Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Glyfosaatti  (Luettu 72262 kertaa)

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Glyfosaatti


Tekniikka ja tiede ei myöskään pysähdy tähän, jonkun vuosikymmenen päästä meillä on lajikkeita jotka pärjäävät pienemmillä lannoitemäärillä, sairastavat vähemmän jne.

       *Tuo on tähän asti onnistunut huonosti, typpeä ajetaan entiset määrät, muita vähennetty. On menty koko ajan herkempiin lajikkeisiin.


Osittain joo ehkä. Mutta kehitys kehittyy, ja ehkä nuo haitat ovat tavanomaisessa viljelyssä pienemmät tulevaisuudessa.

     **Jos on jossittelua.


Kasvavaa väestöä ei myöskään ruokita luomuperiaatteilla.

       ***Jos ei ruokita, niin ei ruokita apulanta-myrkky-linjallakaan. Kauhuskenaariona vielä Monsanto.

Mutta asennemuutos on molemminpuolinen; esität tässä ihan järkevää faktaa, mutta hieman enemmän realismia kiitos.

        ****Realismia on tullut opiskeltua vuodesta 94.

Minä en nuku huonosti koska käytän lannoitteita tai kemikaaleja. Voisin jopa ajatella viljeleväni luomusti, mutten pelastaakseni maailman, vaan egoistisista syistä kun luomutuotteilla voisi ohjata enemmän rahaa tilileni.

       *Ei tässä isoista rahoista ja vähemmistä töistäkään kyse vaan juuri tuosta peltojenpilaamisrealismista.

Vertaa KM:n ohrakisan tuloksia; häntäpään sato n 5-6 t/ha ja kate-1 luokkaa 550-650 €/ha. Saisinko siihen vastauksen?

        **Kokeissa saadaan hyviä tuloksia hyvissä olosuhteissa. Seuraa maan keskisatoja, niin ollaan taas realismissa. Kun tavanomaisessa asiallisesti hoidetuilla tiloilla päästään km 4000 kg satoihin, niin tyytyväisiä saavat olla. Pilkunviilaajat saavat parempia parhailla lohkoilla

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Glyfosaatti
Nyt "perinteisenä" viljelynä tunnettu ei ole mitään ikiaikaista askaretta.

http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/100-vuotta-haber-bosch-menetelman-keksimisesta

Isäni syntymävuonna on Nooppeli pokattu keksinnöstä. Poikani ollessa aikuisiässä on maailman helposti käytettävät öljyvarat käytetty. Sen pituinen se.

Olen opetellut biologista typensidontaa ja tarvittaessa puuttunut tilanteeseen kemikaaleilla. Polttoaineen kulutusta, valumia ja maan multavuuden vähenemistä olen välttänyt suorakylvöllä. Nyt taitaa olla aika paneutua oikein kunnolla luomupuuhiin valtion tuella.

Oma touhuni on parin vuoden päästä ehkä irvokkaimmillaan luokkaa 3000 eurolla tuettuja pihvivasikoita, mutta välivaiheen jälkeen ehkä taas jotain fiksumpaa.

Kuokka-aikaan ei palata, mutta aika rajuja muutoksia on tulossa. Lateksin raaka-ainetta saadaan onneksi puun kyljestä sitten kun paavikin alkaa jakaa kortsuja kehitysmaihin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lateksi

Cynic

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1281
Vs: Glyfosaatti
Lainaus
Kokeissa saadaan hyviä tuloksia hyvissä olosuhteissa. Seuraa maan keskisatoja, niin ollaan taas realismissa. Kun tavanomaisessa asiallisesti hoidetuilla tiloilla päästään km 4000 kg satoihin, niin tyytyväisiä saavat olla. Pilkunviilaajat saavat parempia parhailla lohkoilla

Itse asiassa jätin pois kilpailun voittaneet, kate yli 1000€/ha ja sato >8t/ha, ja otin noi realistisemmat referenssiksi. Pilkunviilaaja pitää olla, riippumatta tuotannonsuunnasta. (Nämä tulokset siis I/II vyöhykkeellä)

Hyvin ydinkysymystä vältetään, satotasosta ja tukien osuuksista? Ja kannattaa myös varoa hieman sitä että me muut kiinnostutaan liikaa luomusta: mitä tapahtuu kun 5000 bondea siirtyy luomuun? Riittääkö tukirahat? Mitä tapahtuu markkinahinnoille? Kansa kun ei ole kovin suopea tukiaisiin kuitenkaan.

