Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Tulevaisuuden lihantuotanto  (Luettu 6771 kertaa)

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216
Tulevaisuuden lihantuotanto
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/algoritmi-on-tulevaisuuden-lehma/4uURpLKW

Tuossapa hiukan lyhennetty versio paperisen tän viikon option jutusta, mutta varmaan pääpointit suurin piirtein siitä löytyvät.

Jos tulevaisuuden tutkija Olli Hietasen ja Mark Postin visiot toteutuvat, kannattaa hiukan miettiä kuinka pitkälle ajalle navetan takaisinmaksun ajattelee. Kymmenen vuotta ja keinoliha olisi jo hinnaltaan kilpailukykyinen kaupan tiskillä. 3D:llä tulostetaan liha ja kasvikset. Aika mielenkiintoista.

Vähän aiemmin oli muuten kauppalehdessa juttua salaattitehtaasta amerikan puolella. Teollisuushallissa oli monikerroksisia hyllyköitä, joissa ravinnesumussa (ilman multaa) ledivalojen loisteessa kasvaa salaatiti

Lemmy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 917
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
3D:llä tulostettaisiin päivystäviä dosentteja, jos ei niitä olisi ennestään ylenmäärin?
Kaaoksesta nousee harha, meille se on tähtitarha.
http://haapasalontila.fi/index.html

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Vaatii varmaan jonnin verran mainosbudjettia ennenkuin alkaa maistua suuremmissa määrin tavantalliaisille.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

Pasi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2373
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Semmoista asiaa kuin että millä tuota keinolihaa ruokitaan, jotta se kasvaa, en yhdellä pikaisella lukemisella en huomannut. Oliko siitä mitään pitkässä jutussa? Jotta tuossa olisi jotain järkeä, solukon pitäisi osata tehdä valkuaista vaikkapa ilman typestä tai virtsan ureasta tms. typpiyhdisteestä, joka ei jo ole proteiini. Siihen pystyvät tietääkseni vain mikrobit ja kasvisolut. Jos tuo on taas yksi tapa muuttaa kasvivalkuainen lihankaltaiseksi mössöksi, niin aika paljon muistuttaa jonkin sortin eettistä viherpesua. Ennemmin ihan reilusti kasvisruokaa. Mikrobivalkuiainen ihan suoraan kerrottuna kuulostaa minun mielestäni paremmalta kuin keinoliha vaikka se olisikin... hmmm... sanotaan vaikkapa lautas- ja suutuntuma ominaisuuksiltaan ihan erilaista kuin lihan kaltaiset tuotteet.

En näe oikein mitään järkeä tulostaa jollakin hilavitkuttimella pihvin tai lihapullan näköistä myökkyä jos ja kun tulostimessa pitää mielesäni olla syöntikelpoista valkuaista. Ihmisten varaosien tulostaminen yms. on ihan eri juttu.

Jos ihan vakavisssaan suunnittelee ja pohtii maailmaa kahdenkymmennen vuoden päähän ja haluaa tuottaa ruokaa, niin mielestäni järkevää olisi ryhtyä luomuilemaan ja samalla alkaa suunnittelemaan miten tuotteensa myy kuluttajalle ilman suomalaisen mittapuun mukaan suuria elintarvikejalostajia. Osa haluaa kumminkin joka tapauksessa ns. oikeaa ruokaa ja suostuu siitä maksamaan, mutta he myös päättävät mitä ostavat. Eikä se ole kotimaisen sapuskan osalta ns. tehotuotantoa tai nykyistä tavanomaista tuotantoa.

Vaatii varmaan jonnin verran mainosbudjettia ennenkuin alkaa maistua suuremmissa määrin tavantalliaisille.

Totta, vaikka jo pitkän aikaan on kasvivalkuiasesta osattu prosessoida mössöä, jota tavallinen tallaaja ei esim. lihapullissa eläinperäisestä tavarasta erota. Mutta kyllä noiden markkinoille saaminen vaatii jonkin verran tai hyvin paljon byrokraattistakin lobbausta ja dokumentteja.

Santatukki

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 324
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Tuota juttua pitäisi lähestyä tuotannon näkökulmasta. Mitä raaka-aineita kenolihan valmistamiseen vaaditaan. Mitä määriä?  Laatukysymykset seuraavana. Siis raaka-aineiden. Sitten voisi varovaisesti arvioida tuotantomääriä. Sen syöttäminen ihmisille on oma juttunsa jos liha maksaa yhtä paljon, kuin Aplen kännykät nykyisin. Taste. Viitaten Pasiin.

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Eipä ollut sen tarkempia "ruokintaohjeita" tuossa paperijutussakaan eli maininta ravintoliukosessa kasvattamisesta. Koostumusta tai määrää ei ollut avattu sen enempää.

Vähän ufo-jutultahan tuo noin maallikosta muutenkin kuulosti, mutta mistäpä näistä tietää. Aikamoiseen myllerrykseen maatalous joutuisi, jos nuo visiot toeutuisivat ja aikajännekin oli yllättävän lyhyt eli 10-20 vuotta. Maidontuotannosta ei ollut tosin mainintaa vain lihantuotanto ja kasvintuotanto.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
No onhan tuo salaatin vesiviljely ikivanha keksintö.

