Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Spirulinan kasvatus eläimille ruoaksi & kasveille peltoon  (Luettu 8882 kertaa)

Henri Lentonen

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 15
Tervehdys,

olen kasvattanut ja tutkinut spirulina mikrolevää n. 5 vuotta. Julkaisuni on edelleen ainoa laatuaan Suomessa joka käsittelee siis spirulinan kasvatusta.

Keksijänä en ole halunnut patentoida/suojata mitään, jotta ketä tahansa voisi käyttää tutkimuksen tuloksia hyväkseen.

https://spirulinasuomi.wordpress.com

Viimeksi muokattu: 14.06.21 - klo:22:12 kirjoittanut Henri Lentonen

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Paljonko kanankakkaa tarvitaan jos haluaa kilon spirulinaa?
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Henri Lentonen

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 15
Tuo kompostoitu kanankakka mitä ostanut purkin, niin haisee voimakkaasti ammoniakille. Varsinkin kun sen nakkaa lipeään, niin ammoniakki suorastaan tulvahtaa sieltä esille.

Liika ammoniakki on spirulinalle myös haitallista - josko tuo bioreaktori lietteelle saadaan toimimaan, niin tällöin ammoniakin tulisi imeytyä spirulinan typenlähteeksi sitämukaa, kun sitä haihtuukin ettei se ala kertymään suljettuun ilmakehään reaktorissa.

Tässä tietenkin se, että kun ammoniakkia ei haihdu kompostoinnin aikana taivaan tuuliin, niin saadaan parempi hyöty tuosta kanankakkasta, verrattuna siihen että käytetään valmiiksi kompostoitua kanankakkaa, josta vielä jäljellejäänyt ammoniakki pöllähtää spirulinalle kun sitä ruokitaan.

En siis aio lähteä tekemään sen isompia kasvatuksia, ennenkuin tuo bioreaktori toimii - Suomessakin myytävä spirulina luomukaupoissa käsittääkseni kasvatetaan juurikin karjasta saadun lietteen ravinteilla, joten keksintö ei toki ole uusi, kasvattaa spirulinaa eläinten jätöksillä ihmisravinnoksikin.

Kompostin hygienisointi taasen on asia erikseen, mutta suljetussa reaktorissa on helppo pitää prosessi tasaisena ja halutuissa arvoissa. Lisäksi kun valmis kompostineste sitten vielä sekoitetaan lipeään, niin se takaa hyvän hygienian - tosin aerobinen kompostointikin tappaa patogeenit tehokkaasti.

Myös ammoniakki on hyvä desinfioija, mutta sen määrä kompostissa on vähäinen ja pH on vain luokkaa 11. Lipeän pH taasen on 13-14, ja kun kompostineste sekoitetaan lipeään niin lipeän määrä on paljon isompi kuin mitä koko kompostimassan ammoniakin osuus.

Jäljelle jäänyt kiintomassa kompostorissa voidaan puristaa lannoiterakeeksi ja sekoittaa siihen vielä spirulinaa.

Kompostinesteessä oletettavasti on myös hieman kiinto-ainesta. Myöskin spirulina sakkauttuu pohjalle. Kun spirulina-astia tyhjennetään, niin samalla se pohjalieju siis voidaan ottaa lannoite-käyttöön, ja päällä oleva spirulina-neste kerätään eläimille.

Sitten vain uusi satsi spirulinaa tulemaan ja ladataan kompostiin uudet lannoitteet.

Spirulinaa ei kannata ensiarvoisesti miettiä proteiinin korvaajana, vaan lisäravinteena joka parantaa immuunijärjestelmää ja aineenvaihduntaa, tehden siten eläimistä terveempiä ja hyvinvoivia. Onhan se hyvää proteiiniakin, mutta sen annostusta eläimille ei kannata miettiä tässä mielessä vaan yleiskunnon kohottajana eläimille.