Periaatteellisesti olen kyllä samaa mieltä, se suunta mihin maailmalla ollaan menossa tehomaataloudessa ei ole kestävää, mutta mikä olisi realistinen vaihtoehto? Kaikkien siirtyminen luomuun johtaa maan uusjakoon ja omavaraiseen viljelyyn. Maailman viljavarastot romahtaisivat ja hinnat menisi taivaisiin. Kärsijöinä etenkin köyhät maat, jotka sitten hetken päästä tulevat rajojen yli islamin nimessä hakemaan ruokaa.

Kyllä tässä tekniikka ja tiede tulee taas olemaan se mikä johtaa parhaaseen ratkaisuun, jos kaikkien pitää syödä (-> geenitekniikka, valitettavasti). Toivotaan vaan että tutkimus ei olisi yksinään Monsanton hallinnassa. Se joka 50 v päästä kontrolloi ruoan, kontrolloi maailmaa.

oltsik

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 738
Vs: Glyfosaatti
itse olen suunnannut viljelyn siten että nurmet apilavaltasia, joista 2 satoa nurmea vuoteen, ekalle sadolle n.200kg ja toiselle 100-0kg apulantaa. 3-4v nurmella sit kynnetään ja viljalle 2-3v. eli nurmi kynnetän lopetettaessa ja seuraavat vuodet kevytmuokataan keväällä. apulantaa käytetään vähän viljallle(150-0kg) koska karjanlantaa on käytettävissä riittävästi. lannoitukset ja myrkyttämiset pyritään ajoittamaan optimaaliin. eli rikka myrkytykset yöllä kostean ja tyynenkelin aikaan. roundup lopetettavaan nurmeen siten että onnistuisi ekalla kerralla eikä tarvitse uusia seuraavana vuonna. tautiaineet tarvittaessa mutta ei joka vuosi. apulannan pintalevitys nurmelle 12tuntia ennen vesisateita(ei kuitenkaan rankkasateitten alle). Naudanvirtsa vesisateella nurmikasvustoon. kuivalanta keväällä mullokselle ja syksylä lopetettaville nurmille. toiveena tulevaisuudessa lopettaa lannan levitys syksyllä ja panostaa typensitojakasvien käyttöä nurmentuotannossa.   

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Glyfosaatti

Itse asiassa jätin pois kilpailun voittaneet, kate yli 1000€/ha ja sato >8t/ha, ja otin noi realistisemmat referenssiksi. Pilkunviilaaja pitää olla, riippumatta tuotannonsuunnasta. (Nämä tulokset siis I/II vyöhykkeellä)
             **Asun em alueella varsinaisten tehoviljelijöiden ja suorakylvökoneiden puristuksessa ja näen ja kuulen tästä viljelystä koko ajan. Parhailla lohkoilla ja runsailla mömmöillä päästään hädin tuskin viiteen tonniin, eikä missän tapauksessa joka vuosi.

Hyvin ydinkysymystä vältetään, satotasosta ja tukien osuuksista?

