Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
 • Tavallinen aihe

Aihe viljan hinta  (Luettu 939844 kertaa)

mx

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 487
Vs: viljan hinta
Ens vuoden vaihteessa tulee voimaan laki joka vaatii sialle lisää pinta-alaa.

Mikä jutu tää on? en o kuullukkan

kylmis

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 12218
 • Virolaista kiitos!
Vs: viljan hinta
Eilen oli sellainen päivä, että kaikki kynnelle kykenevät firmat nosti vähintään kauran hintaa. Myös vehnässä ylöspäin vetoa, mutta ohra on muuttumassa jälleen jätteeksi. Pahaa pelkään, että tulevan kesän kaura-ala maakunnissa tulee olemaan aivan posketon.
Mä voisin sitä ongelmajäte ohraa ostaa mut taitaa tuo etäisyys olla taas este. Ja samantien saat rahat tilille. Ei viljelijän tarvii pankkina toimia..
Kiitos tarjouksesta. Maksuaika voidaan aina sopia tapauskohtaisesti. Maksan itsekin pienyrittäjien laskut sille päivälle, kun laskun saan käsiini. Tulopuolella neuvottelen monesti joustavien tahojen kanssa tilitykset eteenpäin. Paras rekkakuorma oli reilun vuoden eteenpäin, mutta se on eri tarina se. ;D
Nopeasti analysoin, että olet jopa hieman lähempänä kuin Anora/A-rehu Kossulla, jonne ohrat menee aika järjestelmällisesti ihan viimeistä puolikasta lukuunottamatta, joka voi mennä melkein minne vaan. Hintatasoakin seurataan täällä yleisesti, että mitä Kossulla maksetaan. Rahdit ei sinänsä ole ostajan asia, koska myyjä sen järjestää ja miettii, mikä on järkevää.
Tuleva kesä on kauravuosi ja ohra-ala ihan minimissä, vain sellaisille lohkoille, joissa kauraa on ollut jo peräkkäiset vuodet täyteen. Hintasuhteet on nyt sellaiset, että kauraa vaan, tuli mitä tuli.

kylmis

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 12218
 • Virolaista kiitos!
Vs: viljan hinta
Eilen oli sellainen päivä, että kaikki kynnelle kykenevät firmat nosti vähintään kauran hintaa. Myös vehnässä ylöspäin vetoa, mutta ohra on muuttumassa jälleen jätteeksi. Pahaa pelkään, että tulevan kesän kaura-ala maakunnissa tulee olemaan aivan posketon.
Mä voisin sitä ongelmajäte ohraa ostaa mut taitaa tuo etäisyys olla taas este. Ja samantien saat rahat tilille. Ei viljelijän tarvii pankkina toimia..


Onko possuja taas? Vai ihan kaupantekoa varten voit ottaa jätteitä vastaan?

Samaa mietin... ;D

On ollut elokuusta lähtien..
Köyhän on jotain yritettävä.  ::)
Mistäs moinen?Lihan ja varsinkin sianhinta tuskin nousee ainakaan näillä ylituotantomäärillä.
No niinkuin kirjoitin köyhän on yritettävä. Jos tuosta yhdestä elukasta jää se parista eurosta muutamaan euroon työpalkkaa itselle niin saa euroja jonkinlaisen kasan kokoon ja helpottaa aina lainanhoitoa ja saapi omaankin pöytään leipää.

Tietysti onhan siinä myös se, että luomupelloille saa taas ensi kevääksi lannoitetta. Ilman kun eivät juuri kasva ja kaupallisten tuotteiden käytössä ei ole mitään järkeä =kannattamattomia.

Ja sitten on taas kertynyt kauppakelpaamattomia viljaeriä niin voi noikin syötellä pois, toki valtaosa menee tuota osto ohraa. Mut pienet määrät, vehnää, kauraa, ruista, ruisvehnää, hernettä ja papua häviää kyllä sikojen kautta.

