Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Aiheet - Paalinpyörittäjä

Ostin Manitou SLT 731 T vm 2008 kurottajan tossa hiljan ja vähän epäkuntoisena ja sen myötä halvalla. Koneessa oli häikkää puomin sähköhydrauliikassa, kone huollettiin ja puomin hydrauliikkaa tutkittiin. Selvisi, että sähköt kahvassa pelaa ja on-off lohkot(siis puomin venytys ja lisähydrauliikka) oli vaihdettu uudet. Nuo on-off lohkot ovat siis suljettua piiriä ja vaativat herätevirtauksen, jota ei jostain syystä tule mistään, paitsi silloin kun painaa jarrua tai kääntää rattia tai suunnanvaihtovipu on eteen- tai taakse-ajo-asennossa??
Koneella voi siis tehdä hommia, kun harvoin puomia venyttää niin, että kone seisoo käkä päällä, niin ettei paina jarrua, mutta olisi tuo kiva saada ihan kuntoonkin, varsinkin jos vaikka myy sen joskus tai vaihtaa.
Joku meinasi sellaista, että noissa on joku turvajärjestely, ettei puomia voi käyttää ennenkuin tosiaan käyttää suunnanvaihtoa tjms, mutta tässä koneessa siis tuo aloitus juttu ei jää päälle, vaan aina vaatii suunnanvaihtoa tai jarrupoljinta toimiakseen??!
Tossa pyörittelin verolaskurilla eri variaatioita 80ke pääomatulon lisukkeeksi ansiotuloa 20-72ke.. Tuolla välillä ansiotulon vero melko vakaasti 41-47 prosenttia.

Sitten piruuttani kokeilin, mikä on verovapaa osuus maajussilla, tyttäreni tienasi viime vuonna ihan verokirjalla 7 tonnia, josta siis ei mene käytännössä veroa ollenkaan, mutta myel-työtulolla varustettu maajuice onkin toinen juttu.
Kokeilin 50ke työtulolla, niin vero oli sama noin 1150 euroa välillä tonnista kymppitonniin, sanoisin, että kriisitiloja nyt lyödään jos tulot menee alle kympin..
Itäisten lihavaliokuntien mukaan halpuuttamisen yms takia naudan kannattavuus on pudonnut huonoksi ja siitä en voi olla erimieltä.
Samaisessa jutussa povattiin kannattamattomuuden ja vasikoiden vähenemisen seurauksena omavaraisuuden putoavan nykyisestä noin 80 prosentin tasosta noin 60 prosentin tasoon. Onko väitteellä katetta, kuinka moni on oikeasti lopettamassa tai vähentämässä ja missäpäin suomea ja missä tuotantokategoriassa?

Oma tilanne;
Emoja B-alueella.
Tänä vuonna myyn kaikki vasikat välitykseen ja luultavasti myös ensivuonna, joten en jätä yhtään eläintä uudistukseen.
Ensi kesänä myyn 30-40 tyhjäksi jäävää hiehoa/lehmää teuraaksi ja tavoitteena noin 110 aikuisen eläimen talvikanta ja vasikoista tulee eläinyksiköitä mitä tulee siinä puolessa vuodessa.
Summasummarum alkuvaiheessa vähennän nykyisestä reilusta 0,6 eläinyksikön hehtaari tiheydestä sinne 0,35 pintaan ja haen sitä kautta kannattavuutta ja jatkossa vähennän pinta-alan vähenemisen mukana eläinmäärää.

Mites muut onko vähentämis tai lisäys ajatuksia ja missäpäin suomea?
https://www.youtube.com/watch?v=vhXM18OCj-A

https://www.youtube.com/watch?v=xfRG_X1AHzY

Hei, eihän tämä voi olla mahdollista, että maissi kasvaa vuoristossa??
http://www.mavi.fi/fi/maksut-ja-valvonta/maksut/viljelija/Sivut/tavoitteellinen-maksuaikataulu-syksy-2016.aspx

Baltiarallaa neljännes viime vuoden tuista siirtyi bittiavaruuteen  >:(
Valtio säästi komeasti viime vuonna ja tuet alkaa rullata tällä neljänneksen vuosisiirrolla eteenpäin, aika ovela "säästötemppu".

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/voisiko-kyse-sittenkin-olla-jostain-muusta-1.152264

Koski ekana sanoo julkisuuteen saman, mitä minä olen jo monella foorumilla sanonut..
Ei aikuisten oikeasti jonkin tukimaksujutun koodaamiseen mene puoltatoista vuotta, kun yksinkertaisten maajussienkin on haltsattava tämä järjestelmä ja nollatoleranssilla.
AB-alueen emolehmäpalkkio on noussut, kun moni ei osannut hakea koko tukea, kun sitä täytyi hakea uudestaan aikaisemman osallistumisilmoituksen sijaan  :o ;D

http://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/eu-n-tuotantosidonnaisten-palkkioiden-lopulliset-tasot-vahvistettu-vuodelle-2015
http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-2000001180608.html

Turistit olivat ottaneet villieläimen kyytiin, sillä he ajattelivat, että sen on kylmä. He ajattelivat auttavansa vasikkaa.