             **Satotasosta kansallisesti en osaa sanoa, mutta omilla kokemuksilla 2/3 naapurien sadoista, siis vuosien mukaan. Viime syksynä sain selvästi paremmin kuin moni naapuri. Syynä taas olosuhteet. Kylvin vähän myöhemmin ja syvälle. Näin orastuminen oli tasaista. Tukien vertailu onkin sitten helppoa hakuoppaan avulla. Muuten on hankala vertailla koska tilat ja ratkaisut ovat niin erilaisia. On myös huomattava, että siirtymäkauden sadot ovat huonoja ja maiden paraneminen hyvään luomukuntoon vie kymmenen vuotta. Pahoin pilatut savimaiden rakenteet, multavuus, sienistön palauttaminen jne ottavat aikansa. Vaikka jostakin saisitkin tilastolliset keskiarvoluvut, eivät ne kerro paljonkaan em syistä. On parempi käydä tutustumassa asiallisesti luomupeltojaan hoitavien luona. Sellaisista saat varmasti tietoa neuvojilta ja tarkastajilta.
 
Ja kannattaa myös varoa hieman sitä että me muut kiinnostutaan liikaa luomusta: mitä tapahtuu kun 5000 bondea siirtyy luomuun? Riittääkö tukirahat? Mitä tapahtuu markkinahinnoille? Kansa kun ei ole kovin suopea tukiaisiin kuitenkaan.

      **Tuommoisia ei kannata ajatella jos tähtäimenä on seuraavien sukupolvien mahdollisuudet harjoittaa ruuantuotantoa.

Periaatteellisesti olen kyllä samaa mieltä, se suunta mihin maailmalla ollaan menossa tehomaataloudessa ei ole kestävää, mutta mikä olisi realistinen vaihtoehto? Kaikkien siirtyminen luomuun johtaa maan uusjakoon ja omavaraiseen viljelyyn. Maailman viljavarastot romahtaisivat ja hinnat menisi taivaisiin. Kärsijöinä etenkin köyhät maat, jotka sitten hetken päästä tulevat rajojen yli islamin nimessä hakemaan ruokaa.

         **Tuo Cowboyn antama juttu antaa mietittävää lukujen valossa: http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/100-vuotta-haber-bosch-menetelman-keksimisesta

Kyllä tässä tekniikka ja tiede tulee taas olemaan se mikä johtaa parhaaseen ratkaisuun, jos kaikkien pitää syödä (-> geenitekniikka, valitettavasti). Toivotaan vaan että tutkimus ei olisi yksinään Monsanton hallinnassa. Se joka 50 v päästä kontrolloi ruoan, kontrolloi maailmaa.

        **Tuollainen pohtiva asenteesi on hyvä. Sitä tässä itse kukin on joutunut tekemään. Itse olen aloittanut näitä hommia pikkupoikana apulantakauden alkuvaiheilla. On pitänyt nostella käsin 50 kg:n säkkejä liiterin lattialta peräkärryille ja sitä rataa vaiheittain tullut vuoden 94 luomuun siirtymispäätökseen. Tämä on varmasti paras vaiheeni. Viidessätoista vuodessa on näkynyt maan rakenteen paraneminen dramaattisesti, kaikki muokkaustyövaiheet ovat kevyempiä, luomuun on kehitelty omia laitteita, eläinten hyvivoinnissa ei roikuta juuri ja juuri rimalla.
       Geenimanipulointi on sen verran hankala juttu, etten menisi perustamaan maailman ruokahuoltoa vielä sen varaan. Siinä voi olla vielä paskat kourassakin. Öögeli lähenee vähitellen loppuaan, muutakaan energiantuotantoa ei ole lopullisesti ratkaistu. Luonnonmukaisuus on ainoa toivoa herättävä alue. Sen voimavaroja ei ole kehitetty vielä alkuunkaan tehokkaammaksi. Näissä keskusteluissa ei huomata koskaan tätä puolta. Toistan siis: luomuviljelyn kehittämistä satotasoltaan runsaammaksi.  Haasteita siis riittää, mutta jos ratkaisuna nähdään vain kemilallinen ja geenimuunteluviljely, niin näkymä on enemmän umpikuja.  Fotosynteesi ja siihen luotu tekniikka on ollut olemassa aikojen alusta. On järjetöntä olla käyttämättä tätä hienointa ilmaista systeemiä joka vielä uusii itseään.  Tässä on kysymyksessä realismi.

