Eipä alkanut autuus kanukki lehmistä, aloiteltiin kanukkisonnien käyttö joskus vuostuhannen alussa A.K.tridentillä.lisättiin kanukki siemennysten osuutta vuosivuodelta ja pari vuotta sitten kanukki ayshiren osuus siemennyksistä oli jo 80%. teuraaksi on lähtenyt näitä ihmeidentekijöitä ihan samalla vauhdilla kuin suomijalosteitakin parantuneesta rakenteesta huolimatta.
Nyt siirrellään holstein alkiota ayshireen kun on loppunut usko tuohon ayshireen lähes kokonaan, tarkoitus olisi jättää kuitenkin jonkinverran vielä ayshireä jäljelle....ehkä.
no ne plussa ja miinukset
+parempi rakenne (paitsi utareessa heikompi keskiside)
+....ööö siinäpä ne plussat olikin
-luonne, arempia
-huonompi hedelmällisyys (liian monta kanukkia meni mahona autoon)
-LYPSETTÄVYYS (tämä on kanukkien ehdottomasti huonoin puoli, lähes poikkeuksetta jos maidon keskivirtaus lehmällä on alle 2l/min. isänä yleensä kanukki. huonoin virtaus oli 0.8l/min,poiki vielä toisen kerran eikä nopeutunut)
-huonompi tuotos(liian moni ensikko lypsää vain 20 kilon päivätuotoksia eikä ne loista tuotoksilla myöhemminkään. tosin poikkeus vahvistaa säännön Jerryläinen 3 kerran poikinut herui70 kg päivätuotokseen)
-laskee maidon rasva-ja valkuaispitoisuutta(nehän kuitenkin vaikuttavat tilityshintaan).
+-0 solut (ei vaikutusta)
pari sanaa ayshire foorumista
Hauskinta näissä kanukki ayshirefanaatikkojen kirjoituksissa on se kun ensin vannotaan ettei meidän taloon tule koskaan mitään SRB lihapulla risteutyksiä kun eihän ne ole edes ayshireitä, mutta kas kummaa kun SRBn kierrättää kanadan kautta muuttuu se heti ayshireksi ja kaikki kelpaa
mutta jos SRBn sotkee suomi populaatioon on tuloksena risteytys jota ei voi kirjata ayshirekantakirjaan?
. pakko oli sohaista muurahaispesään.