Tällöin määrät ovat vähäisiä, mutta niistä saadaan hyöty siinä mielessä että terveempi eläin tarvitsee vähemmän vitamiineja, hivenaineita ja proteiiniakina, kun keho ei ole rasituksen alaisena.

Sama se on ihmisillekin, mitä huonommin syömme: sitä enemmän tarvitsemme ravintoa, koska keho korjaa vaurioita.

Eräs hyvä idea siis on eläimille kierrättää tallitilan ilmaa spirulinan kautta. Tällöin ilmansaasteet ja pölyt menevät levään, eivätä karjan keuhkoihin ja verenkiertoon. Samasta syystä on hyvä olla kotonakin spirulina-akvaario, jotta se puhdistaa huoneilmaa ja tuottaa myös happea.

Mitä enemmän happea ja vähemmän hiilidioksidia - tiettyyn rajaan saakka - niin sitä paremmin toimii koko aineenvaihdunta ja kehon tulehdus vähenee.

Enemmän tai vähemmän sitä sairaita ollaan kaikki oltu kohdusta asti - kun myrkky tekee sairaaksi, ja myrkyille altistumme jokapäiväisesti kun hengitämme saastunutta ilmaa, syömme ruokaa jossa on myrkkyjä ja juomme vettä, joka on saastunutta.

Viimeksi muokattu: 06.06.17 - klo:14:31 kirjoittanut Henri Lentonen

H Hehtolitra

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2569
Sinun olisi ollut parasta aloittaa keskustelu esim. "Kasvinviljely"- palstalla, olisit voinut saada asiallisiakin vastauksia.

Tämä kun on kylähullujen palsta.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52007
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Puunhalaajien, rastapäiden ja muiden omituisten otusten uusi hittiruoka?
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65449
ihan sama mikä on kohdekunta mutta eikös tuossa ole juuri joillekin ihan pätevä tuote kasvatettavaksi..?   ja kun siitä vielä maksetaankin jotain niin kaikki kotiinpäin..   juuri tuota etelän joutavat tartteee....

Sepeteus

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 37228
Spirulina on siis ravinteikas mikrolevä, siitä pieni tietopaketti täällä:

https://suomitalkoot.wordpress.com/2017/05/31/spirulina-ihmeleva/

--

Levää olen viljellyt n. puoli vuotta. Monet yritykset myyvät elävää levää kasvatettavaksi akvaarioon, siis ihmiselle ruoaksi.

Levää kuitenkin olen viljellyt testinä ja ruokkinut sitä kanankakkalla.

Tässä on uudenlainen bioreaktori, jonka avulla olisi tarkoitus muuntaa eläinten jätökset spirulinaksi:

https://suomitalkoot.wordpress.com/2017/05/31/bioreaktori-lietteen-kasittelyyn/

---

Spirulinasta on myös hyötyä maanviljelysssä:

https://suomitalkoot.wordpress.com/2017/05/31/spirulinan-kaytto-osana-maataloutta/

---

Tässä on kootusti tietoa, miten itse olen sitä viljellyt. Päivittelen tietoa, kun sitä olen saanut kasvamaan isompia määriä järkevästi, niin voi muutkin aloittaa viljelyn siltä pohjalta.

https://suomitalkoot.wordpress.com/2017/05/31/spirulinan-kasvatuskoe-ilman-kemikaaleja/

Varo ettei Pekka  Perä kaappaa ideaasi. Hähän on siirtymässä lehmänpaska alalle. Kait tuo lehmänpaskassakin kasuaa. 😁😀

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65449
no, eiks se oliski hyvä kun olis ammatti-immeinen joka osaa tehä silläkin rahaa?       persaukisia valittelijoita onkin jo ihan riittävästi..

Sepeteus

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 37228
no, eiks se oliski hyvä kun olis ammatti-immeinen joka osaa tehä silläkin rahaa?       persaukisia valittelijoita onkin jo ihan riittävästi..

