Täällä Varsinaisessa-Suomessa, vilja-aitassa, on parisen vuotta ollut laskusuhdannetta rinnois... eiku hinnoissa.
Välillä on näyttänyt siltä ettei oikeen edes ole ostohousuja monellakaan enää jalassa.
Tuossakin pätee vanha kiinteistökaupan sääntö, kolme tärkeitä arvoon vaikuttavaa tekijää ovat
1. sijainti
2. sijainti
3. sijainti
Paikoitellen ei ole kuin yksi ostaja jäljellä ja hinta sen mukainen....
näistä tilastoista ei oikein voi päätellä mitään, ehkä jotain suuntaa?
Jos mukana on spv-kaupat, niin tämä vääristää hintaa alas, ellei niin hinta voi olla tähtitieteellinen, kun isot tilat tappelevat välissään olevan pikkutilan pelloista. Huomattavaa on myös se, että siirrytään siirtolaistila-kokoluokasta jo isompiin tiloihin, se rajaa ostajien joukkoa. Tämä hankaloittaa vuositilastojen vertailua keskenään. Korkotaso ja rahoituksen saatavuus vaikuttaa ulkopuolisena tekijänä, ostohalut häviää ostajan halusta riippumatta.
Ellei joku ole vielä huomannut, että kaikkien omaisuusarvojen euromääräiset hinnat ovat nousseet koko sen ajan kun korot ovat olleet nollan tuntumassa. EKP:n setelipainosta tuleva raha vaan odottaa ottajaa ja kohdetta
Opiskelijat ostavat sijoitusasuntoja lainarahalla, osakekurssit nousevat, vaikka jopa taantuma on mahdollinen, metsähehtaarit kelpaavat rahastoille ylihintaan. Huolestuttavaa olisi, jos pellon hinta alkaisi kääntyä laskuun? Maataloustuet lienevät enää sinettiä vaille, niin pellon tuottokin säilyy vähintään ennallaan seuraavat kymmenen vuotta.