Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Vuokrataso on selvästi taittumassa, alkaako täppäreiltä loppua rahat?
Viimeisin vuokraus, tosin vaan vuodeksi oli satasen hehtaari..
Lumettomilla alueilla (rannikolla) kattamaton ulkoilutarha halvempi ja ilmanvaihto parempi. Iso ruokintakäytävä tietenkin helpoin, siis sellainen että voi lehmät lukita kummalle puolelle haluaa.
Ja kuinka lie luomuehdot talvijaloitteluineen täyttyy ilman tarhaa...
Jos on ns pitkä laidunkausi, niin talvijaloittelua ei tarvita.
http://yle.fi/uutiset/3-9556074
Kaksi onnellista kuvassa. Vi tuttaako pikkasen ?
Kyllä, juuri tein peltotarjouksen ja ensiviikolla teen pari peltokauppaa, jos "vihreä kevät" jatkuu ´kannattaisi ostaa tuuli- ja kivihiiliosakkeita ..
Ja sehän Anttia harmittaa
Enemmän huvittaa, kun C-alueen tyypit aina korostavat että nimenomaan etelässä maksetaan niitä kovia investointitukia...
Maksettaisiin, mutta kun ei vetelät jaksa hakea.
Odottavat, että joku tuo valmiiksi täytetyt hakupaperit uuninpankolle
Voisi kai sitä tukea rakentamiselle samat tippua kuin Puolangalla, mutta pienen firman tuotantoa kun pitää pyörittää ainakin 200 000€/vuosi pienemmällä rahamäärällä (etelässä tukea esim. meidän tuotoksellamme jotain 5 senttiä/litra, puolangalla 16 senttiä. 2 miljoonaa litraa x 11 senttiä tekee 220 000€), niin voi motivaatio laskea.
Jos sun maitotuet nousisi sen parisenttiä,niin sittekkö ei tarvittaisi kadehtia
Meinaan että c1 alueelta ei juurikaan itketä
Olenko itkenyt? Vai onko tukieroista puhuminen automaattisesti itkemistä?
Kyyllä se siltä kuulostaa
Joku saa aina enemmän rahaa kuin toinen, eli kenenkään saamista rahasummista ei saisi ollenkaan kirjoittaa mitään? Ei vanhusten, tai pakolaisten tai poliitikkojen saamista. Eli kaikki rahasta puhuminen pitäisi lopettaa. Ja kaikki jotka rahasta puhuvat, ovat itkijöitä?
Paitti mä,kun mulla on riittävästi
Paitti jos otettais pohjoiset tuet päältä pois, niin olisit köyhä kuin kirkon rotta.
Jos kerran vasikka jo rekisterissä tietyllä korvanumerolla, niin tilaa korvausmerkit ja tietty yksi kerrallaan ja sitten ilmoitat laskentakeskukseen ja mitätöit ne muut hukassa olevat simple as that.
Rahassa kun ei ole korvamerkkiä, niin on pikkasen vaikea kohdistaa liikenteeltä liikaa perittyjen verojen osoitetta..
Muffini ehti ensin, mutta tosiaan autoilijoilta rahastetaan monta kertaa enemmän verorahaa, mitä tienpitoon käytetään.
Verottajalla on ihan oma termikin, mitä se käyttää näissä tapauksissa, missä talot ja autot on hankittu perin alhaisilla verotettavilla tuloilla ja se on "selittämätön omaisuuden lisäys" ja siitä rapsahtaa mukavasti jälkiveroja.. Yksi naapurin "poika", joka on ollut jo jonkun vuoden vainaakin sai nuorena miehenä joskus siis +50 vuotta sitten kovan veron, kun isuu osti tulottomalle pojalleen uuden auton. Nykyäänhän tuosta tulisi lahjavero.
Yhdelle kaverille, jolla on oikea yritys, johon oli juuri hankittu toinen kaivuri uutena ja tulopuoli oli vähän nihkeässä isojen investointien takia, niin verottaja soitti ja kyseli millä on tultu toimeen kun ei juurikaan tuloja, niin kaveri vastas että muorin eläkkeellä, niin se riitti selitykseksi, no nykyään toi kaveri tuskailee sitten suurien verojensa kanssa
Minä ajantasaistin ennakoiden määrät vastaamaan viime vuoden tuloja.
Ennakot lähes poistuivat (ennen 6000, nyt 450).
yks isäntä meinas pelipaitansa repiä, kun tilitoimiston heppu oli kysynyt, että millä te elätte.
Tilitoimiston hepulta järkiveto sikäli, että tuollaisen tilanteen jatkuessa kannattaa oikeasti valmistautua vastaamaan edellä mainittuun kysymykseen, jonka verottaja tulee esittämään.
Ei ole ollut omalla isännyysaikanani.
Karjanhoidon asiantuntija..
Noinhan mä hiukan epäilinkin..
Paljonko edelliset kirjoittajat on tehnyt puhtaasti maatalouden ulkopuolisia hommia?