Mut kyl se painavin syy on raha. Jostain on euroja saatava ja katsoin tuon nyt järkevimmäksi kuin paikat valmiina. Se et olisi lähtenyt johonkin hanttihommiin talveksi tuskin olisi sen parempi vaihtoehto. Kun pysyy tontilla kasvattaa sikoja niin samalla ehtii vähän tehdä muutakin. Nyt on viime aikoina tullut korjailtua koneita. Toki ei tarvii sit kyl lähteä lomailemaan. Elokuun jälkeen ei ole tullut oltua yötä pois kotoa  ;D
Jos oikeasti joku hyvä homma löytyy niin elukat saa lähteä kyl samantien.  8)

Joo hinta tuskin nousee ja ylituotantoa on edelleen. Toistaiseksi ja onneksi lihan hintaan ei ole nyt vielä kajottu. Kalliita ohra ja muitakin rehukuluja kuoletellaan nyt. Epäilisin et kohta niihin tiputuksiin aletaan.  ::)
Kilpailijat kun aloitti jo. Toki taidettiin olla jo asemalla tasolla valmiiksi.

Ohrat loppuu maaliskuun alussa. Jos tuosta on halua jatkaa niin viljaa tarvii löytää lisää. Ehkä lihanhintakin näyttää merkinsä siihen mennessä.

Ens vuoden vaihteessa tulee voimaan laki joka vaatii sialle lisää pinta-alaa. Oma paikkamäärä vähenee neljänneksellä. En tiedä paljonko tälläisiä tiloja sit on. Periaatteessa kaikki 20v sitten tehdyt pitäisi olla. Tuo kyllä leikkaa tuotantoa jotain mut voihan se olla et pari isoa investointia niin reikä on tukittu.  :o
Loppusyksystä kävin etelämpänä sikamiehen tontilla ja se jutteli, että ohralle 250e on ehdoton katto, sen yli jos menis, niin tästä ei jää mitään käteen. Siltä pohjalta sanoisin, että hyvältä näyttää. Jokainen euro ohran hinnassa alaspäin on silkkaa voittoa sikalaan. Ja hinta tulee laskemaan ja pysymään alhaalla, niin paljon poistuu käyttäjiä erisyistä. Tähän päälle vielä rehutehtaiden maissintuonti, joka pitää ohran kysynnän aisoissa. Oma näkemys on, että jos rehuohraa meinaa viljellä, niin joku A-rehun hintatakuusopimus 200e ohralle, on todella hyvä ja erittäin suositeltava.

kylmis

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 12218
 • Virolaista kiitos!
Vs: viljan hinta
No tulevalle satokaudelle on sopimukset aika pitälti oltava tehtynä, viimeistään helmikuussa.

Voi olla, että villi kauppa käy ensi talvena  vain suoraan viljelijöiden välillä; teollisuus on jo omat määräarvionsa tehnyt ja keskusliikkeiden viljakauppa myös on kiinnittäytynyt tähän etukäteissopimusmalliin.

Jopa Viljatavastiakin näkyy nyt sopimuksia junailevan ?

-SS-
Odottelen vielä hetken aikaa, josko Viljatavastia saisi jo alkukuusta nuo sopimusasiansa tietoon. Kovin kauaa ei ole peliaikaa ja jos kantti pettää, niin teen kylmästi viljelysopimukset Hankkijan kanssa. Yhden sopparin teinkin jo sinne. Jotenkin tuntuu siltä, että nyt on taas sellainen aika, että sopparit on hyvä olla olemassa. Tässä menikin kai 7-8 vuotta, että sopimuksia ei tehty kuin siemenviljelystä. Aina sai muut viljat menemään eteenpäin puhelinsoitolla. Kaikkea aikansa ja tilanteet muuttuu. Eletään muuttuvassa ajassa ja sopeudutaan siihen.

ja101

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 5130
 • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: viljan hinta
Länsi-Uusimaa ja siitä itään: Rehuohra 160 €/tonni tällä hetkellä. Syksyä ei ainakaan Hankkijalla vielä noteerata, mutta mallasohrasta on syksyksi vähennetty 30€. Eli voisi arvella rehuohralle olevan siellä Sisä-Suomessa markkinoita jotain 130-135 eurolla.

Hinnan kiinnittämisestä neuvotaan VYR viljakauppaoppaassa mm. "Viljelijälle viljelysopimukset antavat varmuuden siitä, että hänen tuottamalleen sadolle on tiedossa ostaja."  Tämä siis tarkoittaa sitä, että viljan saa varmasti lähtemään, ainakin jollakin hinnalla.

