https://yle.fi/uutiset/3-11114462
Mielestäni aiheellinen. Lihan ylituotanto aiheuttaa paljon ongelmia. Pohjoismaissa ei ole lihan ylituotantoa yhtään, vaan meillä on vaje. Jos tämä tuotannon hillintä toteutuu niin se on pelkästään hyvä asia. Se vähentää ihmisten eriarvoisuutta; yltäkylläisyys/nälänhätä, erityisesti pahimmilla alueilla luonto voi jopa hieman elpyä missä massatuotanto on rajuinta ja tärkeimpänä tuottajahinnat nousevat koska ne on yleensä sidottu kysyntään/ tarjontaan.
Maidon ylituotanto on Euroopassa oikeasti ongelma. Samaan aikaan kun tiloja valtavasti lopettaa niin maidon vastaanottomäärät meijereille vaan nousee. Eli mikään lopettamistahti ei ole hillinnyt maidon ylituotantoa. Edelleen Valio kuivattaa maitoa jopa viidenneksen tuotannostaan teollisuusjauheeksi, millä ei ole katetta! Tuottajahinnat mataa kun kaikki haluaa lisätä veden tuotantoa. Veden tuotannon lietsomiseksi olisi tehtävä rohkeita päätöksiä, ne voivat olla alkuun ikäviä suurelle osalle tiloista, mutta pitemmällä tähtäimellä se olisi koko tuotannolle eduksi.