Kymmenkunta vuotta on verokirjalla tullut seikkailtua tilan ulkopuolella ja tietty ne tilan työt siinä sivussa, kun verokirjalla jää puolet työajasta vapaaksi muihin koitoksiin. No sen verta kuitenkin kokemusta palkansaajan hommista, ettei tartte duunaria kadehtia.
Onko jollakulla rakennettuna esim. Exceliin suora tiedostonsiirto verottajan järjestelmään. Olisi hienoa lähettää omakin kötöstys sähköisesti. Nyt joutui kirjoittamaan luvut itse sinne nettiin.
Joskus tuli kokeilun jälkeen päätös, että maanostolainan korkoja ei saa vähentää ansiotulon veroilmoituksella "tulonhankkimislainan kuluina", vaan vähennys on tehtävä kakkoslomakkeella. Toisaalta, MYEL-maksujen vähentäminen ansiotuloverotuksessa ei liene kiellettyä.
Tämä oli ajankohtainen siis tapauksessa, jossa haluttiin keventää muiden ansiotulojen veroprosenttia, ja maataloustuloa oli muutenkin vähän.
-SS-
Jaatko maataloustulon puolison kanssa tasan? Muuten en keksi mitä hyötyä/eroa on siinä mitä reittiä joku vähennys päätyy verotukseen eli ykkösellä vähennys ei ole sen arvokkaampi kuin kakkosellakaan.
Tuottavuuden laskemisessakin on vielä aika haaste erottaa palkka ja pääoman tuotto toisistaan. itellä verotuksesta laskettuna palkka tuntia kohti vaan jotain kax kymppiä, mutta pääoman tuottoa tulee sitten liki tuplat.
Todellisuudessa näillä koroilla tuo pääomatulon osuus ei ole noin korkea kokonaisuudesta.
Jonkin verran aiheutti tuo tukisiirtymä säätötarvetta veroilmoituksessa ja myös viime vuoden lopun hankinnoissa, mutta jotenkin siitäkin selvittiin. Ymmärrän osakeyhtiöittämisen kiinnostavuuden tällaisten heittelehtivien tukimaksatustenkin takia eli tulos voi vaihdella normitilan veroilmoituksella aika paljonkin kalenterivuosittain, mutta todellisuudessa rahaa ei tule sen enempää. No onneksi tänä vuonna "liika" tukiraha ei sitten aiheuta enää ongelmia, kun ne tulivat viime vuoden puolella.
Eikös osakeyhtiönkin maatalousverotus tehdä maksuperusteisesti ?
Mielestäni muun toimialan osakeyhtiöllä on vähemmän mahdollisuuksia
suunnitella verotusta, ainakin pitää olla sitten jo alihankkija, toimittaja- ja
asiakasverkoston juonessa mukana, jotta voi pelailla päivämäärillä.
-SS-
Osakeyhtiössä on vakio veroprosentti, eikä tuloksen vuosivaihtelu aiheuta veroprogression kovenemista.
Tätä just meinasin. Nykyisellä tilakoolla alkaa tuo tasausvarauksen summa olla jo melko pieni suhteessa noihin vuosittaisiin vaihteluihin, joten voi jonakin vuonna progressio nousta turhankin suureksi, jos vertaa osakeyhtiön 20% tämän hetkiseen yhteisöveroon.
Onko se pakko kone ym poistot tehdä täysillä, kun sitä poiston määrää säätämällä voisi tasoittaa niitä vuosiheilahteluja? Samalla saattaisi jopa kertyä omaa pääomaa jolloin verottettavasta tulostakin olisi suurempi osa pääomatuloa?
Just näin olen toiminutkin, konepoistoja on yritetty säästellä. Viime vuoden lopussa nettovarallisuus jotain 460k ja siitä koneiden osuus 350k. Mutta kuten tiedät tuo konepoistojen ja nettovarallisuuden sekä verotettavan ansiotulon välillä vallitsee samanlainen kolmiyhteys kuin siinä hölmöläisen peitossa.. Viime vuonnakin tein vain 48k konepoiston, vaikka 98k olis ollu maksimi, mutta toisaalta viimeisestä eurosta maksoin 48,4% veroa..
Ps Siinä mielessä tasausvaraus on menettänyt merkityksensä, että aloittaessani isohkon mullihallin sai tehtyä kolmen vuoden varauksilla, mutta nykyään ei paljoa ole 40,5k varauksesta jäljellä suunnittelu- ja lupaprosessin jälkeen..
Ei siihen tukiralliin aina hehtaareita tartte. Aina ne pellot voi kattaa muovilla tai lasilla ja sit ne tuet alkaa rullaan.
Mikäs ero siinä sitten on, toista mitataan hehtaareilla ja toista neliöillä?
Ei suuri työmäärä välttämättä ole merkki tehottomuudesta, aika usein jollekkin palkkahemmolle täytyy maksaa kahden tunnin palkka hommasta, jonka tekee tunnissa. Ite tein nuorena aika isoja lukemia, nyt vuosiin ei oo enää viittiny paitti kiireaikoina. On niistä kovista tunneista se hyöty, että kohta eläkkeellä kun pinkka kunnossa, vaikka ei vielä viittäkymppiä mittarissa, mutta toisaalta aika romunakin jo..