Toisaalla hinnoitteluohjeiden yhteydessä mainitaan, että näissä etukäteissopimisissa viljelijän on selvitettävä tuottamansa viljan tuotantokustannukset. Kuitenkin, matalien hintojen vallitessa on melko varmaa, että viljelijän on budjetoitava osa tuista kaupantekijäiseksi viljatarjouksensa mukaan. Kannattavuus tässä tapauksessa todetaan siitä, paljonko tuista jää viljelijälle itselleen, vai jääkö mitään. Toki metsärahojakin voi kauppaan liittää mukaan, jos menekki ei ole hyvä.

Eli sopimus varmistaa, että sato menee pois tilalta, ja varmistaa sen, että viljelijä saa isänmaallisen tunnekuohun, kun katsoo loittonevaa täyttä viljarekkaa kuivurin portilla.

-SS-
Ei se ohra tuolla 160e liiku. En mä ole ainakaan vielä löytänyt. Mielestäni tuo hinta on se et tuo maksetaan jos nyt väkisin haluat myydä. 160e on korian noteeraus ja jo ero kotkaan 180e on sen pari kymppiä. Ja turkuun 200e taas pari kymppiä. Eli täältäkin kannattaa jo ajattaa vaikka turkuun ohransa. Siitä sun markilta turku on se ilmiselvä osoite rehuohralle. Liikahtaa ehkä rapialla kympillä, kenties 15e kun varaa rahtiin niin pitäisi mennä? Täältä sanoisin et ehkä 25e niin voisi turkuun saada kuorman menemään. Kotkaan 10e niin voitolle jää turku. Mut mikäli kelpaa anoralle 220e niin sinne. Maksavat kai edelleen rahtitukea. Jonka jälkeen rahti ehkä 30e?

Mitä sopimukseen tulee niin eihän se pidemmän päälle pitäisi olla niin et viljelijä on vain tyytyväinen et rekka lähtee pihalta. Olet ehkä poikkeustapaus.  ;DKyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...

ja101

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 5130
 • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: viljan hinta
Hyvin vaikea ennustaa, mikä voisi olla ohran hintataso ensi syksynä. Heikko sato koko maan tasolla yhdistettynä pienenevään loppuvarastoon voi viedä hintaa korkeammaksi. Toisaalta hyvä sato tiputtanee hintaa nopeasti. Ja selväähän se on, että suoraan puinneilta tulee aina sen verran tavaraa markkinoille , ettei käteishinta voi olla kauden korkein elo-syyskuun vaihteessa.

Täytyy sanoa, että olet kyllä tosi reilu kaveri, jos tuossa kuvaamassasikin tilanteessa olisit valmis maksamaan so***** hinnan yli. Itse en sinua niin velvoittaisi tekemään, vaikka perussatotasolla oma liikevaihtoni pienenisikin melkein 300€/ha. Kiinteähintaisessa sopimuksessa on aina riskinsä ja se on jokaisen tiedostettava. Jos teen sopimuksen Hankkijan kanssa, saan so***** hinnan, vaikka markkinoilla tapahtuisi mitä. Mutta jos oikeasti tulisit esimerkiksi muutaman kympin hinnassa vastaan, vastineeksi antaisin sinulle vähintäänkin nykystandardin ylittävän maksuajan, ja täysin korottamana tietysti.

Ostajana tilanteesi on helppo määrien suhteen, kun pystyt jo nyt sanomaan, kuinka paljon tarvitset viljaa. Myyjänä en pysty tietämään tässä vaiheessa, paljonko pystyn tuottamaan päästäkseni edes +/- 10 %:n marginaaliin. Varsinkaan kun ei nyt satu olemaan mitään kovin suurta alkuvarastoa ohralla. Ja jatkuvassa sopimusviljelyssähän sellaisen ylläpitäminen pienillä pinta-aloilla olisi ihan mahdotontakin.

