Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Eilen paukahti Yaralta viesti, että kasvustot ovat tulossa tähkälle. Täälläpäin kevätviljat tulivat tähkälle juhannuksen aikoihin, eli kolmisen viikkoa sitten. Juuri katselin kun naapurin siemenviljelijällä on kasvussa monitahoista ohraa ja se on alkanut aikalailla tuleentumaan. Puidaan varmaan parinviikon kuluttua.
Ne on vissiin käyneet mun pelloillani kun ovat noin 50-60 tähkällä
Näissä yaran tuotteissa on seleeni-lisä mikä on melko arvokas ominaisuus tiloilla joilla ruokinta kokonaan tai erittäin suurelta osin on omilla pelloilla tuotettua. Tietääkseni muissa ei ole?
Tuo totta ja se on hyvä ottaa huomioon ja muistaa.
Muutenhan ravinne suhteilla en ole kokenut itse olevan ainakaan suurta merkitystä. Fosforia voi sitten tasailla ja typpeä antaa kasvukaudella lisää mikäli siltä näyttää. Yaran malli jossa löytyy lähes % välein ravinteita on kyllä jotenkin kalliin kuuloinen systeemi.
Nythän voisi kysyä miksi kukaan ei ole lähtenyt tosissaan haastamaan Yaraa Suomen markkinoilla. Näitten keskustelujen perusteella sen pitäisi olla todella helppoa, hinta vaan riittävän alas. Kannattavuushan siinä ei ole ongelma koska näitten samojen keskustelujen perusteella ilmaa hinnoittelussa on kyllä niin reilusti.
Ei kai niissä erityisesti ilmaa ole? Vai kuka näin on ajatellut?
Ja onhan sitä hintaeroa ollut. Esim nyt keväällä salpietarien hinta ero luokkaa 60-70e/t. Toki ravinteissa myös pientä eroa. En laskenut typpikilon hintaeroa, kun ei sinänsä itselle merkitystä.
Kyllä yaran vahva asema perustuu edelleen siihen mielikuvaan et tavara olisi "kotimaista", laatu priimaa, muut pölyää ja on paakkuja jne. Edelleen on niitä taloja missä ei kenenkään muun pusseja ladossa ole.. 
Aika monessa yhteydessä tulee tämä ajatus esiin. Ei ehkä tässä ketjussa mutta noin laajemmalla otannalla tämä on vuosien varrella tullut hyvinkin selväksi.
Niin no harvoin ne yaran ovat halvimpia olleet mut kai tuokin on joskus tapahtunut. En sit tiedä onko muiden hinnat asetettu vain niin et sen verran halvempaa kuin yara et haluttu markkina saadaan itselle. Kuka sitä nyt halvalla myisi jos kalliimmallakin ostajat löytyy?
Kyllä lähtökohtaisesti jos muutosta haluttaisiin niin sen pitäisi lähteä viljelijöistä. Kun lantaa vain ostettaisiin vähemmän niin mahdollisuus kilpailuun on. Toki voi käydä niinkin et suomi pienenä markkinana muuttuisi lannanmyyjille vain kalliiksi jolloin hinnat vain nousisivat.
Eipä siinä voi kuin viljelijä miettiä omalta kohdaltaan mitä tekee. Itse jatkoin 5v pätkän luomussa niin ei tarvitse apulanta asioita miettiä.. 
Mulle on käynyt useampana vuotena niin että kun tarjouksia on laskenut auki on Yara ollut loppupeleissä halvin. Toki erot on ollut varsin pieniä.
Okei. Miten olet laskenut tarjouksen auki? Rahti saattaa monesti olla ratkaiseva. Täällä Kouvolassa kun belorin terminaalin varjossa viljelee niin.. Toisaalta jos liettuan poika ajaa pikkupuolikkaalla Liettuasta tavarat tänne niin on sekin jäänyt halvimmaksi..
Ostoajankohdalla ja pärställäkin kai merkitystä. 
Ihan vaan yksinkertaisesti mitä ravinnekiloille tulee hintaa.
