Aivan sama miltä oltermanni nykysin maistuu, ei vissiin millekään. kuusamossa matkitaan ja savustaavat. ei ole hyvää.Aurajuusto arlan cheddar ym maistuu, valiolaiset nykysin jää sinne hyllyyn.Arkijuusto on kaikista typerin juttu valiolta.Aliarvioi kuluttajat mennen tullen halpistuotteilla.
Tuotteet perustuu siihen mitä ostetaan, ja aurajuusto on Valion.
Juustojen kotimaisuusaste on tipahtanut 50% juuri siksi kun kotimaista vaihtoehtoa ei ole. Suomessa juustomeijerit on pohjoisessa missä tuotetaan litroja pohjoisella litra tuella. Maidon pitoisuudet eivät kiinnosta tuottajaa ja jalostava meijeri joutuu tekemään juustot heikko laatuisesta raaka-aineesta. Valkuaista ja rasvaa vähän -> laskettu juustojen rasvapitoisuutta (esim.kermajuustot maku hävinnyt). Anttix:n mainitsema kypsennysaika, jouduttu lyhentämään kun juustot "räjähtäisi käsiin pidemmällä kypsytysajalla" johtuen huonolaatuisen säilörehun aiheuttamista raakamaidon itiöpitoisuuksista.
Tanskasta, Saksasta ja Virosta tulee lähinnä mautonta kamaa joka on tosi halpaa, laatujuuston osuus on aika pieni. Se taas tulee lähinnä Itävallasta, Ranskasta ja Sveitsistä.
On Valiolla pitkään kypsytettyä tavaraakin aika hyvin tarjolla, toki hinta on eri.
Ja se on sanottava että näkyyhän se jos juustonvalmistuksessa on osaamista ja resurssia 500-1000 vuodelta vs alle 100 vuodelta.