Itseasiassa kyse ei ole minun uskosta, vaan olin seminaarissa, jossa nimenomaan papereilla todisteltiin, että naudanlihapuolella on huomattavaa kasvuvaraa C-alueella ja jopa suositeltiin navetoiden rakentamiseen, melkein sanottiiin niin selvästi kuin vain virkamies voi sanoa, että rahoitus on varma .....
Tulee kuuleman kolmas investointihakukierros, kun ei muuten saada rahoja menemään.
Nyt puhut koko maasta, C-alueella tuotanto on kasvanut, koska sitä on sinne siirtynyt AB-alueelta..[/quote]
Niin mikähän tässäkin mahtaa olla totuus? Jos katsotaan ihan faktaa eli lukuja niin ne ovat tässä
2005 2006 2007 2008
Uudenmaan 2,3 2,2 2,2 -4,3 1,9 -15,3
Varsinais-Suomen 3,8 3,7 4 5,3 3,7 -2,6
Satakunnan 2,9 2,8 2,9 0,0 2,8 -3,2
Hämeen 4,4 4,2 4,2 -4,5 4,0 -9,1
Pirkanmaan 4,2 4,1 4 -4,8 3,8 -8,6
Kaakkois-Suomen 4,1 4 3,8 -7,3 3,3 -19,2
Etelä-Savon 4,8 5 4,9 2,1 4,3 -9,5
Pohjois-Savon 10,4 10,4 10,9 4,8 10,5 0,7
Pohjois-Karjalan 5,8 5,7 5,9 1,7 5,2 -9,8
Keski-Suomen 5,3 5,5 5,4 1,9 4,9 -8,4
Etelä-Pohjanmaan 9,8 9,8 10 2,0 9,4 -3,8
Pohjanmaan 9,5 9,7 10,1 6,3 9,3 -1,7
Pohjois-Pohjanmaan 12,4 12,6 12,9 4,0 12,0 -3,0
Kainuun 2,1 2,1 1,9 -9,5 1,7 -19,8
Lapin 3,1 3,4 3,5 12,9 3,3 5,9
Nuo prosentit vertailu vuoteen 2005 ja selkeästi on nähtävissä kehitys nimenomaan että c-alueella tuotanto kasvanut ja ab-alueella supistunut kunnes vuonna 2008 ilmeisesti yleinen naudanlihantuotannon kannattavuuskehitys aiheutti laskua koko maassa. Tuo Varsinais-Suomi on vähän ongelmallinen kun siinä on mukana Ahvenanmaa joka ilmeisesti saa tundra-tukia? Lieneekö tuotanto kasvanut siellä ja mantereen puolella supistunut?
[/quote]
Yhäkin vastaan kuten tähänkin asti olen vastannut, naudanlihantuotanto mitataan kiloissa, ei prosenteilla tai emolehmillä ....
Katto jonka C-alue saa tuottaa on määritelty kiloina.
Kun kilot ylittyy, niin tukia leikataan.