Ainakin Belorilla ja kenties myös Cemagrolla(?) varsinaisen lannoitteen ja RAHDIN hinnan päälle tulee niin paljon kaikkia perusmaksuja, nosturipurkulisiä, autonkäynnistyskorvauksia jne, että vaikuttavat jo väkisinkin ravinnekilon hintaan. Joten tottahan nämä kaikki täytyy laskuissa ja hintavertailuissa huomioida, jotta saa oikean käsityksen hinnoista.
Mihinkään kiveenhän ei ole hakattu, että lannoitekauden avaushinnan pitäisi olla kauden matalin hinta, vaikka näin on yleisesti tähän asti ollutkin. Kyllä siinä nauru maittaisi, kun 50% viljelijöistä ostaisi ensi vuonna tunnin auki olevassa lannoitekauden avauksessa lannoitteensa, ja vasta myöhemmin selviäisi, että avaushinta olikin tarkoituksella lannoitekauden korkein hinta.
Viime kaudellahan halvin hinta oli keväällä... toki siinä kesän ja kevään välissä käytiin ...tuplaamassa?
Luulen että cemagrolla hinnoittelu riippuu siitä keneltä pyytää tarjouksen, paikalliselta toimijalta saan hinnat sis. rahdin ja purun ja kaiken muun per tonni eikä laskuunkaan ilmesty edes laskutuslisää...
Päätin talvella ryhtyä yaran osakkeen omistajaksi lannoitteiden omistamisen sijaan, ajattelin että näin voittaa aina... hieman liian vähän omistan oikeasti voittamiseen, mutta lilsäillään myöhemmin...
tulihan sieltä vihdoin, 23,5mm pihaan, ja oletettavasit jotakuinkin sama lähimmälle pellolle...
sitten vielä sen verran (ennustettavaa) poutaa että uskallan ruiskuttaa...
En tiedä mitä etälohkot sai, mutta tässä kotona 0mm. Molemmin puolin mustia pilviä meni ohi koko päivän, mutta kun ei vaan osu.
Niimpä... ja nytkin vielä 10km etelään sadealue hiipimässä tännepäin ja ruiskuttaakkin pitäisi....
Luultavasti katoaa ennenkuin tänne pääsee, ainakin jos en ota ruiskua ulos...
Jaa nukuin näköjään kysely päivän ohi mutta eipä nuo hinnat kyllä... oikeastaan edes pistä harmittamaan... reilumpaa pudotusta kyllä odotin... raaskisikohan sitä oikeasti odotella taas kevääseen... tarkoitus oli kyllä ottaa parin vuoden varasto nyt... mutta ei näillä hinnoilla...
On nähtävissä, että itsenäisen viljelyn viipale kapenee koko ajan. Liikkumavaraa on lähinnä monimuotoihin ja luonnonhoitokasveihin. Bulkkivehnää ja rehuviljaa, eipä siinä parane riehua, nollatuloksen saa pintakaasullakin ajaen.
Muut kasvit, kuten öljykasvit, herneet, hamput, pellavat, ruis, siinähän viljelijä hyvin pitkälti tai täysin toimii viljelyttäjän palkattuna työläisenä, hankkikoot nämä isot ostajat suhteillaan tarvittavat lannoitteet ja kasvinsuojelun myös. Ei rengin pitäisi tarvita leikkiä ostopäällikköä, logistiikkajohtajaa ja tukkuvarastonpitäjää, viljelyttäjän vaatimusten täyttämisessä siellä palstalla on muutenkin ihan riittävästi hommaa.
Tämä vertikaalinen integrointi on jo ulkomailla läynnissä: tilalta suoraan hyllylle, Walmart ja Costco ovat suurimpia toimijoita, perusteena on se, että viljelijä hyötyy, kun viljavälittäjät, yksityisteurastamot ja osuuskunnat saadaan pois vetämästä välistä.
-SS-
Ei perkele kyllä se on vielä huonompi systeemi jos on yksi 'yhteistyökumppani' joka sanelee se ostettavan tuotteen että rehun/lannoitteiden hinnat. Edes näennäinen valinnan vapaus on parempi.
p.s. sorruin ja ostin kuitenkin, vuodeksi. tai jos syyskylvöille kerkiää ei ihan vuodeksi jos joutuu vielä typpeä lisäämään...
