Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 155 156 [157] 158 159 ... 346

Viestit - ja101

Kyl tos kutostiellä ainakin viikonloppu liikenne alkaa jo maalis huhtikuussa ja loppuu joskus lokakuussa. Perjantaina landelle ja sunnuntaina stadiin...

Puoli vuotta silti elettävä muulla ja kyl toi markkinointia ja aikaa vaatii.. ja mikäli jokaselle työtunnille laskettaisiin oikea korvaus niin voisi suoramyynti olla aika pientä. Toisille se on enemmänkin elämäntapa ja se suotakoon heille.. ovatpa jotenkin lyömässä kapuloita isojen rattaisiin..
Epäilen ettei mitään. Jos joku erehtyy kysymään mtk:n kantaa niin vastaus on jotain tyyliin ettei yksittäisen tuottajan tilanteesseen puututa.

Mtk:lla on liian kiire huolehtia maidontuottajien asemasta että muistaisivat että on muitakin tuotantosuuntia..
Eiköhän kumminkin sikapuolenkin ole aika ottaa se lusikka ihan omaan kauniiseen käteen ja etsiä syyllisiä muualta kuin toisista tuotantosuunnista. Kauppa ja muut asiaan liittyvät loiset kuppaa mennen tullen ja palatessa,mutta syy näkyy kumminkin löytyvän aina toisista viljelijöistä.

Se on tolle kateelliselle aivan sama mitä kirjoitat . Se parka sattuu vihaamaan maidontuottajaa eikä usko vaikka sille mitä sanois .
Ei MTK voi sopimuksiin puuttuakkaan , eikä ole kiintiöistäkään jyrähtänyt koska asialle ei mitään voi .
Sorkkikselle taitaa sarkasmi olla vieras asia.. olet siinä oikeassa että mtk kun ei voi muuta kuin voivotella tilannetta eikä se voi sopimuksiin puuttua.

Ja magia kyllähän sä siinä olet oikeassa, että kauppa se suurin roisto kenties on, mutta tuottajatkin ovat kyllä aika tyhmiä. Alan kannattavuus on ollut reilut 10 vuotta niin huono että yhtään uutta investointia ei olisi kannattanut tehdä. Joku kuitenkin uskonut ja investoinnut ja reilusti. Ei ole tuotanto tippunut tarpeeksi ja tavaraa senkun työntää tulemaan.. ei kaupan tarvii tehdä mitään kun sika kasvaa joka päivä.. sama se on maidossakin investoikaa vaan sillä ette hintaa saa nousemaan..
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 16.06.20 - klo:20:32
Monet pyrkii hurjiin satoihin ja kasveille ajetaan monenlaista ainetta ja lannoitetta ja sitten unohdetaan se tärkein eli vesi. Eikö olisi kaikein paras, että sadetettaisiin viljoja ja kun kosteusolosuhteet ovat kunnossa niin sitten laitetaan muu tarpeellinen lisäaine. Tiedän, tiedän että tulee vastaväitteet, että vaatii kalustoa, energiaa, ei sovellu kaikille lohkoille ja tietysti vaatii vedenottamon. Puimureihin ja traktoreihin satsataan kuitenkin satojatuhansia ja ne ei kuitenkaan tuota yhtään satoa. Tällaisina kuivina vuosina yhden traktoin verran satsaaminen sadetuslaitteistoon voisi antaa aika hyvän tuoton ja silloin nuo muut panostukset tulisivat täysimääräisinä käyttöön. Energiapuoleen varmaan löytyisi ratkaisua aurinkosähköstä osittain. Vettä on helppo ja halpa johtaa pitkiäkin matkoja.  Voi olla, että olen täysin väärässä...
Omalla kohdalla suurimmaksi ongelmaksi muodostuisi se, että noi ojapahaset mitä kulkee lohkojen reunoilla alkavat olemaan melko kuivia. Ei sieltä tarvii mitään pumppailla. Jos löytyisi jokin isompi vesistö niin varmaan olisikin sadetuskalusto.

Edellä mainitusta syystä en ole tutustunut sadetuskalustoon tarkemmin, mutta mitä olen lehdistä lukenut niin hyvin valvottuja öitä tuntuu olevan sadettajilla. Eli kesäkuuksi täytyisi siirtyä yövuoroon.. Ei oikein houkuta. Eli tehokkuutta täytyisi saada ja vanhat tuikot ei edusta sitä..

Mitä yleisesti tulee viljelyyn niin se mitä tuota tavanomaista tuli harjoitettua niin aika perus setillä mentiin. Mahdollisimman paljon suorakylvö, lannoitusta jaettiin tulevien sateiden alle. Yleensä torjuttiin vain rikat, joskus tautiaineita. Lako hoidettiin yleensä niin, että lujakortinen lajike ja lannoitus järjellinen eli ei tarvetta pahemmin torjua lakoa. Aktiivisempaa viljelyäkin kokeiltiin, mutta jotenkin jäi sellainen fiilis ja laskelmatkin sen osoitti ettei lisääntyneelle työlle saanut vastinetta. Aineet jotenkin sai katettua lisäsadolla. Nooh ruiskukin oli jo iäkkäämpi niin ei sillä monia kymmeniä hehtaareja yössä vetänyt. Tai oikeastaan illassa.. Jossakin vaiheessa uni voitti.

