No nyt se asia on sitten kysytty. Jankkurointi rinnastetaan kyntöön. Tämän asian kysyin paikalliselta maaseututoimistolta ja siitä oli kuulemma kyselty ja Mavin kanta oli, että rinnastetaan kyntöön. Eivät taida Mavissakaan tietää nyt kumpaa se on, jos toisille on sanottu, että kevytmuokkausta ja toisille ettei tarvitse huomioida. Itselle ei aiheuta ongelmia, mutta mites muut? Miksei näistä asioista voi tehdä linjausta jo, vaikka huhtikuussa?
Taisin jo aikaisemmin kirjoittaa että kysyin henkilökohtaisesti Mavista kantaa jankkurointiin kuvan kera. Aitoa kasvipeitettä jos maan pinta ei muokkaannu. Jos muokkaantuu niin kevytmuokattua. Mikä tässä on niin vaikeeta, Mavi taitaa olla se ylin päättävä elin eikä Älykeskus tai kunta.
Kyllä mullekkin älykeskus sanoi että rinnastetaan kyntöön ja kunnasta sanottiin että kannattaa varmuuden vuoksi ilmoittaa kevytmuokatuksi.
Saitko maaseututoimistolta kirjallisen vastauksen asiaan mavin kannasta? Et tainnut saada, eikä ole saanut kuntakaan kun tollasta esittää.
Anyway, riittävän sekavaa on, tarkastuksen iskiessä voi vedota kenen tahansa lausuntoon mikä nyt sitten sopii omaan tilanteeseen parhaiten..
Jankkurointia suositellaan jopa maan rakenteen korjaustoimenpiteeksi....muille esimerkkeinä listassa oleville maksetaan suoraan tukea. Jos tämä jonkun viranomaisen mielestä saa kyntömaan statuksen kasvipeitteisyydessä, niin näkyykö metsä silloin puiden takaa???
...ja sit ihmetellään kun taaskin on käytetty miljoonia ympäristötukiin, eikä tuloksia tule
linkissä
http://vyr.fi/www/fi/index.php?we_objectID=534lyhyt lainaus, jos ei jaksa sivua avata: "Pahoin tiivistyneen maan rakenteen korjaaminen vaatii useamman kasvukauden, mutta toimeen kannattaa ryhtyä heti tällä kasvukaudella. TEHO Plus ja RaHa hankkeissa tehdyissä materiaaleissa kerrotaan konkreettisia esimerkkejä keinoista, joilla tiivistyneen maan rakennetta voidaan korjata. Näistä esimerkkeinä aluskasvien ja kerääjäkasvien viljely, pellon ojituksen kunnostaminen, jankkurointi, erilaisten maanparannusaineiden käyttö."