Tässä tapauksessa valvonta on toiminut, mutta myöhässä koskapa tuotetta on ehditty myydä kuluttajille.
Mutta mitenkäs kotimaisten tilalta-suoraan-kuluttajalle pakkaajien valvonta toimii? Onko puhtaita jauhoja pussissa? Kun luomu- tai tavallinenkin tuottaja myy esim rekallisen ryynikauraa Lantakauppaan tai Hankkijalle niin sitähän syynätään. Ei saa olla sitä eikä tuota ja lisäksi analysoidaan DON:it. Laadunvarmistus toimii ainakin jollain tavalla, mutta toimiiko se on näiden muiden toimijoiden kohdalla?
tämä on yksi tilamyynnin ongelmista. Valvonta tulee suhteettoman kalliiksi, jos myyntimäärät ovat pieniä, eikä sitä oikein voi sälyttää kenenkään muunkaan maksettavaksi. Tämä koskee kaikkia, ei pelkästään luomua, vaikka siellä on ehkä enemmän halua ryhtyä suoramyyntiin. Monet ei innostuksissaan edes tajua, miten isosta asiasta on kysymys tai kunka suurta vahinkoa voi pienelläkin toiminnalla saada aikaan.
Turun lähellä on museotila, jonka raakamaidolla oli kysyntää, kunnes....
"
Juttu juontaa juurensa kesään 2012, jolloin kuusi alle kouluikäistä lasta sairastui vakavaan ehec-infektioon. Kaksi lapsista joutui tehohoitoon bakteerin aiheuttaman hengenvaarallisen hemolyyttis-ureemiseen oireyhtymän takia.
Tartunta oli peräisin Turun kaupungin museokeskuksen ylläpitämästä Kuralan Kylämäestä. Kaikki sairastuneet lapset olivat vierailleet Kuralassa tai juoneet tilalla tuotettua raakamaitoa."
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/2670903/Syyttaja+hylkasi+Kuralan+ehectartuntoihin+liittyvat+rikosepailyt