Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Peltotuet 2023-2027  (Luettu 45921 kertaa)

MKH

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 124
Vs: Peltotuet 2023-2027
No odotellaan nyt varmennusta. Ehkä neuvojakin vielä tarkentaa tietojaan.

Mut onhan tuo huononnus. Ennen sai 60% aidolla kasvipeitteellä täyden tuen joka hehtaarille. Nyt täytyy olla se 100% aitoa. Tuo ss:n mainitsema "välikasvin" kylvö tulee kenties kannattavaksi. Mut hirveää jumppaa ei 50e takia voi tehdä..

Pitää huomioida että hömppäheinät ei aiemmalla tukikaudella saanet kp-korvausta, vaikka ne kasvipeitteisyysalaan laskettiinkin, nyt myös ne saa tuon korvauksen.
Kuitenkin tuo uusi systeemi suosii meitä suorakylvökoneen omistajia, nyt voi  tehdä niin, että riittävästi hömppäää, lisäksi haluamansa määrä syyskasveja ja loput sängelle, niin ei ole mikään ongelma 100% aito kasvipeitteisyys. Tai voi jättää kaikki sängelle, ei houkuta nyt syysmuokkaukset kalliin löpönkään takia. Nyt jää muokkauskoneiden käyttö vain syysviljapeltojen muokkaamiseen, ellei uskalla syyskasvejakin suorakylvää.
Eli loppujen lopuksi enemmän sitä jumppaa on niillä, jotka joutuu muokkaamaan paljon syksyllä tai viimeistään keväällä, suorakylväjä sen kuin viheltelee ja nostaa maailman helpoimmat 5-kympin ha-tuet.

Vielä helpommalla pääset kun laitat kaikki pellot tuotantonurmiksi….  toki jos aiot sadon käyttää hyödyksi niin töitä tulee🤣
;D ;D ;D
Mut juu mikäs sen vln tuki taso oli? 60e? Ympin perusosa on se 45e ni eroa jää se 15e/ha. Tuotantonurmessa ei ole määritelty ainakaan aiemmin et mitä kasveja Pitää sisältää. Nyt jos ajattelee et vln Pitää olla 4 kasvia niin tuotantonurmi tulee vaikka puna-apila timotei seoksella ihan ok. Katoaako 15e jo siemen kustannukseen?
80€ oli vln, lhn 65€