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Glyfosaatti
itse olen suunnannut viljelyn siten että nurmet apilavaltasia, joista 2 satoa nurmea vuoteen, ekalle sadolle n.200kg ja toiselle 100-0kg apulantaa. 3-4v nurmella sit kynnetään ja viljalle 2-3v. eli nurmi kynnetän lopetettaessa ja seuraavat vuodet kevytmuokataan keväällä. apulantaa käytetään vähän viljallle(150-0kg) koska karjanlantaa on käytettävissä riittävästi. lannoitukset ja myrkyttämiset pyritään ajoittamaan optimaaliin. eli rikka myrkytykset yöllä kostean ja tyynenkelin aikaan. roundup lopetettavaan nurmeen siten että onnistuisi ekalla kerralla eikä tarvitse uusia seuraavana vuonna. tautiaineet tarvittaessa mutta ei joka vuosi. apulannan pintalevitys nurmelle 12tuntia ennen vesisateita(ei kuitenkaan rankkasateitten alle). Naudanvirtsa vesisateella nurmikasvustoon. kuivalanta keväällä mullokselle ja syksylä lopetettaville nurmille. toiveena tulevaisuudessa lopettaa lannan levitys syksyllä ja panostaa typensitojakasvien käyttöä nurmentuotannossa.   

              Tiedätkö, että apilat eivät tykkää apulannasta? Ne alkavat käyttää apulantaa ja jättävät biologisen typen tuotannon. Eivätkä mutenkaan viihdy apulannan kanssa.
             Kun saat nuo levitysteoriat toimimaan sateitten kanssa yhteen, niin olet taitava säänhallitsija.
             Kun viljelet apilavaltaisia nurmia, et tarvitse apulannoitusta. Kokeile vaikka pienemmillä aloilla ensin ilman. Pistä biologia töihin ja säästä rahaa.

Viimeksi muokattu: 23.03.09 - klo:12:30 kirjoittanut landehande

oltsik

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 738
Vs: Glyfosaatti
en voi ottaa sitä riskiä että en lannottaisi ekaa satoa, kun kyse on maidon ja liha naudan kasvatuksesta. apila ei kerkeä ekaan satoon oikeen mukaan niin jos mieli saada kaksi hyvää satoa pitää vauhdittaa ekan sadon kasvatusta apukeinoin. muutenkin viimeaikaisten talvien ja kesien ollessa mitä on niin apila tahtoo hävitä joiltain alueilta jolloin ilman lannotusta voi käydä kehnosti. kyllä minä olen onnistunut lannoittamaan nurmet sateitten alle melko hyvin kunhan muistaa että ei katso kelloa kun lannan levittää. tuo apilanurmen kasvatus on suht uus käsite minulle koska ei olla viljelty apilaa kuin 5v joten parannettavaa löytyy.

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5274
Typensidonnan biologiaa
              Tiedätkö, että apilat eivät tykkää apulannasta? Ne alkavat käyttää apulantaa ja jättävät biologisen typen tuotannon. Eivätkä mutenkaan viihdy apulannan kanssa...
             Kun viljelet apilavaltaisia nurmia, et tarvitse apulannoitusta. Kokeile vaikka pienemmillä aloilla ensin ilman. Pistä biologia töihin ja säästä rahaa.

Joo, jos on liukoista typpeä, niin heinäkasvit imevät sen maasta tehokkaammin, pärjäävät kilpailussa, varjostavat palkokasvit heikoiksi. Näin siis periaatteessa. Maan multavuudesta, lannan käytöstä ym. riippuen pieni "starttityppi" voi olla eduksi, mutta jos karjatila (=säännöllinen lannan käyttö) ja palkokasviviljelyllä on vähänkin enemmän historiaa, niin se startti tulee kyllä ihan luonnollisesti. (voisin kertoa pitkäänkin takavuosien MTT:n koeasemien viljelystä, mutta joskus toiste...).

