusrakenne jos sitä ei oli vuosisatojen aikana aina mielivaltaisesti pilkottu...

...josko tällä kertaa annettaisiin asioiden kehittyä luontaisesti, rahalla saa, kun sopivaan aikaan kysyy.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 12.05.19 - klo:09:20
Vain 16mm, kovin sadealue meni lännen puolelta ohi. (ja yön aikana näköjään idän puoleltakin...)
Suomen peltolohkojen keskikoko on 2ha ja maanäyte maksaa n.10€. Summan kun jakaa tuolle 2ha ja viidelle vuodelle niin tuleehan siitä tosiaan säästöä.

Kolmatta vuotta säästän jo tällä systeemillä  ::)

(Hukkiksen torjunta/tarkkailu hömppä peltoja tosin)
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2018
: 11.05.19 - klo:08:41
Jos ne heti kylvää niin ei kait sen kuivempaa tarvi olla, jos yli vuoden varastossa niin kyllä alle 14 pudottaisin...
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 10.05.19 - klo:16:58
2/3 tehtynä, juuri sateen alle valmiiksi nämä lähellä olevat...
Lopuista en sitten tiedäkkään, näköjään sunnuntaille on ilmestynyt 20mm ennusteeseen...
Ja jos sekä kepu että kokkareet sanoo ei....?  :o
Ämpäriin toivossa että se on puhdata ja sen voi käyttää uudestaan, koska se ei oikeastaan koskaan ole sitä ollut niin 'kanisteriin X' ja jäteöljyjen mukana keräykseen.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 03.05.19 - klo:10:46
Täällä viimeiset kylvöt itivät sekä heti että juhannuksena, olivat mukavan kirjavia, en tiedä mitä niistä sitten tuli...

Nyt tosin tuli tämä sade sitten heti puolenpäivän jälkeen eikä vasta yöksi kuten ennustettiin, en vielä muistanut mittariakaan viedä ulos mutta reippaasti tuota tainnut tulla jo, kovin märältä näyttää. Hiesu kyllä oli paikoin jo vähän turhankin kuiva, ehkä tuo on vain hyvästä vaikka pari päivää kylvö nyt siirtyykin.

Tosin ennusteessa ovat nyt sitten kuivattaneet huomisen ja siitä eteenpäin, katsotaan...

Eipä tässä kiirettä taida olla, vasta toukokuun alussa kuitenkin vasta ollaan. Antaa meidän kylän hätähousujen ja täpinäreiskojen sinkoilla vielä viikon ajan ja kattellaan sitten me muut kuolevaiset  ;)

Lieteurakatkin vasta alkutekijöissä vielä, rontti 3000m3 levitettynä.

Kovasti tekee mieli sinkoilla, kun muistelee sitä 2017 syksyä viime vuoden sijasta.   ;)
Tuo rantalohko oli ihan kuivuuden puolesta jo täysin valmis ennen sadetta, eiköhän sinne kohta (su/ma) pääse palaamaan. Ja viimeiset siemenetkin taitavat keritä viikon alkuun tänne.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 01.05.19 - klo:21:44
Täällä viimeiset kylvöt itivät sekä heti että juhannuksena, olivat mukavan kirjavia, en tiedä mitä niistä sitten tuli...

Nyt tosin tuli tämä sade sitten heti puolenpäivän jälkeen eikä vasta yöksi kuten ennustettiin, en vielä muistanut mittariakaan viedä ulos mutta reippaasti tuota tainnut tulla jo, kovin märältä näyttää. Hiesu kyllä oli paikoin jo vähän turhankin kuiva, ehkä tuo on vain hyvästä vaikka pari päivää kylvö nyt siirtyykin.

Tosin ennusteessa ovat nyt sitten kuivattaneet huomisen ja siitä eteenpäin, katsotaan...
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 29.04.19 - klo:21:14
Kevätkynnöt tänään loppuun ja kuvittelin että vappuna voisi aloittaa kylvöt mutta näyttää sen verran kostealta to ja kylmältä pe että jos viikonloppuun odottelisi kuitenkin...

(pirkanmaa)
maatalous taitaa olla nykyään niiin markinaalia että ei siitä niiin suurta haloota kannata kenenkään pitää,  ruoka ei lopu ja  maisemat on pusikoituna jo aikoja sitten..

Ja viljelijöitä on sen verran vähän että meidän äänillä ei enään ketään valita mihinkään.
Metsätalous / Vs: Muistin virkistämiseksi
: 13.02.19 - klo:18:21
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/tilaajille-7.140698?aId=1.377475

Eli ikimetsä on sittenkin parempi hiilensitoja ja koska tutkija ja tiede näin sanoo niin pulinat pois.

Miulle jäi juttua lukiessa sellanen kuva että siinä sanottiin vain että ikimetsään on sitoutuneena enemmän hiiltä, ei että se sitoo enemmän hiiltä...
...siinä on tietty ero mukana mutta ilmeisesti tämän suuntainen tutkimus oli tilauksessa tällä kertaa...
Sivuja: [1] 2 3 ... 78