Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Larppa

Metsätalous / Metsän lannoitus
: 15.07.17 - klo:10:18
Alkoivat kovasti MHYn konttorilla lannoitusta kaupittelemaan ja aivan mahdottomia tuottoprosentteja sijoitetulle pääomalla lupaamaan tolla touhulla.

Onko raadilla kokemuksia metsän lannoittamisesta? Sen verran tiedän että lannoitetusta ei välttämättä kannata omia rakennuspuita ottaa mutta mitä näkemyksiä ylipäätään...

Lisääkö esim lahoriskiä, onko nuo sijoitetun pääoman tuottoprosentit ihan huuhaata vai pitääkö paikkansa, kauanko lannoituksen jälkeen olisi hyvä pitää metsä vielä pystyssä ettei tuleva taimikko ole ihan heinien vallassa? ymym

Kiitos jo etukäteen!
Kasvintuotanto / Syyskylvöt 2017
: 15.07.17 - klo:10:13
Rapsin/rypsin -kylväjät jo liikkeellä? Itellä aikomuksena Reettaa ja Magnifikkiä piilotella maan poveen.

Onko kellään kokemuksia/näkemyksiä syysvehnän huiskakylvöstä? Aikomuksena olisi herneen puinnin jälkeen viskoa lannat ja siemenet pintaan ja mullata kevyesti lautasmuokkaimella. Maalajina Hht eli vettä kestävät/läpäisevät hyvin.

Onko ihan tuhoon tuomittu ajatus vai kannattaako kokeilla? Ja jos kannattaa niin minkälaista siemenmäärää kannattaisi huiskia osa jyvistä kun kuitenkin jää pintaan ja itäminen on vähän mitä on.

Vai onko parempi unohtaa koko juttu ja kylvää ihan perinteisin keinoin? ::)
Kasvintuotanto / Kylvösuunnitelmat 2016
: 21.10.15 - klo:19:50
Avataanpa tällainen kun on puinnit kaiketi kaikilla suurinpiirtein paketissa.

Eli mitä mielessä ensi vuonna laittaa maahan? Itellä on 30% s.vehnää kylvettynä 30%,  tänä vuonna kylvetyllä nurmella (lhp ja säilis) 30%. Keväällä ajatus olis kylvää ohraa 30% ja 10% lisää nurmea. Sopimusviljelymaille kanssa ohraa n. 20ha. Pysyy homma aika simppelinä.

Toisaalta rypsiä/rapsiakin olis kiva laittaa mutta miten lienee niiden neonvalonikotiinien käytön kanssa, saako enää ens vuonna käyttää ja onko viljely ilman noita ihan mission impossible? ???
Niin, jompikumpi tarvis ostaa. Kummallakin on tullut muokattua enkä löydä pahaa sanottavaa kummastakaan. 4 metristä nostolaitekonetta haaveilen. Kertokaa te jotka olette useamman sata hehtaaria ajaneet että kumpaan kallistutte ja miksi, ite ei osaa päättää  ???
Auttakaa miestä mäessä. Talon 30 vuotta vanha klapikattila ja 3000 litran varaaja vetelevät viimeisiään ja tarvis saada tehtyä päätös uudesta lämmitysmuodosta. Tilalla on 100 neliön lämmin korjaamotila jota tällä hetkellä pidetään lämpimänä 30 kW masterilla jonka perässä on termari. Viljankuivaamo on 2004 valmistunut 200 hl Arska jonka uunilla kyllä vielä käyttöikää jäljellä mutta märissä päiväunissa olen haaveillut viljan kuivaamisesta jollain muulla kun öljyllä, hakkeella siis. Talo on vanha hirsimökki jossa neliöitä n. 280, taloon tehdään remontti tässä talven ja kevään aikana, lisälämmöneristystä ei tehdä mutta vesikiertoisia pattereita vaihdetaan osassa taloa vesikiertoiseen lattialämmitykseen.

Eli kysymys kuuluu minkä hemmetin lämmitysmuodon valitsen. Hakelämpökeskus olisi ehkä kiinnostavin mutta alkuinvestointi hiukan hirvittää ja haavena on ollut että hakkeella lämmitettäisiin myös korjaamohallia ja ehkä kuivattaisiin noita stanan kannattavia rehuohria, eli kanaalin vetoa tulisi n 200 metriä ja toisaalta kattilankin on oltava jonkin kokoinen että sillä jyvistä saisi vettä irti. Tilalla on kyllä metsää mistä oman hakepuun saisi vaivattomasti ensiharvennusten yhteydessä talteen.

Toisena vaihtoehtona olen pitänyt pellettivehkeitä joilla lämmittäisi pelkän pirtin, halli saisi lämmetä löpöllä ja viljat kuivattaisiin öljyllä niinkuin tähänkin asti, mietityttää vaan kadunko kymmenen vuoden päästä suhteellisen kalliilla papanoilla pirttiä lämmitellessä sitä ettei ollut rohkeutta rakentaa niitä hakevatkaimia  :-\
Sivuja: [1]