Se on oikeasti todella suuri harmi, jos kaikki vilja täytyy tulevaisuudessa shoppailla sopparimarkkinoille. Se on myös pitkässä juoksussa täysin toimimatonta. Tulevaisuus sen tulee näyttämään, jos kaikki lyövät nyt "all in" soppareihin. Toisaalta jollakin suurella tilalla voisi periaattessa toimiakin, joten tämäkö nyt sitten tosiasiassa ja täysin oikeutetusti edesauttaakin pienten tilojen alasajoa?
Hinnan kiinnitys olisi ihan jees jos lihatalotkin pystyisivät tähän. Kaupan kanssahan tehdään nyt jo pitkiä sopimuksia niin pidenneteenkö edelleen vaan?  ;D
Iso tila voi pystyä lyömään hinnan kiinni. Perustuu ehkä siihen, että monia eri sopimuksia jolloin yksittäinen kallis sopimus ei kaada korttitaloa. Myöskin isoilla tiloilla aina paremmat tilityshinnat ja pystyvät neuvottelemaan omiakin sopimuksia ja hintoja kun määrät alkavat näyttelemään useampaa prosenttia lihatalon potista.

Se että voi maksaa kiinnitetystä hinnasta yli on ihan sillä oletuksella, et lihan hinta nousee perässä. Näin homma toimi viime kriisissä ja oletettavasti toimii tulevaisuudessakin. Sinänsä ollaan ehkä siirrytty jollain lailla uuteen aikaan. Ennen vanhaa kun viljan hinta melko vakio ja lyhyitä korkeita piikkejä niin lihan hinta ei ikinä ehtinyt reagoimaan. Toki aina olen pyrkinyt maksamaan hieman yli vallitsevan hintatason.

Mutta tilanteessa jossa hinta olisi syksyllä korkeampi niin kun olen kuitenkin toinen viljelijä enkä "kasvoton" viljanostaja niin kyllähän se mieltä pahentaa niin täällä kun hinta so***** alemmas sekä myyjässä kun pitää "ilmaiseksi" myydä. Voi olla et viljakauppa tulevaisuudessa vähenee kyseisen tahon kanssa. Keskusliikkeet ovat kasvottomia ja "kusetukset" ilmeisesti unohtuu seuraavilla konepäivillä kun pääsee omamyyjän kehumaksi makkarajonossa..  ::)

Ens vuoden vaihteessa tulee voimaan laki joka vaatii sialle lisää pinta-alaa.

Mikä jutu tää on? en o kuullukkan
Lihasioilla ja vierotetuilla vaaditaan enemmän neliöitä. Koskee vanhoja sikaloita. Muutos muistaakseni tullut 2003 voimaan ja kaikki sen jälkeen tehdyt ja peruskorjatut pitäisi täyttää muilta lähtee paikkoja pois.

Kiitos tarjouksesta. Maksuaika voidaan aina sopia tapauskohtaisesti. Maksan itsekin pienyrittäjien laskut sille päivälle, kun laskun saan käsiini. Tulopuolella neuvottelen monesti joustavien tahojen kanssa tilitykset eteenpäin. Paras rekkakuorma oli reilun vuoden eteenpäin, mutta se on eri tarina se. ;D
Nopeasti analysoin, että olet jopa hieman lähempänä kuin Anora/A-rehu Kossulla, jonne ohrat menee aika järjestelmällisesti ihan viimeistä puolikasta lukuunottamatta, joka voi mennä melkein minne vaan. Hintatasoakin seurataan täällä yleisesti, että mitä Kossulla maksetaan. Rahdit ei sinänsä ole ostajan asia, koska myyjä sen järjestää ja miettii, mikä on järkevää.
Tuleva kesä on kauravuosi ja ohra-ala ihan minimissä, vain sellaisille lohkoille, joissa kauraa on ollut jo peräkkäiset vuodet täyteen. Hintasuhteet on nyt sellaiset, että kauraa vaan, tuli mitä tuli.
Luulin että olet lähempänä kossua.  ;D
Kaurasta saa hyvähintaisi soppareita ja jos tietää saavansa sopimukset täyteen niin varmasti hyvä vaihtoehto.

Loppusyksystä kävin etelämpänä sikamiehen tontilla ja se jutteli, että ohralle 250e on ehdoton katto, sen yli jos menis, niin tästä ei jää mitään käteen. Siltä pohjalta sanoisin, että hyvältä näyttää. Jokainen euro ohran hinnassa alaspäin on silkkaa voittoa sikalaan. Ja hinta tulee laskemaan ja pysymään alhaalla, niin paljon poistuu käyttäjiä erisyistä. Tähän päälle vielä rehutehtaiden maissintuonti, joka pitää ohran kysynnän aisoissa. Oma näkemys on, että jos rehuohraa meinaa viljellä, niin joku A-rehun hintatakuusopimus 200e ohralle, on todella hyvä ja erittäin suositeltava.