Aika ongelmallinen tukien kanssa kun ne pitäis hakea tänään ja tarjoukset päättyvät huomenna...

Kaiketi ne sitten joku hakee tänä vuonna...

Halpaahan tuo vielä on mut eipä viljelyedellytyksetkään tuolla korkeudella hääppöset ole...
Epäilen ettei mitään. Jos joku erehtyy kysymään mtk:n kantaa niin vastaus on jotain tyyliin ettei yksittäisen tuottajan tilanteesseen puututa.

Mtk:lla on liian kiire huolehtia maidontuottajien asemasta että muistaisivat että on muitakin tuotantosuuntia..
Kasvintuotanto / Vs: Uudella systeemillä
: 15.06.20 - klo:08:15
paljon käytätte oikein siementä?   ite en ole vuosikausiin kylvänny yli 180 kiloa/ha   ja monta kertaa manannu kun jo 150 kiloa on suojaviljana liian tihiää..                      joko teillä on siemen toooosi isoa tahi sit kilot ei ole kiloja..
Ohrat jostai 250 kilosta ylöspäin. Kaurat reilusta 200 kilosta ylöspäin. Kevät vehnää sitten yleensä se n. 300 kiloa..

Mutta sorkkis miten se EU:n huono politiikka on tämän aiheuttanut? Me ollaan osa eu:ta ja sinä yhtälössä tavaran vapaa liikkuminen on sallittua niin jos ei pystytä kisaamaan eu:n tuotannon kanssa niin oma tuotanto on sopeutettava siihen mikä saadaa menemään kaupaksi..

Venäjän pakotteet aiheutti sen ettei juustot menneet kaupaksi Venäjälle muutakuin salakuljettamalla . Kiintiöiden poisto lisäsi maidontuotantoa muunmuassa Irlannissa ja muuallakin , tavaraa liikaa markkinoille ja hinnat romahti . Maitojauhetta varastoitiin liian pitkään ja hinta huono . Maailmalla on vientitukia jotka sotkee Suomen markkinoita , lammas hyvä esimerkki .

Eeuu jatkaa härkäpäisesti Venäjän pakotteita vaikka hyötyä ei ole .

Noniin halusin että nyt kirjoitit sen tuohon, että tulee sitten tyhmällekkin lukijalle selväksi. Kyl mä tän tiesin.
Nyt esitänkin kysymyksen, kun Venäjä on tunnetusti epävarma kauppakumppani ja vaikka tämän tuontirajoituksen aloittaja oli ehkä EU niin venäläiset meni kuitenkin eka sinne ukrainaan. Mut tää nyt on sivuseikka, pakotteet joka tapauksessa tuli. Mutta siis Venäjä on kuitenkin epävarma kauppakummani ollut iät ja ajat. Miksi valio on rakentanut toimintaansa sen varaan, että maitotuotteiden menekki venäjälle on taattu ikuisuuden? Olisiko syytä ollut jo aiemmin rajoittaa toimintaa tai viimeistään siinä kohtaa kun pakotteet tuli löydä jarrut pohjaan?

Eu:n kiintiöiden poisto nyt mielestäni on ollut näkyvissä jo pitkän aikaa. Mikään kiintiöinti systeemi nyt ei vaan tälläisessä EU:ssa toimi. Tähänkään ei varauduttu ja otettu vaikka mallia muista tuotantosuunnista mitä käy? Luultiinko oikeasti, että voidaan kilpailla tuonnin kanssa tai mennä kilpailemaan eu markkinoille meidän kustannustasolla? Hämärtyikö homma sen vuoksi, että tuet ovat olleet niin anteliaat?

Pitäisikö suomen maksaa nyt sitten vientitukea maidolle, että saadaan sille vielä yksi tukimuoto lisää? Siitä ollaan samaa mieltä, että pakotteista ei mitään apua ole ollut ainakaan tähän asti. Venäjällä talous kyllä köhii, mutta kansalta se siellä otetaan niinkuin ennenkin. Jos ja kun pakotteet joskus loppuvat niin toivottavasti valio nyt tajuaa ettei ala lisäämään tuotantoa sen vuoksi, että saadaan taas viedä tavaraa hyvään hintaan venäjälle. Ja jos kuitenkin alkaa niin ei hoitakoon ongelmansa sitten seuraavalla kerralla itse kun venäjän suunnalta rajat menee kiinni. Älkääkä tulko muiden jussien kukkarolle tai veronmaksajien lompakoille.

Itse pelkään, että kun nyt sikaa viedään euroopasta kiinaan niin mitäs sitten kun se ovi joskus sulkeutuu? Euroopassa lisätään kiivaasti tuotantoa ja sen jälkeen se ylimäärä purataan johonkin ennenkuin tuotantomäärä saadaan sopeutettua. Se purkupaikka on suomi, kun täällä ei pystytä kisaamaan eurooppalaisen halvan lihan kanssa. Nyt jos tähän vielä yhdistetään se josta merkkejä on hieman näkynyt, että tuotantoa lisättäisiin täälläkin niin mitäs luulette lihan hinnalle käyvän? Aivan oikeen siinä ollaan sitten taas ongelmissa.