Jos ei ole luomussa, mutta typensidontaa hyödyntää, niin mielestäni paras linja on joko/tai. Eli ei anneta lisätyppeä niin kauan kuin apilaa on nurmessa (minimi noin 15-20 apilayksilöä neliömetrillä). Sitten kun apila katoaa tai usko loppuu, niin typpeä normimäärät. Vanha 80-lukulainen ohje "vähän apilaa seokseen, tingitään typpilannoituksesta vähäsen" ei johda kuin alhaisempaan satoon. Ehdottamallani systeemillä (selkästi apilaiset/apilattomat nurmet) saadaan myös korjuuaikaa tilatasolla lisää, mikä saattaa ainakin isoilla korjuualoilla (suhteessa korjuukapasiteettiin) olla myös bonus.

Petri

Viimeksi muokattu: 23.03.09 - klo:21:47 kirjoittanut Petri

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52007
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Glyfosaatti
Mun mielestä pitää antaa 100+100, vähintään. Ja alotusvaiheessa hivenet. Eli kolmen vuoden välein. Nää apilaa ja apilaa jutut alkaa olla 2000-luvulla aikansa nähneitä vanhojen pierujen jorinoita. Jos ei nurmea lannoita, ei tuu yksikköjäkään. Pitäs se ny käsittää jumalauta jo järjelläkin ettei sitä laatuheinää tuoteta millään pyhällä hengellä. Ei tarvi kattoo kun kylän luomutissinkoittajaa, aivan hukassa kun ei riitä pallerot kun ei voi lannoittaa, ja nyt kun ei saa edes käyttää naapureiden tavaraa, on homma pystyssä...... ::)
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Glyfosaatti
Mun mielestä pitää antaa 100+100, vähintään. Ja alotusvaiheessa hivenet. Eli kolmen vuoden välein. Nää apilaa ja apilaa jutut alkaa olla 2000-luvulla aikansa nähneitä vanhojen pierujen jorinoita. Jos ei nurmea lannoita, ei tuu yksikköjäkään. Pitäs se ny käsittää jumalauta jo järjelläkin ettei sitä laatuheinää tuoteta millään pyhällä hengellä. Ei tarvi kattoo kun kylän luomutissinkoittajaa, aivan hukassa kun ei riitä pallerot kun ei voi lannoittaa, ja nyt kun ei saa edes käyttää naapureiden tavaraa, on homma pystyssä...... ::)

   Kovin pienen putken läpi katsot tätä mualimaa ;D

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Glyfosaatti
Mun mielestä pitää antaa 100+100, vähintään. Ja alotusvaiheessa hivenet. Eli kolmen vuoden välein. Nää apilaa ja apilaa jutut alkaa olla 2000-luvulla aikansa nähneitä vanhojen pierujen jorinoita. Jos ei nurmea lannoita, ei tuu yksikköjäkään. Pitäs se ny käsittää jumalauta jo järjelläkin ettei sitä laatuheinää tuoteta millään pyhällä hengellä. Ei tarvi kattoo kun kylän luomutissinkoittajaa, aivan hukassa kun ei riitä pallerot kun ei voi lannoittaa, ja nyt kun ei saa edes käyttää naapureiden tavaraa, on homma pystyssä...... ::)

Itsellä on ollut molempia äärilaitoja viljelyssä ja samat sadot on mahdollisia molemmilla tavoilla, teknokemiallisella kosnteja kuissi enemmän, mutta niin on laskuja maksettavaksikin.