Olisi kiva tietää et kenen tontilla tai edes et mitä väriä edusti. Oma lihatalo ollut takamatkalla hinnoissa jolloin tuollainen 250e hinta ei multa ainakaan onnistu. Pakkaselle menee. Toki en saa niitä korkeimpia hintoja kun pieni tila jo nykymittapuulla. Niinkuin kirjoitin niin kaksi kolmesta on hintaa jo tiputtanut, että vieläköhän näkemys on sama?
Sanoisin et myös ohran viljelyala vähenee kyllä ja sääalttiina kasvina tarjonta voi heilahtaa rajustikkin. Toki tuontiventtiili on aina olemassa. Onhan nytkin kuulemma ohra jo virossa 50e halvempaa.

No tulevalle satokaudelle on sopimukset aika pitälti oltava tehtynä, viimeistään helmikuussa.

Voi olla, että villi kauppa käy ensi talvena  vain suoraan viljelijöiden välillä; teollisuus on jo omat määräarvionsa tehnyt ja keskusliikkeiden viljakauppa myös on kiinnittäytynyt tähän etukäteissopimusmalliin.

Jopa Viljatavastiakin näkyy nyt sopimuksia junailevan ?

-SS-
Odottelen vielä hetken aikaa, josko Viljatavastia saisi jo alkukuusta nuo sopimusasiansa tietoon. Kovin kauaa ei ole peliaikaa ja jos kantti pettää, niin teen kylmästi viljelysopimukset Hankkijan kanssa. Yhden sopparin teinkin jo sinne. Jotenkin tuntuu siltä, että nyt on taas sellainen aika, että sopparit on hyvä olla olemassa. Tässä menikin kai 7-8 vuotta, että sopimuksia ei tehty kuin siemenviljelystä. Aina sai muut viljat menemään eteenpäin puhelinsoitolla. Kaikkea aikansa ja tilanteet muuttuu. Eletään muuttuvassa ajassa ja sopeudutaan siihen.
Mistä moinen ajatus? Mikä oli erilailla 7-8v sitten?
Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...

-SS-

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 19918
 • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: viljan hinta
Ehkä Kylmiskin on huomannut, että kun villiä sopimuksen ulkopuolista viljaa tarjoaa, katselee jopa Hankkijankin viljakauppias vaan ikkunasta pihalle hiljaisena, jos siihen jää odottelemaan, niin viiden minuutin päästä tokaisee, viäläks sää olet siinä.

Noin neljä etukäteiskauppasopimusta nyt katsottu, toimitushetkellä 15-40€ halvempi hinta sopimuksella kuin käteisnoteeraukset samaan aikaan.

Mutta kun käteiskauppaa kumminkaan sitten ei käydä, niin turha verrata.

-SS-

ja101

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 5130
 • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: viljan hinta
Ehkä Kylmiskin on huomannut, että kun villiä sopimuksen ulkopuolista viljaa tarjoaa, katselee jopa Hankkijankin viljakauppias vaan ikkunasta pihalle hiljaisena, jos siihen jää odottelemaan, niin viiden minuutin päästä tokaisee, viäläks sää olet siinä.

Noin neljä etukäteiskauppasopimusta nyt katsottu, toimitushetkellä 15-40€ halvempi hinta sopimuksella kuin käteisnoteeraukset samaan aikaan.

Mutta kun käteiskauppaa kumminkaan sitten ei käydä, niin turha verrata.

-SS-
Tuskin viljan myyminen muille on niin vaikeaa kuin sinulle.  ;)
On totta, että kun tarjontaa on niin viljastasi ei ostajat tappele kynsinhampain vaan ostohinnat on päätetty jossakin ylempänä ja alempia tahoja on kielletty tekemästä mitään muuta kuin ilmoittamaan vain hinta ilman mitään omia korotuksia.
Eli kaupankäynti on kuin apteekissa. Hinta ilmoitetaan ja siitä ei neuvotella.

Ja tietysti lisäksi jos on jokin laatujuttu minkä vuoksi voidaan erä hylätä niin tätä voidaan käyttää hyvinkin helposti. Tässä ei oikein voi kun huolehtia et laatu on kohdallaan kaikin osin. Ja mikäli esim. se movere nyt järkkää rahdin niin sen yhdistelmän on mahduttava liikkumaan lastauspaikalle ja voi olla et lastauksen on sujuttava kohtuu sukkelasti tai muuten tulee sakkoa ajan kulumisesta.