Ee kannata pelätä päevää jota ee ole vielä edes tullu. Kiinaan sitä sikalihaa kyllä aena mennee. Seon pientä mitä suommalaeset pystyy kiinnalaesija  tuassa lihaasiassa aottammaan. Kaeken maailman sikaliha sei kiinnalaesille kelepaakkaa pittää olla suommalaesta. :D
Ei sitä pelätä tarvitse, mut asiassa pitää olla realisti.

Eli sikaloilla menee nyt hyvin kuten Antti-X tuonne kirjoitti . Halpa rehu , halpatyövoima ja paremmat markkinat . Vapaa porsituksen tuki tekee entistä paremmat mahdollisuudet laajentaa tuotantoa .
Nii Antti-X tais kommentoida maidontuotantoa ettei homma niin huonoa ole :D

Vilja on halpaa, rehut ei muuten. Työvoiman halpuutta epäilen jo ihan sen vuoksi, et jos pykälien mukaan suomessa maksetaan niin on kaiken maailman maksuja joita sen varsinaisen palkan päälle tulee. Markkinat ei ole muuttuneet yhtään mihkään. Kiinaan viedään, mutta kuinka kauan ja ei se tuottajan yleiseen hintatasoon ole vielä vaikuttanut. Joo nyt hk nosti hintaa toukokuussa kun porsas nousi oliko se maaliskuussa. Nooh nyt possun hinta tippu takas mistä se ennen nostoa lähti ja eiköhän se lihan hinta tipu viimeistään juhannuksen jälkeen tai sitten ihan lopullisesti elokuussa kun kalliit porsaat on saatu suurin piirtein teuraaksi. En mä nyt mitenkään valoisana hommaa pidä.

Jos sä ymmärtäisit järkipuhetta eikä olisi vaaraa, että levittäisit tietoa ympäriinsä niin voisin esittää sulle laskelmat että miltä se homma näyttää. Sulla nyt tuntuu olevan se asenne et sikaukoilla menee aina paremmin niin turha tätä keskustelua on jatkaa. Jos sikapuolella oikeasti menisi hyvin niin investointi ja peruskorjaustahti olisi ihan toista, rakennuskanta on kuitenkin jo pääsääntöisesti melko vanhaa suurimmat rakennusvuodet ajoittuu sinne 90-luvun lopulle 2000 luvun alkuun. Kyllä siellä alkais jo peruskorjaus tarvetta olemaan.

Vapaaporsitustuki on hyvä sitä en voi kiistää vaikkein tarkkaan sitä tunnekkaan. Siinä on nyt tarjottu selvää porkkanaa jolla häkkiporsituksista luovuttaisiin ja siirryttäisiin vapaaporsitukseen. Tämä mielestäni enteilee sitä, että jossakin vaiheessa vapaaporsituksesta tulee pakollista. Kyllä mäkin varmasti muutostöitä alkaisin tekemään jos emakkola olisi, mutta että uutta emakkolaa tähän saumaan niin ensinnäkin ei taitaisi saada tuotantosopparia minkään lihatalon kanssa ja toisekseen en tuesta huolimatta näe toimintaa kannattavana tällä hetkellä. Tai siis ainakaan mun laskelmat ei sitä näytä.

Työvoimasta joutuu maksamaan ylimääräisiä kuluja myös Tanskalainen tuottaja . 101 kyllä itse väittää maidontuotannon olevanniin kannattavaa että vaikka ei se sitä ole .

Jäljellä olevista maitomarkknoista käydään kova taistelu jonka voittaa kenellä raha riittää . Tuottajille tämä merkitsee alhaista tuottajahintaa .
On se ainakin jollakin lailla kannattavaa ollut kun melkein joka lehteen on mahtunut uusi navettaesittely... Ei kai noita muuten tehtäisi jos se tappiota tuottaisi? Varmaan ajat tiukentuneet ja edelleen tiukentuvat, mutta niin se taitaa joka tuotannon alalla olla. Maito on joka tapauksessa saanut pidemmän aikaa porskuttaa menemään. Joo kyllä varmaan tanskassakin sivukuluja palkasta maksetaan, mutta silti epäilen, että mahtaako tanskassa työvoima olla kalliimpaa kuin suomessa.. 

Ja kai sekin jotain kertoo kun tila jolla sikoja sekä maidontuotantoa niin siihen maitoon siellä on viimeiseksi panostettu. Eikä oo mikään pikkutila. Oliko siellä nyt 300 lehmää yhteisnavetassa ja 2-3 tuhatta sikaa plus osakkuus tonnisessa emakkolassa.. Kuulin juttua, että isäntä todennut jotenkin siihen tyyliin että mitään järkeä ei vikassa sikalainvestoinnissa ollut vaan olisi nekin rahat pitänyt laittaa navettaan kiinni..