Jaa nukuin näköjään kysely päivän ohi mutta eipä nuo hinnat kyllä... oikeastaan edes pistä harmittamaan... reilumpaa pudotusta kyllä odotin... raaskisikohan sitä oikeasti odotella taas kevääseen... tarkoitus oli kyllä ottaa parin vuoden varasto nyt... mutta ei näillä hinnoilla...
Siis ei kait millään todennäköisyydellä nyt ole hyvä aika ostaa, jos vain on varaa odottaa edes kevääseen...
Itsellä on sen verran kesälaatua säiliössä että sillä saanee äestettyä, kylvettyä ei ehkä enään, talvilaatua ja kuivaajan säiliötä en tarkastanut, josko niistä saisi kylvöjen verran päälle...
...ja jos PÖ hinta oikeasti on toukokuussa tätä korkeampi niin ei kait sitten tarvitse kylvää muutenkaan.
Agil 100EC toiminut juolaa vastaan hyvin, tappaa myös hukkikset.
Rypsi aine, mutta käyttänyt papumailla.
Mutta ei noista mikään glyfon veroinen ole.
Koetin agilia apilalla kanssa... vahvasti tuntui teho jäävän vuoteen, tai jopa jo syksyllä alkoi kasvaa läpi uudestaan, kuolee kyllä ruiskuttaessa, maan päältä...
sadetta odotellessa ja sää tutkaa katsellessa länsisuomi näyttää hieman kostealta ja sähköiseltä...
jääkö siellä mitään pystyyn?
Lasken pitkälti sen varaan että jos suomessa on rahat vähissä lannoite ostoihin niin muuallakin mailmalla varmaan on, eikä se vaadi kovin suurta lannoite tason kevennystä että normaali sato muuttuu ylituotannon puolelta vajaaksi....
Noh, näkee sitten...
Ei ne ukkoset osuneet mutta jussia ennen satoi sen verran pitkään ja tasaisesti että ei kuivuudesta vielä huolta, viikon sisään saisi toki tulla lisää....
Luulen ( en siis tiedä) että lannoitteista tulee niukkuutta, kun ryssälän lannoitteet, ammoniakit, kalit ym. on pannassa, joten lannoitteita ei erityisemmin tyrkytetä, ei varsinkaan pienenpien erien ostajille. Eturiviläisten tarpeet on etusijalla nyt.
Eihän se ihan noinkaan ole, kyllä venäjältä vielä saa tuota, tosin kiintiön asettivat, en jaksanut selvittää paljonko pienempi se kiintiö on kuin normalli tuonti... mutta henk koht venäläinen tavara ei ollut niin paljoa halvempaa että olisi henk koht pakotteista tarvinnut joustaa.
Jaa että kuivaa.. täällä odottelen josko vedet laskisivat sen verran että saisi 3,5ha rantaa kylvettyä...
Kyntöpelto näyttää tieltä katsottuna olevan melko harmaa ja kuiva, vaotkin ok. Kun menee tarkemmin katsomaan, viilujen välit näyttävät ihmeellisenkin kosteilta ja savi painuu jalan alla. Eipä siinä: joku muukin tässä jo aiemmin kirjoitteli yllättävän märjästä pohjamaasta. Jotkut taas puhuvat, että kevytmuokkaukset ovat tänä keväänä kuivuneet paremmin kuin kynnökset. Niitä ovatkin täällä Varsinais-Suomessa jo kovin kylväneetkin, ja sitten tietysti niitä, missä pitäisi nyt olla syysvilja. Kyntöpeltoa en ole tarkemmin ajateltuna nähnyt kenenkään vielä kylväneen.
Jaa... minä kävin syyskynnöksellä kävelemässä illalla ja taidan huomenna lähteä sitä äestämään, pirkanmaata...
Lohkolla on tosin rantaviivaa pirusti ja sinne ei ole vielä mitään asiaa, mutta jos nyt alkuun pääsisi...