Naapuri ostoksille, luomutodistus kirjallisena:
http://www.satakunnanvankila.fi/maataloustuotteet/default.asp

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Glyfosaatti
Mun mielestä pitää antaa 100+100, vähintään. Ja alotusvaiheessa hivenet. Eli kolmen vuoden välein. Nää apilaa ja apilaa jutut alkaa olla 2000-luvulla aikansa nähneitä vanhojen pierujen jorinoita. Jos ei nurmea lannoita, ei tuu yksikköjäkään. Pitäs se ny käsittää jumalauta jo järjelläkin ettei sitä laatuheinää tuoteta millään pyhällä hengellä. Ei tarvi kattoo kun kylän luomutissinkoittajaa, aivan hukassa kun ei riitä pallerot kun ei voi lannoittaa, ja nyt kun ei saa edes käyttää naapureiden tavaraa, on homma pystyssä...... ::)

Noin suurinpiirtein laskettuna reipas 9000 ry/ha luomupellosta viime kesänä....

tuntuu ett toi apulantahomma on ennemmin sitä uskonasiaa ;D
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Glyfosaatti
Tässä on tullut esiin sellainen omituisuus, että luomutyyli olisi jotenkin uskon asia. Kyllähän se on nimenomaan tiedon ja taidon asia. Uskolla on tekemistä vasta sitten, kun epäonnistuu eikä myönnä sitä itselleen. Silloin on hyvä sanoa, ettei "usko" luomuun ts. tietää ettei sitä osaa ;D ;D

Maanviljely ja ruuantuotanto on orgaanista kemiaa ja vähän fysiikkaa. Uskontoa ei siihen tarvi.....
Apilanurmella typpihuolto ja siitä osin sadonkorjuu märehtijöille. Saadaan lantaa ruokakasvien viljelyyn ja maitoa sekä lihaa. Tässä kuviossa sikojen osuus on se, mikä se oli omavaraistaloudenkin aikana eli syödä tähteet. Broilertuotantokaan ei oikein istu tähän kokonaisuuteen, koska syövät myös ihmisravinnoksi kelpaavaa.


Enpäs tiedä. Nauta tuottaa kovin huonolla rehuhyötysuhteella lihaa. Sialla ja broilerilla on niin kova etumatka ettei tuo apilakaan taida sitä kuroa kiinni. Toisaalta Koneviestissä 3/09 esitelty luomu-tehoviljely: herne-viljaa 4500, olkea 1000 ja säilörehua 6000 ry/ha on kyllä todella mahtavaa, oikein Etelä-pohjalaista. Osa sadosta voitaisiin käsitellä biojalostamossa, joka tuotaisi polttonestettä tai/ja sähköä, lämpöä, mutta ehkä myös valkuaispitoista rehujaetta?

Ajatuskuviossani (ei kemiallista viljelymahdollisuutta öljyvarojen loppumisen myötä) suurin osa pellosta tuottaakin ruokaa ihmisille. Nautoja ensisijaisesti syömään osaa apilakesannosta => lihaa ja maitoa sekä ehkä biokaasua.

Ken elää, se näkee, mikä on tulevaisuuden suunta. Voidaan olla kaikki väärässä ja keksitään jotain uutta.


Noissa lainauksissa kiteytyy munkin ajatukset. Ruuantuotanto on silloin kokonaisuus, jossa jokaisella osa-alueella on funktionsa ja omat osaajansa, keskinäinen ketjuuntuminen voimakasta ja osa-alueet ymmärtävät toisiaan.

Omatoimitäppärit löytyy maatalousmuseosta maitoisääntien ja apulantaviljelijöiden vierestä :P
Menee vaan monta sukupolvea ennen kuin tajutaan tuo keskittyminen ydin liiketoimintaan ja vaihtoehtoisten viljelymenetelmien hyödyntäminen. Perusopit, jotka on pääosin Kemiran meille opettamia on liian syvällä...