Siitä olen samaa mieltä, että jäljelle jäävistä markkinoista käydään ainakin toistaiseksi kisaa on sitten kyse mistä tahansa tuotannon haarasta. Se asia nyt vain on niin ettei kaikkea maitoa tarvita ja mikäli aikoinaan olisi osattu painaa jarrua niin pudotus olisi ollut pehmeämpi. Tilanne on hyvä niille jotka ovat ihan viimeaikoina investoinneet, heillä pitäisi olla eniten aikaa jäljellä tuotantoympäristön kanssa, ennen pakollista peruskorjausta. Joillekkin rajoitus voi olla että tuli liian aikaisin kun uusi vasta suunnitteilla, mutta johonkin se raja on vedettävä.

Mutta sorkkis miten se EU:n huono politiikka on tämän aiheuttanut? Me ollaan osa eu:ta ja sinä yhtälössä tavaran vapaa liikkuminen on sallittua niin jos ei pystytä kisaamaan eu:n tuotannon kanssa niin oma tuotanto on sopeutettava siihen mikä saadaa menemään kaupaksi..

Venäjän pakotteet aiheutti sen ettei juustot menneet kaupaksi Venäjälle muutakuin salakuljettamalla . Kiintiöiden poisto lisäsi maidontuotantoa muunmuassa Irlannissa ja muuallakin , tavaraa liikaa markkinoille ja hinnat romahti . Maitojauhetta varastoitiin liian pitkään ja hinta huono . Maailmalla on vientitukia jotka sotkee Suomen markkinoita , lammas hyvä esimerkki .

Eeuu jatkaa härkäpäisesti Venäjän pakotteita vaikka hyötyä ei ole .

Noniin halusin että nyt kirjoitit sen tuohon, että tulee sitten tyhmällekkin lukijalle selväksi. Kyl mä tän tiesin.
Nyt esitänkin kysymyksen, kun Venäjä on tunnetusti epävarma kauppakumppani ja vaikka tämän tuontirajoituksen aloittaja oli ehkä EU niin venäläiset meni kuitenkin eka sinne ukrainaan. Mut tää nyt on sivuseikka, pakotteet joka tapauksessa tuli. Mutta siis Venäjä on kuitenkin epävarma kauppakummani ollut iät ja ajat. Miksi valio on rakentanut toimintaansa sen varaan, että maitotuotteiden menekki venäjälle on taattu ikuisuuden? Olisiko syytä ollut jo aiemmin rajoittaa toimintaa tai viimeistään siinä kohtaa kun pakotteet tuli löydä jarrut pohjaan?

Eu:n kiintiöiden poisto nyt mielestäni on ollut näkyvissä jo pitkän aikaa. Mikään kiintiöinti systeemi nyt ei vaan tälläisessä EU:ssa toimi. Tähänkään ei varauduttu ja otettu vaikka mallia muista tuotantosuunnista mitä käy? Luultiinko oikeasti, että voidaan kilpailla tuonnin kanssa tai mennä kilpailemaan eu markkinoille meidän kustannustasolla? Hämärtyikö homma sen vuoksi, että tuet ovat olleet niin anteliaat?

Pitäisikö suomen maksaa nyt sitten vientitukea maidolle, että saadaan sille vielä yksi tukimuoto lisää? Siitä ollaan samaa mieltä, että pakotteista ei mitään apua ole ollut ainakaan tähän asti. Venäjällä talous kyllä köhii, mutta kansalta se siellä otetaan niinkuin ennenkin. Jos ja kun pakotteet joskus loppuvat niin toivottavasti valio nyt tajuaa ettei ala lisäämään tuotantoa sen vuoksi, että saadaan taas viedä tavaraa hyvään hintaan venäjälle. Ja jos kuitenkin alkaa niin ei hoitakoon ongelmansa sitten seuraavalla kerralla itse kun venäjän suunnalta rajat menee kiinni. Älkääkä tulko muiden jussien kukkarolle tai veronmaksajien lompakoille.

Itse pelkään, että kun nyt sikaa viedään euroopasta kiinaan niin mitäs sitten kun se ovi joskus sulkeutuu? Euroopassa lisätään kiivaasti tuotantoa ja sen jälkeen se ylimäärä purataan johonkin ennenkuin tuotantomäärä saadaan sopeutettua. Se purkupaikka on suomi, kun täällä ei pystytä kisaamaan eurooppalaisen halvan lihan kanssa. Nyt jos tähän vielä yhdistetään se josta merkkejä on hieman näkynyt, että tuotantoa lisättäisiin täälläkin niin mitäs luulette lihan hinnalle käyvän? Aivan oikeen siinä ollaan sitten taas ongelmissa.

Ee kannata pelätä päevää jota ee ole vielä edes tullu. Kiinaan sitä sikalihaa kyllä aena mennee. Seon pientä mitä suommalaeset pystyy kiinnalaesija  tuassa lihaasiassa aottammaan. Kaeken maailman sikaliha sei kiinnalaesille kelepaakkaa pittää olla suommalaesta. :D
Ei sitä pelätä tarvitse, mut asiassa pitää olla realisti.

