Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 170

Viestit - Husokki

Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 01.03.18 - klo:18:10

http://loimaa.fi/kuulutuksia/pellonvuokraus

650 €/ha

OnjuuOnjuu vähintään
Joku luomumies pistää

Ei vaan, Vampulassakin jo kuitenki 400 pintaan tarjoukset ollu tänätalvena tavannoimiseen viljelyyn.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 18.10.17 - klo:21:14
Tänään alko rapsin puinti sujua. Komiaa parimetristä kasvustoo ja sato alustavasti 3-4 tonnin väliin.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 16.10.17 - klo:18:42
Juu kyl noi pystyt öljykasvit on niitä ihanimpia puitavia eikä tommonen neljän rekallisen rapsitilikään nyt mitään sylettämään pistä vaikka hinta kolmessa kuormassa onkin heikko.

Sunnuntaina yks kaappi rapsia pois. Kosteus jossain kolmenkymmenen tietämissä. Kolmen hehtaarin lohko,kaks lenkkiä ja seulat täysin tukossa ja kaikki yli.Toisaalta lakonen vehnä oli vesimärkää, että rapsi siinä mielessä parempaa ja laatu säilyy paremmin. Ja voi se elokuussakin sataa kolme viikkoa, kun aikanen ohra tai kaura olis valmista, itää sekin.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 04.08.17 - klo:14:09
Koska sitä vettä oikein tulee, kun aina vaan luvataan, mutta mitään ei näy, eikä kuulu.

Tulee tulee koko ajan, täällä mikäseoli, vesijättömaassa, taijokusellanen....

Mittarin verran tullu tänään
Kasvintuotanto / Vs: Rypsistä rapsiin
: 26.06.17 - klo:21:09
Joo komiaa on. Vehnät kasvaa. Ohrat hiukan kärsii märkyydestä tai jostain mut ei oo keltaseksi vielä vetäny. Rapsille ajettu viikko sitten brassitrel brota ja samalla karatea kuoriaisille. Tällä viikolla tarkotus ajaa huiskalla lisää typpeä ja rikkiä.
Kasvintuotanto / Vs: Kasvinsuojelu 2017
: 18.06.17 - klo:21:02
Viljat ajettu ekaan kertaan kaikki ja ruisku pesty. Illalla tarkoitus ajaa rapsille karate zeonia ja brassitrel prota kun vaan tuuli tyyntyis.
Ruuvikuljetin vai ketjukuljetin viljasiilon täyttöön?
Jotain Jussin ruuveja kovin tarjoovat, mutta tonnin kaks pistää lisää ni saa Svean tai Scandian 60tn ketjukuljettimen. Vähän täytyy ylämäkeen laittaa menemään, mutta sekin riippuu minkä merkkisen siilon laittaa. Arskan teräskartio tuntuu paremmalta verrattuna Antin sisäkartioon. Tornumin myyntimies hiihtää lapisa, lupas soittaa alkuviikolla. Muut merkit menee äkkiäkatottuna niin korkeeksi, ettei sovellu ton kuivurin nurkalle.
Tyhjennykseen yhdeksänmetrinen suoravetonen Nuuja?
MTT raportissa nro 153 on huonoja uutisia ruiskusten voimaan uskoville. DON toksiinit ovat tartunnasta riippuvaisia, kasvukauden aikaisella torjunnalla tai peittauksella ei ollut vaikutusta sadon DON - arvoon. Tärkeimpänä tekijöinä arvojen ankaruuteen  olivat alueellinen kasvupaikka Suomessa, sää noin 2 viikkoa tähkälletulosta ja lajike (tämä viimemainittu saattaa olla sään toissijainen vaikutusmuoto) .

Kylvö- ja muokkausmenetelmistä ei mainittu juurikaan mitään, vaikka kasvinjätteet olivat pääsääntöinen tartunnan kuljettaja vuodesta toiseen.