           Kun kemiallista maanviljelyä alettiin kehitellä, olivat maat hyvärakenteisia ja multavia. Salpietarin antama sadonlisäys oli huomattava. Ajan kanssa apulantaa jouduttiin lisäämään, viljelykasveja jalostamaan, rikkamyrkkyjä ruiskuttamaan mutta sadonlisäykset eivät enää nousseetkaan samaa tahtia kunnes on jämähtänyt pitkäksi aikaa tuohon runsaan kolmen tonnin maan viljakeskisatoon.  Syynä maan biologisen toiminnan tappaminen, rakenteen pilaaminen ja yksipuolinen viljely, jossa taudit ja rikkakasvit kyllä menestyivät.  Jos nyt joillakin koeruuduilla saadaan suuria satoja suotuisissa olosuhteissa kovilla lannoteannoksilla ja myrkyillä, niin onko tuo mikään ihme. Saman tyyppisiä sadonlisäyksiä saadaan viritetyillä luomukoeruuduilla.
         Kun kemiallisen maanviljelyn kehittäminen alkoi, lopetettiin näiden toimijoiden toimesta luonnonmukaisen viljelyn kehittäminen kokonaan. Mm apilan viljelyä pidettiin vanhanaikaisena hölynpölynä.  Karjanlanta käskettiin Kemiran konsulenttien toimesta viedä kaatopaikalle. Eräässäkin agitaatiotilaisuudessa näin sanottiin, johon paikallinen jussi tokaisi, että 'onkin ihmetellyt kun paskakasan paikalla ei mikään kasva'.
        Luonnonmukaisen viljelyn satotaso seuraisi dopingviljelyä rintarinnan jos kehittäminen olisi saanut yhtä paljon varoja. Lisäksi ilman haittavaikutuksia.   Nyt vaan olisi saatava pikaisesti luomuviljelyn kehittämiseen ja kasvien jalostamiseen tähän tarkoitukseen samat varat kuin apulanta-myrkky-linjakin on saanut aikanaan.
         Räikeä Monsanto-tyyppinen viljelykulttuuri ei ole pitkäikäinen, se loppuu monella tapaa yksipuoliseen, monokulttuuriseen mahdottomuuteensa.  Luomuviljely on tähän ainut vastaus. Nyt on aika harjoitella ja kehittää tämä tuotantomuoto huippuunsa.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Glyfosaatti
Mun mielestä pitää antaa 100+100, vähintään. Ja alotusvaiheessa hivenet. Eli kolmen vuoden välein. Nää apilaa ja apilaa jutut alkaa olla 2000-luvulla aikansa nähneitä vanhojen pierujen jorinoita. Jos ei nurmea lannoita, ei tuu yksikköjäkään. Pitäs se ny käsittää jumalauta jo järjelläkin ettei sitä laatuheinää tuoteta millään pyhällä hengellä. Ei tarvi kattoo kun kylän luomutissinkoittajaa, aivan hukassa kun ei riitä pallerot kun ei voi lannoittaa, ja nyt kun ei saa edes käyttää naapureiden tavaraa, on homma pystyssä...... ::)

Noin suurinpiirtein laskettuna reipas 9000 ry/ha luomupellosta viime kesänä....

tuntuu ett toi apulantahomma on ennemmin sitä uskonasiaa ;D

Joo, ja jos tuota vielä suhteuttaa siihen, mitä maksaa ry luomupellossa ????

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52007
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Glyfosaatti
Mun mielestä pitää antaa 100+100, vähintään. Ja alotusvaiheessa hivenet. Eli kolmen vuoden välein. Nää apilaa ja apilaa jutut alkaa olla 2000-luvulla aikansa nähneitä vanhojen pierujen jorinoita. Jos ei nurmea lannoita, ei tuu yksikköjäkään. Pitäs se ny käsittää jumalauta jo järjelläkin ettei sitä laatuheinää tuoteta millään pyhällä hengellä. Ei tarvi kattoo kun kylän luomutissinkoittajaa, aivan hukassa kun ei riitä pallerot kun ei voi lannoittaa, ja nyt kun ei saa edes käyttää naapureiden tavaraa, on homma pystyssä...... ::)

Noin suurinpiirtein laskettuna reipas 9000 ry/ha luomupellosta viime kesänä....

tuntuu ett toi apulantahomma on ennemmin sitä uskonasiaa ;D
No joo. Mitäs kasvoi?
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159