Eli sikaloilla menee nyt hyvin kuten Antti-X tuonne kirjoitti . Halpa rehu , halpatyövoima ja paremmat markkinat . Vapaa porsituksen tuki tekee entistä paremmat mahdollisuudet laajentaa tuotantoa .
Nii Antti-X tais kommentoida maidontuotantoa ettei homma niin huonoa ole :D

Vilja on halpaa, rehut ei muuten. Työvoiman halpuutta epäilen jo ihan sen vuoksi, et jos pykälien mukaan suomessa maksetaan niin on kaiken maailman maksuja joita sen varsinaisen palkan päälle tulee. Markkinat ei ole muuttuneet yhtään mihkään. Kiinaan viedään, mutta kuinka kauan ja ei se tuottajan yleiseen hintatasoon ole vielä vaikuttanut. Joo nyt hk nosti hintaa toukokuussa kun porsas nousi oliko se maaliskuussa. Nooh nyt possun hinta tippu takas mistä se ennen nostoa lähti ja eiköhän se lihan hinta tipu viimeistään juhannuksen jälkeen tai sitten ihan lopullisesti elokuussa kun kalliit porsaat on saatu suurin piirtein teuraaksi. En mä nyt mitenkään valoisana hommaa pidä.

Jos sä ymmärtäisit järkipuhetta eikä olisi vaaraa, että levittäisit tietoa ympäriinsä niin voisin esittää sulle laskelmat että miltä se homma näyttää. Sulla nyt tuntuu olevan se asenne et sikaukoilla menee aina paremmin niin turha tätä keskustelua on jatkaa. Jos sikapuolella oikeasti menisi hyvin niin investointi ja peruskorjaustahti olisi ihan toista, rakennuskanta on kuitenkin jo pääsääntöisesti melko vanhaa suurimmat rakennusvuodet ajoittuu sinne 90-luvun lopulle 2000 luvun alkuun. Kyllä siellä alkais jo peruskorjaus tarvetta olemaan.

Vapaaporsitustuki on hyvä sitä en voi kiistää vaikkein tarkkaan sitä tunnekkaan. Siinä on nyt tarjottu selvää porkkanaa jolla häkkiporsituksista luovuttaisiin ja siirryttäisiin vapaaporsitukseen. Tämä mielestäni enteilee sitä, että jossakin vaiheessa vapaaporsituksesta tulee pakollista. Kyllä mäkin varmasti muutostöitä alkaisin tekemään jos emakkola olisi, mutta että uutta emakkolaa tähän saumaan niin ensinnäkin ei taitaisi saada tuotantosopparia minkään lihatalon kanssa ja toisekseen en tuesta huolimatta näe toimintaa kannattavana tällä hetkellä. Tai siis ainakaan mun laskelmat ei sitä näytä.

Mutta sorkkis miten se EU:n huono politiikka on tämän aiheuttanut? Me ollaan osa eu:ta ja sinä yhtälössä tavaran vapaa liikkuminen on sallittua niin jos ei pystytä kisaamaan eu:n tuotannon kanssa niin oma tuotanto on sopeutettava siihen mikä saadaa menemään kaupaksi..

Venäjän pakotteet aiheutti sen ettei juustot menneet kaupaksi Venäjälle muutakuin salakuljettamalla . Kiintiöiden poisto lisäsi maidontuotantoa muunmuassa Irlannissa ja muuallakin , tavaraa liikaa markkinoille ja hinnat romahti . Maitojauhetta varastoitiin liian pitkään ja hinta huono . Maailmalla on vientitukia jotka sotkee Suomen markkinoita , lammas hyvä esimerkki .

Eeuu jatkaa härkäpäisesti Venäjän pakotteita vaikka hyötyä ei ole .

Noniin halusin että nyt kirjoitit sen tuohon, että tulee sitten tyhmällekkin lukijalle selväksi. Kyl mä tän tiesin.
Nyt esitänkin kysymyksen, kun Venäjä on tunnetusti epävarma kauppakumppani ja vaikka tämän tuontirajoituksen aloittaja oli ehkä EU niin venäläiset meni kuitenkin eka sinne ukrainaan. Mut tää nyt on sivuseikka, pakotteet joka tapauksessa tuli. Mutta siis Venäjä on kuitenkin epävarma kauppakummani ollut iät ja ajat. Miksi valio on rakentanut toimintaansa sen varaan, että maitotuotteiden menekki venäjälle on taattu ikuisuuden? Olisiko syytä ollut jo aiemmin rajoittaa toimintaa tai viimeistään siinä kohtaa kun pakotteet tuli löydä jarrut pohjaan?

Eu:n kiintiöiden poisto nyt mielestäni on ollut näkyvissä jo pitkän aikaa. Mikään kiintiöinti systeemi nyt ei vaan tälläisessä EU:ssa toimi. Tähänkään ei varauduttu ja otettu vaikka mallia muista tuotantosuunnista mitä käy? Luultiinko oikeasti, että voidaan kilpailla tuonnin kanssa tai mennä kilpailemaan eu markkinoille meidän kustannustasolla? Hämärtyikö homma sen vuoksi, että tuet ovat olleet niin anteliaat?