Mutta ei se viljan myyminen nyt oikeasti vaikeaa ole kuin nuo asiat on kunnossa. Pula tilanteissa noista kaikista sitten joustetaan.
Kun kyselin et miksi kylmis nyt päätti kiinnitellä hinnat niin hommahan paljastui osittain tuossa et kauraa menossa peltoon paljon. Itsekin jos olisin taviskauran viljelijä niin jonkinlainen kiinnitys olisi varmaankin tehtävä, siltä tuo tilanne nyt näyttää. Kaurasta tarjottava hinta niin kova suhteessa muihin ja kauranviljelyn kulut pienemmät niin epäilisin et kaurasta on tunkua syksyllä. Jos viennissä jokin tökkää niin ongelmajätettä silloin monella siilossa. Hinta joustaa joka tapauksessa heti kohta alaspäin.

Mutta muuten nyt odottelen vielä kylmiksen vastausta et mikä tuolla historiassa on ollut sellaista et 7-8 vuoteen ei kiinnitykset ole tarpeellisia olleet ja nyt ovat. Vai onko tuo kaura vain se juttu? Itsehän en ole kiinnitysten puolestapuhuja kun omat satotasot heiluu niin rankasti, että maksimissaan 50% uskaltaisi ehkä kiinnittää. Tällöin jo yhden kasvin viljelyä olisi oltava reilu jotta tuo 50% olisi edes se 50t rekka tai kaksi rekkaa..
Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...

-SS-

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 19918
 • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: viljan hinta
jos on jokin laatujuttu minkä vuoksi voidaan erä hylätä niin tätä voidaan käyttää hyvinkin helposti. Tässä ei oikein voi kun huolehtia et laatu on kohdallaan kaikin osin.
Tämä ex-viljanvälittäjä oli ainakin sitä mieltä, että hän ainakin voi luottaa siihen, että toimitan parasta mahdollista laatua. Mutta se ei taida olla se juttu siis.
yhdistelmän on mahduttava liikkumaan lastauspaikalle
No kyllä ainakin tuolla yhdellä yhdistelmällä on viime talvesta nyt syksyyn asti päästy, ja ei ole ollut  lähelläkään, että ei olisi mahtunut. Ja Hämeessä ja pohjoisempana on lukuisiakin yrittäjiä, jotka tarjoavat koukkulavalastausta. Yksi lava vetoautossa, kaksi lavaa perävaunussa. Mutta ei täällä tietenkään, piittkä junanvaunu peräkärrynä.  Tällainen vanhanajan lyhyt yhdistelmä kyllä mahtuu:


lastauksen on sujuttava kohtuu sukkelasti tai muuten tulee sakkoa ajan kulumisesta.
No kyllä se sentään puoleentoista tuntiin on tullut täyteen, vehnällä nopeammin. Kaksi tuntia taitaa olla lisämaksun raja, eikä minulla olisi mitään ongelmaa maksaa täyttä yhdistelmän tuntipalkkaa lisälastauksesta. Olen sen kirjallisesti ilmoittanut.
jos viennissä jokin tökkää niin ongelmajätettä silloin monella siilossa. Hinta joustaa joka tapauksessa heti kohta alaspäin.
itsehän en ole kiinnitysten puolestapuhuja kun omat satotasot heiluu niin rankasti
Niin , näyttää siltä, että noin 2t / ha voi näissä keleissä kiinnittää. Sitten hyvänä vuotena sadosta jää 3 t /ha  villiksi viljaksi, eli kiinnittämällä pystyy varmistamaan noin 40%:lle markkinan. Hinnan jousto alas päin on jokin tabu, jos se tapahtuisi rajusti ja nopeasti, kyllä kysyntää alkaisi olla ulkomaillakin. Sadon markkinointi 40% 250 €/ t, 60% 80 €/ t , tarkoittaa keskihintana vajaat 150 €, kävisi hyvin meikäläiselle. Mutta todellisuudessa hakevat sopimuskuorman, ja se loppu jää siiloja täyttämään ja kostumaan sinne vuosikausiksi, kun ei jotenkaan pysty alhaisella hintatarjouksella edistämään menekkiä. 