 Perän idea on, jätteet järveen.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65449
mitkä jätteet?   tuohan käyttää jätteen hyväksi..

Sepeteus

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 37228
mitkä jätteet?   tuohan käyttää jätteen hyväksi..

Näin Perä kertoi Talvivaaran toimivan. Valehteli raskaasti. 😀😁

Antidesantti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19299
  • Tämän foorumin lukeminen ei tee hyvää älykkyydelle
mitkä jätteet?   tuohan käyttää jätteen hyväksi..

Saamieni tiedustelutietojen mukaan zepeteoz kasvattaa järvesä spirokeettaa...    🎅
"Lähes kaikki Kuntaliiton vuonna 2007 toteuttamaan kyselytutkimukseen osallistuvat kunnat olivat tukeneet jollain tavalla vesiosuuskuntien toimintaa."

Henri Lentonen

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 15
Jaa-a taitaa Suomen maanviljelijät olla niin rikkaita, että on helpompaa ostella ulkomaista ruokaa kuin tehdä itse. Markkinat kyllä syntyy tehdä omalle karjalle oma ruoka, kun tämä globaali lama ja ruokapula tulee Suomeen.

Heikot karsiutuu pois, se ikäänkuin on luonnonvalinta myös maanviljelyksessä. Ne ketkä ei kykene selviytymään uudessa tilanteessa, karsiutuu pois.

Ne taas ketkä näkee tilaisuuden menestyä ja tarttuu siihen, porskuttavat eteenpäin vaikka lamat iskee - tuottaen itselleen ja muille ruokaa.

Mietin usein, että missä vaiheessa maanviljelys on alkanut tarviimaan tukea, kun ennen se on tukenut?

Josko Suomi on globalisaation myötä tullut näinkin rapakuntoon, niin ei ole kuin ajan kysymys, koska romahdus tulee. Ei Suomen leipää voida tuottaa ulkomaista tuodulla rehulla: se on ensinnäkin moraalitonta ja toisekseen, se ei kannata.

Ja ihan näin maalaisjärjellä ajateltuna, se ei voi todellakaan kannattaa: tuottaa rehu jossain toisessa maassa ja sitten kuljetella sitä pitkin poikin maailmaa Suomeen. Kyllä se on kannattavaa, tuottaa se rehu itse siellä missä sitä tarvitaan.

Ainoa syy miksi se nyt on "kannattavaa" syntyy juuri kaiken maailman tukien ja euro-valuuttojen luomalla keinotekoisella kannattavuudella. Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä ja vertailupistettä: oikeassa elämässä ja se toimii vain niin kauan, kuin ne tuet ja ulkomaiset rehut tänne Suomeen tulevat - ja sitten kun ei enää tule tuet (europankki kaatuu) ja loppuu rehujentulo (kun ei ole rahaa ja tulee myöskin pula-aika muissa maissa) niin mikäs sitten eteen?

Jos ei nyt kaiken tämän vaurauden keskellä: maanviljelijä ja karjatilallinen, pysty itseään elättämään ilman tukia ja ulkomaista avustusta, niin miten ihmeessä sitten kun tämä euro-vauraus on poissa?

Järkevintä, on nyt kun on vielä tilaisuus, korjata tämä tilanne Suomessa: talkoohengessä siis, kuten ennenkin on tehty vaikeina aikoina Suomessa.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65449
mutta kuka enää lähtee talkoohengellä mukaan... kun jokaisella on omanapa... ja minäminä asenne...

Sepeteus

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 37228
mutta kuka enää lähtee talkoohengellä mukaan... kun jokaisella on omanapa... ja minäminä asenne...

Kyllä Henri on oikeilla linjoilla. Tizinkootto on ala, jossa ei tuotantokustannuksista tarvitse OIKEASTI välittää. Kaikki tilat vetää samaa pro agria linjaa. Jos se ei riitä, niin kinutaan valtiolta lisää tukea.