Tällä tavoin he tekivät kuitenkin vakavan virheen. Yellowstonen kansallispuisto kertoo tiedotteessa, biisoniemo hylkää vasikkansa, jos siihen on tarttunut vierasta hajua.

Puiston työntekijät yrittivät useita kertoja saattaa vasikan takaisin laumaansa, lauma ei enää huolinut sitä keskuuteensa. Lopulta he joutuivat lopettamaan eläimen, sillä se lähestyi jatkuvasti ihmisiä ja aiheutti vaaran turvallisuudelle.
Lueskelin HooKoon alkuvuoden tuloslukuja ja tappiota tullut raakasti ja liikevaihto pudonnut halpuuttamisen takia, jonka kaupat ottaneet omista katteistaan  ::)
Toisena syynä huonoon tulokseen oli naudanlihan puute ja siitä johtuva kova tuottajahinta ruotsissa  :o
Ei voi olla ajattelmatta näin tuottajana, että miksei täältä rahdata ylimääräisiä ruhoja ruotsiin hintatasoa tasapainottamaan molemmissa maissa, vai joutuisiko sitten suomessa maksamaan liikaa tuottajille ?
Maataloustuotteilla on siis ilmaston lämpenemistä kiihdyttäviä vaikutuksia ja niitä on laskettu ja ruodittu melko tarkkaan erityisesti naudanlihan osalta.
Tässä hiljan kuitenkin eräällä viinitilalla vähän vahingossa tuli esiin seikka, että viinin käyttämisessä syntyy 22 litraa hiilidioksidia litraa viinin alkoholiprosenttia kohti  :o
Tuo vahinko liittyi siihen, kun isäntä meinas, että suodattaessa, jos duunari putoo sammioon lattian alla, niin elinaika on muutamia sekunteja siellä..
Yritin vähän googlettaa vertailua nautaan, sikaan kanaan, olueen, maitoon yms, mutta en jaksanu sitten jatkaa mutta kiinnostaa vähän silti..
Ollaanko viinin ilmastovaikutuksista vaan hiljaa, että herrat saa jatkossakin punkkunsa halvalla?
En tiedä onko tämä jo täällä, mutta isoja kotieläinhankkeita kannattais vähän miettiä etukäteen vai mitä Antti?

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/laajentaminen-ei-tuo-tilalle-pikavoittoja-1.140958
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vanha aihe.
: 28.10.15 - klo:23:08
Mä luulin, että yle julkaisee tätä OE materiaalia, mutta otsikon mukaan eläinaktivistit julkaisevat materiaalia.. Ylen toimittajissa on vegaaneja kyllä näitä juttuja tekemässä ja muutenkin verovaroilla toimivan puljun riippumattomuus alkaa olla kyseenalainen  :(

http://yle.fi/uutiset/salavideot_elaintiloilla_sikoja_potkitaan_hakataan_ja_tokitaan_sahkopiiskalla/8411814
Poliisi huutokauppasi hirven ja hinta nousi yli kahdeksaan euroon kilolta ruhona luineen päivineen  :o

Tarttis alkaa myydä naudat hirvinä, niin hinta heti reilusti kolminkertaistuisi!!
Juu, unohdin sitten maksaa kiinteistöveron ekan erän, kun odottelin sitä jokasyksyistä muutospäätöstä, mutta nyt sitä ei koskaan tullut vaan verottaja oli vaan edellisestä vuodesta poistanu 10% maatalousrakennuksista ja piti kantansa syksyyn saakka vaikka olin kakkoslomakkeella poistanu ne nollille. Olis siis pitäny palauttaa se kiinteistöveroilmoitus, mutta luulin verottajan ihan viran puolesta ottavan kakkosen huomioon kuten se on aina ennenkin toiminut. No tuo kauhea rikos sitten kuitattiin tyhjäämällä mun verotili lisättynä kolmen euron korolla ja ku se ei riittäny niin ottivat energiaveropalautuksesta loput ja taas 3 euroa  :o
Ihan kiva korko 146% vuotuista ja lisäx se vajaa parikymppiä kiinteistöveroa loppuun poistetuista rakennuksista  >:(
Täytyy vissiin jatkaa poistojen tekoa ton kiinteistöveron perusteena olevan mukaan kun eivät suostu poistumaan  ;)
Jotain avantin lohkolämmittimiä kookauppa myy jo osamaksulla, taitaa olla oikeasti rahat vähissä tuottajilla  :o
Sivuja: [1] 2 3 ... 7