Pitäisikö suomen maksaa nyt sitten vientitukea maidolle, että saadaan sille vielä yksi tukimuoto lisää? Siitä ollaan samaa mieltä, että pakotteista ei mitään apua ole ollut ainakaan tähän asti. Venäjällä talous kyllä köhii, mutta kansalta se siellä otetaan niinkuin ennenkin. Jos ja kun pakotteet joskus loppuvat niin toivottavasti valio nyt tajuaa ettei ala lisäämään tuotantoa sen vuoksi, että saadaan taas viedä tavaraa hyvään hintaan venäjälle. Ja jos kuitenkin alkaa niin ei hoitakoon ongelmansa sitten seuraavalla kerralla itse kun venäjän suunnalta rajat menee kiinni. Älkääkä tulko muiden jussien kukkarolle tai veronmaksajien lompakoille.

Itse pelkään, että kun nyt sikaa viedään euroopasta kiinaan niin mitäs sitten kun se ovi joskus sulkeutuu? Euroopassa lisätään kiivaasti tuotantoa ja sen jälkeen se ylimäärä purataan johonkin ennenkuin tuotantomäärä saadaan sopeutettua. Se purkupaikka on suomi, kun täällä ei pystytä kisaamaan eurooppalaisen halvan lihan kanssa. Nyt jos tähän vielä yhdistetään se josta merkkejä on hieman näkynyt, että tuotantoa lisättäisiin täälläkin niin mitäs luulette lihan hinnalle käyvän? Aivan oikeen siinä ollaan sitten taas ongelmissa.

Ee kannata pelätä päevää jota ee ole vielä edes tullu. Kiinaan sitä sikalihaa kyllä aena mennee. Seon pientä mitä suommalaeset pystyy kiinnalaesija  tuassa lihaasiassa aottammaan. Kaeken maailman sikaliha sei kiinnalaesille kelepaakkaa pittää olla suommalaesta. :D
Ei sitä pelätä tarvitse, mut asiassa pitää olla realisti.
Kasvintuotanto / Vs: Uudella systeemillä
: 14.06.20 - klo:09:25
No säästää toki saa, mutta, raja kuitenkin, Liian vähän siementä, ehkä pensoo, mutta edes sata niin olis jo kasvusto. Koko ajan vaan typee ja niukasti sahaa pahasti jalkaan kans. Edes joku vuosi vähän monipuolisemalla lannoiteella. Ite jättänyt sängelle kevääksi jonkin verran, kultivaattori hnakmo perässä kahteen kertaan ja jyrsinkylvö, toimii. Useat vuodet  mullat ajanut keväällä suoraan sänkeen jyrsinkylvöllä. Ymmärrän ihan hyvin, jos raha tulee muualta. Mites olis osan kesannointi?
Kaikkein säästävin tapa olisi kai ollut kun olisi lykännyt nurmet kasvamaan ja niitellyt niiden sadon kerran kaksi kesässä maahan. Monta vuotta mennyt samalla nurmella ehkä vähän jotain täydennyskylvöjä, mutta kuitenkin. Sama tukihan noille tulee kuin viljapellollekkin. Loppu 25% sitten jollekkin muulle rahakkaalle vaihtoehdolle.

Mutta jos siis haluaa edelleen viljellä ja jotain viljaa puidakkin niin mielestäni tuo yllä kuvailemani millä valtaosa suomen tiloista menee niin on vielä ihan järkevä vaihtoehto. Sitte jos aletaan paljon tinkimään apulannasta ja siemen määristä niin miltä se pelto mahtaa sitten elokuun alussa näyttää?

Sillon jos raha tulee muualta niin sehän nyt on ihan se ja sama mitä siellä pellolla tekee. Se että onko se sitten oikein, että jossakin on peltoja jotka kyllä nostavat tuet, mutta niillä ei ole tarkoituskaan edes yrittää saada satoa tulemaan niin onkin eri juttu. Tässäkin jos olisi tuki kilojen mukaan niin homma rokkaisi.

Maito-Suomen johta kehoitti olemaan investoimatta ainakin kolmevuotta sitten  , samaan aikaan eräällä toisella osuuskunnalla innostettiin investoimaan .

Tuollaisesta en ole kuullutkaan, ainakin entisellä Itä-Maidolla oli vielä hetki sitten joku projekti Atrian kanssa että saataisiin lisää navetoita sille suunnalle. Ja on muillakin osuuskunnilla ollut aktiivisia henkilöitä ja rakentamisseminaareja jne.

