En lähde kaivamaan asiaa tarkemmin, mutta yleisesti: Tuossa maassa on markkinat pienemmillekin lihantuottajille. Aika monessa kylässä on pienteurastamo ja sen yhteydessä lihakauppa. Tuolla on luomuun viittaavia luokituksia enemmän kuin meillä. Osa kauppaketjuista on alkanut määräilemään tuotantotavoista. Sika on arvostettu eläin. Myös puhekielessä toisen nimittäminen siaksi tarkoittaa lähinnä hyvää. Saugut, saugeil ! Kun joskus aloitin matkustelun saksankieliselle alueelle, olimme viikon Lenggriesissä. Yksi pikkukauppa myi pelkkiä teddysikoja. Saksa vaan on kovin erilainen maa kuin Suomi. Itsepalvelukielto ja käteismaksu pääsi 90-luvulla yllättämään. Orf.at:ssä (Itävalta) oli hiljakkoin maininta, että käteismaksu on edelleen yleisin maksutapa.
PS. Nyt Saksa saa samanlaisen hallituksen kuin meillä on.
Baijerin yleisradio kirjoitti viime syksynä, että koronapandemia aiheutti pienteurastamoille nousubuumin. Jutun tilateurastaja kasvattaa itse laidunsikoja. Kysyntä nousi 100 %. Yhden sian sijaan teurastetaan nyt 2 sikaa viikossa. Ilmiö on yleisempi. Baijerin maatalousministeriön teettämän tutkimuksen mukaan korkeamman tulotason ihmiset ostavat enemmän paikallisesti tuotettua.
https://www.br.de/nachrichten/bayern/regionale-hoflaeden-ansturm-auf-die-weide-schweine,SHG60uGAgrarheute kirjoittaa 23.12.2020, että alle 1 % saksalaisista sioista kasvatetaan ekologisten sääntöjen mukaan. Kysyntäkäänne on tapahtunut jo 2018. Käyriä ja selityksiä:
https://www.agrarheute.com/markt/tiere/bio-schweine-halten-sehr-hohe-preise-extrem-kleiner-markt-576542