Kiinnityssopimuksissa varmaan olisi hyvä olla vaihtoehto, mitä tehdään runsaasti yli menevällä osuudella, että sekin pitää viedä pois mutta ostaja saa miettiä, maksaako vai ei.

-SS-

Last Man Standing

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 2768
Vs: viljan hinta
>Ja mikäli esim. se movere nyt järkkää rahdin niin sen yhdistelmän on mahduttava liikkumaan lastauspaikalle ja voi olla et lastauksen on sujuttava kohtuu sukkelasti tai muuten tulee sakkoa ajan kulumisesta.

Aikoinaan kun tuli Hankkijalle myytyä ,oli noita Moveren kyytejä niin autot oli kyllä hienoja,mutta aivan kädettömiä kuskeja.No samalla tapaa linjassa tampereella tuolloin huilailevien ajojärjestelijöiden kanssa.
Neliraajahalvaantuneetkin ovat reippaampia hoitelemaan hommia.

Lisäksi noita movereita sai odotella koko päivän ja sitten soittelee ,että tuunkin vasta huomenna.Olen panostanut ainakin viimeiset  15v paikallisen autoiljan käyttöön joka tulee hyvin pitkälti silloin kun  lupailee

Filosofi

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 945
Vs: viljan hinta
>Ja mikäli esim. se movere nyt järkkää rahdin niin sen yhdistelmän on mahduttava liikkumaan lastauspaikalle ja voi olla et lastauksen on sujuttava kohtuu sukkelasti tai muuten tulee sakkoa ajan kulumisesta.

Aikoinaan kun tuli Hankkijalle myytyä ,oli noita Moveren kyytejä niin autot oli kyllä hienoja,mutta aivan kädettömiä kuskeja.No samalla tapaa linjassa tampereella tuolloin huilailevien ajojärjestelijöiden kanssa.
Neliraajahalvaantuneetkin ovat reippaampia hoitelemaan hommia.

Lisäksi noita movereita sai odotella koko päivän ja sitten soittelee ,että tuunkin vasta huomenna.Olen panostanut ainakin viimeiset  15v paikallisen autoiljan käyttöön joka tulee hyvin pitkälti silloin kun  lupailee

Kyllä! Ja kaikki on tällaisen tutun kaverin kanssa paljon helpompaa. Pystyy sovittelemaan, varsinkin kun toinen tietää, ettei toinen pysty päivystämään kuivurilla tai apulantanosturin vierellä 25 tuntia vuorokaudessa...

kärmeskytö

 • Konkari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 1454
Vs: viljan hinta
^ ja ^^
Näin se. Yksi siilo mikä pitää tyhjätä 5 tuuman kierukalla jossa hydraulimoottori.2.2 tuntia menee kun 50 tonnia ohraa  on rekan kyydissä eikä tarvi mitään sakkomaksuja ajasta maksella.Joskus kuski on soittanut edellispäivänä että mitä teet huomenna...ja kertonut että mylläri tarvii jyviä.No sitten on viety huomenna. Oman kylän yrittäjä eikä ole edes kallein mutta kun homma pelaa niin se pelaa.Nuo on kullan arvoisia.

fote

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 444
Vs: viljan hinta
Mulla  jokin kanadalainen ruuvi 35 minuuttia 42 tonnia kauraa  siirtyy rekkaan

Hanttapuli miäs

 • Tulokas
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 98
Vs: viljan hinta
Mulla  jokin kanadalainen ruuvi 35 minuuttia 42 tonnia kauraa  siirtyy rekkaan

Itellä on ainakin Wheatheatin ruuvi. Rahtari joka on ajanut monta vuosikymmentä kehu että se on kuulemma paras viljaruuvi mitä rahalla saa Suomessa. Hiljainen ja hiipivän nopea.

Viimeksi muokattu: 29.01.24 - klo:23:34 kirjoittanut Hanttapuli miäs

ja101

 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 5130
 • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: viljan hinta
Alkaakohan ne ohran ostot olla sitten tässä. Anora tiputtanut lyhyen ajan sisällä pari kertaa hintaa. Ennakoiko tämä nyt sitä et alkaa syksyksi asti olla tavaraa ettei kohta ole niin väliksi enää?
Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...