-SS-

Juurikin noin ja samoin tuo tautiruiskutus.....

Isot jyvät siemeneksi ja jo puinti-kuivausvaiheessa jyvät akanoista--> Paljon tuulta. Nuukuus vaivaa isäntää ja kaikki paskat pyritään keräämään kärryyn ja siiloon.

Lajittelu rankalla kädellä.


Ja toki, ne sääolosuhteet syksyllä.....

Avenan viljelijätilaisuudessa puhuttiin, että kukinnan aikaisella säällä on vaikutusta. Siihen aikaan sadetta ja kosteeta ni donit nousee
Ei näkyny sua...
Ei kai muuta tartte kattella kun Horsch pronto kaikilla varusteilla
muakin on alkanut toi juurikas panettaa. olis sopivia tasasia vuokralohkoja siihen. ei mene kuulemma lakoon vaan suorastaan nauttii kananpötköstä esim. 20 kuution levitysmäärällä, joka pudottanee myös tuota lannoituskustannusta. lähtiskö koittaan muutamalla kymmenellä hehtaarilla, kai ne joku nostaa sit.

Olin sokerijuurikaspäivillä ja kovin tuntuvat tarvitsevan uusia tuottajia. Hinta ollut kait kaksinkertainen vielä muutama vuosi sitten nyt 26€ tn.
Maat saa ainakin piukkaan jos ei muuta. Rahtinosto pitkästi 300 €/ha, kallis siemen ja kasvinsuojelu. Ruiskun ja traktorin raidevälit tarttis säätää riviväliin, jos ei ala panostamaan haraukseen ja riviruiskuttimiin. Sit on vielä se miljoonankilon aumanpeittäminen ja muut suttaamiset. Pitäs oljella peittää ja Roballa kyytiin.
Rapsia ja kauraa vaan rahakasviksi
Päivän paikallisliuskassa oli tarjottu 17000€/ha 17hehtaarin avo-ojaläntistä, yksityisen toimesta.

Euroissa kylpevä kyläpahasemme päätti käyttää etuosto-oikeutensa.

Liuskassa siis luki moinen asia.

Vartoos vähä, ni saa lukea pöytäkirjoista ketä on tän vuoden vuokrakunkku
Kai nää vuokralle laitetaan ainaki ens alkuun?
Noissa saksalaisissa, ruotsalaisissa ja ranskalaisissa ollut eniten ongelmia.

Mää nään kuukauden päästä onko savut samat väykyssä kun viime vuonna, 0.09.

0.02 kävin kellottamassa baijerilaiseen
Mitäs täällä ollaan mieltä pellon ostosta tänä päivänä? 13 ha pitäisi huomenna taas velaksi ostaa niin paljonko olisitte valmiita maksamaan ihan keskinkertaista salaojitettua maata 2 lohkoa hyvien teiden varressa. Ja mielellään asiallisia vastauksia. :-[

Täällä laskee hinnat, nyt on 18ha ollu tarjolla jo yli kuukauden ja puolet ei edes kiinnostanu ja toisesta puolikkaasta on tarjottu joku nimellinen summa mitä myyjä ei hyväksy.

Terveisiä pankin johtokuntiin, 15000-18000e lainotukset oli fiksua, vakuudet sulaa ku lumiukko huhtikuulla, ensin putoo mustat hampaat, sitten silmät ja viimiseks jäljelle jää porkkananenä.......


Jaa pääsis halvalla siihen tein aukeelle ja kuivuri kaupan päälle?

Kuivuri maksaa erikseen, näin oon käsittäny.

Halvalla ei pääse. Kalliilla pääsee mut taitaa olla laskimessa uudet patterit muutamilla, toivottavasti ei liian myöhään, tulee lisää myyntiin.

Ja toisaalta, nälkä ei aina kasva syödessä, jossakin vaiheessa joutuu paastolle.......