Tuolla tutkimuspuolella kaikkea viljellään "vedessä". Normaalit ravinteet sekaan ja jatkuva huhtelu juuriin. Ei siinä nesteessä mitään outoa ollut.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Kyllä ne "normaalit ravinteetkin" jostain sinne liemeen tulevat ja jos eettisyyttä ja ekologisuutta ajatellaan, niin lähde voisi mitä luultavimmin tulevaisuudessa olla jätevesi, eli suljettu kierto  ;)
Sitten ne joilla on oikeasti rahaa ostaa aitoa tavaraa ja luomuna  ;D

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Kyllä ne "normaalit ravinteetkin" jostain sinne liemeen tulevat ja jos eettisyyttä ja ekologisuutta ajatellaan, niin lähde voisi mitä luultavimmin tulevaisuudessa olla jätevesi, eli suljettu kierto  ;)
Sitten ne joilla on oikeasti rahaa ostaa aitoa tavaraa ja luomuna  ;D
Joo...

Oikeastaan kerrostalon lähiluomua olisi se, että paskottaisiin ammeeseen ja kasvatettaisiin siinä perunoita  ;D Pissa kävis aika hyvin tohon nestesysteemiin..
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Kyllä ne "normaalit ravinteetkin" jostain sinne liemeen tulevat ja jos eettisyyttä ja ekologisuutta ajatellaan, niin lähde voisi mitä luultavimmin tulevaisuudessa olla jätevesi, eli suljettu kierto  ;)
Sitten ne joilla on oikeasti rahaa ostaa aitoa tavaraa ja luomuna  ;D
Joo...

Oikeastaan kerrostalon lähiluomua olisi se, että paskottaisiin ammeeseen ja kasvatettaisiin siinä perunoita  ;D Pissa kävis aika hyvin tohon nestesysteemiin..

Eikös tästä ollut joku kehitelmä jo. Kerrostalo jossa on suljettu kierto. Katolla ynm kasvaa banaania joita talon viemärijätteillä lannoitetaan.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

optimisti

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1527
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Onhan se tulevaisuuden suuntaviiva.
Naudanlihan tuotanto ei ole mahdollista ts, kilpailukykyistä ilman runsasta tukea.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Onhan se tulevaisuuden suuntaviiva.
Naudanlihan tuotanto ei ole mahdollista ts, kilpailukykyistä ilman runsasta tukea.
No tuolla tuella kompensoidaan vain ja ainoastaan pellon suurta arvoa.

Kyl mä uskon, että jos olisi vaikka 300 ha hyvää ja ilmaista ruohojänkää jossain Kainuussa, niin kaipa siellä voisi kasvattaa laidunlihaa melkoisen edullisesti. Kasvavat hirvetkin ilman tukea  ;D Ja porot.

Ehkä Suomessa pitäisikin kasvattaa vain poroja  :-X
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Onhan se tulevaisuuden suuntaviiva.
Naudanlihan tuotanto ei ole mahdollista ts, kilpailukykyistä ilman runsasta tukea.
No tuolla tuella kompensoidaan vain ja ainoastaan pellon suurta arvoa.

Kyl mä uskon, että jos olisi vaikka 300 ha hyvää ja ilmaista ruohojänkää jossain Kainuussa, niin kaipa siellä voisi kasvattaa laidunlihaa melkoisen edullisesti. Kasvavat hirvetkin ilman tukea  ;D Ja porot.

Ehkä Suomessa pitäisikin kasvattaa vain poroja  :-X
Täytyy ne talvieväätkin johonkin säilöä ja se maksaa liikaa (kts keskustelu muovista ja kanttipaaleista).
Noitten hirvien ja porojen kannattavuus perustuu vain siihen kun ne voi laiduntaa toisten omistamilla mailla.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12079
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Siinä on maalattu isolla pensselillä, mutta kastettu ehkä väärään purkkiin. Mäkin voin maalata: Ww3 lopettaa työt useimmilta tulevaisuuden tutkijoilta.  Perinteisen ruoan niukkuus ja mustanpörssin kauppa räjäyttää maidon, juuston ja lihan hinnat pilviin.

versu213

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 516
  • Tuottajan asialla...
Vs: Tulevaisuuden lihantuotanto
Onhan se tulevaisuuden suuntaviiva.
Naudanlihan tuotanto ei ole mahdollista ts, kilpailukykyistä ilman runsasta tukea.
No tuolla tuella kompensoidaan vain ja ainoastaan pellon suurta arvoa.

Kyl mä uskon, että jos olisi vaikka 300 ha hyvää ja ilmaista ruohojänkää jossain Kainuussa, niin kaipa siellä voisi kasvattaa laidunlihaa melkoisen edullisesti. Kasvavat hirvetkin ilman tukea  ;D Ja porot.

Ehkä Suomessa pitäisikin kasvattaa vain poroja  :-X



v..tu mikä urpo... ;D

vai ei poronpanijat saa tukea...***** mikä vitsi. >:(

pahempaa loista olekkaan, ku saparocowboy...