Länsi-Maitosuomen johtaja on tuollaisia ajatuksia kirjoitellut jopa Valman blogipalstalla. Sen sijaan Itä-Maitosuomessa on enemmänkin innostettu laajentelemaan. Tämä on kyllä erittäin ymmärrettävää, sillä luopujia on idässä todella paljon enemmän kuin lännessä ja pelkona tietysti koko toiminnan loppuminen. Koko maataloustuotannon painopiste on siirtynyt EU-aikana vahvasti länteen.
Öö onko. Ja jos nyt katsotaan maidontuotantoa niin eikö Kuopio, Kiuruvesi ja mitä muita niitä oli siinä top listassa? Ovatko nämä lännessä? On toki alueita jossa pienet tilat on lopettaneet tai lopettamassa, mutta vastaavasti siellä on myös isoja nautatiloja. Voisi sanoa jopa, että joillakin alueilla itäsuomessa on hyviä mahdollisuuksia kasvattaa pinta-alaa ja sitä myöten tuotantoa.. Lännessa ja etelässä kilpailu pelloista huomattavasti kovempaa..

Mutta sorkkis miten se EU:n huono politiikka on tämän aiheuttanut? Me ollaan osa eu:ta ja sinä yhtälössä tavaran vapaa liikkuminen on sallittua niin jos ei pystytä kisaamaan eu:n tuotannon kanssa niin oma tuotanto on sopeutettava siihen mikä saadaa menemään kaupaksi..

Venäjän pakotteet aiheutti sen ettei juustot menneet kaupaksi Venäjälle muutakuin salakuljettamalla . Kiintiöiden poisto lisäsi maidontuotantoa muunmuassa Irlannissa ja muuallakin , tavaraa liikaa markkinoille ja hinnat romahti . Maitojauhetta varastoitiin liian pitkään ja hinta huono . Maailmalla on vientitukia jotka sotkee Suomen markkinoita , lammas hyvä esimerkki .

Eeuu jatkaa härkäpäisesti Venäjän pakotteita vaikka hyötyä ei ole .

Noniin halusin että nyt kirjoitit sen tuohon, että tulee sitten tyhmällekkin lukijalle selväksi. Kyl mä tän tiesin.
Nyt esitänkin kysymyksen, kun Venäjä on tunnetusti epävarma kauppakumppani ja vaikka tämän tuontirajoituksen aloittaja oli ehkä EU niin venäläiset meni kuitenkin eka sinne ukrainaan. Mut tää nyt on sivuseikka, pakotteet joka tapauksessa tuli. Mutta siis Venäjä on kuitenkin epävarma kauppakummani ollut iät ja ajat. Miksi valio on rakentanut toimintaansa sen varaan, että maitotuotteiden menekki venäjälle on taattu ikuisuuden? Olisiko syytä ollut jo aiemmin rajoittaa toimintaa tai viimeistään siinä kohtaa kun pakotteet tuli löydä jarrut pohjaan?

Eu:n kiintiöiden poisto nyt mielestäni on ollut näkyvissä jo pitkän aikaa. Mikään kiintiöinti systeemi nyt ei vaan tälläisessä EU:ssa toimi. Tähänkään ei varauduttu ja otettu vaikka mallia muista tuotantosuunnista mitä käy? Luultiinko oikeasti, että voidaan kilpailla tuonnin kanssa tai mennä kilpailemaan eu markkinoille meidän kustannustasolla? Hämärtyikö homma sen vuoksi, että tuet ovat olleet niin anteliaat?

Pitäisikö suomen maksaa nyt sitten vientitukea maidolle, että saadaan sille vielä yksi tukimuoto lisää? Siitä ollaan samaa mieltä, että pakotteista ei mitään apua ole ollut ainakaan tähän asti. Venäjällä talous kyllä köhii, mutta kansalta se siellä otetaan niinkuin ennenkin. Jos ja kun pakotteet joskus loppuvat niin toivottavasti valio nyt tajuaa ettei ala lisäämään tuotantoa sen vuoksi, että saadaan taas viedä tavaraa hyvään hintaan venäjälle. Ja jos kuitenkin alkaa niin ei hoitakoon ongelmansa sitten seuraavalla kerralla itse kun venäjän suunnalta rajat menee kiinni. Älkääkä tulko muiden jussien kukkarolle tai veronmaksajien lompakoille.

Itse pelkään, että kun nyt sikaa viedään euroopasta kiinaan niin mitäs sitten kun se ovi joskus sulkeutuu? Euroopassa lisätään kiivaasti tuotantoa ja sen jälkeen se ylimäärä purataan johonkin ennenkuin tuotantomäärä saadaan sopeutettua. Se purkupaikka on suomi, kun täällä ei pystytä kisaamaan eurooppalaisen halvan lihan kanssa. Nyt jos tähän vielä yhdistetään se josta merkkejä on hieman näkynyt, että tuotantoa lisättäisiin täälläkin niin mitäs luulette lihan hinnalle käyvän? Aivan oikeen siinä ollaan sitten taas ongelmissa.


Sanos Carhu ihan rehellisesti kannattaako Seminologin ajaa 1000 km yhden tilan vuoksi ja sama maitoautolla ?

Niinpä jostakin asiasta sentään sorkkiksen kanssa samaa mieltä.. Ja niin kauan kun osuustoiminta ohjaa toimintaa niin se seminologi ja maitoauto ajaa... Siksi suora sopimusmalli ja osuuskunnat siirtyköön takavasemmalle..

