Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 164

Viestit - aurajokilaivuri

Helpommin ja nopeammin halkesi kiilojen kanssa kuin etanadynamentillä. Ja (akku)poravasara riittää kiilareikien tekoon, dynamenttia varten pitäisi ainakin ohjeen mukaan saada 30-40 mm reikä ja niiden poraaminen vaatii tehokkaammat laitteet.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Rostselmash
: 19.08.21 - klo:22:33
Onko joku aikeissa lähteä huomenna vihtiin katselemaan, puintinäytöstä ei ole vielä luvassa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 07.08.21 - klo:15:52
Joskus vuosia sitten laskin tänne palstalle viljapytyn hankintahinnan kuoletusta viljan hinnan nousulla. Luulen, etten ole edelleenkään kauheasti väärässä, jos väitän, että se jyvien säilöminen kannattaa aika hyvin. Sitä paitsi pönttöjen hinnat ovat nousseet vuosien saatossa ihan kivasti.

Suoran nousun lisäksi voi tehdä hyvän tilin jos onnistuu sekoittelemaan eri vuosien viljaeristä mahdollisimman paljon leipäviljakelpoista tai muuten juuri sopivasti tietyt laatuehdot täyttävää. Hyvin korkeasta valkuaisesta ei suomessa oikein saa kunnon korvausta muulla tavalla.


Virosta ostaessa ainakin että onko ollut kivipuimurina vai viljapuimurina. Melko rujossa kunnolla olevia sisuskaluja näkynyt sikäläisissä vaihtokoneissa.
Kasvintuotanto / Vs: Baytan 1 / hinta
: 19.04.21 - klo:17:54
2016 hinta 5 kg baytan-ämpäri yksittäin haettuna noin 170 eur alv0. Käyttömäärä max  150 g/100 kg  = 1.5 kg / tn

5 kilolla peittaisi maksimimäärällä 3.33 tn, jolla 250 kg siemenmäärällä pääsisi 13.3 hehtaaria josta tulisi noilla käyttö- ja siemenmäärillä noin 12.8 eur/ha.

Eli 10 eur/ha olisi voinut olla ihan hyvä arvio jos ei olisi tuutannut ihan maksimimäärää.

Tuohon kokoluokkaan saa ostettua jotenkin järkevällä hinnalla siihen sopivan muunkin kaluston eikä ehkä tiivistä peltoa ihan niin pahasti kuin lähemmäs kymmenen tonnia painava 200-heppainen.

6-metrinen äes liikkuu 120 heppaisella ihan kohtuullisesti, jos ajaa 15 km/h saa äestettyä 9 hehtaaria tunnissa. Eli teoriassa 100 hehtaaria yhden päivän aikana ja ehtii vielä syödäkin välillä.  Aika kuluu sitten johonkin ihan muuhun säätämiseen eikä vaikkapa pellolta toiselle siirtyminen suju enemmillä hevosvoimilla tai isommilla koneilla yhtään sen nopeammin.

Ei kuulu tähän thradiin mutta jos 120 heppaisella vetää 6 metrin äestä 15km/h Aurajoen savirannoilla niin ei sen äkeen piikit peltoon koske, turha tiivistää sitä peltoa 6330 kiloisella traktrorilla äes ilmassa ajellen.

Kyllä sillä 120 heppaisella vetää leveämpääkin äestä piikit mullassakin mutta vauhti ihan muuta luokkaa.

Tuossahan on just se ongelma että kun ylikokoisilla koneilla ensin tallaa peltonsa pilalle niin sitten ne ei enää järkevällä kalustolla muokkaudu vaan pitäisi olla taas vielä isompaa.
Kyllä 100 ha viljatilan työt tekee helposti tuon testin koko luokan koneilla, jos on pakko saada ylimitoitetun äkeen tai muun vastaavan vetoon tehoa hetkeksi niin kannattaa ennemmin vuokrata se traktori pariksi viikoksi

Tuohon kokoluokkaan saa ostettua jotenkin järkevällä hinnalla siihen sopivan muunkin kaluston eikä ehkä tiivistä peltoa ihan niin pahasti kuin lähemmäs kymmenen tonnia painava 200-heppainen.

6-metrinen äes liikkuu 120 heppaisella ihan kohtuullisesti, jos ajaa 15 km/h saa äestettyä 9 hehtaaria tunnissa. Eli teoriassa 100 hehtaaria yhden päivän aikana ja ehtii vielä syödäkin välillä.  Aika kuluu sitten johonkin ihan muuhun säätämiseen eikä vaikkapa pellolta toiselle siirtyminen suju enemmillä hevosvoimilla tai isommilla koneilla yhtään sen nopeammin.
Jonkun tiedon mukaan riittää kunhan on 5 astetta yli ympäristön lämpötilan, ei tiivisty kosteus rakenteisiin.

Parikin astetta voi riittää. Jos talo on avoimella paikalla, ikkunoista tuleva auringon lämpö saattaa riittää pitämään kuivana.

Syksyllä ja keväällä pitäisi muutaman kerran lämmittää kunnolla.

Nykyisin on myös kuivanapitolämmitysohjaimia, jotka tarkkailee ilmankosteutta ja säätää lämmitystä sen mukaan

https://www.leveltec.fi/tuotteet/promodlite.html

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/60928/nkqdg/Leveltec-ProMod-Lite-II-kuivanapitolammitysohjain
Täysin asiaan liittymätöntä paskanjauhantaa jostain 300, 500, 600 ja 4200-sarjan koneista joilla ei ole kerrassaan mitään tekemistä 3000-sarjan voimansiirron kanssa.

Toi 3000-sarjan perä on mitoitettu suunnilleen tuon koneen mukaan, ja 3080/3090 on sarjan tehokkain malli.

3600-sarjan perä on jykevämpää tekoa ihan syystä.

Suosittelen jättämään turbojen ja pakosarjojen etsimisen sikseen ja joko pärjäämään noilla tehoilla tai sitten vaihtamaan traktori johonkin alunperinkin suurempitehoiseen. Tuon koneen peräremppa on suhteettoman arvokas homma.
Kasvintuotanto / Vs: Hiiliviljely
: 01.02.21 - klo:15:46
Palopuron biokaasusysteemit on pyörimässä ja autotankkausasemakin ollut käytössä jo pari vuotta.

Tuo hyödyntää luomuviljelyn nurmivälivuosien satoa + muuta hevonpaskaa, ja kaasutuksella on tarkoitus saada massasta irti mahdollisimman paljon vetyä sisältävä hiilivety; metaanissa on yhdessä hiiliatomissa kiinni neljä vetyatomia, ja mahdollisimman suuri osuus hiilestä jäämään massaan. Toki jotain irtoaa prosessissa myös hiilidioksidina. Mädätetty mössö sitten palautetaan peltoon lannoitteeksi.

Oon tuolla käynyt muistaakseni pari kertaa tankkaamassa.
Ei erityisen hauska, vähän äksöniä claassin kanssa, yksi pyörä jäänyt vielä jäljelle:

https://www.youtube.com/watch?v=qn8CfNc-WVA

Kommenteissa väitellään kolarin syystä, ja yhdessä kommentissa mainitaan, että etuakselin
ripustus olisi irronnut vauhdissa, traktori oli vain muutaman tunnin verran ajettu.

Valtra on taas ollut edelläkävijä ja muut valmistajat kopioi perässä!
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 164