Ei kyllä ala ihan 50 asteessa vesi vielä kiehumaan. Siihen tarvitaan ehkä 80 kPa alipaine.
-SS-
En malta olla kommenoimatta tuohon, eihän ylipainekuivurissakaan nykyään enää lämpöä nosteta yli kiehumispisteen. joskus ennenhän polttivatkin kuivureita kun lämmöt olivat toisella sadalla ja joissain vielä puhallettiin savutkin sekaan..
Luulisihan viljaan itävyyden ja muittenkin ominaisuuksien säilyvän parempina jos sen veden pystyy haihduttamaan vaikka kiehumispisteessä 80-90 astetta..
Eiköhän nyt ole puurot ja vellit sekaisin? Ei se yli 120-130
oC vielä mitään polta, eikä lämmönnosto/ alipaine perustu keittämiseen, vaan siihen paljonko ilma voi sitoa kosteutta itseensä.
[/quote]
Eihän se vilja tietysti palamaan syty noillakaan lämpöyiloillasinänsä, mutta siihen aikaan kun nuo palokaasutkin puhallettiin viljan sekaan saattoi etenkin puulämmitteisissä päästä kipinöitäkin joukkoon.
Väitän kyllä että esim, itävyys heikkenee jos vilja lämpenee sadan asteen kieppeille, no, nykyään kierrätyksen ansiostahan se vilja ei ehdi täysiä satseja kuivatessa lämpenemäänkään kuvatusilman tasolle
ehkä joku viisas voi selittää tuon mihin pelkkä alipaineella kuivaus, mitä ainakin Euroopassa oli käytössä jo 30-luvulla perustuu, hikoleeko vilja siinä kosteuden itsestään vaiko sitooko se alipaneinen ilma sitten vettä itseensä enemmän,, ehkä pitää etsiä arkistoista asiaa käsittelevää juttua jos homma menee kinaamiseksi..