Jos tässä nyt viitataan suomen pohjoisimpaan tilaan niin se on toki voi olla hyvää pr jos se osataan hyödyntää. Ja huonoa jos homma menee puihin. Mutta todellisuudessa tulisi varmaan halvemmaksi jos he lypsäisivät maitonsa suoraan tenoon..

Eehän tässä oo kysymys Valion kilpailukyvystä vaan siitä notta kaikki osakkaat saa suhteessa samanlaisen kohtelun tuassa kiintiöinnissä. Valio pystyy kyllä kilpailemaan kotimaisten ja ulkomaistenki kilpailijoiden kanssa ja on samalla viivalla. Valijolla menee niin hyvin notta kivi joutuu ponssaamaan ettei tua maailman laajuinen meijeri jätti kaatu. :D :D :D
Et taida itsekkään uskoa tohon? Jos uskot niin kannattaisi käydä lääkärillä..
Ulkopuolelle tämä näyttää juuri siltä, että valio on korviaan myöten paskassa mutta osuuskunnat painaa vaan päälle, että sillä pohjalla on pakko jatkaa..


Itte aikoinaan kirjoitit miten hyvö tuo juttu on . Jos niitä vasikoita meinaat jostakin saada saat maksaa niistä tuntuvasti enemmän koska lehmä määrä vähenee ja moni jättää sonneja kasvamaan kenellä tilaa on ja rehuja .
 Emoja tulee lisää , tukipotti pienenee mutta vieroitetuista liharoduista saa ehkä parempaa hintaa tai kasvattaa itse . Siinä ja101 on taas parkumasa miten häntä sorretaan .
Euroopan unionin huono politiikka tämän kriisin on aiheuttanut eikä liika investointi .

Otin ton helevetin pitkän lainaus litannian välistä pois, jokainen lukekoon koko tekstin jos haluaa.

Joo rajoitus on hyvä, mutta tapa on väärä, mun mielestä. Ehkä tapa on nyt jollain tavalla oikeudenmukainen, mutta musta olisi ollut parempi vain mennä suoraan sopimusmalliin. Nyt jäädään tuohon välitilaan keikkumaan, enkä oikein usko, että tuo on mikään pitkäaikanen ratkaisu. Mutta enhän mä näistä mitään tiedä kunhan arvailen ja kommentoin miltä se ulkopuolelle näyttää.

Nykysellä tulevalla kiintiö mallilla järjestetään edelleen kai se, että joka saatanan läävässä saa niitä elukoita pitää vaikka se tila olisi missä jumalan selän takana. Siinä sitten jaetaan sitä ongelmaa tasapuolisesti kaikille muillekkin tuottajille. Aika on vaan ajanut ohi. Suora sopimusmallikaan ei toimi jos samalla ei tehdä täysremonttia tukipuolelle jolla nyt tukialueiden välille revennyt epäoikeudenmukaisuus tasataan.

Joo on selvää, että vasikoiden saatavuus vaikeutuu ja hinta nousee. Emoja jos lisätään niin vastaavasti tukipotti pienenee. Tässä onkin nyt sitten se jenka et miten tukien kohdistus menee seuraavalla kaudella. Suomessa on aina vedetty kotiinpäin naudan osalta ja kun nyt näyttää siltä, että vasikat loppuu niin mistään muualta niitä ei saada lisää kuin emoja lisäämällä, jos ei haluta sivutuotetta eli maitoa. En yhtään ihmettelisi jos emopuolelle löytyisikin lisärahaa jostakin ens kaudeksi. Kyllä MTK osaa tän kusetuksen. Kysyikö kukaan haluaako lihatalot lisää naudanlihaa? Omavaraisuus on juu alle 100% mut saadaanko siitä rahaa enemmän jos saadaan omavaraisuutta nostettua? Tuontia on aina ja meidän kalliilla kuluilla vienti on vaikeaa. Tarkoitan tällä sitä, että kannattaako yrittääkkään nostaa omavaraisuutta vai olisiko parempikin antaa sen edelleen hieman vajota? Tässä nyt on se ongelma, että kun on hallitsemattomasti annettu laajennella loppukasvattamoja niin siellä pyöritellään nyt peukaloita, ainakin tulevaisuudessa.

Eli MTK ja päättäjät suuressa viisaudessaan päättävät ettei muuta kuin lisää tuotantoa vaan ja rahat etsitään jostain, että saadaan se naudankin omavaraisuus 100% ja lihataloille ilmaista raaka-ainetta. Sitten ihmetellään taas, että mihin lihat laitettaisiin ja hintaa tiputetaan ja näin ollaan saatu asia siihen malliin, että itse tuotannolla ei ole niinkään merkitystä vaan tuet kantavat hommaa..

Mutta sorkkis miten se EU:n huono politiikka on tämän aiheuttanut? Me ollaan osa eu:ta ja sinä yhtälössä tavaran vapaa liikkuminen on sallittua niin jos ei pystytä kisaamaan eu:n tuotannon kanssa niin oma tuotanto on sopeutettava siihen mikä saadaa menemään kaupaksi..
Sivuja: 1 ... 155 156 [157] 158 159 ... 346