Se voi olla että pankinjohtaja on vaihdattanu ne patterit, mutta vuokratarjouksia tehdään edelleen niillä vanhoilla pattereilla
Mitäs täällä ollaan mieltä pellon ostosta tänä päivänä? 13 ha pitäisi huomenna taas velaksi ostaa niin paljonko olisitte valmiita maksamaan ihan keskinkertaista salaojitettua maata 2 lohkoa hyvien teiden varressa. Ja mielellään asiallisia vastauksia. :-[

Täällä laskee hinnat, nyt on 18ha ollu tarjolla jo yli kuukauden ja puolet ei edes kiinnostanu ja toisesta puolikkaasta on tarjottu joku nimellinen summa mitä myyjä ei hyväksy.

Terveisiä pankin johtokuntiin, 15000-18000e lainotukset oli fiksua, vakuudet sulaa ku lumiukko huhtikuulla, ensin putoo mustat hampaat, sitten silmät ja viimiseks jäljelle jää porkkananenä.......


Jaa pääsis halvalla siihen tein aukeelle ja kuivuri kaupan päälle?
Kasvintuotanto / Vs: Rypsistä rapsiin
: 04.12.16 - klo:20:23
Tuon kilpailun sadot puitiin koeruudun kokoisilta kappaleilta ei käytännön viljelyksiltä. Käytössä oli EU säännöt kaikkee sai ajaa ei tarvinnu Ruotsin rajoja noudattaa.

Mikä SS on siis CL siemenkustannus + Clamox, tuo satanenko yhteensä vero nolla? Kyllähän normisiemen, Galera ja Targa juolismäärällä ottaa melkein saman.

Tilasin jo 300 kg Proximoa mutta haluan jakaa sadonkorjuuta kylvämällä osan aikaisemmalla. Yksi lohko on hukkista ja tänä vuonna siellä oli juolaa pahasti. Sen tietää vasta keväällä miten glyfo+kyntö tehosi. Sinne voisi ajatella Clearfieldiä. Lähinnä harmittaa sitten ruiskunpesut. Meinaan laittaa rapsia yli 50 ha ja hernettäkin joten pesua riittää vaikkei tarvisi rapsipyttyjen välissä pestäkään. Tosin se on vaan se yksi Clamox -pytyllinen. Riittääkö sille 140 L/ha vettä ni pääsis ton 21 ha lohkon pytyllä?

Toinen vaihtoehto on ottaa Cleopatraa osa ja ajaa tolle lohkolle Targa. Tai mikä se Hankkijan aine on? Sillä on sama käyttömäärä vaikka olis juola tai hukkis. Muistaakseni halvempi käyttää jos vaatii juola-annoksen Targaa (tai Agilia).

Hinnat senkin nousee. Täysin ylivoimainen ensi vuonna ei viljat nouse millään niin paljoa. Älkääkä narisko että kaikki kun kylvää ni hinnat laskee. 384 € saa syksyllä kun nyt kiinnittää. Kasvinsuojelu saattaa tuntua kalliilta (Galera, Tatga, Avaunt, Efilor ja pyret) mutta kun huomioi halvan siemenkustannuksen ja öljykasvipalkkion niin johan tasoittuu. Samoin kuivaus per ha on viljoja edullisempi. Kotona tarvis kesäkuu viihtyä sit ottaakin kesälomaa syyskuun loppuun.


Kuulin juttua, et Majongia 4 kiloo hehtaarille, broilerin lantaa isolla säädöllä ja pikkasen ruiskuttaa ni tulee vajaa neljä tonnia hehtaarilta. Tarkotus koittaa alustavasti 20 hehtaarilla, aveenalle sopimus ja loimaalle kippaus sitä mukaa kun pui, jos kuitenkin on siiloista pulaa syksyllä. Tarttisko kiinnittää edes osaa sopimuksesta??
Sivuja: [1] 2 3 ... 170